***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (41)***
Raspunsuri - Pagina 20
doxinu spune:
GABIU de ce vei sa-l intarci pe printisor?(sper sa nu te superi ca am intrebat)
Fetelor noi cu diversificarea suntem la pamnat!Nu vrea si pace.Am incercat toate metodele si numai cand vede lingurita ca vine spre el sigileaza gura.Cu biberonul nu a mancat niciodata ,am incercat sa-i du ceai si de la tetine de orice fel vomita numai cand le simte in gurita.Am taiat felie mare de mar cu coaja cu tot(sa nu se sfarame si sa se inece) si ii dau in manuta,Asa roade cu gingiile(noi suntem stirbi complet) si pare incantat in rest nu accepta nimic si asta vine dupa ce 1 saptamana a mancat tot ce-i dadeam.Nu la-m fortat niciodata sa manance si chiar ii dau lingurita sa se joace cu ea fara papa sa se obisnuiasca.NIMIC!!!!!
Masa lui preferata san si gata altceva sigileaza gurita.La inceput am zis sa am rabdare si inca mai zic dar ajung sa cred ca nu va vrea niciodata sa pape.
Sfatuiti-ma si pe mine ce sa fac.Singura solutie pe care am gasit-o pana acum a fost rabdarea.Inca este o solutie.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
Motannel spune:
Mai devreme nu apucasem sa citesc toate paginile si ... Iata inca niste copii frumosi foc: Patrick de Ioana13, Andrei de Ancamari, Stefan de Doxinu, Vladut de Kid, Cosmin de Piticasigogosica!
Michigan, felicitari pentru "mersul-catel" ... Teodora nu vrea si gata ... Ea vrea mereu in picioare ...desi inca nu merge
Kid, felicitari pentru dintisori!!!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
mica0307 spune:
pepsi multumim pentru informatiile despre fier.
Am mai vazut azi poze de la pitica - foarte tare Cosmin cu cravata si de la gabiu - ce ochi albastrii si rotunzi are bebe.
motannel nici Maya nu vrea sa plece de-a buselea. Acum exerseaza ridicatul in fund din pozitia stat pe spate.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
gabiu spune:
doxinu, practic pitikul meu s-a intarcat singur.Binenteles ca diversificarea a grabit acest lucru dar si asa as mai fi continuat sa-l alaptez dc ar mai fi vrut. Insa, de pe la 3 luni nu sugea decat in somn. Cum se trezea cum interesul ii era rapit de orice altceva decat laptele.Pana la 5 luni jumate l-am alaptat exclusiv, dupa care am inceput sa-i introduc suculetele de fructe si legume, si am ajuns asa sa-i inlocuiesc mesele de zi cu semisolide, printre care si lapte praf ( cu cereale), toate mancate cu lingurita, biberonul fiind cah. De supt sugea numai noaptea si incepuse din ce in ce mai des, adica din 2 in 2 ore, pana cand dintr-o data n-a mai vrut deloc (asta acum o saptamana). Abia de ieri ( azi noapte) a inceput sa suga din biberon, ca pana acum refuza clar cand simtea tetina, chiar si adormit fiind.
Asa ca odiseea alaptatului a luat sfarsit la 7 luni si 20 zile. Eu ma declar multumita pentru perioada asta.
Si acum sunt multumita pt ca accepta noaptea biberonul ( desi unii ar pleda pt somnul non-stop pana dimineata)
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
gabiu spune:
doxinu, am uitat sa-ti spun ca pana nu-l vei intarca nu va vrea biberonul asa ca nu-l mai chinui ( la noi asa a fost). Cu lingurita fi perseverenta, o sa vrea pana la urma. Al meu nici acum nu e fan mancare dar totusi mananca bine ( desi mai mult fortat, dar asta e).
Si inca ceva, mai devreme am zis ca n-o sa ma mulg dar n-am avut incotro, se cam ingrosa gluma cu sanii mei care devenisera cam tari, asa ca am bagat pompa si am scos cate 15 ml din fiecare. Asa cat sa-i mai inmoi. Sper sa fie bine in continuare.
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
petit_ange spune:
LA MULTI ANI si un an nou cu multa fericire si sanatate!
Noi tocmai ne-am intors de la ski cu trupa de prieteni, Isa a ramas cu bunicii, a fost tare cuminte. Azi s-a bucurat tare mult cand ne-a vazut, nu-si mai incapea in piele de fericire ca ne-am intors la ea. Si ne-am trezit ca are si un dintisor care a aparut fara sa stim si cred ca urmeaza in curand si al doilea.
Noapte buna.
florina spune:
Graviduta, multumesc pentru informatiile legate de La Redoute. Foarte bun sfatul cu cantaritul... nu mi-a trecut prin cap.
Poohy, multumesc. Si fi-mea e la fel, noi ii spunem bebelusul-liliac pentru ca ar sta numai cu capul in jos...:)
Sobi, acum ai disparut tu? :)
Didi, eu eram disperata cu diversificarea... Ma ingrijoreaza faptul ca stiu ca de la 6 luni se termina rezervele de fier si bb-ul are nevoie de surse suplimentare de fier, stiu ca nu mai ajung cele din laptele nostru.
Pepsi, gresesc? Am citit tot ce ai scris despre fier, foarte interesant.
