Oligospermie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Merci mult pt raspunsuri.

Stiu un pic despre fiecare, cu Gabi am mai vorbit si stiu de fetita ei Simona - sa-ti tariasca , sa fie santoasa si fericita.
Ieri am citit toate subiectele FIV toamna si am inteles ca Pia are doua incercari , ii tin pumnii sa iasa data viitoare.

Karula, m-a impresionat taria ta, e extraordinar si stiu ca la asta trebuie sa ajung si eu indiferent de hotarare. Doar ca momentam nu ajung a o hotarare, tind sa sper in tratament nu atat ca avand mai multe sanse ci ca fiind mai securitar.
Stiu, stiu...Gabi are o fetita sanatoasa cu FIV si sunt zeci de parinti asa dar in capul meu s-a creat aceea frica groaznica ca daca o s afim tocmai noi acei cativa la suta care au probleme cu copilul.
Si stiu ca temerile astea nu fac decat sa diminueze sansele de reusita.
Plus gandurile ca procedura se complica sau nu reuseste....uf! ciudat , n-am fost niciodata asa pesimista...din contra m-am bucurat mereu de un optimism as putea spune naiv.

Ei! gata, cu smiorcaielile, o sa continui sa citesc subiectul vstru de FIV si sa vorbim amandoi sa ajungem la o concluzie.

Karula iti tin pumnii sa scapi de complicatii, trebuie ca doar te asteapta 18 perechi de ochisori...

Merci din nou la toata lumea sa iasa bine..ah! mai e un site cu f multe informatii despre FIV: www.ivfconnections.com

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

dupa ultima inseminare la care nici eu nici dr nu ne asteptam la reusita , dr ne-a povestit despre FIv. Ghinionul de a avea un copil; cu malformatii este la fel ca in cazul unei sarcini normale sau prin inseminare...nu mi-am pus niciodata problema ca inseminarea ar putea sa dauneze...
Am cautat acum analizele sotului meu... Am inceput de pe la 1,3 mil/ml, mobilitate 19% si am ajuns in urma tratamentului pe la 14 mil/ml, mobilitate 48%. Min normal ar cam fi 20 mil/ml. In momentul asta s-a produs inseminarea reusita. Diagnosticul a fost si ESTE Oligoastenoteratospermie.....uffff doctorii astia!

Bafta multa
marina

Mergi la inceput

Cat timp a urmat sotul trat., adica cat timp a trecut intre prima analiza (1,4 mil, 19% mob) si cea buna (14 mil, 49%)?
A urmat trat pt barbati al Liviei?
Si sa inteleg ca acum asteptati un bebita in urma inseminarii? Ar fii extraordinar!!!

Mergi la inceput

monn cam 1 an jumatate cred..nu a urmat un tratament naturist de genul asta desi multe din pastilele date de medici erau pe baza de plante. Eu am zis peste tot nu oligo/astenospermia e baiu ci ceea ce o cauzeaza. In cazul nostru e o infectie in organism care a cedat foarte greu in urma unui tratament soc cu augumentin si gentamicina injectii. Fix dupa asta s-a produs cresterea , inseminarea de succes ...bebe al meu e o fetita frumoasa foc de 8 luni. La vreo 3 luni dupa nastere a repetat analizele si au fost dezastruoase.

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Marina,i-a iesit la spermograma infectia???Si acum ce s-a maai intamplat???!!???
Noua ne-a dat doar tratament hormonal dar fara succes.Oligoastenospermia sotului meu este din cauza greutatii si pana nu slabeste nu se poate intampla o minune.Iar de slabit...e tare greu!!!

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

gabi da a iesit si la spermograma parca ....dar a facut si multe alte analize conexe pt a vedea cum e cu infectia asta...mare parte a tratamentului a fost concentrata pe tratarea infectiei si intuitia dr a fost buna in cazul nostru....
Dr e de parere ca este o infectie netratata din copilarie care s-a manifestat afectandu-i "calitatea" . Infectia nu a cedat niciodata definitiv si dupa ce s-a oprit din tratamente a revenit brusc. chiar si in momentul inseminarii reusite nr a fost de 14 mil/ml fata de 20 mil/ml cat era minimul cica. De asta ne-a si luat oarecum prin surprindere.

Hehe gabi...asa de greu nu e ...pote ca nu ar trebui sa mergeti la ginecolog ci la nutritionist

te pup
marina

Mergi la inceput

Marina: sa va traiasca bebita, sa fie sanatoasa si fericita.

Ai mare dreptate cu ideea ca importanta e cauza. Din pacate la sotul meu nu se prea stie care este cauza. Se da cu presupusul ca ar fii un oreion mai cu complicatii avut in copilarie, ba poate chiar si efectele radiatiilor de la Cernobil.

In spermograma nu i-a iesit nimic care sa indice cauzele.
Sotul tau ce analize a mai facut inafara de spermograma.
Pe al meu l-au trimis sa faca analizele de sange (rubeola, hepatita C, hiv) si test de genetica pt infertilitate si atat.

Tare ma bucur pt fetita voastra, si acum va ganditi la al doilea ?
Merci, Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Stiu ca ar trebui sa faca!!??!!Dupa ce ne intoarcem din concediu la nutritionist il duc si voi sta numai cu gura pe el.Problema sotului meu este tot din copilarie.Soacra mea i-a dat untura de peste pt ca ei i se parea f.slab cu toate ca mie mi se parea normal.In clasa a doua a inceput sa se ingrase si in clasa a saptea apareau caractere feminine...dereglaje puternice hormonale.a fost luat in evidenta si tratat la Spit Parhon la celebrul dr Soare de care sunt satula pana peste cap.El si-a revenit...hormonii sunt tot dati peste cap ...grasimea papa testosteronul(hormon tipic barbatesc).Singura solutie este sa slabeasca vreo 50 kg.Ai dreptate!cand ne intoarcem din concediu mergem la nutritionist.

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput