Despre medici - un alt aspect...
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
Eu nu inteleg deloc despre ce e vorba aici, care este acel alt aspect despre medici?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Da, poate am ales un titlu gresit. Poate era mai potrivit "Despre "spaga" data medicilor - un alt aspect"
Myckyn, multumesc pentru sinceritate...Si eu sunt socata, dar nu de tine ci, din nou, de sistem... Mi se pare de-a dreptul cumplit sa nu existe in spital calmante pentru pacientii operati...Nu toti au pe cineva care sa vina la ei si sa aduca aceste medicamente. Mi se pare groaznic, dupa ce au suferit o operatie, sa zaca in pat, cu dureri care ar putea fi calmate...
Gtexro, chiar nu cred ca ar folosi cuiva ca Myckyn sa faca sesizari conducerii spitalului. Conducerea spitalului stie ca nu sunt calmante si cearceafuri. Sincer, nu prea stiu de unde ar trebui inceput...
ANDREEA GEORGIANA spune:
aura,imi cer scuze daca m-am pripit...in ceea ce te priveste.
In rest,oricat ne-am chinui sa emitem pareri si sa ne batem cap in cap,prea multe nu putem schimba.Astfel.Traim intr-o lume defecta,in care totul functioneaza dupa reguli gresite.Spaga exista de la cel mai inalt nivel.Din nefericire.Insa atata timp cat exista oameni care isi fac meseria corect,refuzand sa primeasca ceva in schimbul unor servicii de calitate(profesional vorbind),facute cu simtul raspunderii,ca socrul meu,de exemplu si ca multi altii aidoma lui,mai pot inca spera la o lume mai buna pt. copii nostri.
Da,mi-e jena sa recunosc,am fost pusa uneori in situatia de a da "ceva" unui cadru medical,pt. un serviciu mai bun(mentalitate la fel de defecta,in fond).Niciodata insa nu mi s-a cerut acest lucru si nici nu am fost conditionata in vreun fel.Si da,am vazut tristete (de foarte multe ori) in ochii "halatului alb" in al carui buzunar am bagat niste banuti,primind in schimb un "multumesc" rostit slab si...umilit.Si a fost vorba doar de infirmiere ori asistente.Cu medicii am o alta relatie.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
iulia_b spune:
Ce bine ar fi daca s-ar recunoaste si ca lenjeriile fac obiectul unui comert infloritor al infirmierelor. O parte din cartierul mamei mele are cearceafuri imprimate cu stampila Matenitatii "Cuza Voda" cu bunavointa unei infirmiere. Cine mai avea, dadea la schimb lenjerie mai veche, cine nu...
Si ce bine ar fi daca s-ar recunoaste ca un medic din spital daca are nevoie de un antibiotic de ex mai scump "incarca" foaia unui pacient...mai ales ca el nu are dreptul de a consulta foaia de obersvatie..cum sa vada ca el consuma cate 2 fesi pe zi si un pachet de vata cand el nici macar nu este pansat...
Daca licitatiile din spitale s-ar face pe bune si nu dupa comisionul firmleor de distributie poate banii ar fi gestionati mai bine.
Si ar mai fi multe de spus...
nicopuscasu spune:
Da, si eu am dat, si mai dau pt ca asta este viata azi in Romania, cui nu-i convine sa se mute:
-am dat portarului ca trecuse ora de vizita, e normal, a riscat dandu-mi voie
-am dat politistului pt ca erau cam 30 de persoane la coada si eu trebuia sa-mi ridic buletinul si n-aveam chef de stat in picioare
-am dat si dau de cate ori vine omul cu pizza
-postaritei care vine cu banii de alocatie
-omului de la cablu sau net daca nu mai merge
-profului de mate a lu frate-miu ca-l lasa corigent
-femeii de serviciu de pe scara ca-mi duce gunoiul jos
-la CCA financiara ca aveam nevoie de o hartie
-etc etc
Si cum Doamne iarta-ma sa nu dau doctorului care ma vede cu cracii in sus, ca mi-e jena de situatie, o fi treaba lui, dar asa ma simt...si asistentei de la cabinet care-mi trece pe reteta ce vreau eu, si in definitiv dau tuturor, ca asa am chef si asa imi place.
Si nu sariti in sus ca poate v-am dat si voua unora cand ati venit sa-mi reparati telefonul sau cablul sau orice altceva prin casa.....
Totdeauna dati cu pietre in medici si in cadrele medicale, eu zic sa va ganditi daca acolo unde sunteti voi, chiar va faceti treaba bine, chiar nu gresiti cu nimic, chiar nu ati incalcat nici un cod etic.
Nu cred ca este vreunul incoruptibil pe aici, ca exista careva care nu a primit o cafea, o ciocolata sau orice altceva in timpul serviciului.
Va place sa va lamentati si sa va laudati cu spagile pe care le-ati dat prin spitale, aveti impresia ca voi ii platiti pe medici....imi cer scuze ca nu inteleg, vi se pare ca ei stau acasa si le dati voi salariul???? Sau maninca doar din ciubucurile voastre? Va inselati...
Cuvintele de lauda la adresa lor lipsesc cu desavarsire, uitati ca ei v-au nascut copiii, ca vi i-au tratat cand erau bolnavi sau ca au stat la capataiul vostru la 3 dimineata cand aveati nevoie.
Dati cu pietre si atat.
M-am saturat de subiectele deschise la adresa lor, mai dati si in altii, politisti, profesori, functionari publici etc.
Cam asta este....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
quote:
Originally posted by nicopuscasu
Da, si eu am dat, si mai dau pt ca asta este viata azi in Romania, cui nu-i convine sa se mute:
-am dat politistului pt ca erau cam 30 de persoane la coada si eu trebuia sa-mi ridic buletinul si n-aveam chef de stat in picioare
-etc etc
Si cum Doamne iarta-ma sa nu dau doctorului care ma vede cu cracii in sus, ca mi-e jena de situatie, o fi treaba lui, dar asa ma simt...si asistentei de la cabinet care-mi trece pe reteta ce vreau eu, si in definitiv dau tuturor, ca asa am chef si asa imi place.
Si nu sariti in sus ca poate v-am dat si voua unora cand ati venit sa-mi reparati telefonul sau cablul sau orice altceva prin casa.....
Totdeauna dati cu pietre in medici si in cadrele medicale, eu zic sa va ganditi daca acolo unde sunteti voi, chiar va faceti treaba bine, chiar nu gresiti cu nimic, chiar nu ati incalcat nici un cod etic.
Nu cred ca este vreunul incoruptibil pe aici, ca exista careva care nu a primit o cafea, o ciocolata sau orice altceva in timpul serviciului.
Va place sa va lamentati si sa va laudati cu spagile pe care le-ati dat prin spitale, aveti impresia ca voi ii platiti pe medici....imi cer scuze ca nu inteleg, vi se pare ca ei stau acasa si le dati voi salariul???? Sau maninca doar din ciubucurile voastre? Va inselati...
Cuvintele de lauda la adresa lor lipsesc cu desavarsire, uitati ca ei v-au nascut copiii, ca vi i-au tratat cand erau bolnavi sau ca au stat la capataiul vostru la 3 dimineata cand aveati nevoie.
Dati cu pietre si atat.
M-am saturat de subiectele deschise la adresa lor, mai dati si in altii, politisti, profesori, functionari publici etc.
Cam asta este....
www.nico.stfp.net
Daca asta e motivul pentru care ii dai ar trebui sa-ti dea el tie
![](radtare.gif)
Andreea mama de Filip si Georgia
sorana spune:
Cu exceptia profului de mate care-l lasa corigent pe copil si politistului cu buletinul si eu dau in restul cazurilor.
Totusi este o diferenta intre bacsis si spaga. Adica la restaurant sau la coafor sau taxiului las bacsis si chiar cred ca e normal asa dar numai dupa ce am primit serviciul si el, serviciul, a fost prestat corespunzator, sunt multumita de rezultate. Da, la aceeasi categorie ar intra infirmierele care schimba cearsaful - cu conditia ca ele sa schimbe cearsaful imediat si cu atentie - APOI vor primi ceva pentru serviciul prestat, daca vreau sa le dau si sunt multumita de serviciul prestat! Asa cum coafezei ii dau bani daca mi-a iesit blondul pe care-l doream si nu-i dau daca a iesit roscat, tot asa infirmierei ii dau daca cearsaful pus nu face nici o cuta si e alb pur si nu-i dau daca e galbui si mototolit! Asa ar fi cat de cat corect!
Spre deosebire de sistemul sanitar eu nu am auzit niciodata de o coafeza care refuza sa te unda daca nu-i dai 10 lei in avans! Sau de un chelner care refuza sa te serveasca, cerand banii inainte!
Sorana si Monica (5 ani)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Pisicuta/Pisicuta.jpg)
Pisicuta spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Fomalhauti, ceea ce spui tu ar avea sens in conditiile in care aceste servicii ar fi platite nu ca spaga, ci ca taxe legale. O camera de spital mai buna - da, platesti suplimentar X. Un medic preferat si nu cel care ti se aloca - da, X lei.
Esti programat la interventie (daca nu e urgenta) peste 3 luni - doresti prioritate, platesti alti X lei.
Sigur ca majoritatea din noi am dat uneori pentru a primi ceva mai bun - insa nu este o confirmare ca asa ar trebui sa functioneze lucrurile. Si ambele parti (si medic, si pacient) sunt constiente de asta.
Adina + Olivia Q1.04
Eu am nascut in octombrie 2005 si-atunci am platit la spital, oficial, cu chitanta, suma de 200 lei pentru ca am solicitat sa nasc cu dr. meu in ziua in care el nu era de garda. In schimbul acestei sume spitalul s-a obligat sa-mi puna la dispozitie un salon de 4 paturi, proaspat amenajat, cu grup sanitar propriu la dispozitie!
Mi se pare mult mai corect si mai de bun simt. Iar sumele primite in acest fel de spital se pare ca le folosesc pentru modernizarea intregii cladiri. Si lucrul acesta se vede, caci este o perpetua schimbare acolo: in 2005 n-a mai fost spitalul ca in 2003 (cand am nascut prima oara) iar acuma este mult schimbat fata de cum l-am lasat eu in 2005. In sensul bun vorbesc, bineinteles.
Sper ca acest mesaj sa fie licarirea care sa aprinda o palida speranta in inimile multora dintre voi!
Pisicuta, de 2 X mamica!
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by nicopuscasu
-etc etc
Dati cu pietre si atat.
Cam asta este....
www.nico.stfp.net
Nu ca ar trebui sa-ti demonstrez tie ceva, ca poate nici nu ma crezi dar eu, desi recunosc ca am dat spaga dupa ce mi s-a facut serviciul medical, niciodata nu am primit vreo spaga (includ aici orice, de la ciocolata la bani) deci nu are rost sa generalizezi aiurea.
Si nu medicul mi-a nascut copilul ci eu dar pentru ca medicul meu si-a facut mai mult decat datoria, i-am dat bani dupa nastere. La fel si cu asistentele, le-am dat dupa, desi stiu ca tot spaga se cheama.
Una e sa dai ceva cuiva pentru un serviciu legal, normal dar care nu intra in atributiile lui, cum ar fi femeii de serviciu ca-ti duce gunoiul jos si alta e sa dai doctorului numai pentru ca te vede "cu cracii in sus"
![](icon_smile_big.gif)
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Nu,nu dau si nu primesc spaga!N-am primit in viata mea,nici ciocolata,nici bomboane si in nici un caz bani!In afara de flori,cateodata,nu!
Nici la politist,daca am gresit,vreau sa-mi dea amenda,nici la dr,ma duc sa dau o poala e bani la particular,nici la profa de mate,engleza,etc,
Si nicopuscasu,da doctorii sunt platiti din impozitele pe care noi le platim,tu,eu si restul lumii!Asa cum sunt si eu,bugetar al Ministerului educatiei,platita din banii tai,ai mei si ai altora!
"La vita e bella"
De mancare