Oligospermie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Mariaa, merci mult. Nu vreau nici sa incep o suta de tratament de aiurea. Cred ca nu ma mai incurc cu Potent Power.
Acum ma stradui sa strang tot ce trebuie pt trat naturist pt barbati de la Livia si maine e ziua cand merg la doctor sa-i pun o suta de intrebari pe care le-am strans in cap de o luna de cand ne-a zis sa mergem la direct FIV si de cand citesc tot ce se poate.

Conteaza enorm forumul asta si toata informatia care s-a strans pe el.
Va multumesc la toate din suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

monbb,

mult succes miine la doctor. sa il zapacesti cu intrebarile si sa nu pleci pina nu raspunde la toate.

cred ca numai in quebec nu acopera asigurarea analizele. eu stau in ontario si vizitele la doctor, analizele si interventiile chirurgicale sint acoperite de asigurarea provinciala, medicamentele nu sint.

sa ne scrii cum a fost la doctor.
multa bafta,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Mult succes monbb!!!Sa ne dai vesti bune!Iti tin pumnii!

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Am si eu ceva de spus...
In 2000 am mers la Sovata.Acolo a facut sotul o spermograma si rezultatul a fost dezastruos.Ca numar era bine dar mobilitate 0.
Am venit acasa si am luat trenul de Bucuresti.Am mers la Institutul Parhon la dr.Soare,am refacut analiza si a iesit mobilitate 10%.Explicatia a fost urmatoarea:numarul nu e atat de important ca de fapt ne dorim ca numai unul sa ajunga unde trebuie.La mobilitate situatia e asa:ei se misca dar nu se pot deplasa.Dl doctor a spus ca ar putea fi vorba de o raceala netratata complet.Sotul a urmat un tratament cu Sinerdol.Luna urmatoare a refacut analiza si situatia era mult imbunatatita.A primit un tratament numai de vitamine si luna urmatoare am ramas insarcinata.Acum baietelul nostru implineste 3 ani.
Parerea mea:poate ar fi bine sa mai repetati spermograma si la un alt laborator.
Numai bine,

FlorentinaE

Mergi la inceput

Va multumesc din suflet la toate caci v-ati gandit la mine.

Merci pt mesaj Florentina, ma bucur sa aud ca sunt reusite si natural. Sa-ti traisca bebita , sa fie sanatos si fericit.
Si pentru toate fetele sa aiba vesti bune (cu ochisori) cat de curand.

Din pacate vizita mea la doctor m-a zapacit si mai rau sau m-a lasat la fel de confuza. Doctorul ne-a demontat toate intrebarile rapid. Cum ca nu sunt riscuri la FIV caci ei fac multe teste ca sa fie siguri ca copilul va fii bine.
Ca nu sunt urmari din cauza tratamentului hormonal necesar in procedura, toate se elimina din corpul femeii in cateva zile.
Totul va fii bine caci sunt tanara (!?!?! merg pe 32 de ani) si sanatoasa (pana acum n-a iesit nimic rau la analize, sa speram ca va fii asa).
Dar din cauza oligoastenospermiei acute a sotului nu ne da decat o sansa FIV cu ICSI!!!
Mi-e groaza si sa ma gandesc!

Bine mai sunt variante: inseminare cu donor, adoptie sau pur si simplu sa renuntam la a avea copil.

ah! cu rubeola nu era problema, cifra era extrem de ridicata tocmai pt ca sunt imunizata la rubeola.

Doctorul parea f increzator si iti da incredere, aseara desi disperata ca nu putem avea copil natural, incepusem sa ma gandesc si la alternativa FIV.

Dar am citit hartiile care ni le-au dat de la clinica, trimitere la teste cariotip (teste de genetica pt a vedea daca sunt riscuri de malformatii) si formulare pt tratament FIV.

Si aici m-am socat (bine, pe langa ca FIV este 4500CAD, ICSI 1500CAD plus medicamente de vreo 2000CAD sau platesti FIV de 3 cicluri 11900CAD plus medicamentele de fiecare data) formularele spun ca la urmatoarea vizita te prezinti numai daca le semnezi , platesti pe loc 500CAD si te angajezi la plata diferentei , semnand ca ai luat la cunostiinta ca prin FIV riscurile de malformatii sunt mai crescute decat la sarcinile naturale si ca exista riscuri de dereglari la femeie in urma trat. hormonal.

Pai tocmai asta intrebasem de 10 ori doctorul si imi explicase ca nu sunt riscuri ca verifica cu o multime de teste. Si acum imi spun sa semnez ca mi s-a spus ca sunt riscuri!!!!

In sfarsit as putea sa ma desfasor pe 10 pagini... incerc sa respir si sa ma gandesc la alternativele care le am , fara sa vad vreo solutie.

Dragul meu sot a inceput tratamentul naturalist, o multime de vitamine si tot nu avem toate cele din trat Liviei.
Dar ce sanse sunt?? doctorul spune ca nici o sansa natural!!! si cat putem astepta??
Teoretic ar trebui sa ne pregatim pt FIV cu ICSI in toamna, septembrie...dar pot oare sa-mi asum astfel de riscuri? Ce drept am sa aduc pe lume un copil care poate avea probleme numai pt ca imi doresc eu copil!

Merci frumos ca m-ascultati si iertati disperarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Monbb, stai linistita cu riscurile de malformatii. Contractele alea se semneaza si in Romania si peste tot in lume (chiar si plata se face la fel cum ai scris), pt. a fi ei "acoperiti" in caz de ceva. De fapt toate studiile arata ca un copil nascut prin fiv are mai multe sanse de a fi normal genetic (deci riscurile sunt mult mai mici) tocmai pt. ca totul este prelucrat artificial si se selecteaza doar ceea ce este de calitate maxima. Nu te panica.
Din pacate ceea ce ti-a zis medicul tau mi-a zis si mie medicul meu. La oligoastenospermia sotului meu nu exista alta varianta. Cel putin nu prin metodele alopate cunoscute. Noi l-am crezut si am acceptat fiv-ul ca pe o solutie costisitoare si greu realizabila, e drept, dar in care ne punem mari sperante, mai cu seama ca avem deja 18 embrioni frumosi congelati din care in toamna vom face deja prima incercare.

Linisteste-te si impreuna cu sotul tau alegeti cat mai lucid cu putinta varianta cea mai buna!
karula

Mergi la inceput

Sunt atat de contradictorii statisticile!!!

In fiecare zi o luam de la capat cu alternativele si cand incercam sa fim optimisti si ne gandim ca FIV-ul va fii bine , e singura si cea mai buna solutie....cand nu mai vedem nimic promitator (daca copilul are probleme, daca nu reuseste).

Iarta-ma karula pt pesimismul meu.
Tare ma bucur sa vad ca esti convinsa ca e bine si fara risc.
Tu ai incercat, adica sotul a incercat inainte tratamentul naturist? poti sa-mi spui ce cifre are sa pot compara? Al meu a avut 8 milioane, mob A+B=6%, morfologie 78% si a 2a oara : 2 mil, mob 5% si morf 79%
Si de ce ai facut numai stimularea si recoltarea si nu si trasferul? E in ideea ca toamna sunt mai multe sanse?
Si ce tratament ai facut(lupron, pergonal?) ..la Ancar sau la ce doctor? A fost greu? Eu vad ca e vorba de 2 saptamani de pastile si 4 sapt de injectii. Ai avut reactii?
Te rog, povesteste-mi putin ce-ai facut tu.
Iti tin pumnii in toamna, am inteles ca transferul e etapa cea mai simpla, nici nu simti.

Of , as vrea sa ajungem la o concluzie si sa stim ca asta e ce vrem si in ce credem. Acum imi spun ca tot afland alte experiente poate reusim sa ne hotaram.

Merci mult si iarta-mi tona de intrebari

Mergi la inceput

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze pt. intrebari... Doar sa pot eu raspunde la toate. Asadar, spermogramele (vreo cinci-sase la numar in decurs de trei ani) arata asa: nr. 17.000.0000, mobilitate 30%, morfologie normala 30%. Diagnostic oligoastenospermie. Tratament medicamentos pe baza de Proviron, vit. E, A, fara rezultate. FIV + ICSI rezultat 18 embrioni.
De ce n-am facut imediat ET? Pt. ca initial am facut o hiperstimulare la trat de fiv (Diphereline si Puregon), asa incat prof. Ancar a hotarat sa nu facem imediat si ET, sa asteptam pana ovarele si celelalte organe isi revin. In doua luni eram OK, dar la pregatirea pt. ET iar n-am raspuns, vinovate fiind cateva chisturi aparute ulterior dintre care cel mai mare de 20mm, hotarandu-se iarasi amanarea timp in care tratez chistuletele. Vrei sa-ti zic de cate ori am cazut si de cate ori m-am ridicat in acest an? ori de cate ori a fost nevoie... Trebuie sa-ti zic neaparat ca sunt singura careia i s-a intamplat asta dintre toate cele care am fost in lotul de fiv, si daca te uiti pe subiectul nostru "FIV de toamna" sau altele asemenea, sunt si acolo singura cu astfel de ghinioane de a nu putea duce la bun sfarsit procedura pana acum. Poate m-a ajutat pe mine Dumnezeu sa am un moral mai puternic. Poate m-am ajutat singura, sotul cu siguranta m-a ajutat. Cert e ca am realizat ca depresiile si nehotararile, neincrederile si asteptarile in van nu ma ajuta cu nimic. Sper. Am incredere (imi da mana la 18 embrioni, stiu). Fiecare ban consumat constientizam ca scade din mia de euro care ar putea insemna o a doua incercare, sau a treia... Fiecare ban adunat are destinatia asta. Fiecare zi, fiecare gand si fiecare vis de noapte. Nu ma pricep sa dau sfaturi dar as vrea sa-ti dau concret din increderea mea. Vreau sa am o viata normala. N-o mai am de aproape doi ani. Pana nu incerc pana la capat. O sa fac fata unui eventual esec. Stiu asta (de la Pia am invatat, daca vii pe subiectul nostru ai s-o cunosti si pe ea). Voi reusi. Stiu asta (de la Gabid am invatat, tot acolo ai s-o cunosti).
Ce m-a ajutat cel mai mult in timpul asta cand eram "atat de aproape"? Increderea in mine, in noi doi, in medic si in alegerea pe care am facut-o toti trei la un loc. Si cei 18 dragalasi care asteapta cuminti sa-i cuibaresc in burtica. Pe toti, caci pentru ei au meritat si hiperstimularea, si chisturile, si cate vor mai fi sa vina.
Te rog sa ai incredere in tine.
karula

Mergi la inceput

Am uitat sa-ti spun ca avem si eu si sotul cate doua servicii, iar ale sotului sunt amandoua extrem de solicitante. Nu tine faza cu relaxarea... Trat naturist a luat cam cu o luna inainte de fiv (cel de pe forum cu napraznic si branca ursului) dar n-a avut rezultat, a fost nevoie de ICSI. Doua luni inainte a luat Potent Power - o frectie la picior de lemn. Ii admir enorm pe Mariaa si sotul ei ca au atata rabdare cu tratamentul homeopat si sper sa-i ajute Dumnezeu pentru rabdarea si perseverenta lor. Se pare ca deja da roade, dar sunt niste ani la mijloc. Pentru noi fiv este o solutie, dar constientizam perfect limitele acestei proceduri (ma refer la reusita in primul rand). Acum tot ce-mi doresc este sa ajung in faza acelor doua saptamani de asteptare a rezultatului. Ii iubesc pe toti 18 si daca ar depinde de mine... i-as numi cu drag pe toti copiii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Cui ii este teama ca prin FIV face un bb malformat?Nu-i adevarat!Fetita mea e perfecta!Are un an si 9 luni(curand facem 2 ani).Merge,vorbeste si e cea mai fericita din lume.Cui folseste ca va faceti atatea probleme?Voua NU pt ca sarcina se prinde mai greu cand va stresati.Un embriolog bun nu scoate un copil cu probleme.Riscul de malformatii apare si la o sarcina normala.Acum 3 ani nu se scria prea multe in contract si era mai bine.Eu una nici nu m-am gandit la malformatii sau chestii dintr'astea.Am avut mare incredere si am mai departe in dr meu.In oct vreau sa fac al treilea FIV pt al doilea bb la acelasi dr.

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput