Sarbatoriti de nov-dec 04 (165)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

hai ca vin si eu cu o intrebare pt Monica:de cand sunteti in Brazilia oameni buni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

bits, dar stau f bine in frigider pentru mai mult timp...eu nu am incercat sa le congelez niciodata...insa in frigider le-am tinut...se intaresc cat sunt la rece dar apoi le scoti afara pe masa cu 2-3 ore inainte de a le servi si sunt f bune
fii atenta ca a facut miha harnicutza...niste rafaelo...si zicea ca-s bune raaaaau de tot...nu mai retin exact, exact reteta...ma injura nitel si ti-o zice ea maine

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Bits ia uite reteta de Tobite :

Se bat 6 albusuri spuma apoi se adauga 300gr zahar pudra, 150gr nuca macinata. Se unge tava, se ia cate o lingurita si se pune in tava.
Crema: Se pun cele 6 galbenusuri intr-o cratita, se aduga 300gr zahar pudra, 3 linguri cacao si 4 linguri de apa. Se pun pe abur, se amesteca pana devine o pasta omogena.
Cand se raceste se adauga un pachet de unt frecat cu 2 linguri de zahar.
Se iau cate 2, se unge parte de deasupra cu crema, se lipesc si se tavalesc prin nuca de cocos.

Spuma sa o bati cu mixerul bine de tot, e super batuta cand intorci castronul cu capul in jos si spuma nu cade, asa fac eu proba.....crema o fierbi pe abur si cand devine asa o pasta omogena o iei jos...proba la crema e urmatoarea: tii lingura cu care amesteci in crema pe o farfurie, ca nu amesteci non stop si cand vezi acolo pe farfurie ca sta mai tapana crema o iei de pe foc...o sa-ti dai tu seama oricum....si daca ies plate nu conteaza ca le lipesti cu crema oricum...mie mi-au iesit asa de n-ori, asa ca....doar de 3-4 ori mi-au crescut ca lumea....o data a fost pe 21 Decembrie cand era inca Alexia in burtica...ce vremuri, mama mama cumse zice
POfta buna!!!! si pupici la pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cecilia C spune:

Monica si eu am facut acum citiva ani niste Raffaello bune, a mea reteta este cu napolitane Joe si cu lapte praf, sunt super de bune..nu mai stiu pe unde am reteta, cred ca mi-am uitat-o in Ro dar sigur o gasesc si pe internet.Pupici

Bits mie mi-au mancat 3 ore dintr-o zi tobitele, cu totul, pana se coc ele in cuptor tu deja pui crema la facut..si pana sunt gata de copt e gata si crema...apoi le lipesti si POfta Buna!!!!

Mergi la inceput

Cicisor multam fain pt reteta!da stii ce te rog sa-mi spui:cate grame are pachetul de unt la voi?la noi e de 200g si 450g.pe care-l pun?

Monica am si eu reteta de rafaelo dar trebuie lapte praf si aici nu gasesc ,este doar de ala pt bebei si nu ies bune la gust.

Miha daca reteta ta nu cont lapte praf o vreau si eu.

eu mi-am facut in mare parte meniul sper sa am si timp sa le fac pe toate,nu de alta da ne petrecem intr-o zi cu bunicii si cu matusa iar in alta cu copilasii,asa ca tine-te bine Octavioo ca ai de facut mancare nu gluma.

Monica spune-mi da mini pizza alea oare pot fi congelate?am vazut la Veronica pe blog si cred ca ar fi excelente:usor de tinut in mana si bune pt copilasi ca astia-s inebuniti dupa pizza.

Mergi la inceput

bits-ule de aproape 2 ani dar abia de curand am modificat la profil
sigur pot fi congelate mini pizzele...eu de fiecare data fac mai multe, astept doar cat sa se raceasca bine, le "imbrac' in folie de plastic pe fiecare si le pun la congelator...sa am cand i se nazare lui alex ca vrea pizza
da...rafaelo ale mihai au si lapte praf...
astia la categoria lapte...stau tare bine...au lapte praf si pentru copii de 6 ani...eu lui alex uneori ii iau din ala ca sa nu mai zic de tot soiul de lapte si laptic dar la altele...vai mama lor imi aduc de acasa tot felul...cand ma duc in ro fac aprovizionare (mai ales pentru creme de prajituri, frisca, etc)
cici...apare maine miha cu reteta sa nu ma prinda
puuup...fug sa ma usuc la par

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

wowwww 2 ani si n-ai spus nimic?!moammaaa nu va e greu oameni buni?ma intrebam :cand o sa inceapa Alex scoala ce faceti daca iar trebuie sa va deplasati in alt colt de tara?

da cred ca la cap lapte stau bine ca vad la ei in mag fel de fel de cutii dar nu am luat niciodata.japonezii il imbogatesc cu fel de fel de vit si nu mai are gustul ala simplu cum avea laptele praf Raraul de la noi.

Mergi la inceput

alex stie deja sa vb f bine portugheza...si ruxi o sa invete si ea bine cand o sa mearga la gradi...alex incepe scoala din martie(asa incep scolile aici si cred ca si pe la voi la fel)
da...la cap lapte stau bine...
in schimb spre ex pe 100 gr nuci dau aici cat as da pe aproape 1 kg acasa si mai sunt si altele exagerat de scumpe(fistic, migdale)...dar deh....pofta-i pofta
gata...ma duc la filmuletz...noapte buna...sau o zi buna dupa caz

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

aaa deci mai stati nu va intoarceti prea curand in Ro!

ehe si eu dau pe 1kg de nuci o caruta de bani da asta e!adevarul e ca daca as gati romaneste as ajunge la sapa de lemn caci aici sunt tare scumpe legumele iar cum la noi se folosesc cant mari .......

vizionare placuta!

ieri am vazut in mag robotul ala galben din Transformers si chiar se transforma in masina si va dati sema ca barbata-miu l-ar fi cumparat noroc ca l-am potolit eu(chiar ma gandeam la Silviu cum isi dorea el catel-robot)

Mergi la inceput

multumesc bits iaca n-am rabdare sa ma uit singura...nu-sh ce-am in seara asta... nici somn nu-mi este...mai bine bantui pe net

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput