Cirese de Mai-Iunie 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
angelica_g spune:
sa continuam, ca s-a trezit Sara si o tin in brate: multumim Amonar, Miti2004!!!
Virgi, sunt sigura ca va simti Luana cand e pregatita sa imbratiseze limbile pe care aude. Pana atunci, parerea mea e ca inregistreaza TOT!
Carmina, FELICITARI!!! (Doamne-ajuta sa fie bine de data asta!!!)
Aaaa! Si felicitari si Cami, Magghy, Abi, Oana, Diana, Neda, Roxana! pentru burticile din dotare! Sa le transformati cu succes in comori stralucitoare! (Scuze dk am omis vreo burtica, scriu din amintiri...)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
angelica_g spune:
Hai k m-am pus pe scris... taman aku, cu Sara in brate... imi aminteste cu nostalgie de vremurile inmuguririi livezii...
Multumesc Arabela! Si voua sanatate si grija multa la bb!
Wapi, Diana sanatate maxima trupelor!
Lya,muoamaaaa, ce sperietura! bine ca n-ati patit nimik! Mie mi-e teama sa merg singura cu Sara in masina...
Oana, wow! Ce bine arata cele 4 personaje din ultima poza!!! Mi-e greu sa ma gandesc la un clasament...Burtica, tortul, mamik, ciresica... sau... exact invers, sau... oricat as incerca, nu ma pot decide... (si tortul ma incurca fooooarte tare!
Si totusi...dk v-as spune?! ... M-ati crede ipocrita?!? Hm! Incerc: Sara spune poezii! 2!!! Tica-tica si Catelus cu parul... Aseara a rostit-o pe prima fara ajutor. Pe a 2 , tb sa ii spui primul cuvant. N-are mereu kef, insa e asa complesitoare cand mestereste cuvintele sa sa-i iasa linia melodica... mai sare cate o litera, uneori cate un cuvant, apoi unul corect... dragutza!
Insa nu ma entuziasmez prea tare. Si Robi spunea multe poezii de f mic (2 ani) si acum este asa de lenes si dezinteresat de scoala, ca mi-e rusine sa dau ochii cu profesorii!
Si akum, ca am prins curaj, ... AJUTOOOOOOOR!!!
angelica_g spune:
AJUTOOOOR!
SARA ISI SUGE DEGETUL! NU MAI STIU CE SA-I FAC!
Am incercat cu ardei, clorocalcin, pansamente, discutii, explicatii..., nimik! E DIN CE IN CE MAI INDARJITA! Cand era mai mica, il mai tinea , ...asa, de forma. Dar acum il suge! Suzeta nu a vrut niciodata si de la un timp nu mai vrea nici bibe...
CE SA FAC?! Dati-mi, va rog, un sfat, o sugestie, o opinie! Va rooog! Mi-e teama ca deja i-a afectat dantura!
angelica_g spune:
Aaaaaa! si dk va intrebati ce m-a apucat de-am scris atata..., iata explicatia: jumatatea mai mare a restului de familie (desigur, ca varsta) e plecata la ski! Jumatatea mai mica, in urma unei bai-de-pranz f f prelungite (consecinta unor cicaleli de nemaisuportat) s-a pus pe somn. De dragul linistei atat de neobisnuite pt casa mea, n-am indraznit nici sa fac curat, nici sa spal si nici mancare... Asa ca..., m-am rasfatat asa cum imi doream de atata timp: in livada de cirese!
Da' gata! Pauza a luat sfarsit! Sper sa pot citi curand raspunsurile voastre, si sa fie multe, ca sa incerc tot ceea ce se poate pt un succes!
Numai bine!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DianaR/DianaR.jpg)
DianaR spune:
Ioi, ca acu ca a intrat si Angelica imi dau seama ca am uitat s-o imbratisez cu drag si sa-i urez muuuuulta sanatate lui Razvanel! Auzi, Sara spune poezii! Brava! ("nora-mea" marea iubire a lui fiu-miu a fost tot asa, la aproape 2 ani iti povestea alba ca zapada, spunea povesti, poezii, ce mai o mica artista...).
Si tot la categoria uitate, felicitari Carminei si Magdei ptr burtici! Sarcini lipsite de evenimente si bebici sanatosi!
Adriana, pe mine Choy m-a facut sa-l privesc cu reticenta inca de cand nu a incurajat nicicum alaptatul (sper ca nu ma insel si ca imi aduc corect aminte...) si apoi si faza cu Nurofenul... In fine, ai perfecta dreptate, sunt alta lume, poate ar trebui ca Virgi sa se adreseze unui medic/psiholog/logoped de origine europeana.Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/OanaRusu/OanaRusu.jpg)
OanaRusu spune:
Angelica, roseeeesc... de la complimente
Tortul e tare bun - si-l fac fara ocazii speciale, cel de la ocazii speciale nu ajunge in poze si noi, cei de-ai casei, doar gustam
Diana, ce bine ca te mai "auzim" si pe tine! Ceva poze mai noi?? Sa mai vedem pe Timi?
