Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 16
Andries spune:
Neata' si
Sarbatori fericite!! Multa, multa sanatate si tot ce va doriti sa se indeplineasca!!
Am vazut ce serbari festive de Craciun ati avut voi, noi de asemenea ne-am odihnit in primul rand, am fost la munte si am putut sa dorm bine, copiii s-au odihnit si ei foarte bine, a trecut si raceala lui Victor, dupa trei zile cu febra 40 i-a trecut pur si simplu, ce m-am bucurat...
Am citit despre diversificare... ei bine din ceea ce stiu eu sunt doua metode de a incepe diversificarea, una cu prafuri (cereale la cutie, gen Humana de care a cumparat Annisia) si a doua cu suc de fructe, morcov si supa de legume. Prima treaba e foarte usoara...mai bagi o masura de cereale, hai doua in lapte, ai agitat (vorba lu' tata...astia de mici sunt invatati cu shakerul ) si masa e gata, numai buna de servit...floare de tei nu altceva. Dar a doua...a doua metoda e ...cu munca multa frate, du-te la piata, alege legumele, vino cu ele, spala, curata, fierbe, stoarce, opareste toate vasele pe care le folosesti, baga la blender, scoate din blender, curata-l, pune in bibe sau da-i cu linguritza...ehe...munca tata, munca...vreau sa vad si eu cine se-mpusca-n talpa cu diversificare cu legume inainte de 4 luni jumate ca eu am comis-o la Victor la 4 luni si-mi venea sa plang de draci cand faceam supa la ora 1 noaptea, o portionam si o puneam la congelator... pe la 2 jumate terminam si eu de spalat prin bucatarie.
Milumil e un lapte mai dulce decat Nan, este indicat pentru mofturosi si mai putin indicat pentru cei care au ceva kilograme luate, Milumilul cam ingrasa.
Azi avem doua luni!! hip hip URAAAA si 4,2kg URAAAAA...si cm habar nu am cati are ca nu l-am masurat, dar se vede cu okiu' liber ca s-a lungit.
Dupa Revelion facem si noi vaccinul de doua luni, eu planuiesc sa-l vaccinez si p-al mare de hep A ca nu se stie niciodata, eu il tot trimit in colectivitati sper sa nu ia dar poti sa ai siguranta? Nici poveste...
Andries
Andries spune:
Rodica eu am luat logest (fratele lui yasmine din cate stiu) si nu m-am ingrasat, dar chestia cu ingrasatul de la AC este individuala, una se ingrasa, alta nu...despre yasmine am auzit numai de bine pana acum de la prietenele mele.
Ceai se da la copiii pe formula, daca-i dai noaptea foarte bine, eu ii dau minim 100 ml pe zi (folosesc ceai instant de la Humana) si lui Victor ii dadeam si 300 ml pe zi, dar atunci era vara si canicula si se deshidrata mai tare decat asta micu'. Nici el meu nu vrea mancare noaptea si ziua ia cate un bibe plin la 3 ore, 3 ore jumate'..cateodata vrea la 5 ore...eu nu incerc sa-l fortez intr-un program ca-mi stric capul degeaba bine ca eu sunt la al doilea bb si sunt muuult mai relaxata acum, prima luna eram si eu stresata, notam cat a mancat, la ce ora, bleah...pana a sarit de 3 kile, dupa 3 kile m-am relaxat.
Andries
Andries spune:
Aaaa... si am uitat sa va spun...am scapat de colici!! Dau de baut pe chestia asta, deocamdata doar virtual..
Bre... intalnelile astea pe la careva acasa nu-s prea fezabile, mai ales de sarbatori... toata lumea e super prinsa cu obligatii in familie (sa nu-mi spuneti ca n-aveti bunici, matusi si mai stiu eu ce neamuri cu pretentii de vizite si dragaleli de sarbatori ca nu va cred!! la mine, fix taman de Craciun toata lumea vrea sa viziteze pe toata lumea!!) deci nu prea e rost de intalneala de gagici... mai bine pe la o terasa mai la primavara...
io pacatele mele maine imi dau restanta la un luat de motz (ca asta vara imi era atat de rau...voua nu va mai spuneam ca n-avea sens sa va agit cu starile mele idioate... ca am contramandat absolut totul si m-am pus in pat sa zac) si nu stiu ce sa iau la plozi, sunt doi frati, ambii sunt finii mei si pana acum am cumparat doua jucarii frumoase foc (sunt ascunse la bunica-mea sa nu dea Vic peste ele ) dar nu stiu daca mai trebuie sa iau si de imbracat ceva...prima data am luat, dar acum nu prea stiu ce sa iau ca nu stiu marimile ca si finutzii sunt ditamai ...oamenii...au fost de la nastere "categoria grea" over 4 kilo si tare-mi e sa nu o dau in bara cumarimile...
voi ce-ati primit la motz? fetele cu doi copchii..
