LMA!Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (127)
Raspunsuri - Pagina 4
dianocica spune:
asizu 6 zile? hai mai ca nu i nici macar o saptamana. e practic dupa colt. mai e un pic. pic pic.
roxanica mai intai povestesti ai apoi recuperezi, da? bine ati revenit
dbunny asculta si tu de prunc. daca nu vrea fructe..nu i-or trebui. mai ales dupa boala. uite, dani al laurei baga mandarine ca spartul. e, asa i-o cere lui corpul acum, poate are un deficit de ceva, si acea mandarina i-l acopera. poate pruncu' are prea destul nu-stiu-ce si numai fructe nu doreste sa serveasca. poate nu-i convine la burta..io stiu..n variante. lasa'l ca vine el sa te traga de maneca sa-i dai cand i-o reveni cheful
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Donia spune:
Buna dimineata!
Cine-i mami care a deschis capitol? multumesc! Eu am venit tarziu acasa ca am fost la targuit... am plecat din mall dupa 10 seara si inca era deschis! Adevarul e ca daca nu eram cu copiii mai stateam cel putin o ora si erau inca destui care au ramas in urma noastra.
Nu mai stiu ce vroiam sa spun, dar in nici un caz nu am uitat sa felicit sarbatoritii de azi:
La multi ani Eric!
La multi ani Elisa!
Felicitari pentru primul vostru anisor si sa urmeze inca multi altii, care mai de care mai minunat!
Felicitari familiei de feline si felicitari daphna pentru copii atat de reusiti!
Ma duc sa recitesc, poate imi amintesc ce vroiam sa aspun si poate pana atunci capatam vreun whiskas (copyright desiree) sau macar vreun pahar de lapte cu rom... sau rom cu lapte... merge si un whisky, sa fie mai in tema... hai ca accept si o galeata de vin, daca insistati.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aka spune:
Eric motanul
Elisa
am fost la cumparaturi iar acum suntem rupti. nu stiau care prin ce pat sa se tranteasca. ideea e ca doarme si Cris si George iar eu tre` sa ma apuc sa bucataresc, nu mai e nimic in frigider gatit. iar de uscaturi mi s-a cam acrit. sa vedem cat ma tine elanul.
Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)
Donia spune:
Si pentru ca am promis ca voi scrie despre Craciunul meu fara portocale... nu o voi face
O sa scriu in schimb despre un Ajun de Craciun de cand aveam vreo 4-5 ani, tin minte ca era zapada mare afara, dar cald si bine in casa, si singura lumina venea de la luminitele din brad. Cineva a sunat la usa si am auzit susoteli, dar pana am iesit si eu din camera mea (si a fratilor mei, de altfel) "cineva"-ul plecase dar ne lasase in schimb o sanie pentru mine si niste sorici proaspat de porc Am stat apoi pe sanie si am mancat soriciul la lumina bradului... si era cald si bine...
Peste vreo 2-3 ani a venit si Mosul in persoana, m-a pupat si mi se parea ca in atingerea fetei ii semana unchiului meu... era de fapt fratele meu mai mare, dar am aflat asta mai tarziu. M-a intrebat Mosul daca stiu vreo poezie cu Mos Craciun... nu stiam, dar ar accepta in schimb un cantec la triola? Bun. Si l-am tinut pe Mos acolo cantandu-i o gramada si trecand apoi la povesti... si mosul se grabea, dar eu il imploram sa nu plece, sa stea pana vine si fratele meu mai mare sa ii dea si lui cadouri...
Cativa ani mai tarziu ma vad impodobind bradul cu fratii mei... ei cu globurile, eu cu legatul bomboanelor de pom Dar cum eram harnicuta tare, terminam cat puteam de repede si tot mai apucam sa pun vreo doua globuri in pom si ceva vata pe post de zapada. Si ma mai vad punand in brad lumanari adevarate, speciale pentru sarbatori, in forma de ingeras, de toate culorile... uneori le si aprindeam, dar numai cand erau parintii de fata.
Dupa alti cativa ani eram deja personaj principal la impodobirea bradului, iar dupa 17 si pana pe la vreo 27, cred, plecam in fiecare an la colindat, cate trei zile incepand din Ajun. Cantam intr-un cor studentesc, iar un grup de vreo 12-15 persoane obisnuiam sa colindam in fiecare an. Ajungeam neaparat pe la parinti, la cateva rude, prieteni, si intre timp mai intram sa colindam la cine ne poftea... simteam cu adevarat spiritul sarbatorilor cand lumea ne primea cu usile deschise.
Ai mei ne asteptau intotdeauna cu vin fiert, cu prajituri si nuci prajite... Erau nopti in care ne intorceam acasa dimineata, pe la 2-3-4... viata de artist Si vreo cativa ani am strabatut orasul la pas, ca masini de noapte nu existau, taxiuri nici atat. Dar cat mai radeam...
In anul cu revolutia am stat adapostiti intr-o scara de bloc pe langa gara pentru ca in apropiere se auzisera impuscaturi... pe strazi era putina lume, oamenii ne rugau sa nu mai umblam brambura, dar cu atat mai mult se bucurau ca am ajuns si la ei sa-i colindam... la intrarile in blocuri erau barbati de paza, sa nu se strecoare teroristi in blocurile lor... anul ala a fost foarte emotionant, lumea era tensionata, in acelasi timp incerca sa se bucure, dar totusi era multa incertitudine, parca trecuse euforia initiala si acum lumea incerca sa isi regaseasca ritmul... tot felul de emotii amestecate, dar si multa solidaritate, compasiune, duiosie... parca atunci s-au ars, s-au consumat toate valorile alea si n-au mai ramas rezerve pentru anii care au urmat.
Parca ar fi fost mai scurta varianta Craciunului fara portocale si banane? Vai, si ce pofta si dor imi era... cred ca de aia mirosul unei portocale decojite imi pare unul din cele mai speciale din lume!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
doradora spune:
dbunny - dupa o saptamana de boala a lui pisi, iti pot spune acelasi lucru ca si dianocica, si pe care mi l-a spus si dr: lasa-i organismul in ritmul lui. pt mine au fost niste zile fff rele, in care pisi s-a schimbat tare mult tare mult la mutritza, zici ca e alt copil. ma ia jalea privind-o, sau vazand cum trec orele de masa una dupa alta si eu arunc mancarea una dupa alta, si ce progres a facut ca a mancat la pranz 8 (opt) lingurite, 4 de mancare si 4 de iaurt, dupa ce in ziua precedenta nici nu se atinsese! asta de la un copil care manca inainte vreo 3-400 de grame la masa de pranz! stiu ca se poate mult mai rau, doamne fereste, dar pe mine m-a cam terminat peisajul din bucataria mea: copilul alb si schimbat la fata in scaun si 3-4-5 feluri de mancare neatinse, numai bune de aruncat.
asta e, ii trebuie timp sa isi revina, ii multumesc lui dumnezeu ca e doar atat, si ma bucur ca azi a mancat bine la pranz. acum nu mai este atat de slabita, nu mai cade din picioare, si ma bucur ca am ajuns pana aici. sunt surprinsa neplacut de mine insami, ma stiam mai rationala, dar asta nu m-a impiedicat sa vad negru in fata ochilor.
m-am lungit. ideea e ca in perioada de dupa boala nu stau lucrurile chiar asa de bine ca inainte si trebuie sa le luam ca atare-uite cine vorbeste :)
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
deeaA spune:
ERIC(motanul)de A DEJU
ELISA de DAPHNA
BAMBOLETTA sunteti SU-PER-BE
MADALUTA f.frumos domnul in rosu!!!
anateo2004 spune:
cum ati facut muci mai fluizi?seba ii are fff vascosi,degeaba il aspir ca in momentul urmator e iar plin,si respira greu.iar e ragusit-de la secretiile astea care il tot irita.
Yagmur spune:
LA MULTI ANI, motane (cand te cauta omu' nu esti deloc de gasit )
LA MULTI ANI, Elisa
Sanatate si multa fericire si noroc alaturi de parintii vostri...
Citit povestea nasterii lui Rares... - super emotionat, esti foarte puternica; abia astept sa ne vedem
Acum trec sa citesc si povestea lui Cristinel unde sint convinsa ca Donia o sa ma faca sa lacrimez si poate termin de recuperat..
E clar ca nu apuc sa tin pasul cu voi
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca