Strumfi de iulie-august 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 4
samadhi spune:
Multumesc pentru urari !!!
Luna: desigur ca Adelise aude,mai ales daca ai si testat cum spui,nu ma indoiesc ca nu aude, poate are nevoie doar de atentie, (nu zic ca nu ii dai atentie ci aprob ce spui ca sa stai cu ea mai mult sa-i vorbesti etc...)ca si eu stau fata in fata si vorbesc cu ea si deabia atunci incepe sa ganguie, ce spune doar ea stie, dar e tare frumos.Sper sa va fie cu diversificarea mai usor, si sa nu se mai chinuie asa Adelise, imi pare rau ca sufera asa.Va doresc un Craciun fericit si linistit, fara neplaceri oricare ar fi ele.Cu atat mai mult pentru ca petrec copilasii nostrii intaiul lor Craciun si trebuie sa fie ceva special.
Nu uitati sa faceti multe poze....!;)
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
i_ulia spune:
ioana, si pentru sma sa nu mai fie trista. bine ca s-a rezolvat asa repede!
luna, iris a facut saptamana trecuta 4 luni. de vreo 2 saptamani nu mai gangure, nu mai zice decat o si ö am intrebat si eu pediatrul saptamana trecuta si mi-a zis ca nu e nici o problema, atat timp cat aude. probabil are o faza de ascultat. sigur ne vom satura mai tarziu cand vor intra fetele in faza de vorbit
olguttza, nu mai pune la suflet toate cele. evident ca fiecare mama stie cel mai bine se e bine pentru copilul ei si nu cred ca cineva a crezut ca o tii pe olga treaza cu forta pana la ora aia. si iris are seri cand inainte de 11, 11:30 nu adoarme pentru nimic in lume, desi pica de somn. prefera sa urle .
valen, foarte frumoase poze si foarte frumosi voi!!! mi-am clatit ochii cu apa aia frumoasa si mi s-a facut si mie dor de plaja! iar ines nu mi se pare deloc slabuta. cum mai ia in greutate?
oana-ghinetz, ma intrebai ieri ce mai citesc si am uitat sa raspund. nu mai citesc nimic din pacate, pentru ca asa cum spuneam si ieri, inca ma adaptez la viata in 3 si la statutul de femeie casnica. eu nu stiu cum se descurca alte femei, cert lucru e ca mie copilul si casa imi ocupa tot timpul. plus ca simt clar diferenta fata de cum eram in bucuresti cat am stat singura cu iris. mancam cand si ce vroiam si mai ales mult mai repede. acum pana ne asezam, pana aduc totul din bucatatrie, pe iris o mai apuca urlatul, unul cara copilul in brate, altul mananca si dupa aia facem schimb, si uite asa. plus ca sotul meu este un dezordonat notoriu, toata ziua strang carti, ziare, haine, etc. cert lucru e ca am zilele foarte pline, dar nu mai apuc sa fac nimic pentru mine. lucrez insa la asta
samadhi, craciun fericit si voua!
lia, mai vrem poze!!! sunteti tare frumoase amandoua!
aylin, bravo pentru noul cpitol!
doamna jadi, ce mai faceti?
Diana2007 spune:
Ieri am vorbit la telefon cu o cunostinta de aici din Montreal care are o fetita mai mica cu o luna decat Victor. Ne-am inalnit la una din sedintele de consiliere in alaptare, am considerat ca daca suntem acolo amandoua suntem pe aceasi lungime de unda, si am continuat sa ne vizitam sa vorbim la telefon, etc. Insa ieri am ramas masca: ii spuneam despre Victor ca a avut o perioada cand a dormit toata noaptea, apoi una in care s-a trezit, si tot asa alterneaza in ultima perioada, la care ea imi spune, pai a facut deja patru luni, trebuie sa incepi cerealele, clar ! Eu zic, pai il alaptez, deci pana la sase luni nu are nevoie de nimic altceva, creste bine, n-am motiv, la care ea imi raspunde: "e, asa e acum ultima moda, acu sase ani cand l-am avut pe primu' am inceput la patru luni si a fost bine, nu stiu si astia ce sa mai inventeze !
Tot ieri, pentru ca eram deja buimacita de prima conversatie, imi scriu pe net cu alta cunostinta de aici, cu o fetita de trei luni jumate. A inceput si ea cerealele de vreo saptamana ca fetita e foarte grasa, peste norme dupa cum i-a spus pediatrul, a vorbit si cu maica-sa in Romania care i-a zis ca ei de la trei luni ii dadea mar cu biscuit, si s-a gandit sa-i dea "si altceva". A incercat si piure de mere dar nu-i place, decat cereale... Ii pun din nou placa cu recomandarile OMS plus ce am mai citit si eu, la care ea imi scrie "I don't f.... care de recomandarile OMS" No comment
Sunt trista, stresata, enervata, neputioncioasa... De ce ? pentru ca ma intereseaza atat de mult cum isi cresc altii copiii ? Poate ... Dar pentru mine este de fapt o chestie de principiu, daca n-ar fi fost vorba despre cresterea copiilor sau despre altceva ar fi fost acelasi lucru pentru mine: de ce oameni care au acces la informatie, care traiesc intr-o tara in care ti se da totul mura in gura, ajutor, intelegere, si nu stiu ce sa mai adaug aici, aleg sfaturile din cu totul alte surse, neavizate de cele mai multe ori, de ce sunt ignoranti si pe deasupra arunca cu noroi in cei care incearca sa schimbe ceva in bine pentru toata lumea ? De ce ?
Ma intrebai Olgutza de ce mai scriu ? Pentru ca IMI PASA si eu am sa mai scriu aici tocmai din acest motiv. Iar daca tu ai ales sa inoti impotriva curentului, atunci lupta, scrie in continuare, motiveaza-ti alegerile, deciziile si poate asa vom intelege si vom invata ceva din experientele tale. Nu ne poti face sa fim de acord cu tine doar pentru ca "asa ai ales tu" ci spunandu-ne "de ce" ai ales asa. Si inca ceva: ignoranta nu isi are loc pe acest forum, eu nu am sa te ignor daca asta iti doresti si mi se pare normal sa existe si discutii in contradictoriu, doar asa putem fi constructivi !
O zi buna va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
groxy spune:
Luna, si Irisul meu care are 4 luni si 10 zile are acum o pauza.Si eu mi-am facut probleme ca si tine .Pana acum gangurea si tipa de ma asurzea.La un momentdat facea exact ca un catel care urla la luna ,de eram pe jos de ras.Acum pauza...insa vad ca e normal.Trebuie sa o provoc ca sa mai zica si ea ceva.
http://www.flickr.com/photos/arminyamini/2091838512/in/photostream/
lorinaoo1 spune:
Lia brrr, ce profa rea esti Cred ca am sa fur si eu putin din ideea ta cu acel calendar
Luna completez la faza de "mutenie" de la 4 luni: acum fiica-mea se distreaza de minune tipand pur si simplu sau scotand niste maraituri ca o gaina care se pune pe oua . Sau isi mai rotunjeste buzisoarele si se poticneste ca vrea sa spuna ceva dar nu poate si se enerveaza ca noi radem de ea
Samadhi sarbatori fericite alaturi de persoanele pe care le indragesti!
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
brazuca25 spune:
Si a mea caraie ca o cioara si nu stiu ce sa ii mai fac sa mai taca ca are rosu in gat.caraie si tipa non-stop. A avut si ea faza de mutenie, cand oricat ne jucam cu ea, deschidea gurita si dadea din buzite dar nu scotea nici un zgomot. Parca era pe "silent". Acum dimineata pe la 4-5 ma rog de umpik de "silent" dar nici vorba.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
Luna1 spune:
Diana iti inteleg foarte bine frustrarile mai ales ca eu am avut (adica am) doi copii, crescuti in mod total diferit. Cosmin care ca si Olga Olgutzei a luat prea repede in greutate , avea la 4 luni 9 kg si jumatate deci imens. Am facut si noi, eu si mama, cum am crezut ca e mai bine, adica am ascultat pediatra si i-am dat mancarica devreme, mai putin cereale, insa cred ca poate datorita lipsei de repaos a sistemului digestiv (se trezea la trei ore si noapte sa-si bea afurisitul de ceai) nu putea sa adoarma pana la 12-1 noaptea si se trezea la 11-12 ziua. Personal nu am considerat niciodata ca e bine asa, mi se parea inuman sa-mi lipsesc copilul de cele mai imp ore de somn,dar nu reuseam altfel.
La Adelise am procedat asa cum mi s-a recomandat aici (mai putin lingurita de iaurt de acum 2 sapt ) si uite ca totul merge pe roate, si m-am gandit "nu-s astia prosti degeaba". Sincer cred ca fiecare facem cum e mai bine insa trebuie sa avem grija ca sistemul de care ascultam uneori orbeste sa se adapteze copilului nostru si sa nu ne trateze la gramada. Am aflat ulterior ca pediatra respectiva a lui Cosmin gasea motiv mereu pt diversificare timpurie. Prea gras=diversificare, prea slab=diversificare etc.
Aici am avut grija de asta si atat i-am inebunit la cap ca acum ei stiu cine e Adelise, ce nevoi are ea si serviciul e personalizat. Si sincer am apreciat ca sistemul de aici se adapteaza cerintelor copiilor. Nu-mi plac extremele, asta apropos de diversificarea dupa 6 luni. Sunt total de acord atat timp cat se analizeaza copilul respectiv. Am o prietena cu o fetita de 6 luni jumate si la 5 luni a inceput brusc sa se trezeasca noaptea la 3 ore(dormea deja toata noaptea)sa manance la greu laptic din tatici si dupa doua sapt asistenta a sfatuit-o sa inceapa div, alta la 4 luni jumate nu a mai luat in greutate, pana nu a diversificat-o nu a reusit sa puna mai mult de 20 g. Sunt cazuri si cazuri, insa in fiecare caz exista si recomandari ca de ex un copil sub 6 luni nu ar trebui sa aiba 3 mese pe zi de solide pentru ca laptele este de baza. Solidele se dau aditional laptelui si nu il exclud pana la 6 luni.
Sa va explic de ce: pentru ca niciun aliment nu are vitaminele necesare precum laptele.Iar eu nu sunt de pricipiul lasa ca-i dau vitamine, prefer sa ma asigur ca mananca corect si abia apoi suplimentez cu vit daca e cazul.
Asta e pledoaria mea si plec ca v-am facut capul mare.
Inca un lucru: Olguta nu trebuie sa te superi insa aici pe forum ne sfatuim toate si sincer e de neinteles cum cu atata acces la informatie ai ales calea asta, deja fetita ta mananca de app 3 luni si daca nu ma insel are doar 2 mese principale de lapte pe zi, nu crezi ca e devreme? Ai discutat vreodata cu padiatra parerile de aici? Frumos este sa comunicam iar tu esti radicala de ce nu incerci sa vezi poate intelegem noi faptele tale sau tu pe ale noastre.
In fine fiecare face ce vrea pana la urma.
Iulia pupici si tie dar mai ales lui Iris.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
olguttza spune:
Luna, am mai discutat despre asta si am expus de multe ori motivatiile. Olga nu e diversificata de 3 luni, ci doar o luna jumate; in jurul varstei de 3 luni am inceput sucurile, care n-au durat decat 2 sapt. pt. ca se invatase deja la dulce, le-am sistat, am facut pauza 2 sapt, iar la 4 luni am inceput cerealele (din care ii le dau doar 1/2 din cant. indicata); la 4 luni si o sapt. am inceput supa, dupa 3 zile piureul de legume, iar la 4 luni jumate fructele. la 5 luni am introdus branza. ar trebui sa fim toate constiente de faptul ca laptele praf ingrasa excesiv, ca majoritatea copiilor hraniti astfel sunt supraponderali, lucru deloc de neglijat. mai sunt mame care au procedat ca si mine, in mare atitudinea este aceeasi. am discutat de multe ori cu pediatra despre tot ce este aici (si nu numai forumul mi-e sursa de informare), ea n-a fost niciodata de principiul diversificarii precoce (a fost pediatra sotului meu, care insa a fost alaptat la san si tot avea la 9 luni 14 kg!). cele 2 mese de lapte pe care le are fii'mea nu sunt in cantitea normala, specifica varstei, ci mult mai mari (240 ml/masa bea de la 3 luni). a luat in fiecare luna cam 1,5 kg, aproape ca si-a triplat greutatea de la nastere - are deja 10 kg, arata ca un luptator de sumo, dar pt. mine nu mai e de ras treaba asta!
TOCMAI din cauza faptului ca s-a mai discutat despre cum procedez eu, nu mi se pare fair sa o luam de la capat periodic. cunosc parerile voastre de foarta multa vreme si de-aia sunt radicala, pt. ca nu mi se normal sa ma explic o data pe luna.
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Ioana75 spune:
Tizo, oaaaau, ce grasunica e Olga. Nu ne dati si noua ceva kg, ca la noi nu se intrevede dublarea greutatii nici la 6 luni.
iulia. Deci sint schimbari multe... Inteleg ca acum aveti dining room si inainte nu.
Lia, m-au facut curioase fetele si am cautat poza cu tine; esti simpatica.
Eu am inceput cu cereale de la 4+ luni, dar ii dau doar o masura, o data pe zi (cam apa de ploaie, dar imi pun toate sperantele ca o sa o ingrase in mod miraculos).
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
X-ray spune:
olgutza am doar o intrebare simpla pentru tine, nu e rautacioasa daca vrei raspunzi daca nu e iar ok.de ce ii dai cereale?totusi sursa principala de energie din ele sunt carbohidratii.ultimul lucru de care are nevoie micutza ta sunt carbohidratii.eu asta nu inteleg.
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
editez:pentru ca nu imi place sa sterg ce am scris odata.te rog sa nu-mi raspunzi la intrebarea de mai sus.eu am incheiat acest subiect.oricare ar fi intentiile mele altfel sunt interpretate asa ca nu are rost.toate cele bune