Sunt revoltata!
Initial am vrut sa postez acest subiect la Arte dar mi-am dat seama ca pe un forum DC este de interes general ceeace vreau sa spun.
Am dorit sa cumpar dintr-un supermarket(nici nu conteaza care),CD-uri cu cantece pt. copii,cantece interpretate de ei(ai mei o adora pe Cleopatra Stratan,care lipsea cu desavarsire) si colinde.
La standul pt. copii,jale;langa el prospera standul-ul de MANELE(asa scria deasupra!!).
acum nici nu stiu pe cine sa dau vina;magazinul pune si el pe stand ce gaseste si ce se vinde.
Cert este ca este o mare lipsa in ceeace priveste cantecele pt. copii.Cleopatra a avut succes pt. ca a adus exact ceeace lipsea:melodii frumoase interpretate cu candoarea unui copil si pe intelesul copiilor;am "tocit" CD-ul ei.
Sa nu-mi vorbiti de Cutiute... ca nu sufera comparatie.
As face un apel catre dl. Stratan sa mai scoata CD-uri minunate cu fiica sa talentata!
Acum ajutati-ma,daca pot sa ascult si eu ceva frumos impreuna cu "melomanii" mei,hai sa ne ajute net-ul ca altii nu se incumeta!
Raspunsuri
Andrada spune:
Ai cautat la manele? Poate are acolo Cleopatra.
A
PS numa nitica ironie ptr cintecelele cam nepotrivite. (eu tin cu cutiuta)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
meandmybaby spune:
Ceea ce ai povestit este jignitor.
Din pacate magazinele sunt businessuri, deci cererea si ...oferta.
Ai incercat un magazin pt. copii?
Lauraa spune:
quote:
Initial creeata de b.nica
Cert este ca este o mare lipsa in ceeace priveste cantecele pt. copii.Cleopatra a avut succes pt. ca a adus exact ceeace lipsea:melodii frumoase interpretate cu candoarea unui copil si pe intelesul copiilor;am "tocit" CD-ul ei.
Ce intelesul copiilor frate, ca nici eu nu inteleg ce debiteaza in unele din melodii. Si ea saraca nici atat...
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
b.nica spune:
quote:
Originally posted by Lauraaquote:
Initial creeata de b.nica
Ce intelesul copiilor frate, ca nici eu nu inteleg ce debiteaza in unele din melodii. Si ea saraca nici atat...
te referi la ce intelegi tu sau la ce intelege un copil.
daca un copil de 2 ani se entuziasmeaza cand asculta aceste melodii,
crede-ma ca iau in consideratie gustul lui si nu pe al tau.
Bic spune:
aaaaa
Nu ma faceti sa ma dezlantui. Nemultumirea mea e usor pe linga.
Ca orice romanca verde, fireste ca am comandat/primit/cumparat tot ce misca in materie de muzica romaneasca pentru fetita mea.
Ei bine, si M-AM INGROZIT.
Din cutiute, am o singura melodie care imi place la nebunie si care are un mesaj superb, cea cintata de Danile Nane, ceva cu "Tot e e pe lume are-un sens anume."
In rest, niste aranjamente penibile de orga electronica ale unor cintece traditionale, gen Alunelu, sau, si mai rau, niste melodii noi din cu mesaje absout abominabile pentru copii. De exemplu, stiti celebra melodie cu pisoiul (din Cutiua Muzicala) care pleaca de-acasa sa-si gaseasc nevasta. Stiti ce zice refrenul? "A plecat bietu' motan/ S-a-nsurat bietu' motan/ Ce sint eu de vina? / De-l calca o masina?."
Iar altele nu transmit decit mesjaul Rata face mac si broasca face oac.
CA sa nu mai vorbim de educativul "tata trage la rindea. "
Asa ca eu una am undeva in minte niste idei de CD-uri pentru copii pe care poate le voi realiza vreodata.
Fii-mea merge in State la niste lectii de muzica superbe in care sint expusi la "a face muzica. " Adica sint invatati ca sunete si muzica poti face din orice, sint expusi la o gama extrem de variata de sunete, de tonalitati, de interpretari, le stimuleaza creativitatea, etc.
Noi mai ascultam Raffi, daca il gasiti pe undeva. Este absolut adorabil, are mesaje ecologice, dar cred ca este cel mai potrivit pentru copii de peste 2 ani.
Daca intre timp gasiti ceva dragut romanesc, scrieti si aici!
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
b.nica spune:
quote:
Originally posted by meandmybaby
Ceea ce ai povestit este jignitor.
Din pacate magazinele sunt businessuri, deci cererea si ...oferta.
Ai incercat un magazin pt. copii?
eu nu am jignit magazinul si am facut precizarea in acest sens.am spus ca magazinul isi face politica lui de marketing.
eu m-am adresat acelora care se ocupa de comercializarea muzicii.
chiar nu exista un interes justificat, comercial, in a satisface acest sector:muzica pt. si interpretata de copii?
Andrada spune:
Raffi e complet boooring si cred ca e ptr copii sub 2 ani. Sau cintecelele stupide de la ora de muzica de genul: "I'm a mess, I'm a mess...etc".
Cutiuta muzicala in schimb e tare frumoasa, la fel si minisong.
Bic nu vad nimic rau in versurile alea. Uita-te la raffi ce versuri are: imi place sa maninc mere si banane, imi place sa maninc mere si binane, imi place sa maninc mere si bunane...etc.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Bic spune:
Andrada, in afara de mere si banane, mai sint si tonalitati, intonatii, glume muzicale pe care Raffi le face. SI lui Raffi ii place sa mai manince si orz, fasole si ovaz, trei alimente super sanatoase ("Oats and Beans and Barley Grow")
Si Raffi ne mai spune ca tot ce avem nevoie pe lumea asta este apa curata, aer curat si dragoste ("All I Really Need"). Tot Raffi multumeste pentru tot ce are ("Thank You for All I Got"), ii invata pe copii intr-un mod amuzant sa se spele pe dinti ("When you Wake Up n The morning") si ii indruma sa devina creativi prin inventare de rime ("Down By the Bay")
Ce-i rau in versurile cu motanul? Dupa parerea mea este foarte rau sa-ti inveti copilul sa fie indiferent la suferintele altora. SI in general cine-si traieste viata dupa principiul "ce-mi pasa mie" este o persoana care nu poate fi un exemplu.
Iar ideea ca pisoul a plecat de-acasa si il calca o masina e cam freaky, dupa parerea mea.
In plus, monotonia acelei omniprezente orgi aceea electronice atit din Cutiute, cit si din Adina nu face decit sa inhibe dezvoltarea muzicala nu sa o stimuleze.
In fine, gusturile si valorile sint diferite si e clar ca multora le plac cutiutele devreme ce e foarte greu sa le mai gasesti. Fii-mea se numara printre ei , dar sper sa-i treaca repede si sa ramina numai la Music Together si Raffi din selectia actuala si sa mai adaugam cite ceva.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
b.nica spune:
Nu pot sa cred! Ce muzica le dati copiilor vostri? Sau nu le puneti muzica?Ii indesati cu cifre, cu socoteli:pai cum or sa iasa inteligenti daca nu stiu sa-si numere,sau sa-si inmulteasca paralele?