Andries
Gabriela77 spune:
Doamne, Teo, eu sint de-a dreptul socata, nici nu am cuvinte…
Danuta, Yaia, multumim de aprecieri. Yaia, asa e, alea erau tablurile cu pricina.Danuta, sigur isi va reveni cu mancatul pitica ta!
Lavinia, ce dulce e Mirunica!
Annisia, m-ai distrat cu diversificarea…Noi nu am inceput, dar promit sa raportez cand o fi, fara jena….
Noi azi plecam la Deva, asa ca voi absenta putin. Va pup, va imbratisez cu drag, La Multi Ani!Sa avem un an bun, sa fim sanatoase si noi si bebeii si famiiile noastre!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
betty78 spune:
Auziti care sunt simptomele pt CM, dupa atat timp? Eu de cateva zile am niste migrene de imi vine sa urlu si in plus ma cam doare spatele, dar in rest nimic. Ma gandeam ca imi vine CM-ul....
Rodica cine este Daria?
Annisia stai ca nu dam cu pietre...adevarul este ca de cateva zile il iau pe bebe cu noi la masa si il pun in carucior in scaunul auto....mai frate se chiombeste in gura mea de am ajuns sa imi stea mancarea in gat ....noroc ca nu mananc ceva ok pt el ca altfel i-as da si eu sa guste cate ceva
Tomasa nu vrei sa iti dau nr de telefon al maica-mii sa ii spui si tu ca nu e ok ca copilul sa fie gras......Ma freaca la cap de cateva zile ca bebe nu a mai luat in greutate de mult si ca saracutu' sufera de foame....pe 4 dec avea 7360 si acum are peste 8000gr....efectiv nu mai pot....eu ii spun ca nu este bine, ma crede pt moment, iar apoi imi da exemplu copiilul unor prieteni care la 2 luni si ceva avea 8 kg....ceea ce nu a luat in calcul este ca parinti copilului sunt obezi si ca odrasla urmeaza graficul....
Betty78deMario-Alexandru 16aug2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
rodicamaries spune:
quote:
Rodica cine este Daria?
fetita celei mai bune prietene a mele, are o luna...
voiam sa facem copiii de-odata, numai ca ea a ramas insarcinata mai greu...adica dupa 2 luni...iar la nume, cand eu i-am zis ca-i pun numele Darius la puiu meu, a zis ca ea-i pune Daria, bineinteles ca nu m-am suparat...
Rodica de Darius Filip 19 sept 2007
cecilia L spune:
Roxana, bebe nici nu a realizat ce s-a intamplat, nu a cazut sa se loveasca, pur si simplu a alunecat usor din brate pe coltar, norocul meu....ca si asa mi-am facut procese de constiinta, atunci cred ca ma bateam singura cu pumnii in cap...
Rodica tare frumosi stau in patut Darius si Dariuta........deh, l-a pacalit, a intrat in pat cand el dormea......aveti grija .....
In alta ordine de idei cine este Dariuta, ca nu am retinut.
Noi am dormit iepureste, gonguta mea s-a intrecut in treziri, dupa ce ca a adormit la 11.30, s-a trezit la 1.30 la 4.30 la 7, la 8 ,la 9 si la 10, deci va dati seama ca am dormit si eu nene............. acum se joaca in scoica.
Referitor la diversificare, si la mine toata lumea imi spune ca tb sa incep, ca este mare, ca nu mai stiu cine la 2luni jumatate i-a dat morcovel.......dar le las sa vorbeasca, le spun ca da o sa incep ca sa taca si tot ca mine fac, adevarul este ca Cristi a luat bine in greutate numai cu tatzi, si chiar vreau sa-i mai dau numai tatzi macar pana la 5-6 luni, apoi daca o sa incep diversificarea, om vedea ce se intampla cu tatzi, eu sper sa mai ii dau si dupa .....cine stie.
Annisia, l-a tine a acceptat baiatul cerealele pentru ca mananca si bibe, la noi o sa fie mai greu, nu vrem bibe, nu vrem lingurita, mai nou ii dau si lass baby greu, refuza sa deschida gurita(ii dau cu seringa).
Annisia chiar voiam sa te intreb, voi dupa cat timp v-ati reglat kk, dupa ce ai inceput sa-i dai lass baby.
Gata merg sa ma joc cu teroristul ca s-a plictisit si a inceput sa ma certe.
Inca ceva, cine a cumparat vaccinul pt 4 luni, Infanrix 5, cat costa??????? unde il gasesc mai ieftin???????
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze de Craciun
http://community.webshots.com/album/561880814jzXhxV
HaveF8 spune:
Si eu la raport
Rodica si fetita mea face cam la fel noaptea. Doarme dusa primele 5 ore apoi de pe la 2-3 pana dimineata se fatzaie la fiecare 2 ore (pe ceas) si eu o pun la san de fiecare data dar acum daca vad ca-i dai ceai o sa incerc si asta. M-am gandit de cateva ori ca poate i-o fi doar sete si sa-i dau ceai dar...
Si noi am inceput diversificarea. Mai inatai am inceput cu suc de mar cu morcov la care se cam schimonosea dar incet incet papa tot ce-i dau (cu linguritza ca asa a zis doctoritza). Apoi i-am pus in laptele praf (o hranesc si cu formula si la san) cateva masuri mici de fulgi de cereale care le papa fara probleme. Apoi i-am facut supa de legume (morcov, patrunjel, teline si o ceapa mica) fierte 2 ore (astea-s inducatiile de la doctor) aruncam ceapa si telina si numai patrunjelul si morcovul le trec prin strecuratoare si amestecat cu apa in care au fiert. Asta o dau cu bibe si-i place. Iar azi (by the way, azi implinim 4 luni) i-am pus prima data in sucul de fructe putina pulpa din marul care l-am dat prin storcator si a iest ca un piure mai moale si parca intra mai bine cu linguritza decat cand ii dadeam sucul simplu. Scaunul s-a mai modificat putin adica e mai tare si miroase mai puternis. Si uneori are dificultati dar iese in cele din urma. :)
Asaaa, nu stiu cine intreba de CM.. Mie mi-a venit CM acum o luna. Deja sunt la al 2-lea care mi-a venit EXACT la 28 de zile, lucru care eu nu am avut niciodata. NU am avut nici un simptom prima data si nici de data asta (inainte aveam niste dureri groaznice de burta si nu rezistam fara un supozitor)
Spuneti-mi si mie despre copilasii vostri care au sau au trecut de 4 luni. A mea sta in fundulet sustinuta si se propteste si impinge in picioare pana se ridica in picioare. NU stiu cum e mai bine. O amica (care inca e in USA si-si duce copilul la padiatrul de acolo evident) spune ca ei i s-a spus ca sa-l lase sa se ridice daca o face singur asta insemnand ca simte nevoia s-o faca si sa-si dezvolte muschii. Aici spun doctorii sa nu-l lasi ca-si deformeaza nush ce. Acum nici nu stiu ce sa mai cred. Am vazut o emisiune la Antena 2 sau 3 unde se spunea ce MARE PROSTIE au facut pe vremuri parintii care-si tineau copiii starns infasati pana pe la 6 luni, ca erau in plin proces de crestere si scutecele alea stranse pe ei nu le dadea voie sa se dezvolte si ieseau copii cu solduri, si alte alea deformate. Voi cum procedati?
HaveF8 si Ana Martina
Aici cateva poze cu noi
http://community.webshots.com/user/HaveF8
HaveF8 spune:
cecilia eu i-am facut acum 2 zile vaccinul de 4 luni. La medicul de familia , a dat un tel la un distribuitor de la GlaxoSmithKline si i-a adus pe comanda . am dat 2 mil 1 suta pe el
HaveF8 si Ana Martina
Aici cateva poze cu noi
http://community.webshots.com/user/HaveF8
rodicamaries spune:
Dariuta e cea care doarme si Darius cel plin de interes....
Rodica de Darius Filip 19 sept 2007