Strumfi de iulie-august 2007 (36)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

hop si eu la cafetultza, asa mai dupa-amiaza.
am reusit astazi sa citesc totul din urma, multe subiecte au "expirat " deja dar as vrea totusi sa spun ca si eu ma ciondanesc cu sotul din aceleasi motive , am senzatia ca nu ma ajuta deajuns, numai ca el este o persoana care nu prea stie de suparare, ii trece repede si ne impacam imediat, daca ar fi dupa mine...sunt in stare sa stau suparata si o saptamana, dar nu am cu cine :) (tot combinatie de taur cu capricorn...stiu ca a mai zis cineva de combinatia asta).
am salvat cateva retete de la voi, in special pe cea de cicolata pe care abia astept sa o fac, dar am udat tastatura cu gandul la puiul cu smantana pe care nu stiu sa-l fac...plzzz...spuneti-mi si mie cum se face.

lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

No,
Scuze, la mine e 4 am si cam asa vorbesc eu la ora asta
Uite ma duc sa ma culc si cand ma trezesc o sa fiu mai draguta.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Am vazut ca se discuta despre somnul bebeilor nostri.
noi nu avem probleme cu somnul de noapte ....dupa baita de la ora 20.00-20.30 ,mancam si la 21.00 fix e deja adormit ...pana dimnineatza intre 4.30-6.00 cand mai papa un biberon si se culca la loc imediat pana pe la 8.00-8.30.
Insa ziua ......tamtam de fiecare data..el doarme numa' in reprize de cate 30 minute de vreo 4 ori /zi si cu frecus de alte 30 minute inainte ...dar 30 minute fix ,zici ca este setat.Adoarme ori singur inscoica ,ori mangaiat si pupat in patut ,ori in brate plimbat rpin casa dupa care pus in patut.
Daca stam afara ...doarme si cate o ora.
Pana acum am iesit absolut zilnic afara ,da' ce te faci cand vine viscolul?
El este ffff vioi ,vesel ,activ ..deci consider ca ii ajunge somnul de peste zi!
Cat despre papa...a fost alaptat pana pe la 2 luni ,dupa care cu NAN ....nu prea se mai satura seara ( bea cate 210 ml /masa) 5 mese in 24 ore,dar nu vreau sa introduc cerealele ,are deja 7.5 kg la 3 luni si 3 saptamani....m-am gandit sa incep diversificarea dupa anul nou cu legume!

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

quote:
Originally posted by andreea c
Nico spune-mi te rog ce mai mananci tu ca eu sunt in pana de idei. Am doar doua saptamani de regim la activ si deja am epuizat toate retetele. Avem voie muraturi? Eu am mancat aseara cu pui la gratar si m-a cam durut stomacul. O fi de la ele?
Fetelor eu ma plang de copil rasfatat. Nu vrea sa stea decat in picioare. Daca il pun culcat se intoarce pe burta si tipa. L-am pus si in bouncer prins cu centurile si tot isi intoarce macar fata in jos si urla. Trebuie sa stau tot timpul cu ochii pe el pt. ca se rostogoleste. De jucarii s-a plictisit, iar cand trebuie sa-l las neaparat singur il pun in patutul lui, dar nici acolo nu sta prea mult. Eu nici nu prea am voie sa-l car in brate si imi e tare greu. Voi cum procedati, cum ii distrati? Unde ii tineti ziua? Chiar nu ii lasati pe langa televizor?

intru si eu scurt ca iar sunt dezastru la capitolul timp liber.
eu la inceput mi-am tot facut peste, pui si vita. vita nu imi place in nici un fel, iar puiul doar la cuptor. deci nu te prea pot ajuta din pacate. gratarul vad ca nu imi face rau, dar nu prea am timp sa imi fac mereu. muraturi nu am incercat. de fapt mananc putine legume si fructe. am consumat multe lactate dar mi s-a luat si mie. uneori mananc si ce nu e indicat dar le simt imediat. ieri de ex am mancat ciorba de peste si orez cu ciuperci la cuptor. azi am corbita de spanac si cartofi scazuti. din pacate sotului si lui alex nu le place mancarea de regim asa ca trebuie sa gatesc separat si pt ei.
cu andra nu ma inteleg nici eu si trebuie sa o ridic. vad ca ma mai doare una alta dar nici nu imi vine sa mai fac alte analize. si am inceput de ieri sa beau suc ca mi s-a luat rau de ceaiuri.
dulciurile imi fac rau desi mi s-a spus ca am voie moderat. eu asi manca numai dulce asa ca iti dai seama ...
aylin la capitolul greutate si noi stam rau. ieri am fost la dr ca are andra rosu in gat si are 6.100gr (cu pampers si body), deci nu a luat in greutate in ultimul timp, dar per total stam bine. cum andra e plina de energie nu ne stresam inca. si nu ii dau antibiotic desi sotul si bona sunt tare stresati ca tuseste destul de rau. oricum nu a facut febra.
nu am citit din urama si din pacate acum nici nu pot sa o fac dar cum am mai mult timp o sa recuperez.
va pup

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Tizo, cu mare placere dam vreo 2 kile la Smaranda! sa-mi spui ce preferinte ai, caci avem disponibili vreo 2-3 colacei pe burtica si niste copanele de numa. bine ca s-a rezolvat cu pasarica fetii!
Gabriela, ma-nnebunesti tu cu retetele astea! io-mi fac stoc, deocamdata, pt. cand o da curaju peste mine.

mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

aylin_tarcan
Nu te supara ca vorbesc eu mult si prost uneori, nu a fost intentia mea sa te supar in nici un fel. Numai acum am vazut ca intrebarea este pt Ioana, care deja ti-a raspuns.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

noi nu avem un program, nici macar de somn, incerc sa-i fac baita pe la 8-8,30 dar se intampla sa o facem si mai tarziu, de obicei adoarme pana in 10, dar nu este nicio regula la ea. de adormit adoarme repede pt ca are mami o tztzi magica, cum se cuibareste la san cum o fura somnul.la fel sunt si trezirile noaptea, uneori se trezeste, o data, de doua ori cel mult, alte ori doarme pana pe la 6 fara treziri.
pt ca am citit ce scriati voi ca somnul este mai odihnitor pana in 11 (mi-amintesc ca am citit si eu de asta dar am uitat), voi incerca sa o adorm pe la 9 chiar daca asta inseamna cu siguranta o trezire pt papa in jur de 1.
olguzza, nu vreau sa te supar, dar si eu sunt un pic ingrijorata leagat de greutatea lui iris care la 4 luni are 8 kg si am mai cautat informatii. in revista mami scria asa:

NOU: Greseli in alimentatia bebelusului
Oare asa sa fie? E drept ca bebelusii bucalati sunt draguti, dar mare atentie: de la obrajori rotunzi la obezitate nu e decat un pas.

Iar pasul acela e atat de greu de facut inapoi...

Primele greseli
Renuntarea la alaptatul la san
Diversificarea prea din vreme
Excesul de dulciuri si alimente cu valoare calorica mare

Masuri
Daca nu exista motive de sanatate, mama trebuie sa continue alimentatia la san.
Diversificarea nu se face inainte de varsta de 4-6 luni.
Nu-i pune alimente solide in biberon. La sugarii care cresc prea mult in primele luni, evita introducerea de cereale (cereale instant, grisul, biscuitii etc.) si excesul de dulciuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

Simo78, elizas, fianna, multumesc mult pentru raspunsuri. O sa incerc sa o adorm atunci mai devreme.
M-ar interesa articolele de care ziceti voi daca le mai gasiti.

mychydutza
nu stiu inca cum e cu impusul programului de somn ca dupa cate vezi si
eu am probleme cu bebita, dar eu cred ca programul se face in functie de parinti, cu ceva
efort e drept. Adica la noi fata adoarme asa tarziu pentru ca si noi avem program din asta, culcat tarziu,
sculat tarziu. Ca tot ma intreba Simo78 parca cum ma simt eu cand dorm de la 10 la 6 sau de la 12 la 9: eu
m-am obisnuit prost ca sa zic asa si ma simt excelent cand dorm tarziu dimineata, indiferent la ce ora m-as culca,
si sunt nauca toata ziua cand ma trezesc cu noaptea in cap, chiar daca mi-am facut cele 8 ore de somn.
Deci revenind la intrebarea cum sa-i impui program copilului, ma gandesc ca la ora de culcare
trebuie evitati stimulii (luminosi, auditivi, etc), dat copilului sa pape si apoi stat cu el
pana adoarme chiar daca asta o sa ia multe ore la inceput. Aa, si am mai citit ca exista asa numita regula 2,3,4,
adica de cand se trezeste copilul si pana la primul somn pe zi sa treaca in medie cam 2 ore, apoi dupa ce se trezeste
din nou, sa mai treaca inca vreo 3 ore, si seara inainte de culcarea finala sa lasi cam 4 ore.
Nu stiu daca merge, o sa incercam si noi
pe pielea noastra. Treaba cea mai complicata va fi sa ne schimbam noua programul si sa fie liniste in casa
dupa ora 9-10 :)

Cat despre somn continuu, asta e cu totul alta treaba. Cand zic ca doarme 1-12, doarme cu pauze din 3 in 3 ore
de masa; papa bine (cate 5-15 minute), de multe ori cu ochii inchisi si apoi adoarme la loc.Am incercat si sa
nu-i dau sa pape, dar in cazul asta se trezeste si devine f agitata. Eu ma impac cu gandul ca laptele de
mama se digera usor si poate o sa se schimbe la 6 luni cand o sa-i incep diversificarea

Mergi la inceput

imi puteti da si mie parola de la mailul comun? am vazut ca ati trimis acolo multe informatii utile. multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by cristina26

aylin_tarcan
Nu te supara ca vorbesc eu mult si prost uneori, nu a fost intentia mea sa te supar in nici un fel. Numai acum am vazut ca intrebarea este pt Ioana, care deja ti-a raspuns.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

cristina si o pentru tine

io acum iar dau apa la soricei ca tuta. dupa ce ca sunt obosita rupta, nedormita, desalata si satula de atata patrulat prin casa de 10 ori pe zi cu shhh shh, satula de atata tipat ca din gura de sarpe la san, satula de atatea acrobatii si chinuri pentru 1 gura de lapte in plus, mai vorbesc si cu dl. aylin care are comentarii de facut desi habar nu are care e situatia. si in plus el nu are idee ce se intampla in timpul zilei in casa la el, stie doar ce mai apuc sa ii zic eu 2 vorbe seara, dar in schimb are comentarii de facut. sa vedeti voi ce il iau eu diseara la rost! si daca ma supar ma imbrac si plec si ma intorc peste 3 ore, sa vada si el cum e. asta ca tot era el un simpatic.

si uite asa a inceput ziua prost, a continuat prost, sa vedem cum se termina. ca doar e 13 azi.

ma duc s ma calmez, si voi reveni plina de o buna dipozitie molipsitoare de o sa credeti ca griul din jur s-a transformat in primavara cu copaci roz si soare!

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput