Hipospadias (4)
Raspunsuri - Pagina 11
roxana c. spune:
L-am intrebat si de ala, Ovitrelle se numeste, dar mi-a spus ca nu stie, n-a auzit de el.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
afibebe spune:
LA MULTI ANI ANA sa fii sanatoasa si fericita.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
dana_martie spune:
Sigur gaseste in Buc! am spus de farmacia aia de la medlife ca parea de fite, or fitele se tin greut trebuie sa aiba produse, nu?
Cea vizavi de spital pare normala, daca a spus dl profesor ca se gaseste acolo.. super! sa ne spui maine!
Cand va programati? poate ne intalnim cand venim noi la control.. cum a fost cu Sama. Chiar m-a ajutat, multumesc Sama
roxana c. spune:
Dana, i-am spus sa caute si la Medlife, daca nu gaseste la farmacia de langa spital.
Vorbisem luni cu o farmacista care mi-a dat nr de tel de la o alta farmacie din bucuresti( Help Net)care figura in baza lor de date ca mai aveau o singura fiola de Pregnil. Am sunat dimineata si nu mai aveau, mi-a spus ca si la ele aparea ca mai au, dar de fapt nu mai aveau si ca nici o alta farmacie din lantul lor nu mai au.
Sincer, nu cred sa gasesc, dar....mai stii?
Va spun mai pe seara.
sama spune:
Salutare fetelor!
Dana, eu antibiotic i-am mai dat o saptamana dupa ce am iesit din spital (deci 16zile socotindu-le si pe cele de spitalizare, nicidecum o luna ), iar de baie...initial ii faceam dus cu pampersul pe el(vreo doua saptamani) dupa care...fara pampers, dar tot dus(nu il tineam in cada plina cu apa, tot vreo doua saptamani), apoi...am intrat in normal. Ce sa zic eu am fost un pic mai fricoasa, sa nu cumva sa stric ceva pe acolo ca...nu mai vroiam a doua oara ; faci si tu cum crezi ca e mai bine...
Roxana, ooofff...ce nebunie cu cel Pregnyl, saptamana trecuta a luat o prietena de a mea de la Sensiblu, a inceput deja sa i le faca, tot Basca i le-a dat. Nu am auzit-o sa fi cautat prea mult, s-a dus acolo din prima si...le-a gasit.
Ti-am zis daca nu gasesti nici la Bucuresti, i-au eu si iti trimit, numai sa ajunga in timp util. Sa ne spui ce rezolvi.
Sama si Iannis.
dana_martie spune:
Eui-am dat 11 zile Sum etrolim, n-am mai socotit si antibioticul intravenos.
Dus cu pampers nu m-am gandit... Dar l-am spalat acolo, in zona delicata. Fara sa insist, dar apa si sapun a ajuns la puti.
Fug s atermin piureul, devastata de ganduri
roxana c. spune:
Am facut rost de Pregnyl!!!!
Dar nu din Bucuresti, si din Pitesti. V-am spus ca sotul meu l-a rugat pe un coleg sa caute in Bucuresti, iar ala - vazand ca nu gaseste pe nicaieri- a sunat-o pe maica-sa care locuieste in Pitesti sa intrebe o prietena farmacista. Si a gasit, l-a cumparat, vineri sau sambata ajunge la mine. Acum....am emotii sa nu fie din cel de 5000 cu toate ca i-am spus sa fie atent, iar dupa pret cred ca-i din cel care trebuie( banuiesc ca daca-i concentratia mai mare e si mai scump). A luat o cutie intreaga, adica 3 bucati, dar nu conteaza, e posibil sa ne mai dea dr.si nu e nici scump-12 ron cutia. Maine sau poimaine il incepem.
Dana, Sama, in spital cum ii stergeti la fund de kk? Folositi servetele umede ? Si dupa aceea,acasa, cand ramane fara pansament?
Si alta intrebare: Dana, cum te-ai descurcat cu mancarea ptr bebe?
dana_martie spune:
Bravooooo... Vezi, fii optimista si se rezolva toate.
Pai cu papa m-am descurcat simplu. am carat borcane si le-am indesat in noptiera, sub pat Acusi nu uita ca al tau e mai mare, e posibil sa pape si mancare normala. al meu daca simte o bucatica face bleahh si se schimonoseste intruna. Ergo am luat fructe cu cereale in cutie nestle, pui in diverse combinatii imborcanate. si iaurt cu biscuiti macinati de acasa depozitati in alt borcanel. si in rest titi.
In spital am mancat supa, obsedata sa mentin lactatia periclitata de stres si oboseala . Era minunat de gustoasa! Pe bune!!
Mai aveau piure, cartofi cu branza, nu mai stiu ca eu nu luam ca sa nu diminuez portiile copiilor, imi luam mancare din alte parti. Doar la cate o cana de supa dadeam iama.
Exista un bufet dupa colt in care gasesti destul d emulte. Snitele, gratare, covrigi, iaurt, branza topita eyc.
Cu igiena era naspa. Ca pana ii scoate sonda, are puti pansata. Nu am avut curaj sa-l spal, il stergeam cu servetele umede. Al meu cred ca e sclifosit in general , nu doar la mancare. dupa atatea zile avea curuletul oparit, mi-a fost asa mila de el incat acasa l-am bagat iar in programul spalat in chiuveta. Tot are pielicica batatucita. Eu il spal, Sama, de 3 ori pe zi. Nu insist, nu frec la puti, dar curat pliurile inghinale si dau si usurel la cuculet. Mi-e frica si mie de mor.. dar au zis ca am voie cu apa si sapun. Ca am intrebat expres. Cica nu ceai ca poate fi mediu de cultura.
Ehhh si pt mine era la fel igienizarea. E drept ca exista la parter o cada, care cica e pt personal. Si in camera respectiva intri cand te internezi, ca sa te schimbi doar Unor mamici nu le dadusera voie sa le foloseasca, poate as fi reusit cu spaga. Dar n-am vrut, unu de sila, doi nu prea puteam sa-l las singur. Chiar daca dormnea, mi-era groaza sa nu se trezeasca, al meu cautandu-ma se arunca in cap ca e mic si bleg..
Igiena consta in a-i fura servetele fiului meu. Le foloseam si pt picioarele mele, si ale lui. si etc. Ca in chiuveta isi spala o colega de camera chilotii. Chiloti hai fie, dar si papucii copilului.
Apropo de asta hihi veneau infirmierele sa spele pe jos. Eu hmhm adulmecam dupa aceea dosul copilului. Ca tot mi se parea ca vin oarece efluvii.. Pana m-a luminat colega "nu. nu e de la el, miroase de jos". Pt ca se incepe din buda spalarea, tot pipi ala ramane impregnat in mopul pe care il vantura apoi in saloane.
Cred ca par eu prea fitoasa, dar zau ca m-am acomodat bine. Doar ca am folosit muuulte servetele umede. Pt amandoi
In seara asta am avut iar bucurioa sa verific cum face pipi. Cand il spalam ijn chiuveta. Din picioare acum, jetul ok, gaura una singura URAAAA!
Va pupam somn usor
strumfi2004 spune:
Bravo, Roxana, ma bucur ca ati gasit!
Si, daaa, subscriu, servetelele umede la greu pt amandoi! Vrem, nu vrem, ne acomodam, ca nu avem incotro! Sa le fie bine copiilor si sa nu ne mai intoarcem acolo nciodata!
Aaa, o colega de-a noastra de salon rasturna chiar urina din punguta sondei in chiuveta
Eu i-am mai dat sumetrolim inca o saptamana (i-am intrebat) dupa plecarea din spital, deci dupa cele 4 doze de rocephine.
Gratiela, Maria si Stefan
Crede in ochii copilului tau!
filofteia spune:
quote:
Aaa, o colega de-a noastra de salon rasturna chiar urina din punguta sondei in chiuveta
quote:
Igiena consta in a-i fura servetele fiului meu. Le foloseam si pt picioarele mele, si ale lui. si etc. Ca in chiuveta isi spala o colega de camera chilotii. Chiloti hai fie, dar si papucii copilului.
Mai fetelor si nu v-ati luat de ele? V-am spus eu ca sunt mai rea.
Acum la mine era si Adi mare, incat i-a spus el uneia care i-a dat cateva palme lui fiisu sa nu-l mai bata, incat a ramas aia socata.
Dana imi pare bine pentru voi ca este totul OK.
Roxana, pregnyl ai gasit, acum sa aveti bafta la operatie sa fie singura.
Refritor la igiena:
- Cu Adi eu am scapat simplu, ca era mare si facea la olita. Dar in general copii sunt constipati.
- Eu foloseam cada aia de la parter, dupa ora 23, cand majoritatea dormeau. Eu is grasa si era musai un dus in fiecare zi. S-a intamplat o data sa se ia de mine asistenta de la intrare, dar cum am spus eu sunt rea. Pentru chestia asta n-am dat spaga.
Apropo de spaga...foarte importanta este asistenta sefa...nu trebuie s-o gasiti din prima zi (intelegeti ce vreau sa spun), dar ea poate rezolva multe.
Am uitat de antibiotic, 10 zile in spital augmentin, 10 zile dupa sumetrolin. Macar atat tot trebuie sa le dati. Daca spune doctorul mai mult, dati mai mult, uneori chiar recomanda alt antibiotic. Faptul ca stau cu sonda creste foarte mult riscul de infectii urinare, pentur asta se da nu pentru operatie. Stiu si eu de la medicii nostrii. Eu am fost foarte nemultumita de cateter si verii mei mi-au spus ca musai intravenos macar trei zile, ca sa nu fac infectii urinare si apoi antibiotic de sustinere cat da medicul.