Strumfi de iulie-august 2007 (38)
Raspunsuri - Pagina 10
ddanagh spune:
Lid ai un bebe tare frumos. Sa iti traiasca. Am vazut ca sta in fundulet cand il sprijini de perne. Ce mai vrei. E foarte bine. Mie mi-a spus doctorul ortoped sa am ca puncte de reper generale sa isi tina capul la 3 luni, sa stea in fundulet sprijinit de perne la 6 luni, sa mearga de-a busilea la 8 luni si in picioare la un an (plus - minus 2 saptamani la primele doua si plus minus o luna doua la mers).
Cat despre intors pe burtica, Daria mea abia acum o saptamana a inceput sa se suseasca intr-o parte si mai mult din greseala s-a si intors de vreo 3-4 ori. Ma astept sa se rostogoleasca cat mai des cat de curand intrucat se suseste mereu intr-o parte. Oricum am citit in mai multe brosuri ca un bebe incepe sa se rostogoleasca abia la 5-6 luni (chiar acum citeam in revista mami ca de la '5-6 luni cand bebe se intorce singur de pe burta pe spate ar trebui sa ii fixezi aparatori de pat....'
Singura chestie la care nu stiu daca e in grafic este faptul ca nu se intinde dupa jucarii insa poate ca asa e el mai lenes, poate nu ii plac. Incerca sa te joci tu cu el cu o jucarie si apoi las-o langa el sa vezi daca se intinde dupa ea. Stimuleaza-l asa. Ce pot sa iti zic este ca Daria a inceput sa se suceasca prima data fiindca o tenta pachetul de servetele umede de cate ori o schimbam. II place foarte mult fiindca fosnea.
TE pup.
Ma duc acum fiidca a adormit si vreau sa sterg si eu praful.
Apropos mai fetelor: eu bag aspiratorul de 2 ori pe saptamana si sterg cu mopul o data in toata casa si in fiecare zi la Daria cu o carpa umeda. Praful il sterg de 2 ori pe saptamana. Ce vreau sa zic este ca pe mine ma dispera atata praf. La doua zile dupa ce fac asta sunt o gramada de somoiogi d-aia de praf pe la colturi pe parchet, nu mai zic pe mobila. Asa e si la voi?
Editez ca sa va zic ca ma bucura ca v-au placut linkurile. Va sa zica nu sunt singura nostalgica. Acum cand ma uit pe CN nu imi vine sa cred ca aia difuzeaza desenele alea.
Luna zi-i ca ai vorbit cu mosul si te-a rugat sa il ajuti intrucat era lista prea lunga ....
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
poze cu Dariuta mea
andreea c spune:
Luna merci de raspuns. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste fimoza si chiar nu ma stresam de chestia asta pana am vazut scurgerea aceea azi dimineata.
Lid bine ai venit!
V-am admirat pozele (toate). Sunteti o familie frumoasa, iar Iliuta e frumusel foc si tare vesel. Eu zic ca este el un pic mai lenes si nu cred ca trebuie sa te stresezi din cauza asta. Raducu se intoarce de la 4 luni, dar este si mult mai slabut. Are abia 6.900, iar in ultima luna nu a luat de loc in greutate.
Andreea si Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
raton spune:
Intrucat ma simt un pic responsabila de (re?)lansarea subiectului attachment parenting, trebuie sa precizez ca ma regasesc mai degraba in principiile curentului astuia, nu neaparat in toate practicile. De altfel, am auzit de AT cand avea Cristina vreo luna jumate, iar deciziile privitoare lacresterea ei le-am luat mai mult instinctiv, nu bazat pe vreo teorie. Cat despre gradul de 'atasament', Cristina are momente multe in care NU vrea in brate si mi-o 'spune' foarte clar, sau prefera s-o las in pace sa se joace in treaba ei, sau nu vrea interactiune - in momentele astea e foarte draguta, ea se uita la mine, ma studiaza, dar dk ma uit si eu la ea se face k ploua si se uita pe pereti...
Acum , de ex, sta in scoica si smotoceste vacutza portocalie, iar mie imi mai aruca doar cate o privire de control. Cumintenia lu' mami! Dk ar dormi si noaptea fara sa se scoale din 2 in 2 ore si chiar mai des....
brazuca25 spune:
Lid bine ai venit!Zambaret rau de tot bebeul tau si tare dulcic!
Nu cred ca e cazul sa iti faci griji cu intorsul. Denisa mea s-a intors prima oara inainte sa faca 4 luni, vreo 2 zile si dupa aceea nici vorba de intors vreo 2-3 saptamani. Acum e deja atleta se intoarce de pe spate pe burta si i-a iesit si intoarcerea de pe burta pe spate de vreo 2 ori. La ea ce a ambitionat-o sa se intoarca a fost un Winnie the Pooh lipit pe patut care o fascineaza si nu stie cum sa mai faca sa il "atace" e lipit bietul urs cu scotch de sus pana jos si tot il agata ea si il trage. Asa ca tot sucindu-se dupa urs, s-a intors singura in patut.
Nu te ingrijora ca asa sunt ei, unii mai lenesi, altii mai putin lenesi. Pana la urma tot se intoarce el. Incearca sa ii pui o jucarie care ii place intr-o parte ca sa fie tentat sa se intoarca dupa ea. Denisa se intoarce doar pe dreapta, ca acolo era ursul in patut. Pe stanga parca nu ar fi a ei!
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
raton spune:
Ame, esti sigura k intrebi de curiozitate? Sau lucrezi pe la vreo firma de cercetare? Oricum, cine raspunde, o face de placere, nu? Si cum mie imi face placere, iata:
- Cred k nu i-as exercita 'puterea' asta. Oamenii care au sau au avut ceva de spus, au facut-o, intr-un fel sau altul. Trebuie doar sa fii atent la ce au lasat in urma: fapte, scrieri... Mi-ar placea, totusi, sa-l fi cunoscut in persoana pe Panait Istrati.
- M-ai facut sa ma gandesc cum ar fi sa traiesti in acelasi timp cu Isus, sa-L vezi ca om... Dar nu m-as intoarce in timp pt asta. In fond, poate ca, stiu eu, Isus, Maria, Mahomed, Fatima si cine mai stie, or fi si azi printre noi si nu-i recunoastem....
Hai ca m-ai provocat la 'greutati'... Cu asa intrebari!
Vivela spune:
Lid, bine ai venit. Scumpic foc Iliuta al tau.
Nici eu nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme. Poate nu-i place sa stea pe burta si prin urmare nu are motiv sa se intoarca. Asa e si cazul lui David al meu. Nu-i place deloc. De fapt nu-i placea deloc pana mai de curand, cand a inceput sa tina bine capul cand sta pe burtica, sprijinit pe maini. Dar de dormit, el n-a dormit niciodata pe burta pt ca nu-i place. Dar asta a fost si un motiv sa-l incurajez sa se intoarca de pe burta pe spate. De cateva ori i-a iesit pana acum, dar stiu ca de regula, bebeii incep prin a se intoarce de pe spate pe burta si nu invers (gresesc?). Asa ca nici eu nu ma astept la rostogoliri spectaculoase prea curand.
Gabi, mamica fericita de Davidel scumpel
Asa crestem noi
raton spune:
Vivela, nuestiind cum arata petele respective, nu putem decat sa presupunem, dar e bine sa le vada un medic. Cristina a avut o zona albicioasa in gurita in prima luna, de la o ciuperca luata, probabil, in spital. La sfatul pediatrei, dupa fiecare masa ii dadeam cate un sfert de lingurita de apa cu bicarbonat de sodiu (de-ala alimentar) - o lingurita de bicarbonat la o ceasca de apa, dar sa nu-l pastrezi facut ca se descompune. Dar, repet, asta functioneaza doar dk e aceesi cauza, ceea ce doar un medic iti poate spune.
claudia75 spune:
Andreea si eu am aceeasi problema cu baiatul. Medicul pediatru mi-a spus sa stau linistita deocamdata si sa nu umblu la putza baiatului, ca in timp problema se va rezolva de la sine. Mie mi se pare ca arata ciudat, insa doctorul mi-a spus ca nu este cazul de interventie. Si am incredere in ceea ce spune, mai ales ca are parul alb si a vazut multe putze de bebelusi la viata lui. Cred ca pediatrul tau ar putea sa-ti spuna cel mai bine daca e vreo problema. In ceea ce priveste pata gasita pe scutec, ai constatat vreun miros ciudat?
Liarodian, NmaSi Patric al meu este innebunit dupa tastatura de la calculator. Drept urmare, i-am luat un laptop de jucarie. Este absolut incantat. Ar sta ore in sir sa loveasca tastatura. Este innebunit si dupa zgomotele pe care le scoate laptopul. Sta in fundulet sprijinit de mine, tasteaza si se uita in monitorul pe care apar tot felul de imagini. Este distractia lui cea mai mare.
Amethyst Raspunsurile pt intrebarile tale sunt urmatoarele:
1. Hitler- ca sa-l intreb ce a fost in mintea lui de psihopat
2 Evul mediu- ca sa vad daca intr-adevar oamenii nu se spalau cu anii
Eric Patric Andrei (9.08.2007)
http://good-times.webshots.com/photo/2977070350102138509LqbAbc
raton spune:
lid, Cristina e nascuta in aceeasi zi cu baietelul tau (iar dk faceam baiat, il chema Ilie!) si nu se rostogoleste de pe o parte pe alta, desi in rest face o gramada de lucruri, ridica piciorele nu doar indoite, ci si drepte (cala 'bricege') de ex. O singura data s-a rostogolit de pe spate pe burta, cand era foarte preocupata sa-si recupereze o jucarie. Asa ne-am lamurit ca n-o intereseaza statul pe burta (ea nici nu doarme pe burta, decat dk o pun eu in mod special), de-aia nu se intoarce.
Daca e tonic si energic, nu-ti face probleme, are ritmul lui propriu.
Ioana75 spune:
Salutare!
Lia, ti-am admirat Miruna.
Lid, bine ai venit! Si fetita mea are aproape 5 luni si se rostogoleste rar, si doar de pe spate pe burta.
Eu vreau sa calatoresc in viitor. Si pe alta planeta locuita daca se poate (da, mi-a placut mult Asimov).
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei