Despre medici - un alt aspect...
Raspunsuri - Pagina 3
Andrada spune:
Iar spitalele sint pline ptr ca se sta 2 saptamini ptr operatie de apendicita (aici te trimit acasa in doua ore), 2 saptamini ptr nastere (aici 2-3 zile)...etc.
Se sta in spital ptr analize, ptr investigatii...etc.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
aura_m spune:
Vreau sa lamurim ceva, daca am spus ca ma enerveaza pacientii asta nu inseamna ca am tipat la ei sau ca m-am purtat urat. Din contra, am tinut ptr mine, am rabufnit de multe ori acasa pe persoane care nu aveau nici o vina, sotul meu stie si mereu imi reproseaza. Sa stiti ca am vocatie,imi placea ceea ce fac, adica sa lucrez cu publicul, chiar multe persoane si pacienti m-au intrebat cum pot fi asa de calma. VReau sa spun ca acolo unde lucrez eu vin persoane care nici macar nu stiu sa scrie sau tigani, eu le vorbesc cu dvs si ei pe mine ma iau la per tu. NIcioadata nu am spus unei persoane mai in varsta ca mine "bre" "mamaie" "tataie" etc. De multe ori nici macar un "multumec" nu primesc sau un "buna ziua" sau "la revedere". Da, sunt si pacienti care sunt simtiti, cu multi chiar tin legatura, am legat sa zicem mici prietenii. Sa nu credeti ca sunt o persoana acra, care nu schiteaza un zambet sau care abia iti zice un "buna ziua". Nu vreau sa va faceti o asemenea impresie despre mine.
AURA
aura_m spune:
Scuze, la o citire mai atenta a textului am observat ca am scris un "a" in plus si a dat un nou inteles. " Imi place ceea ce fac..."
AURA
Natasa spune:
Nu stiu cine sta atita in spital, dar eu am stat 2 zile la apendicita si trei dupa cezariana. Nu cred ca te tine nimeni in spital cu saptaminile pentru a falimenta sistemul... Doar din cind in cind cred ca mai uita prin saloane cite un pacient care asteapta o analiza cu lunile, dar cred ca e rar fenomenul :)
Fomalhauti spune:
Andrada, au aparut in spitale rezerve "cu plata". Oficial. Dar sunt mult, mult mai scumpe decat "spaga". Fireste, sunt si alte conditii. Pe langa faptul ca sunt scumpe, cand am intrebat mi s-a spus ca la acele camere e "cu programare". Deci, pentru nastere, nu prea merge treaba. Nici pentru urgente...
Apoi, dupa nastere, exista aripa (sau etaj) special pentru mamele fara probleme...Uite, nu stiu cata lume a citit, dar as vrea sa recunoasca cineva: da, am dat ca sa primesc o camera mai buna. Fiindca stiu ca se intampla. Da, de fapt, nici nu se discuta...Medicul personal iti asigura si acest aspect. E...implicit.
Fomalhauti spune:
Subiectul a fost citit de peste 700 de persoane si nimeni, nimeni nu spune: "Da, ai dreptate, eu am dat pentru concediu medical." "Eu am dat pentru o cazare mai buna." "Eu am dat fiindca aflasem eu de niste analize si doream sa le fac." Si eu cunosc o gramada de persoane care fac aceste lucruri...E drept, legea pedepseste si darea de mita (teoretic).
A_Iulia spune:
Fomalhauti, ceea ce spui tu ar avea sens in conditiile in care aceste servicii ar fi platite nu ca spaga, ci ca taxe legale. O camera de spital mai buna - da, platesti suplimentar X. Un medic preferat si nu cel care ti se aloca - da, X lei.
Esti programat la interventie (daca nu e urgenta) peste 3 luni - doresti prioritate, platesti alti X lei.
Sigur ca majoritatea din noi am dat uneori pentru a primi ceva mai bun - insa nu este o confirmare ca asa ar trebui sa functioneze lucrurile. Si ambele parti (si medic, si pacient) sunt constiente de asta.
Adina + Olivia Q1.04
tzitziri spune:
Da, ai dreptate.
Eu am dat nu pentru ca mi s-a cerut ci pentru ca asa am vrut.Am vrut sa imi "asigur" astfel intrebarea de 'ce mai faci?cum te mai simti' pe care poate doctorul mi-ar fi adresat-o si altfel.