Mie insa nu-mi iese diversificarea si pace... Scuipa si se stramba, vrea doar san... Am incercat cu supa... Nu indraznesc sa-i dau cereale pentru ca e deja prea pufoasa (are 8,5 kg la 73 de cm... si 6 luni). Iar sucul de fructe pana in 9 luni citeam iarasi ca nu e de recomandat (desi la noi toti pediatrii o fac) pentru ca nu e prea bine pentru rinichii lor in formare.
Asa ca ... din ce isi ia resursele necesare de fier un bebelus de 6 luni alaptat exclusiv? Cu ce ar trebui sa incep diversificarea pentru a primi cantitatea necesara de fier? E singurul motiv din care mi-as dori sa o fi intarcat (macar partial), pentru ca laptele praf stiu ca are tot felul de minuni adaugate (inclusiv fier)... desi nici mie nu-mi vine sa cred ca spun asta. :(
Si sunt ingrijorata pentru ca eu insami am avut de cand ma stiu mari probeleme cu fierul. Si chiar daca ea e vesela si grasuta si aparent foarte bine, mi-e teama sa nu se anemieze.
Pot sa fac spam cu un mail haios pe care l-am primit? :) Nu obisnuiesc dar asta chiar e haios :)
Va pup cu drag,
Florina
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor
Pepsi spune:
graviduta, sigur e in functie de copil cu laptele, 750ml +/-,
ioana, eu ii dau evian, lui dominic la fel i-am dat
gabiu, am uitat sa-ti zic ca l-am vazut pe frumos
doxinu, ai grija sa nu se innece cu bucatile de mar ca sint tari, bucati se dau mai incolo pe la 0-10 luni, mai intii dai pireu, apoi pisat cu furculita si abia apoi bucati, si se incepe cu alimente moi, de genul banana, para f coapta....imi pare rau ca aveti in continuare probleme, dominic a acceptat tirziu biberonul, dar la david nu-i mai dau ca mi-a facut f multe otite dominic, si biberonul favorizeaza, voi incerca sa-i dau lichidele din canile speciale, ii poti da si tu la fel ceai sau suc, e mai bine decit la biberon, cel putin asta e parerea mea. dominic a acceptat biberon prin august, iar in noiembrie s-a intarcat(avea 18 luni)
piticagogosica, am vazut pozele, sinteti niste frumosi
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
florina spune:
For fun :
Mos Claciune, Mos Claciune,
Anul asta tot, pe bune,
Ca am fost baiat cuminte,
Am la tine-o lugaminte :
Noaptea aia de-ai sa vii,
Nu-mi aduce giucalii,
N-am nevoie de patine
Sau vle-un tlenulet pe sine,
Nu vleau pusca, niti pistol,
Oli vle-un ulsulet nasol,
Sa n-aud de tlotineta,
Niti volba de tliticleta,
Sau vleo balca cu motol,
Vleau si io un flatziol,
Ca fiind singul meleu
Habal n-ai cāt mi-e de gleu,
N-am cu tzine ma giuca,
Povesti sau discuta
Chestiuni ca īntle flatzi,
Sau gagici, ca-ntle balbati,
Ca volbind io cu mamica
Si taticu' si bunica,
Am concluzionat, sa stii,
Ca doal tu ma poti selvi :
Stii tu balza aia chioala;
Latatita odinioala
La adlesa de mai sus
Cānd pe mine m-a adus ?!
Fala bascalie-ti spun,
Īti plomit c-am sa fiu bun
Īnc-un an, poate chial doi,
La' ca ne-ntelegem noi !...
Ia-o tu, mai pe depalte
Si esplica-i, ca ea poate,
Vino cu o stanga noua
Da-i cadou o pana, doua
Sa mai fac-un gest, de mila
Nu c-as poseda vleo pila
Doal asa, un mic ocol,
Sa-mi aduc-un flatiol,
Cāt mai lepede, ulgent,
Stiu cāt esti de competent,
Iala de va fate gāt
Ca timp n-ale pentlu-atāt,
Tletem deti, la planul doi,
Da' lamāne intle noi :
Daluiestele-o vacantza,
Asta-n ultima instantza
Ca la fel, si-ai mei palinti,
Sunt de-o vleme-asa cuminti,
Timp nu au, de-i noapte, zi,
Sa mai faca nebunii !
Aviz mamicilor de capsunele fara surioare/fratiori ;)
Eu chiar cred ca e mai usor cu al doilea. Zau ca imi vine sa-l fac si pe al treilea, dar nu stiu unde sa-l mai pun... :)
Va pup,
Florina
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor
Pepsi spune:
florina, asa este, de aceea cerealele sint suplimentate cu fier, dar am vazut ca nu prea vrei sa-i dai ca e pufoasa micuta. cere parerea medicului tau, dar laptele praf nu-i va aduce mai mult fier, ptr ca dupa cum ai vazut in articolul acela laptele impiedica asimilarea de fier, deci nu cred sa fie solutia. la inceput i-am dat lui david cerealele lichide, si mi le scuipa, si cind le-am dat ca un pireu moale le-a acceptat, i-am facut eu para si s-a cam strimbat, ca nu iese asa floscait ca la borcan, cartoful dulce are fier binisor in el, apoi carnea are fier, si ficatul.deci mergi pe diversificare, incepe cu pireuri de legume, nu supa, ca aia numa umple burta, pireuri de fructe, si apoi carnita.oricum o intoarcem laptele de mama e mult mai bun ca laptele praf de vaca, daca chiar asa te streseaza fierul asta da-i un supliment de fier ptr bebei, vorbeste cu medicul tau, dar numai din cauza asta nu e nevoie sa bagi lapte praf.bafta multa vei reusi sint convinsa
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David