Oligospermie
Buna fetelor!
Am devorat toate subiectele de indata ce am gasit site-ul acesta.
Am nevoie de ajutorul vostru caci am aflat in urma spermogramei facute de sotul meu ca are oligospermie (8 milioane si mobilitate f scazuta - nu mi-e foarte clar cum ar trebui sa citesc rezultatul). Doctorul n-a stat deloc la discutii ci ne-a trimis imediat la FIV.
La clinica de fertilizare ne-a pus in brate o serie de analize (printre care si refacerea spermogramei) si acum asteptam rezultatele.
Pe 24 iulie mergem din nou la doctor si as vrea sa stiu cat mai multe pana atunci.
Care dintre voi a facut deja FIV si ce poate sa-mi spuna despre asta?
Am citit pe internet in ce consta dar nu mi-e clar tratamentul, pregatirea(pare sa implice anumite injectii).
Ce stiti despre riscurile de a avea un copil cu malformatii sau despre sarcinile multiple?
Scuze pentru avalansa de intrebari dar cam la fel se amesteca ele si in capul meu.
Merci , va pup si astept vesti.
Raspunsuri
monix0708 spune:
monbb1, imi pare rau de vestile pe care ni le-ai spus.
si sotul meu a facut spermograma si i-a iesi oligospermie cu 2 mil. . primul pas a fost schimbarea doctorului. apoi am mers la un homeopat care i-a dat lui stef un tratament, dupa care am fost la dr. Ancar (din cate am inteles este un dr. f.bun), care si el i-a dat u tratament. trebuie sa fac si eu niste analize (o groaza) dar mai astept pentru ca trebuie sa fie facute intr-un singur ciclu menstrual.
vezi ca pe undeva pe acest forum exista un tratament naturist contra oligospermiei, dar s-ar putea sa fie nevoie sa va duceti la un urolog care sa vada care este cauza acesteia.
succes,
pepsica spune:
Buna si imi pare rau de vesti.... totusi 8 milionane e ceva fata de alte numere....la Giulesti ni s-a zis chiar ca se poate face inseminare- care costa mult mai putin decit fiv! in jur de 2 milioane lei daca ai 2 milioane de... deci intreaba si de aceasta varianta care pe linga faptul ca e mai ieftina, nu te implica asa de mult pe tine hormonal. Fetele de pe aici stiu tot felul de lucruri, sper sa-ti raspunda. Multa sanatate!
gabid spune:
La ce clinica faci FIV?Stai linistita ca la FIV ies bb-i sanatosi.Eu am o fetita FIV si in toamna daca da Dumnezeu mai fac una!Eu merg la Medsana la prof Ancar.Cand faci FIV?Eu cred ca voi fi in lotul din oct-nov.Ce analize ti-au dat?
Te pup,
Gabi.
monbb1 spune:
Merci de incurajari.
Se pare ca mobilitatea scazuta este cauza pt care ne trimit la FIV. Trebuie pe 24 sa-l intreb pe doctor ce sanse ar fii totusi cu inseminare.
Am citit la un moment dat de tratamentul naturist dar nu l-am notat imediat. O sa revin.
Gabib: Felicitari pentru fetita, sa va traiasca. Cat are fetita?
Zici ca e facuta cu FIV? Din prima incercare? Si asta ma sperie pt ca am citit pe un site-tot asa un forum dar numai despre FIV si am inteles ca media de reusita este din a treia.
La mine e complicat in plus pentru ca in momentul asta sunt in Montreal(Canada), deci merg la o clinica de aici (Procrea). Dar in octombrie trebuie sa vin inapoi in Bucuresti si cum vestea asta e proaspata , incercam sa ma interesez de doctorii din Bucuresti. Am vazut ca toata lumea vorbeste f, frumos de Prof Ancar de la Medsana.
Cat a durat tratamentul? Ti-l incepe imediat ce se termina menstruatia? Ai facut injectii?
Ai scris cumva povestea tratamentului...hi! ca sa nu te zapacesc cu intrebarile.
In plus imi cer scuze caci din cauza decalajului de 7 ore (plus serviciul unde nu prea am loc sa intru pe internet) o sa pot scrie mai mult noaptea. Acum trebuie sa ma pregatesc caci intr-o ora trbeuie sa fiu la clinica sa-mi faca o ecografie.