Despre vorbire... fratele meu a vorbit abia dupa 2 ani jumate si direct in fraze, e vorbaretz de numai de atunci - eu sunt de acord cu Adriana, sunt anumite lucruri elementare care le fac copii la varste reper - dar e absurd sa ne asteptam sa respecte reguli rigide - nici in burtica nu se dezvolta doi prunci la fel, daramite dupa.....
Virgi, poti sa-ti spui oful oricat aici, e locul potrivit insa pupa mult pe Luana, e scumpa si desteapta si sanatoasa, ai de ce sa fii mandra de ea
Lya, eu am avut experienta de cosmar la capitolul taximetristi in Atena, sunt om mare care am supravietuit unui accident de masina care m-a scos "pe tusa" 6 luni (in 2002), si totusi cand ne-am dat jos din masina am plans 15 min sa-mi revin din sperietura, n-am crezut ca poate cineva sa-mi faca asa ceva. Ma gandeam doar ca o sa murim toti trei - cu sotul si cu Paul - din cauza unui cretin ajuns complet nepotrivit sofer.
Da' am scapat si sper sa ramana cea nasoala experienta la capitolul asta.
Oana 18+, mamica de
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
adriana spune:
Angelica, ma bucur ca mai treci pe aici
Sanatate lui Razvan si pupici lui Sara vorbareata
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
![](coreografie.gif)
adriana spune:
Oana, Lya, Doamne fereste de accident, bine ca nu ati patit nimic, mai ales ca erati si cu bebi in masina... Eu conduc zilnic ba cu 1, ba cu toti 3 in spate, sunt terorizata ca as putea face un acc... sper sa ma pazeasca Dumnezeu..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Amonar/Amonar.jpg)
Amonar spune:
VIRGI
Chiar ca m-am revoltat si eu cand am citit ce spune doctorul Choy....sicera sa fiu exista diferenta de mentalitate si intre tarile Europene dar mai intre Europa si Asia. Nu spun ca nu exista copii precoce si pe continentul European dar nu se pune problema in felul acesta....chiar m-am revoltat..adica, noi toate avem copii "inapoiati" dupa modelele Coreene??? Nu spun ca nu e posibil ceea ce spune el dar sincer eu cred ca acesti copii sunt mai mult exceptii decat regula...chiar toti copiii Coreeni vorbesc propozitii la varste intre 1,5 si 2 ani? Ar trebui sa facem un studiu sa vedem unde duce toata chestia asta...adica toti copiii care nu spun propozitii la varsta de 2 ani nu vor ajunge doctori, ingineri, directori, actori sau alte meserii cu studii grele in spate? Care este de fapt telul acestei "diagrame" Coreene? Inteleg ca trebuie sa ne facem probleme in cazul in care copii nostrii chiar au un deficit in dezvoltare dar sa nu exageram.....Eu zic sa mai ceri si un second opinion si intr-adevar de la un medic European.
Kailan, chiar daca spune unele verbe, le spune in mod "papagelicesc" adica repeta tocmai ce spusesem eu, cu o secunda inainte. Dar nu il aud sa compuna el singur propozitii sau chiar sa lege doua cuvinte in alt context si in alt moment. Vorbeste foarte mult in limba lui, chiar ca nu-i tace "cleanta"deloc...ne exaspereaza cateodata. Si ne repeta foarte des, cu toate ca poceste inca cuvintele. Ce stie el sa spuna singur e "body ud" sau "alt body" in cazul in care s-a udat pe body...stie ca eu il schimb...in rest sunt cuvinte rasfirete sau nu neaparat cu logica intre ele. In plus amesteca cuvintele Olandeze cu cele Romanesti. Am observat ca Olandeza o "prinde" mai usor....probabil ca lb. Romana e mai "impotmolita"...
Brrr...chiar ca mi s-a pus pata pe Choy....Nu-ti fa probleme, eu cred ca Luana e sigur premianta livezii, cand e vorba de dezvoltare lingvistica!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/OanaRusu/OanaRusu.jpg)
OanaRusu spune:
Angelica, chiar n-am idee pt supt deget.... si asa mi se fac f frecvent observatii ca Paul mai foloseste suzeta - asta e, eu sunt mama-sa, si cata vreme sunt de acord cu tata-sau, copilul pastreaza suzeta Pe noi asta ne scoate din belea cand il apuca isteriile - plus ca n-am avut decat vreo 2 luni pauza intre eruptii dentare de mai dbine de un an incoace - si noaptea, cand il chinuie gingia, asa cu foc roade suzeta..... Cand a fost pauza de eruptie dentara, aproape nu mai stiam pe unde e - eu cred ca dc are nevoie de ea, o primeste si gata.
Dar despre deget... nu stiu ce sa zic, asta-i precis, imi pare rau
Oana 18+, mamica de
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor