Hipospadias (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Roxana, multumesc frumos! Si voi 5 la fel!

Am vb cu Alina (aliflo) la tel, era bine piticul, se juca prin salon. Operatia a durat 1 ora si un sfert, parca asa a zis.
Doamne ajuta pentru toti!

Gratiela, Maria si Stefan

Crede in ochii copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sama spune:

Buna fetelor!
Da...la noi a fost o veste buna, dupa cum v-a zis si Roxana .
Iannis e bine, mai mergem dupa un an la control.
La spital m-am gasit cu Dariana si Dana martie, imi pare tare rau ca in invalmaseala care era...nu am reusit sa ii dau Danei nr meu de telefon, poate avea nevoie de el, dar ma tot intreba una alta...stiti voi cum e inainte de operatie, vrei sa stii cat mai multe, eu ii tot raspundeam si...deodata a trebuit sa ne despartim.
Sper din tot sufletul ca totul sa decurga bine ptr copilasi, atat ptr al ei cat si ptr al Alinei.
Si Darius am inteles ca e bine, tot peste un an vor mai veni si ei la control.
Ce sa va mai zic...aglomeratie multa la spital, ca de obicei, emotii si mai multe...dar sper ca anul acesta sa rezolvam toate aceasta problema si...sa deschidem un nou subiect, orice inafara de HIPOSPADIAS .

Va pupam pe toti si SANATATE MULTA!

Sama si Iannis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Numai vesti bune fetelor!
Ma bucur pentru voi si copilasii vostrii. A mai ramas dana martie. Sa speram ca este bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yonacr spune:

Am vorbit cu Alina la telefon si mi-a zis ca baietelul este bine, cu Dana s-a intalnit dar nu sunt in acelasi salon, am inteles ca si beietelul ei este bine, in rest s-au chinuit pana a intrat in operatie, l-a operat abia marti dupa amiaza pe la 5 dupa ce l-a tinut nemancat de luni, acum i-au mutat in alta parte, sunt conditii mai bune dar mai stricte, nu am prea inteles bine la telefon, nu se plateste dar nu pot sa va zic prea multe ca nu se auzea foarte bine, o sa ne povesteasca ea cind o sa poata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Vreau sa intreb si eu mamicile cu vechime de aici care au facut operatia de ceva vreme, cand si daca ati observat erectii la baietei dupa oepratie...
Ca noi avem 5 luni de la operatie (si 1 an si 5 luni), dar erectii ioc. Cel mare a avut erectii parca din nascare (glumesc desigur). Are 3 ani si tot ii da la greu. Dar asta micu', nimic. Si ma gandesc daca trebuie sa mai astept cu observatia sau trebuie sa vedem medicul?

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_martie spune:

Si noi suntem bine! Multumesc lui Dumnezeu.. ca aveam emotii cat Ursa Mare pt operatie,pt anestezie. Dupa ce s-a trezit a vrut in brate la mami, iar dupa cateva ore racnea sa-l las in picioare sa se joace la noptiera. A plans cand a facut cachit primele dati.. in rest uluitor de cuminte si de vesel!
Alina e in casuta McDonald, si noi ma fost acolo. Intr-un fel e mia bine decat in psital ca ai buda proprie in camera si e liniste, puiul meu a reusit sa doarma bine. Dar pe de alta parte e mai rau decat in spital.. Daca esti singura cu copilul si respectivul e micut, e rrrrrau. Ca trebuie sa-l supraveghezi in permanenta.
Asta sa fie tot raul insa hihi..
Multumim de gandurile frumoase. Ma rog s afie bine puiutii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Dana, scrii de acasa sau din spital? Cand ai timp scrie-mi si mie pe pm cat ai cotizat si cui si ce-i aia casuta Mc Donald, e cladire noua sau ce anume si cum ati ajuns acolo, ati dat ceva cuiva sau pur si simplu?
Si amanunte, tot : cum a fost, cand l-a operat, marti?Dupa cat timp si-a revenit dupa ce l-a adus din sala? Cu cat timp inainte nu i-ai dat sa manance, cum te-ai descurcat cu mancarea ptr el in spital, cu biberoanele....tot ce-ti aduci aminte. Cand ii scoate sonda?
Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa veniti cu vesti bune, amandoua.

Try, avea erectii inainte de operatie?

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Try eu am scris un raspuns, dar acum observ ca n-a aparut. Adi a fost operat in aprilie 2004.
Adi a avut erectii dupa operatie, la fel de dese ca inainte. Poate ar fi bine sa mergeti la doctor, nu cred ca au legatuara cu operatia. Inainte nu avea erectii? Adi avea, dar penisul era ca un carlig.

Dana ne bucuram sa afla vesti bune. Cand ai timp sa ne mai vorbesti de conditii, pare sa fie ceva schimbat.

Mergi la inceput

Am reusit sa traduc! Acum scuzati greselile si corectati daca este cazul.

Introducere.
Hypospadias este cea mai comuna malformatie a penisului. In ciuda presupunerii comune ca hipospadias poate afecta copii in dezvoltarea psihosexuala,
Numai cateva studii raporteaza afectarea psihosexulala suplimentara a pacientilor
pe perioada copilariei sau adolescentei .

Tel. A O investigatie cuprinzatoare asupra dezvoltarii psihosexuale a baietilor operati de hipospadias in comparatie cu un grup de control sanatos.

Metode. 68 de copii si adolescenti (7-17 ani) operati de
hypospadias au fost examinati cu ajutorul unui interviu standard
pentru aprecierea proprie a penisului, rolul sexului in comportare, experienta sexuala
si atitudine sexuala. Scorul a fost comparat cu un grup de control
de 68 baieti de aceleasi varste care au suferit o operatie de hernie.
Au fost prevazute valori variabile medicale privind intelegerea
pacientilor cu hipospadias care au fost evaluati.

Masurarea rezultatelor principale. Scorul de percepere pediatrica a penisului,
chestionarul Rolul sexului de Ijntema si Cohen-Kettenis, si un chestionar
propriu privind prima exeperienta sexuala si atitudinea sexuala
asemanator instrumentelor standardizate.

Rezultate. Baietii cu hypospadias nu difera semnificativ fata de subiectii de control
privind perceperea penisului, rolul sexului, prima experienta sexuala si atitudinea sexuala.
Varsta prea tanara si pacientii cu hipospadias care au dovedit o atitudine prea pozitiva
asupra perceptiei penisului, precum si un rol prea pronuntatat al sexului
comportarea a fost mai buna pentru cei mai tineri la operatia finala.

Concluzii. Baietii care au avut o corectare a hipospadias se pot dezvoltata psihosexulal
similar cu copii sanatosi. Pubertatea poate fi o perioada critica pentru pacienti
mai ales daca necesita reveniri urologice si pot beneficia de
informatii din partea celor de aceeasi varsta privind conditia penisului lor
Cu atat mai mult, cu cat ultima operatie este mai tarziu, cu atat mai mult,
pacientii pot deveni nesiguri privind comportarea in rolul sexului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Multumesc, Emilia

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput