Cirese de Mai-Iunie 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 20
Diana79 spune:
Miti as avea si eu o intrebare pt tine daca stii. Tu ai aplicat de alocatie de stat pt Alex?? A contat ca e nascut in Canada? Si daca da poate imi spui si mie daca iti aduci aminte ce acte trebuiesc?? Merci.
Ti-am vazut si eu printzul a crescut f mult.
Nicole e bine, nici ea nu face la olitza dar nici pe ea atunci cand o las fara pampers. Doar in somn se mai scapa. In rest imi zice ca face si pipi si caca dar numai in pampers cand o pun pe olitza se blocheaza. Astept sa vina mami ca poate are mai multa rabdare. In schimb sunt fericita ca ma iubeste f mult ma striga mereu cand nu sunt cu ea, mai ales dimineatza cand sta cu tati sa ma pot odihni si eu...n-ai vazut ca ma strigaaaaa pana vin.
Asteptam cu nerabdare sa vina bucnica sa ne tzina companie si sa ne ajute pt ca ne este tare greu singurei, mai ales mie.
Toate cele bune.
26+ Alysia Maria si deNicole Evelyn(13 Iunie 2006)
Amonar spune:
Si noi facem inca totul in pamper..cand facem kk strigam caca si baie, baie. Eu il bag in cabina de dus dupa fiecare kk si il spal la fundulet. La olita am incercat o singura data si atunci s-a scremut copilul sa-mi arate ca intelege ce-i spun si a iesit ..pipi...Am zis ca nu-l mai stresez si probabil dupa varsta de 2 sau 2,5 incepem....
De vorbit. Kailan amesteca Romana cu Olandeza cum ii vine si e foarte receptiv, adica repeta cuvinte sau franturi de cuvinte. Dar inca nu construieste fraze..prea des. O singura data a spus "nenea bate"...cand vecinul are treaba in casa si face zgomot. Asa el mai spune verbe dar nu construieste fraze cu ele...le spune separat. Baiatul lui cumnata mea nu a spus mai nimic pana la 2 ani si dintr-o data si-a dat drumul in propozitii perfecte....Asa ca fiecare copil are ritmul lui.
Kailan , la fel, e bine dezvoltat dpdv fizic, se catara, alearga, mananca singur cu furculita, bea apa cu paiul..in general motoricul fin e bine dezvoltat.
Fetele cu al doilea bb, fi-ti fericite ca este asa o mica diferenta intre copii..mai tarziu va fi foarte bine pt copii. La mine nu vrea sa vina barza si cu asta basta.....
oana.iat spune:
Salutare!
Iar vin cu vesti rele ...sper sa fie ultimele, ca am albit 500 de fire de la inceputul anului. Dupa minunea de infectie in gatut, spital si antibiotic intravenos ne-am pricopsit cu o nenorocita de toxinfectie alimentara. De la peste...wapi...atentie. Era proaspat, verificat si mirosit de mine. Pana acum credeam ca toxinfectie alimentara fac nespalatii si cei care mananca toate porcariile, am innebunit cand am auzit diagnosticul. Asa ca tacamul a fost varsaturi puternice, diaree si febra. Nu am reusit nicicum sa o hidratez, e de o incapatanare feroce. Am fost la spital cate 5 ore pe zi timp de 3 zile si i-au facut perfuzii. Si tratament iar antibiotice intravenos.
Abia de 2zile s-a mai pus pe picioare, a inceput sa manance. Noroc ca avea 13.500 si a avut de unde slabi, a dat jos 1 kg.
Pup la canadience si puiutii lor, ca intra rar pe la noi!!
Raspuns la intrebare: Alexandra nu face la olita, iar de vorbit spune doar 5 cuvinte. In schimb, intelege tot si face ce-i spun, nu-mi fac probleme, o sa vorbeasca . Asa m-am stresat si cu mersul si acum e intr-o alergatura continua...
oana.iat spune:
Doroti, unde esti???
Ama, imi era dor de tine, daca nu postai te strigam.
Lacraaaaaaaaaaa ?????
