Copiluti de mai-iunie 2005 (59)
Raspunsuri - Pagina 8
nelia spune:
Adriana, exact asa am vazut ieri un brad, era 40 de dolari, cam mult dar l-am dat deoparte pentru ca mi-a placut cum arata si se va duce sotul sa-l ia astazi. E superb! Ce bine de tine ca iti vine ajutor!
Gabitza, si eu am baut cite un pic cit am fost gravida, dar nu in primele 4 luni cind se formeaza, asa ca eu zic ca ai facut bine te-ai obtinut.
Mi-ai adus aminte de mesele pe care le faceam cu diverse ocazii la Humanitas!!! Moamaaa, cum aratau! Astia de aici in afara de cipsuri, pateuri, morocovi si alte verdeturi (Octav zice ca iar au tuns astia gazonul si l-au pus pe masa) nu prea pun altceva. A fost Agata la o petrecere la un casoi in Westmount (deci printre aia bogati, ca asta e cartierul de lux al Montrealului) si cind a venit acasa, primul lucru pe care mi l-a cerut a fost sa-i dau ceva sa manince. Eu, mirata, am intrebat-o daca nu a mincat la petrecere. Nu prea, ca nu au fost decit cipsuri, morcovei, citeva fructe si tortul. Si eu o trimisesem fara sa manince, ca nu mai avea timp, bazindu-ma ca se duce la petrecere si sigur va gasi ceva de mincare. Saracul copil, alta data ii dau pachetel cu el cind se mai duce la vreo petrecere de quebecosi.
Fetele, a avut cineva asa ceva? Ieri am fost eu sa o iau pe Tudora (ca tati trebuia sa o duca pe Agata undeva), cu bebe mic intr-un port-bebe din ala clasic si m-a rupt! Cind va merge cu carutul va fi simplu, ca imi cumpar in ianuarie unul din ala in care copilul mai mare sta in spate (Florentina, nu mai stiu, l-ai cumparat de la Iuliana, l-ai folosit, merita!?!), dar acum nu merge carutul pe nameti, nici macar ala bun de jogging, care are rotile mari. Si am inteles ca acest wrap e foarte bun, nu te doare spatele si copilul sta mult mai bine in el, dar as vrea sa stiu daca e intr-adevar asa inainte de a da banii.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
andutzy spune:
nelia, cand eram gravida cu Horia mi-a trimis of ata de la iulie-august (la rugamintile mele) un sling tocmai din Japonia. DIn pacate nu a fost deloc folositor, Horia nu s-a simtit bine in el(pana acum). Insa eu la momentul ala faceam confuzie intre sling si wrap. Sigur asta mi-ar fi fost mult mai de folos. Eu cred ca daca ii place in brate, sigur ii va placea si in wrap si mai mult decat sigur va fi mai usor de carat. Si slingul meu tot atat a costat. Plus taxa de transport din Japonia
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Tdi spune:
Nelia, era un subiect pe la "parintii intreaba" mai demult dar n-am reusit sa dau de el, imi amintesc ca erau multe pareri pozitive despre wrapp-ul asta (habar n-aveam cu ce se mananca, am citit de curiozitate).
blackpanterro spune:
Nelia, si al nostru brad a fost 35 euro, in jur de $50 dar m-am indragostit pe loc si nu am putut sa nu il iau :)
Wrap-ul e o idee foarte buna, pe aici vad multe femei cu el si copilasii par sa se simta foarte bine in el.Trebuie numai sa inveti tehnica de legare care sunt sigura ca e explicata pe indelete in instructiuni.
La urmatorul bebe incerc si eu wrapul ca am auzit ca e mult mai bun decat cele baby Bjorn.Tine bebele strans ca si atunci cand e in burtica ceea ce ii ofera siguranta.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
omustata spune:
Nelia-eu am vazut multa lumea pe aici cu asa ceva, dar eu ma gandesc oare cat timp iti ia sa te impachetezi cu el. La noi nu a functionat nici una din chestiile astea de carat in brate. In rucsacel am purtat-o extrem de putin pentru ca a crescut repede din el si incapea in el pe perioada verii, cand transpira rau de tot de la contactul cu pielea noastra. Am avut apoi altceva, cred ca sling, nu mai stiu cum ii zicea, ca o carpa mare, dar nu te infasurai chiar asa cu el ca cel din poza ta. Ni l-au recomandat niste prieteni cu gemeni care ne ziceau ca ei nu stiu ce s-ar fi facut fara el. Dar Mayei nu i-a placut nici in ala. Daca vei vrea din ala vreodata ti-l dau pe al meu. L-am folosit cred ca de 2 ori. L-am spalat si l-am pus la pastrare. Ti-l pot trimite oricand. Si mai pot sa-ti trimit un fel de sac de dormit in carucior, gros, pentru cand vei iesi cu el pe timp de iarna. Eu l-am folosit multa vreme dar este in conditie foarte buna. Numai sa-mi spui si le fac pachet.
Olga si Maya (28.05.2005)
Cornelia spune:
Dragele mele, va urez Craciun fericit si un An Nou cu multa iubire!
Nu am avut timp sa va mai scriu si abia acum m-am eliberat, dar ma apuc de facut bagaje si alergat prin oras dupa una alta. Sambata dimineata plecam si ne intoarcem pe 4 ianuarie.
Gabitza, eu cred ca bebe e bine. Fetele te-au sfatuit bine cu triplul test. Pupici!
