Despre medici - un alt aspect...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Dar nu zic ca asa trebuie sa fie.

Sunt mai multe subiecte pe forum despre medici, greseli medicale...Si se ajunge invariabil la spaga, la faptul ca medicii iau spaga. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca medicii nu sunt singurii vinovati. Da, sunt vinovati cei care cer si conditioneaza. Da, ar trebui pedepsiti. Dar noi, populatia, avem partea noastra de vina...Pe de o parte cei carora li se cere ar trebui sa reclame sau macar sa schimbe medicul. Dar subliniez si tot subliniez. Multi dintre noi dam ca sa obtinem ceva. Si multi dintre noi nu am dori ca aceasta sa se schimbe. Sunt sigura ca multe mamici nu ar dori sa dispara varianta "concediu medical pentru motive nemedicale". Da, sunt sigura ca exista si mamici care nu au facut asta si mamici care nu concep asa ceva (mai ales in strainatate...). Dar exista multe, multe care au facut-o si doresc sa o faca in continuare.

Exemplu: daca intr-o dimineata nu iti vine bona si nu ai pe nimeni cu care sa iti lasi copilul? Iti iei concediu. Dar daca ti s-a terminat concediul de odihna sau l-ai planificat si ai platit deja o excursie? Daca ai un sef care nu-ti aproba concediul de odihna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ca tot am recunoscut ca am dat....eu as dori ca asta sa se schimbe pentru ca nu imi face nici o placere situatia in sine.Sa stau mereu cu bani prin buzunare, sa am grija unde ii tin , sa fiu subtila cand ii strecor in buzunarul unuia sau a altuia...

Cand am stat in spitalele respective si am dat nu am avut alte alternative - vezi sistemul privat. Acum as merge mai repede in directia de a plati totul legal. Dar exista totusi situatii deosebite pe care sistemul privat sa nu le poata acoperi si deci din pacate sistemul public ramane baza deocamdata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pe la joburile pe care le-am avut eu daca seful era asa gretos incat sa nu-mi aprobe concediul de odihna atunci era la fel de vigilent si nu-l faceam cu un concediu medical.
Nu am fost inca in situatia asta ca de aproape 3 ani stau acasa cu kinderii. Dar ma gandesc ca acolo unde exista intelegere pentru 2-3 medicale de cate o zi la fiecare 2-3 saptamani/luni (nu stiu cat de frecvent se poate intampla sa nu vina bona, sau sa ai la gradinita un copil caruia nu-i mai trec mucii odata) atunci poate exista intelegere sa lipsesc si fara sa aduc medicalul respectiv.
Reversul medaliei este atunci cand nu ai bani sa-ti cumperi aceste favoruri si esti fortat sa renunti la serviciu ca sa-ti cresti copiii si dupa ani de zile te trazesti cu o pensie de 135 de lei

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Dar nu zic ca asa trebuie sa fie.

Exemplu: daca intr-o dimineata nu iti vine bona si nu ai pe nimeni cu care sa iti lasi copilul? Iti iei concediu. Dar daca ti s-a terminat concediul de odihna sau l-ai planificat si ai platit deja o excursie? Daca ai un sef care nu-ti aproba concediul de odihna?

Traiesc intr-un sistem fara concediu medical (decit daca sint poate rupta in doua, pe targa, cu perfuzii la ambele miini). Solutii se gasesc.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, am dat bani la doctori. In general pentru servicii suplimentare, neincluse in fisa postului lor.
Mi s-a intamplat o singura data sa mi se ceara de la obraz , conditionand actul medical - mama avea mana rupta cu fractura deschisa si chirurgul ne-a spus clar ca nu o opereaza fara suma x. I-am dat-o, a operat-o, mama a murit la 3 zile de la operatie. Nu cred ca fost vina chirurgului desi nu stiu cum era mana si nici nu ma intereseaza (mama nu a suportat anestezia generala, ii dadusem si anestezistului si ne asugurase inainte de operatie ca va rezista fara probleme - in nici 24 de ore ne-a anuntat ca nu va mai trai inca 24 ore).
Ei, cum e domnilor medici? Sa nu-i fi dat? Sa o iau pe mama din spital si sa o duc unde???? Si traiesc cu regretul banilor dati atunci. Probabil trebuia sa fug. Poate mama mai traia, macar un an. Sau poate nu. Eu m-am bazat pe ce mi-au zis ei, doctorii - e nevoie de operatie urgent, rezista fara probleme, atat trebuie sa-mi dati! Oare chirurgul respectiv are vreun regret? Ca luat banii si pacientul a murit? Dar anestezistul?
Alta situatie, fara nici o legatura - cade fi-mea si isi rupe clavicula - asta am aflat la spital, unde am ajuns la urgenta. Doctorul si-a facut treaba, dragut si zambitor, fara sa pretinda nimic. Dupa ce fi-mea era "impachetata" i-am dat de buna-voie niste bani. Ne-a dat nr. lui de mobil. La 5 zile dupa m-am felicitat ca am facut-o. Fi-mea a iesit din impachetare si fara nr. lui de tel as fi stat la o coada de 3 ore ..... cu copilul mic pe care il doare, in aglomeratie de nedescris, in urletele altor copii - cosmar - eu am dat telefon de acasa, apoi de la poarta, dr. respectiv ne-a bagat "prin spate" si fi-mea a fost din nou "impachetata" in 15 min. Bani cheltuiti bine, zic eu. Pentru linistea nervilor mei si lipsa totala de stress asupra copilului. Stiu ca nu e corect dar sunt incantata in cazul asta ca nu am fost corecta.
De felul meu sunt un om corect. Dar pentru copilul meu, pentru binele ei sunt in stare sa renunt la corectitudine. Desi sunt matura ma comport ca tinerii de azi. Ma uit in jur si vad unde i-a adus pe altii corectitudinea totala. Si incerc sa supravietuiesc. Intr-o lume incorecta. Calcandu-mi in picioare principiile. Stiu ca sunt de acuzat ca nu ma revolt ci ma conformez sistemului. Dar am cedat. De mult. In fata imposibilului.
Toata admiratia mea pentru cei care nu cedeaza.
Si pentru doctorita mea de familie care ii da fetei mele ciocolata si care nu ia niciodata bani!

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

AM citit si eu comentariile voastre si sunt intru-totul de acord cu Fomalhanti.
Avem un sistem de sanatate care ,prin lipsurile sale genereaza coruptie.Bolnavii dau spaga pentru a primi atentie deosebita sau privilegii fata de ceilalti bolnavi, iar cadrele medicale primesc spaga deoarece sistemul le-o permite. Lipsa de personal si de medicamente si materiale genereaza coruptie.Nu de putine ori am cumparat din banii mei calmante deoarece farmacia nu avea , si bineinteles ca le faceam celor care .......Existau zile cind nu se lasau cearceafuri de schimb pentru ca .....nu erau!!.Sau doar 2-3 bucati.Si cand ai o sectie de 60 de bolnavi, cui ii schimbi patul? Daca aveam maldarul de cearceafuri la dispozitie mai exista spaga. Nu, ca afla seful sau directorul. Dar amindoi tac pentru ca si ei stiu ca nu sunt.
Cand lucrez singura pe tura la 60 bolnavi cu 6-7 operati pe zi , cand ma solicita in acelasi timp 2-3 bolnavi , la care ma duc mai intai? Daca eram o asistenta la 8 bolnavi/tura cum prevede normativul probabil ca altele erau conditiile.Primesc 2-3 branule (acele ace cu care se monteaza perfuziile), chiar daca eu am poate si 30 de injectii sau perfuzii pe zi de facut!.Cui i le montez? Dupa cum vedeti sistemul genereaza coruptia.

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by MICKYN

AM citit si eu comentariile voastre si sunt intru-totul de acord cu Fomalhanti.

si sunt intru-totul de acord prea lung, foloseste cu incredere "achiesez"

Fomalhanti. nu e corect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am uitat sa raspund la intrebarea principala. Pe vremuri am dat si eu bani pentru servicii sa zicem birocratice facute de medici. Acum nu mai dau. Pentru ca nu sunt primiti. Adica dr. mea face acele servicii birocratice fara sa-mi ia bani. Recunosc ca de cateva ori, la inceputul relatiei noastre, din obisnuinta cu alti medici, am vrut sa-i dau. A refuzat categoric si pana la urma am inteles - nu ia bani. Punct. Dar nici nu i-am cerut niciodata ceva ilegal sau "dubios". Si nici nu i-as cere. Tind sa cred ca m-ar refuza si n-ar putea fi convinsa.
Deci se poate. Mai exista o speranta.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Myckyn, si in afara de "sortarea" pacientilor ca sa vezi care din ei "merita" sa-i schimbi lenjeria, sa-i pui branula sau sa-i faci perfuzia ce mai faci??? Spui cuiva ca nu ai ce iti trebuie? Insisti ca nu poti lucra in conditiile astea? Tu realizezi cum suna ce ai povestit aici?

Pacientul nu e vinovat ca toate astea se intampla in spitale si nu poate sa faca nimic in privinta asta (decat eventual sa reclame cand i se cere spaga). Voi insa da, puteti sa depuneti sesizari sau cereri sau mai stiu eu ce la managerul spitalului si sa insistati ca asa nu se poate lucra. Dar probabil ca nu ar fi prea convenabil...
Sistemul e de vina? Cine face "sistemul" asta?.

Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Myckyn, sunt shocata de ce am citit. Raspunsul la intrebarile tale ar fi: in ordinea in care ti-au fost solicitate!!
Ma voi opri aici.

mama de Ileana Cosanzeana

poze

"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvântul rostit cândva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling

Mergi la inceput