Fetelor care aveti bone, am si eu o intrebare; le dati mancare la bone? Cum procedati, le lasati mancare facuta sau se servesc ele cu ce gasesc prin frigider? Eu am o bona care ma termina cu mancarea. Si nu e vorba de partea materiala, problema e cu gatitul, nu mai am idei, chef, timp. Parca sunt la cantina. Mananca si cand vine dimineata ceva omleta, tartine, etc si la pranz o masa copioasa. E drept ca mi-a cerut 4 mil salariu, dar ....
miti2004 spune:
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns in legatura cu facutul in pampers. Mi-am mai revenit, pt ca din cand in cand ma mustra constiinta ca nu-l pun pe oala. Am avut vreo 3 tentative esuate prin noiembrie-decembrie.
Nu mai stiu cine m-a intrebat de ce am venit in Ro: pt ca eu nu m-am putut adapta. Nu e vorba despre partea financiara, sau limbi ( le vorbesc pe amandoua )ci despre restul...nu m-am simtit in largul meu pur si simplu...e ceva subiectiv, nu generalizez in nici un caz.
Diana79 ti-am raspuns pe privat. Raspunsul e Da, se poate.
miti2004 spune:
Oana.iat imi pare asa de rau ca ati avut o perioada asa de grea...stiu pe deplin ce inseamna vome dupa vome, diaree, slabit, deshidratare, perfuzii....va tin pumnii sa va faceti bine repede, ca de recuperat o sa recupereze greutatea, stai linistita.
Ama ce bine ca ne mai dai vesti despre Sebita Gargarita !!! va pupam si noi
Mikiion macaronarul cel zburdalnic !
OanaRusu spune:
Miti, si noi tot la pampers - a inceput (mare minune ) sa remarce cand face si ne spune - numai cand e foarte ocupat nu zice nimica, dar altfel si la beshinutze e o figura cum alearga la noi si face "brr" si arata pampersul
Cat vorbeste.... n-am stat sa adun cuvintele - era poate dragutz sa ii fac mini-dictionar dar cu burtica si cu serviciul am preferat sa savurez dulceata lui fara sa o "monitorizez" in nici un fel - are anumite "cuvinte" - de ex zice "aoji" (asa ceva) pentru sunete, adica auzi, ceva de genul "jishi" la scris - dc vede pe cineva scriind sau daca vrea el sa scrie - si altele, unele tare hazlii - la bunicul ii zice "anu" habar n-avem cum a inventat asta, ca-l cheama Mihai - poate i-o fi zis careva "bunu" si el a zis "anu" - cert e ca asa cum ziceti si voi, comunica foarte intens cu noi in felul lui super-dulce si unic
E foarte lipicios (pupacios fetitzelor, paziti-va ca abia asteapta sa va pupe pe toate ) si cam atat - e ciresel ca restul din livada, la varsta la care sunt asa de fericiti ca ne incarca si noua bateriile cat ai clipi cu un zambet sau o imbratisare
Va doresc o saptamana grozava - si nu in ultimul rand, tare ma bucur sa aflu noutati despre toti - Ama, Mikiion, DianaR, Amonar, Roxana, Oana de la iasi (sanatate pe Alex sa se faca iute bine), Diana79 (pupici pe burtici )
Oana 20+, mamica de Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
arleena spune:
nu stiu ce se intampla cu mine ca nu reusesc sa ma organizez....vad ca nici pe forum nu am timp sa intru....totul pleaca de la programul de somn SUPER AIUREA a lui alex. si la amiaz si seara s intampla sa pierd cate 1-2 ore aiurea ca el nu vrea sa doarma, desi ii e somn de moare, pur si simplu nu vrea....nu stiu ce sa-i faca sa doarma la timp, am incercat trezitul mai dimineata....au fost si zile cand nu a dormit la pranz....e mereu in priza si cu chef de joaca, de mancat, mananca bine dar dureaza.....si de aici lipsea mea de timp....
felicitari neda pt fetita. sa creasca mare si sanatoasa!!ai reusit sa gasesti un echilibru, sa fi mai organizata? da-mi si mie un pont daca da, accept si de la alti copaci sfaturi
v-am citit in seara asta.... bine ca nu ati scris chiar asa de mult.....am vazut pozele, filmuletele la toata lumea, sunt tot mai frumoase ciresele....