Sa ne reauzim sanatosi!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze
gabitzam spune:
Cornelia, drum bun, sa nu-ti faca aia mici prea multe probleme, sa te distrezi frumos si sa faci poze multe!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mercedes spune:
cornelia-drum bun iti doresc.
tdi-oare acea reteta o fi buna si pentru pietrele din fiere?am fost in sfarsit azi la eco si culmea in 90% din timp imi spunea ca nu se vede nimic si ca totul e in limitele normale si aproape de final simt ca sta intro zona mai mult si mi spune am o colectie de pietricele si de 6 mm.acum ideea e oare pot scapa de ele fara operatie?
nelia spune:
Mercedes, din cite stiu eu, pietrele de la rinichi se pot elimina singure, dar de la fiere nu. Numai ca acum interventiile sint din alea cu laser si totul e mult mai usor ca pe vremuri.
Blackpanterro, cam acelasi pret ca cel de aici. Are dreptate sotul meu ca sint scumpi, nu stiu cum e la voi,d ar noi traim aici intr-o tara a padurilor si totusi brazii sint tare scumpi.
Cornelia, drum bun iti doresc si eu si vacanta placuta!
OlgaM, eu chiar imi propusesem sa cumpar un sac gros de care spui tu, ca mie nu-mi place cum sta in scoica de masina pusa peste carut, e ingramadit rau de tot si l-as pune direct in carut, asta un pic mai incolo, cind voi putea merge cu carutul, ca acum au dezapezit dar nu au luat si zapada de pe margine, sint locuri pe unde ar trebui sa iei carutul in brate si sa sari peste muntii de zapada. Dar voi sinteti siguri ca nu mai faceti alt copil!?! Adica nu mai aveti nevoie de ele? Ca daca nu, atunci nu te-as refuza sincera sa fiu, ca asta m-ar scuti de o cheltuiala marisoara, tinind cont de preturile vazute si nu stam deloc bine cu banii in perioada asta (o spun de parca am stat vreodata!) As putea sa platesc eu trimisul (nu stiu daca poti sa trimiti cu plata la destinatar, daca nu, iti trimit un cec cu suma cheltuita; cum lucrurile respective le-as folosi doar citeva luni, as putea si eu sa le spal si sa ti le trimit inapoi la vara). Multumesc mult, esti o draguta ca de obicei. Nici fetele nu cred ca ar fi stat in asa ceva, dar se pare ca Lisandru e mare amator de stat in brate, as folosi si prin casa ceva de genul asta, numai sa se simta in siguranta... presimt ca va fi un mamos si jumatate! De impachetat mi-a spus ca ma invata educatoarea Tudorei, cica pare complicat dar ea se infasura cu el in citeva minute vorbesc de tipa aceea tinara si slaba care apare in poze si in filmulete, are doi copii, doua fetite, una micuta pe care o duce asa, in wrap si alta mai maricica pe care o duce in spate, intr-un scaunel special... circula cu metroul si numai ea duce si aduce copiii, care sint la aceeasi gradinita, ca sotul lucreaza in partea cealalta a orasului - sotul a zis ca i se rupe inima cind o vede dimineata cum inoata prin nameti cu amindoi plozii agatati de ea... si cred ca are 48 de kile, adica o ia vintul canadian cu tot cu copii. Si ce-mi place la acest wrap si la felul in care duce ea copilul mic, din cite mi-a spus sotul, ca eu nu am vazut-o, este ca imbraca copilul subtire, il pune pe sub haina ei pe care o incheie pe deasupra, numai capul i se vede. Lisandru nu suporta sa fie imbracat gros, plinge de mama focului (ca si sora-sa Agata), asta si pentru ca el este foarte mic si costumasul rosu pe care il are pentru iarna, desi mic, cind il pun in pozitia asta, aluneca in el si il deranjeaza gluga, fermoarele... in carut sta altfel.
Ioana, hai ca am facut curatenie in biblioteca si peste tot pe unde am tot depozitat hirtii si plicuri de tot genul si am gasit plicul cu rezultatul ecografiei de la MedLife... era pus bine. O cheama dr. Cheles (sau e sh s-ul de la sfirsit, nu-mi dau seama ca nu are diacritice). Daca mai ai ceva sa ma intrebi, sa te astepti sa primesti raspuns de la mine cam pe la Craciunul viitor.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Tdi spune:
pe pagina 2...
auoleu...incepui sa scriu in italiana, noroc ca mi-am dat seama la timp...se vede ca-s dusa cu pluta.
Sa va zic ciudatenie...ieri primesc un mail bulk de la "mine", adica cineva a facut o adresa identica cu a mea si trimite mailuri, cum e posibil asa ceva??????? am facut sesizare la yahoo, intre timp daca primiti ceva aiurea va rog sa ma anuntati.
Mercedes, nu cred ca e bun ceaiul de patrunjel pentru fiere, pietrele la fiere sunt depuneri de colesterol din cate stiu eu iar cele de la rinichi de calciu...daca ai chef poti sa incerci, zice ca nu are contraindicatii... in plus dizolva pietrele, ma gandesc ca 6 mm sunt destul de mari si cred ca ar fi riscant sa iei ceva ca sa le elimini intregi, exista riscul sa blocheze canalul si sa faci complicatii. incerc sa ma documentez si daca aflu ceva relevant te anunt.
Cornelia, concediu de vis va doresc! unde mergeti? duceti si copiii? Sarbatori fericite!
Blackpanterro, super bradutz...si eu mi-as dori unul natural sa simt miros de sarbatoare!
ma duc sa iau masuri ca-mi inunda pitika baia!