Strumfi de iulie-august 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 8
aylin_tarcan spune:
si noi cu probleme cu somnul maricele, si cam vechiute, dar nu vi le-am mai zis si pe astea. alma cand ii e somn tipa de zici ca o tai, nu poate sa adoarma, se zvarcoleste, nici leganata, nici la intuneric, nici cu liniste, nu vrea sa adoarma neam. alteori insa adoarme daca e in brate, la intuneric si cu liniste. dupa ceva tipete, in final adoarme. aseara adormea, se trezea, tipa, se agita, iar adormea, iar se trezea....cred ca totusi dintisorii, pentru ca isi baga mainile in gura. azi insa, de dimineata pana acum, m-a nenorocit. a urlat rau rau de tot. ii era un somn de pica, dar nu adormea pentru ca tipa. abia dupa 4 ore am reusit sa o adorm. iar cand e obosita nu vrea nici sa manance. asa ca iar e nemancata. ca sa nu mai zic ca nu s-a imbunatatit faza cu mancarea. cred ca o sa ia 300 g luna asta. si mi-e teama de ce voi fi sfatuita. stiti voi!
ea se culca pe la 9 in general se mai trezeste la 1.30 si la 5.30, singurele dati cand mai mananca asa, cam 5 minute (ceea ce e bine, eu le consider mese serioase).
ioana, voi cand ati inceput cerealele, si in ce cantitate? cred ca ma paste....
gabriela, as da-o incolo de silueta, dar macar sa apuc sa mananc. ca mananc noaptea, ca numai atunci apuc. ce as mai face si eu ceva buuunnnn!
si ca veni vorba, ma duc sa mananc si eu ceva, cat doarme ea!
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
i_ulia spune:
neata!
multumim de cafea gabriela, eu vreau portie tripla. de trei nopti iris se trezeste din 2 in 2 ore si urla de zici ca o tai. si pana acum se trezea de 2, 3 ori, dar bagam imediat tzitzi si adormea dupa maxim un sfert de ora. acum mananca 10 min, dupa care mai urla 10-15 minute, ca sa-si faca digestia probabil.
parca ar merge si irish coffee timi, macar ma anesteziez ce frumos ca vin bunicii lui sophie.
simo, cum e cu familia reunita?
andreea c spune:
Neata!
Eu cafea nu beau ca nu am voie si nici nu prea imi place, dar un 3 in 1 as fi vrut .
Nico spune-mi te rog ce mai mananci tu ca eu sunt in pana de idei. Am doar doua saptamani de regim la activ si deja am epuizat toate retetele. Avem voie muraturi? Eu am mancat aseara cu pui la gratar si m-a cam durut stomacul. O fi de la ele?
Fetelor eu ma plang de copil rasfatat. Nu vrea sa stea decat in picioare. Daca il pun culcat se intoarce pe burta si tipa. L-am pus si in bouncer prins cu centurile si tot isi intoarce macar fata in jos si urla. Trebuie sa stau tot timpul cu ochii pe el pt. ca se rostogoleste. De jucarii s-a plictisit, iar cand trebuie sa-l las neaparat singur il pun in patutul lui, dar nici acolo nu sta prea mult. Eu nici nu prea am voie sa-l car in brate si imi e tare greu. Voi cum procedati, cum ii distrati? Unde ii tineti ziua? Chiar nu ii lasati pe langa televizor?
Am admirat si eu copii frumosi (Ingrid, Ines si Sarah, printisorul Matei, Luca, puiutii Elizei)
Mi-am facut si eu album pe webshots...la semnatura.
Cu somnul nu avem probleme deocamdata. Seara adoarme mancand pe la 21.30. Masa asta i-o dau dupa baita, in liniste si pe intuneric. De la inceput am procedat asa si cred ca s-a obisnuit.
Andreea de Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
Timi07 spune:
quote:
Originally posted by mychydutzaquote:
Originally posted by Timi07
de la Dublin serviti? Daca vreti facem si Irish coffee.
da. reteta de la irish coffe o vreau. pls! bunicii sunt in Romanaia, nu? si n-au mai vazut-o in "carne si oase"?????? imi imaginez ce emotii au, pt ca si mama e la fel. e departe si ne vedem rar, dar vine de sarbatori (nu stiu cat de incantat e sotzu ca-i vine soacra)...
*mihaela*
uite aici o reteta: http://www.videojug.com/film/how-to-make-an-irish-coffee
Nici noi nu avem un program bine conturat, dar ma bucur ca seara pe la 10 deja doarme fata de 11-12 cum era acum 2 luni.
N-au vazut-o bunicii decat in poze si pe webcam asa ca trebe sa o pupacesc azi de sa ma satur ca presimt ca n-o sa am loc pana in ianuarie.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Ioana75 spune:
Aylin, am inceput cu cereale de la 4 luni, o masura in biberonul cu lapte zilnic. Dar cred ca de azi ii dau mai multe masuri, poate va fi si la noi prima luna in care ia cit trebuie (mai ales ca luna asta ar trebui sa ia 500 g, e un target mai usor de atins decit 750 g). Si la noi e cu treziri fixe de masa la 12:30 si 5:30, nu mai pot.
Monica, traficul e foarte nasol si cind e vreme buna (fac minim 2 ore dus-intors de la serviciu), iar cind ninge practic se blocheaza orasul.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
aylin_tarcan spune:
mychy, si la iarba vrea sa iti tin companie! mie deja cred ca imi trebuie!
iulia, alma nu a mai supt 10 minute de pe la 1 luna jumate.
imi povestea ieri o prietena ca ea nu manca cand era mica. parintii ei s-au dus la doctor, si doctorul a spus sa o tina o zi nemancata ca o razbeste pe ea foamea! si in ziua urmatoare s-au dus in vizita, iar fata a inceput sa zica bucuroasa, in gura mare, ca e fericita, ca azi are voie sa nu manance! si nu au rezolvat nimic!
cred ca asa e si alma mea!
broscuta gargarita
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
si noi cu probleme cu somnul maricele, si cam vechiute, dar nu vi le-am mai zis si pe astea. alma cand ii e somn tipa de zici ca o tai, nu poate sa adoarma, se zvarcoleste, nici leganata, nici la intuneric, nici cu liniste, nu vrea sa adoarma neam. alteori insa adoarme daca e in brate, la intuneric si cu liniste. dupa ceva tipete, in final adoarme. aseara adormea, se trezea, tipa, se agita, iar adormea, iar se trezea....cred ca totusi dintisorii, pentru ca isi baga mainile in gura. azi insa, de dimineata pana acum, m-a nenorocit. a urlat rau rau de tot. ii era un somn de pica, dar nu adormea pentru ca tipa. abia dupa 4 ore am reusit sa o adorm. iar cand e obosita nu vrea nici sa manance. asa ca iar e nemancata. ca sa nu mai zic ca nu s-a imbunatatit faza cu mancarea. cred ca o sa ia 300 g luna asta. si mi-e teama de ce voi fi sfatuita. stiti voi!
ea se culca pe la 9 in general se mai trezeste la 1.30 si la 5.30, singurele dati cand mai mananca asa, cam 5 minute (ceea ce e bine, eu le consider mese serioase).
ioana, voi cand ati inceput cerealele, si in ce cantitate? cred ca ma paste....
gabriela, as da-o incolo de silueta, dar macar sa apuc sa mananc. ca mananc noaptea, ca numai atunci apuc. ce as mai face si eu ceva buuunnnn!
si ca veni vorba, ma duc sa mananc si eu ceva, cat doarme ea!
broscuta gargarita
In legatura cu diversificare, nu stiu de ce ne tot intrebi ca noi nu am inceput nici o diversificare inca, dupa 6 luni vom incepe. Ingrid tot asa intre 3-6 min manaca la o masa. Ea mananca foarte repede, mie imi place acest lucur. Cu somnul, probabil e prea obosita sa adoarma. Incearca sa o culci cu o ora sau cel putin cu o jumate de ora mai repede. O sa iti fie mai usor.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
aylin_tarcan spune:
cristina, nu prea inteleg tonul tau. nu te-am intrebat pe tine personal nimic de diversificare. am intrebat-o pe ioana, punctual, cate cereale ii da si de cand. si ioana, merci de raspuns
si in plus, nu scrie nimic in mesajul la care ai dat "quote" de ceea ce bolduiesti tu. sau ai vreo problema cu subiectele discutate zilele trecute? nu mi-e prea clar ce te deranjeaza.
broscuta gargarita
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by andreea c
Neata!
Eu cafea nu beau ca nu am voie si nici nu prea imi place, dar un 3 in 1 as fi vrut .
Nico spune-mi te rog ce mai mananci tu ca eu sunt in pana de idei. Am doar doua saptamani de regim la activ si deja am epuizat toate retetele. Avem voie muraturi? Eu am mancat aseara cu pui la gratar si m-a cam durut stomacul. O fi de la ele?
Fetelor eu ma plang de copil rasfatat. Nu vrea sa stea decat in picioare. Daca il pun culcat se intoarce pe burta si tipa. L-am pus si in bouncer prins cu centurile si tot isi intoarce macar fata in jos si urla. Trebuie sa stau tot timpul cu ochii pe el pt. ca se rostogoleste. De jucarii s-a plictisit, iar cand trebuie sa-l las neaparat singur il pun in patutul lui, dar nici acolo nu sta prea mult. Eu nici nu prea am voie sa-l car in brate si imi e tare greu. Voi cum procedati, cum ii distrati? Unde ii tineti ziua? Chiar nu ii lasati pe langa televizor?
Am admirat si eu copii frumosi (Ingrid, Ines si Sarah, printisorul Matei, Luca, puiutii Elizei)
Mi-am facut si eu album pe webshots...la semnatura.
Cu somnul nu avem probleme deocamdata. Seara adoarme mancand pe la 21.30. Masa asta i-o dau dupa baita, in liniste si pe intuneric. De la inceput am procedat asa si cred ca s-a obisnuit.
Andreea de Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
La televizor nu o las sa se uite, desi daca mergem in vizita si este tv deschis nu pot sa ii iau ochii de pe televizor. Aici iti recomanda sa nu lasi bebelusul (intre 0 si 2 ani) sa se uite la televizor deloc pentru ca poate sa ii produca AHDD (sa fie hiperactiv), iar developarea lor mintala va fi mai inceata.
Din cate am citit si am auzit copiii la varsta asta se satura repede sa se joace in acelasi loc. Eu i-am facut camera de joaca la Ingrid din sala noastra de petreceri. In aceasta camera am pun cateva feluri de jucarii cu care se poate juca. Iar peste zi o schim dintr-o sectiune de joaca in alta cam din 5-10 min in 5-10 minute (cand incepe sa se maraie o iau si o pun in alta parte). Ingrid incepe sa se intoarca si ea (nu o face foarte bine de pe spate pe buritica inca, dar e ok)
Raducu este o frumusete de baiat. Tocmai ti l-am admirat
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
aylin_tarcan spune:
si ca acum m-am enervat si trebuie sa imi vars oful aici si in legatura cu disputele astea. pareri sunt multe, probleme sunt multe si trebuie sa le acceptam. fiecare cere pareri si sfaturi, pe care le aplica la situatia proprie. nimeni nu are dreptul sa judece o decizie luata, ci doar sa isi spuna parerea. atat pe mine cat si pe cele implicate in dispute ne-a deranjat tonul cu care a fost scris mesajul care a generat discutia aprinsa. nu dau exemple.
broscuta gargarita