Va pup...si vacanta placuta fetelor care sunt sau pleaca la mare
monbb1 spune:
Am uitat sa va rog. Cine poate sa scaneze rezultatul de la spermograma sa mi-l trimta pe email? Incerc sa inteleg rubricile. La noi scrie la mobilitate:
1) progres rapid: 0.00
2) progres lent : 0.01
3) non progres: 0.05
4) imotil: 0.94
Voi vad ca vorbiti in procente. Mi-e frica sa deduc ca ar insemna 1% mobilitate.
Ar fii super sa vad un alt rezultat. Va rog trimiteti-l, scrieti-mi (monbb1@hotmail.com)
Marina spune:
stai ca nu pricep ceva...direct la FIV v-a trimis...adica nu tu ceva tratamente inainte, ati incercat inseminare...pana la FIV e totusi o cale lunguta.
marina
monbb1 spune:
Dr meu ginecolog dupa ce a vazut spermograma, ne-a trimis la clinica in ideea inseminarii. Iar la clinica ne-au spus ca nu sunt sanse cu inseminare si trebuie sa incercam direct FIV.
Nici eu nu stiu ce sa fac, se intampla totul prea repede. Si etapele de FIV desi le-am citit de 10 ori pe internet, tot parca nu mi-e clar.
Marina: La tine care e cauza? Aiincercat inseminare?
Merci si mult noroc, sa speram ca o scoatem la capat pana la urma.
Marina spune:
monobb, pot sa intreb de ce clinica e vorba. Nu stiu de ce am senzatia ca ar vrea doar sa-ti ia banii. din cate am citit eu inseminarea e o etapa aproape obligatorie inainte de FIV, obligtorie in sensul ca tratamentul nu este asa greu , nici inseminarea nu e complicata basca diferenta de la 100 usd la vreo 2-3000 usd cat e fiv-ul si ideea e ca e bine sa parcurgi toate etapele. E drept ca exista unele cazuri in care nu se poate face inseminare dar ca sa determine asta trebuiau sa iti faca ceva analize.
Eu din fericire m-am oprit la etapa inseminarii care a fost cu succes pt mine. Am o fetita de 7 luni care incepe sa faca multe nazbatii.
marina
monbb1 spune:
Ma bucur mult pentru tine. Sa-ti traiasca , sa fie sanatoasa si lasa nazbatiile ca sunt bune si ele. Cum o cheama pe fetita ta?
Cum ziceam eu sunt acum in Canada. Urma sa ma intorc in Romania in octombrie si tocmai am primit rezultatul la spermograma (8mil, 94$ imotilitate). In concluzie nu mai stiu cum sa fac!!
I-am spus doctorului situatia noastra convinsa si eu ca mergem la inseminare. Dar ne-a explicat ca cu cifrele noastre (mobilitate f.scazuta) mergem direct catre FIV, poate chiar cu ICSI.
Dupa care ne-a trimis sa facem bateria de teste.
Azi am primit rezultatul la a doua spermograma(2 mil - unde au disparut ceilalti!!! - si imotilitate 65%, non-rogresivi 30% si lent progresivi 5%).
De aceea ma intrebam cum sunt spermogramele altora cu probleme. Nu-mi dau seama daca ne sare la FIV ca sa ne scoata banii sau chiar n-ar fii sanse altfel.
Clinica Procrea la care merg pare sa fie cea mai renumita din Montreal dar stiu eu!!
Pe mine ma sperie tare si riscul malformatiilor la copii. Am incercat sa citesc pe internet dar sunt tare conflictuale concluziile, mai ales ca statisticile nu pot fii facute pe termen lung, procedurile fiind destul de noi.
Tu cand ai discutat cu doctorul ti-a zis ceva de riscuri genetice?
merci
Tia spune:
quote:
Originally posted by monbb1
Am uitat sa va rog. Cine poate sa scaneze rezultatul de la spermograma sa mi-l trimta pe email? Incerc sa inteleg rubricile. La noi scrie la mobilitate:
1) progres rapid: 0.00
2) progres lent : 0.01
3) non progres: 0.05
4) imotil: 0.94
Voi vad ca vorbiti in procente. Mi-e frica sa deduc ca ar insemna 1% mobilitate.
Ar fii super sa vad un alt rezultat. Va rog trimiteti-l, scrieti-mi (monbb1@hotmail.com)
Daca te mai ajuta... ti-am trimis pe e-mail rezultatul spermogramei sotului meu, lui i-a iesit normospermie.