amonar - mi-a placut raspunsul sotului tau...
sa va dau si vesti de la ellax si ana(sper sa nu aiba nimic impotriva)ana e in adoua saptamana de cresa si se pare ca se obisnuieste si in plus ii prieste din ce mi-a spus ella, adica a devenit mai independenta si a observat multe progrese, deci e de bine. ella a inceput lucrul, plus ca are de inavatat la greu pt examenele care le mai are, asa ca sa-i tinem pumnii si sa-i uram bafta.
si eu sunt in continua pana de idei la capitalol mancare. i-am dat si mazare(gol cum ii zice el - adica minge, mingiute) si ii place f mult, si fasole boabe, fasole verde. toate sunt yummi. ii plac legumele in special brocoli(bochi). eu dimineata si seara nu stiu ce sa-i mai alternez. ii plac pastele la nebunie(in special cele colorate)dar le-ar manca goale numai, accepta doar almette pe ele. imi place ca cere mancare si imi cere ce anume vrea sa manance,sau chiar merge la frigider si isi ia iaurt, lapte, masline, morcovi pt suc. vine cu morcovi(mocov')portocale(cale) si mar sa=i fac suc....sau cere supa(upa), ou, carnita(nita), etc. e cam comod si ii place sa-i dau eu sa manance, desi cand ii e f foame vrea sa pape singur dar sa-l tot sterg ca nu-i place sa se murdareasca
dupa discutiile anterioare, eu zic ca sunr super multumita de cum vorbeste alex. te poti intelege cu el si la telefon. zice si propozitii scurte, foloseste verbe, si se ajuata de gesturi, intelege tot, si e deja util prin casa, in sensul ca executa ce0i sunem - du la gunoi asta, adu-mi telefonul, da-i telecomada, ma ajuta la intins haine, el le aduce de la masina la stativul de intins. prima propozitie cam acum o luna si ceva "mama pune apa". azi m-a impresionat. ne jucam cucu bau,
si el "mami acund"(mami ma ascund), "nu-i ale, nu-i"
eu "undei alex?"
el" baie pele intziii i guia"(la baie sa spele dintii si gura)
de cateva zile am inceput detoxifierea de cuvantului "buldo" - buldo-excavator...ne innebuneste....tot al doilea cuvant era buldo, asa ca i le-am adunat toate si le-am pus bine, dar acum a trecut la "macale"(macarale) si "tone"(betoniere)
apropo de scutece...kk nu mai face demult pe el, doar daca eu il ignor cand imi zice ca face, si se scapa un pic pe el si vine la mine cracanat si se trage de scutec....mai nou se cere la pipi, dar inca nu am apucat sa-l dezbrac suficient de repede ca sa apuce sa faca la wc. am fost in wk la oradea la ai mei si cand ne-am intors a trebuit sa oprim sa faca kk....intr-o parcare, zapada afara, batea un vand groaznic si erau -4 grade. nu a vrut sa faca pe el, asa ca i-a inghetat curutul. in alta ordine de idei....ma dispera scutecle pampers....am prins in decembrie un pachet din noua versiune(care inca nu se stie cand vor intra pe piata) si sunt absolut superbi. astai de acum nu absorb calumea si alex se tot uda noapte desi scutecul nu e plin. ce scutece folositi voi?am incercat si happy dar am observat ca-l deranjeaza ca tot trage de ei. roxana mai folosesti huggies? sau cine mai foloseste?ce marime?
in rest e un smecher si are tendinta sa ne invarta pe degete cum vrea el....dar noi incercam sa-i tinem piept. nu mai las dupa el chiar daca se crizeala si iese cu urlete si plans. plus ca nu stiu de unde stie de "nu deau"(nu vreau) e terorist.
mama ce m-am intins....sorry
ma duc la somn acum ca e tarziu....
de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
adib spune:
quote:
Originally posted by arleena
apropo de scutece...
noi am trecut la pampers 5, din aceleasi motive (se uda in somn) nu mai avem probleme. totusi folosim in continuare pampers 4 in cursul zilei, parca e mai potrivit ca marime si nu derajaza la mers.
numai bine va dorim.
doroti_5 spune:
Treceti va rog la capitol nou si discutam acolo.
doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena