Oligospermie
Raspunsuri - Pagina 2
monbb1 spune:
A urmat careva tratamentul Liviei pt barbati.
Ma gandesc sa il dau sotului ca sa creasca nr si mobilitatea zburdalnicilor dar mi-ar fii placut sa stiu daca l-a mai incercat careva si ce rezultate a avut.
Merci de o mie de ori.
Va pup si o zi buna.
Cloe spune:
monbb,
bine ai venit pe forumul aceasta si sper sa ai o sedere cat mai scurta si cu happy ending.
imi pare rau ca esti in situatia asta si poate ar trebui sa pui mai multe intrebari medicului, de ex. care e nr. maxim cu care se poate reusi la inseminare, ce se poate face sa imbunatatiti spermograma si alte chestii. din pacate eu cred ca minuni nu se pot face, dar nu se stie niciodata...imi inchipui ce soc a fost pt. voi sfatul lui.
Eu sunt in State si am vazut ca medicii aici sunt putin mai agresivi, dar de multe ori in sensul bun al cuvantului, adica nu te lasa sa mai pierzi timp + bani, si sa te mai stresezi. Noi am facut FIV si peste o saptamana primim rezultatul, dar inainte de aia am facut 5 inseminari si chiar daca nu sunt complicate dpdv medical, pe mine m-au stors psihic (si financiar). La noi diagnosticul este "unexplained" - f. frustrant. Dar ne-am data seama ca dupa 5 esecuri (in care totul arata bine, spermograma si toate analizele mele) nu mai are rost sa o lungim. daca ajungi la FIV eu zic neaparat sa incerci cu ICSI, daca ai banii extra care iti trebuie. Sa iti spun ce am patit noi: mi-au extras 20 eggs, din care am facut 10 cu ICSI si 10 am lasat sa se fecundeze normal, si rezultatul a fost uimitor, chiar si pt. medici: din cei 10 lasati sa se fecundeze singuri, numai UNUL s-a fecundat si nu de f. buna calitate, pe cand cei cu ICSI s-au fecundat toti de calitate f. f. buna (pana la urma am ramas cu 7 embrioni f. sanatosi, din care am transferat 2 si am pus la "congelator" 5 pt. mai tarziu). medici nu au nici o explicatie concreta - mi-au zis doar ca la nivel celular nu s-au potrivit. Spermatozoizii aratau bine, ovocitele mele sanatoase si uite surpriza - deci se pare ca din "unexplained" am devenit totusi "explained" - am putut noi incerca mult si bine ani la rand cand ei saracii nicicum nu se puteau impreuna...
Asta e povestea mea. Daca nu aveti alte probleme, sa stii ca IVF cu ICSI are sanse f. mari de reusita. Am auzit pe-aici care au reusit si cu 200.000 spermatozoizi.
Scuza-ma ca am scris asa mult. Am vrut doar sa scriu din propria mea experienta si poate beneficiaza cineva. Dar totusi trebuie neaparat sa tragi putin medicul de limba si eventual mai ceri o a doua opinie de la inca un medic, si daca primesti acelasi sfat, sa il urmati, cand/ daca sunteti pregatiti sufleteste si financiar. Nu stiu cum e in Canada, cred ca mai acopera statul/asigurarea ceva, noi am platit totul din buzunar fiidnca asigurarea noastra nu include nimic pt. infertilitate. Am cheltuit o avere, dar nu imi pare rau dupa nici un cent!! (si inca nu am rezultatul, dar ma bazez pe faptul ca daca nu iese acum, ne putem folosi de ceilalti ramasi :))
Te pup si incearca sa nu disperi, faceti totul pas cu pas, cumpatat si informati fiind de tot ce se poate face. Va doresc mult succes!
cloe
Cloe spune:
inca ceva: uite asta este un forum de aici pt. infertilitate si poti sa dai click pe "male infertility" vezi si tu ce zic fetele care au poate acelasi probleme. eu de obicei mai post pe "IF Support"
http://www.rubber-ducky.org/carolynsboards/index.php?f=0
Am uitat sa iti spun ca noua ne-au spus medicii ca nu sunt studii relevante din care sa rezulte defecte la copiii facuti cu IVF/ICSI.
inca o data - suncces. Sa va ajute Dumnezeu!
cloe
gabid spune:
Cloe,mult succes!Iti tin pumnii stransi!Eu am reusit cu FIV in Romania la a doua incercare.Acum am o fetita de un an si 9 luni .Si la noi a facut FIV+ICSI.Am avut 11 embrioni.Mi-au pus 6 primadata si 5 a doua oara.Fetita s-a nascut la 7 luni din cauza mea(nu am stat in pat).Am avut ceva probleme cu ea pt ca a fost prematura dar in rest totul e ok.Alearga,vorbeste...
In oct vrem sa facem un nou FIV pt al doilea bb.Acum o sa-i cer dr sa-mi puna doar 2 embrioni si restul sa-i congeleze.
Va pup,
Gabi.
Cloe spune:
gabid,
multumesc! Iti doresc si eu tie mult succes la toamna! Am urmarit putin subiectul vostru "FIV de toamna" si stiam ca ai o fetita cu FIV. Am ramas uimita ca ti-au transferat 6/5. Aici nr. max de embrioni transferati este de obicei 4, la mine au spus din start ca vor transfera 2 (am 31 de ani si erau de calitate f. buna in ziua 5)
va pup pe toate si va doresc succes!
cloe
monbb1 spune:
Cloe,
Merci mult de mesaj.
Ma incurajeaza sa aud cum au reusit altii in situatia noastra sau aproximativ ca a noastra.
Abea astept sa ne scrii rezultatul care sigur va fi pozitiv.
Iti tin pumnii.
Pe 24 am intalnire cu doctorul si m-am inarmat cu o multime de intrebari. Cred ca tocmai socul noutatii ma blocheaza si tot ma gandesc ca poate exista alte solutii (naturiste).
Dar o sa-l intreb exact ce alte sanse avem si merci mult pentru sugestia cu ICSI, ne gandisem la alternativa dar nu eram convinsa. Acum inteleg ce diferenta imp. poate sa faca.
In Canada asigurarea de stat acopera vizitele la doctor dar nu analizele dar am asigurare cu serviciul care momentan imi acopera analizele si pt tratamentul efectiv au zis ca trebuie sa facem dosar si nu vor acoperi tot dar macar o parte...normal ca ramane de vazut cat anume! Am facut cerere la servici pt nivelul cel mai ridicat de asig., platesc mai mult pe luna dar acopera mai mult din tratament, oricum limita maxima pe care o plateste asig. mea este de 5000CAD.
Intre timp ne framantam in cautarea solutiei celei mai bune.
Iti tin pumnii, in cateva zile sa ai o veste super-super buna!
monbb1 spune:
Acum am gasit pe forum un subiect despre Potent Power.
Cine l-a incercat , poate sa spuna daca a avut efect?
Inteleg ca trebuie luat 3 luni ca sa se vada rezultate.
Orice informatie este super bine venita.
Va multumesc din suflet
Mariaa spune:
L-am incercat,nu are efecte spectaculoase.E destul de slabutz chiar.Rezultate mai bune am avut dupa cura cu tinctura sau pulbere de telina.
Sanatate maxima,Maria.
monix0708 spune:
Buna dimineata!
va doresc din inima o zi buna si cat mai multi bb-i.
draga monbb1 vezi ca ti-am scris pe adresa de mail.
va pupic pe toate,