Recicleaza cineva deseuri in Bucuresti ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ma duc sa le caut maine pe rotunda. multam , tusferi.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu pungile de la cumparaturi le folosesc ca saci de gunoi,ca sa nu le arunc si sa pun altii si asa e plastic peste tot!Sticlele de sucuri le pun in sac si le las la ghena,le ia cineva,nu stiu cine!Apa minerala cumpar la sticla de sticla,returnabila!Cu hartia e mai greu,ca nu am unde s-o mai duc!Am deja teancuri de revisteZiare nu mai cumpar,le citesc online!
Am vazut undeva la Chiaja un depozit de plastice,dar nu am oprit niciodata sa intreb daca pot duce si persoane fizice sau aduna de pe la firme...
Chiar n-o mai exista in Bucuresti nicaieri un centru de colectare a hartiei???

"La vita e bella"
De mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

HAi sa va spun o treaba.
REciclarea consuma multe resurse, asa ca cel mai bine este sa folosim mai putin, nu neaparat sa reciclam.
De cind am venit in Romania sa ajut la gospodarirea casei, mi se increteste parul cind vad cita risipa e aici si mai ales in casa mamei mele pe care o stiam (credeam) tare ecologica inainte sa ajung in California.

Sint scandalizata - si am vrut sa scriu un subiect separat - de numarul de pungi de plastic oferite cu multa amabilitate de orice vinzator si de numarul de pet-uri folosite. DAca le spui la magazin sa nu-ti dea pungi ca ai venit cu ea de-acasa se mai si jignesc vinzatoarele. Adica cum sa nu vrei pungi? Daca le spui ca numarul de pungi de plastic tot mai mare polueaza pamintul se uita la tine de parca ai veni de pe Marte.

Sora-mea spala vasele cu apa MERGIND in continuu de-mi vine sai dau peste robinet la fiecare 3 secunde.
Closetele si robinetele curg in cele mai multe case, dar lumea se plinge de seceta.

Iar componentza cosului de gunoi imi da fiori cind vad la un loc gunoi menajer, sticle, ambalaje de aluminiu si hirtie.

Din pacate faza de consum este necesara inainte ca lumea ajunga sa constientizeze nocivitatea acestor gesturi.

Una peste alta, eu am alta intrebare: ce fac cu doua televizoare de care nu mai am nevoie? Unul nu mai este in stare de functionare, celalalt da. Pe al doilea il pot dona, probabil, dar cu primul ce fac???

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am strans teancuri de hartie (pliante, prospecte, cataloage etc) si tot astept sa le pot duce undeva ... Sticlele de plastic le las la ghena si le ridica femeia de serviciu, nu stiu ce face cu ele, am vazut niste camioane care colecteaza din cand in cand.

Exista niste tomberoane din acelea pt diferite deseuri (stau in sectorul 3), dar cand m-am dus si eu cu punga plina de hartii, am avut surpriza sa n-am unde le lasa, ca erau pline ochi !!!

Pungile de plastic le reciclez si eu, folosesc pungile primite de la magazin pt gunoi ...

Boghi

poze Gongutza
www.arta-goblenul.myforum.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Bic

Pe mine ma ingrozeste ca nici societatea civila nu face nimic ...daca statul nu face ... la romani nu face statul asa ca de ce sa fac eu ...

Am mai scris pe aici cum e pe la olandezi si belgieni ( cel putin pe unde am stat noi OOst-Vlaandren -Be si Zeeland -NL)...sunt amplasate in parcarile de la supermagazine containere de sticle pe culori .. apoi tot in parcare sunt containare ptr haine care apartin diverselor fundatii gen Armata Salvarii care le iau le spala si le dau celor care au nevoie ( si care mai nou is legate cu lanturi ca au grija "rromani" sa le deschida si sa ia din ele ..unul chiar a fost decapitat de un astfel de container ) ..ptr pet-uri ,navete ,sticle de bere platesti garantie si le duci inapoi si ori iti iei banii pe ele ori le compensezi ... sunt la fel centre de reciclare( tot in cadrul supermagazinelor) superb aranjate spre ex hartia sa zicem o pui in gura unui delfin ... sau ambalajele de la lapte le pui intr-o cutie de lapte care iti zambeste frumos ...sunt ffff atractive ptr copiii care te roaga sa ii duci acolo sa recicleze ..numai vb ca eu am 3 containere de gunoi separate ptr gunoi menajer ,hartie si gunoi organic .
Dar la romani cine sa faca?? Supermagazinele si marile companii ( gen Coca Cola ,Pepsi ,European Drinks etc etc etc ) sunt prea ocupate sa isi numere profitul decat sa il reinvesteasca in astfel de chestii de genul containerelor , al automatelor ptr preluarea pet-urilor, navetelor,sticlelor de bere ...fundatiile se marginesc la donatii si numai in preajma sarbatorilor la daruri adunate ( am vazut de la Mereu Aproape ca au facut la patinoar ) ..eu sunt sigura ca daca ar oferi posibiliatea oamenilor sa recilceze intr-un loc in care se duc lunar ( daca nu saptamanal ) oamenii ar recicla si poate asa ar invata sa reduca si sa reutilizeze anuminte materiale ..de companiile de salubritate nici numai vb ... dar la romani mai tre sa treaca inca sute de ani pana sa inteleaga ca daca iei de la societate ceva trebuie sa mai si dai inapoi ... si ca recilcarea nu e un moft ..e necesara .

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

quote:
Originally posted by Bic

Una peste alta, eu am alta intrebare: ce fac cu doua televizoare de care nu mai am nevoie? Unul nu mai este in stare de functionare, celalalt da. Pe al doilea il pot dona, probabil, dar cu primul ce fac???

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Intra pe http://www.sorteaza.ro/ si scrie acolo, pe prima pagina sa suni la un nr de tel si vin ei sa ridice tv-ul.
Sunt exact in aceeasi situatie, am 2 televizoare de dat, nu functioneaza, au defecte minore, ar putea fi reparate usor. Am auzit si la stiri ca electronicele si electrocasnicele, dupa ce sunt preluate, se verifica starea lor, se repara daca se pot repara, si apoi sunt duse la case de batrani, la case de copii si unde ar mai fi necesar. Eu astept sa treaca sarbatorile si o sa sun la ei, sa vad daca se tin de cuvant sa vina sa le ia. Nu-mi vine sa le duc la tomberon, chiar daca stiu ca in 10 minute dispar de acolo, luate de cine stie cine...oricum, probabil ca ar sfarsi tot la gunoi.

Gabi, mami de bubulush David (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Salut ecologistelor !
si multumiri pentru raspunsurile la subiectul meu.

A trecut mai mult de jumatate de an de cand am deschis subiectul si acum am si eu in cartier cele trei tomberoane pentru colectarea selectiva. Am invatzat-o si pe Maya ca trebuie sa reciclam si ma ajuta si ea. Strangem hartii+ziare+reviste+cutii de lapte+alte cartoane, le suim in carucior sa le lasam in drumul nostru spre parc. Sau strangem cate un sac de sticle de plastic pe care le calcam inainte (sa ocupe cat mai putin spatiu...), le suim tot in carucior si cand ajungem la tomberon Maya le scoate un cate una din sac si mami le pune in container...

Exista totusi o problema : de multe ori containerele sunt pline de altceva decat deseuri reciclabile !!!
M-am gandit sa fac un afis, sa pun o poza cu copii si sa scriu ceva in genul : gandeste-te la viitorul lor si arunca aici numai deseuri reciclabile ! Astept sugestii pentru un text mai bun.

De curand am incercat sa conving o mamica din parc sa recicleze . Mama de doua fete, cu facultate, isteatza si dragutza... dar...incredibil n-am reusit ! Mi-a spus ca ea crede ca si deseurile reciclabile ajung tot la groapa de gunoi, ca nu e suficient sa recicleze cativa oameni si de ce sa fie tocmai ea fraiera cand ceilalti nu fac nimic in sensul asta...

Eu incerc sa reciclez, fac dusuri de 5 minute (udat, inchis apa, sapunit, deschis apa, clatit) si , tot asa ca si Kehleyr folosesc hartiutzele cu notitze pe toate colturile. Iar de cand m-am intors la servici am lasat masina acasa (o folosesc totusi pentru weekend si vacante) si merg cu metroul (sper sa ma tin ).

Mi-a fost povestita o reclama dintr-o campanie de sensibilizare a populatiei referitor la reciclare. O maimutza care are in mana un recipient(pet) de plastic, sta in fatza celor trei containere si incearca sa il nimereasca pe cel pentru plastic...pana la urma reuseste si concluzia clipului este : maimutzei i-a luat trei minute sa invetze sa recicleze. TIE CAT ITI MAI TREBUIE ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kia spune:

In sectorul 6 au pus multe containere pentru reciclat hartie, plastic si sticla. Sticla inca nu am reciclat ca trimit toate sticlele, borcanele la mama ca sa le umple cu diverse pentru iarna, dar hartie si pet-uri am dus la greu.

Am vazut ca oamenii chiar recicleaza, era plin odata tomberonul de peturi, de abia am reusit sa inghesui cateva sticle.

Incet incet, sper sa se educe si romanul sa recicleze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Da, si eu folosesc pubelele ecologice din sectorul 6. Am o galeata in care aduc chestiile reciclabile si le pun la pubelele ecologice.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Subscriu si eu ca si contribuabil la containerele din sect. 6! Adun intr-o cutie mare tot ce am din plastic, carton si sticla, si mergem si le depunem acolo, din fericire sunt f. multe containere si in locuri accesibile.Sper sa le si recicleze cei care le administreaza...

V

Mergi la inceput