Am dat de la portar - sa ma lase sa intru peste orele de program pentru ca asa vroiam eu sau atunci puteam pana la infirmiera care imi schimba cearceaful de fiecare data cand ceream (doar pentru ca mi se parea mie ca e nevoie, nu musai ca era).
Am dat - fara sa specific de ce - si asistentei sefe. Care astfel s-a 'simtit' si am stat in camera de doua persoane si apoi la rezerva.
Am dat nu pentru ca mi se cerea ci pentru ca asa imi asiguram niste conditii suportabile.Nu am stat in spitale 'de bine' dar macar cat stateam puteam sa imi asigur cu bani niste zambete si niste 'mai aveti nevoie de ceva' ale unor oameni care altfel ar fi fost prea ocupati si si-ar fi facut munca si atat.
Am trecut chiar printr-o situatie care paoe fi comica acum....cand am facut o operatie si a venit anestezistul cu o zi inainte sa ma intrebe chestiile uzuale(alergii, reactii la alte anestezii), m-a pus sa imi dau jos putin pantalonul de pijama sa ma palpeze. Si cand a plecat a plecat brusc. Iar eu la cei 21 de ani ai mei, total nedumerita, am plecat aproape cu pantalonii in vine dupa el sa ii dau banii...Ca sa nu mai spun ca a doua zi nici macar nu a fost el la operatii...era o doamna .....si am stat panicata ca ei nu i-am dat...si uite ca nu am avut dureri de cap sau altele cauzate de proasta administrare a anesteziei.
Mama a fost in spital frecvent in ultimii doi ani de viata. Si eu am stat in spital cu diverse probleme si totusi nu am gasit nici un doctor care sa conditioneze actul medical de luarea banilor. Ba chiar sunt sigura ca multe din persoanele cu care am stat in salon nu si-ar fi permis atentii si bani de dat. Dar uite ca erau tratate la fel!
Cred ca dam si pentru ca vrem sa fim bagati in seama mai mult decat altii, pentru ca vrem sa ne asiguram niste conditii nu placute, dar suportabile si ne place sa credem ca daca dam atunci acel doctor o sa ne intrebe de sanatate cand ne vede pe coridor....astea sunt cazurile traite de mine si de cei apropiati.
Si nu generalizez, dar eu doctor care sa imi ceara nu am gasit pana acum.
Androix spune:
Eu sunt a 700-a care a intrat aici pe subiect da nu pot sa zic ca am dat pentru una sau alta pentru ca pur si simpu nu am dat. Nu e vorba ca n-as avea curaj sa recunosc. Cred ca sunt printre putinele mame de pe forumul asta care a nascut cu adevarat gratis, chiar anul asta. Ma rog, asta daca excludem consultatiile si analizele din timpul sarcinii facute la cabinete particulare si pentru care in proportie de 90% am primit chitanta sau bon fiscal. La fel de adevarat este ca nu am stat la doua paturi, mi-am facut dus la singurul dus la 5 saloane, infect dealtfel, dar a fost infinit mai bine decat cu doi ani in urma cand in acelasi spital, la acelasi salon m-am spalat la chiuveta pentru ca nu stiam ca exista dus si alte avantaje d-astea. Ma ajuta si soricul meu mai gros, deh... Cu lenjeria nu am avut probleme ca am avut iar noroc si nu am sangerat asa de tare. Dar cu mana pe inima iti spun ca daca as fi fost intr-o situatie similara cu a ta rugam infirmiera sa-mi schimbe cearsaful si nu o rasplateam decat cu un multumesc.
Iar hartii d-astea gen concedii, retete gratuite, trimiteri iau de la medica mea de familie si nici ei nu i-am dat in 7 ani de zile, cred ca mai mult de o ciocolata. Iar trebuie sa precizez ca nu am fost in situatia de a-mi dori ceva ilegal gen concediu medical la misto.
Da: ai dreptate! Recunosc ca la pediatra i-am dat bani cand a venit acasa. Probabil asta e genul de avantaj la care te referi. Ca sa nu stau la coada cu doi copii mici la policlinica am preferat s-o chem acasa. Dar pentru ca am o problema cu spaga fie degeaba, fie pentru astfel de avantaje, ocaziile in care am chemat-o acasa au fost fix 2. Dintre care una venise pentru pice cand a luat-o in evidenta si atunci nu i-am dat bani.
Nasa mea care a fost ani de zile asistenta in universitar mi-a zis in multe randuri ca nu dau de kitroasa si sa nu ma mai bat cu pumnii in piept ca se poate si fara ca daca s-au purtat frumos cu mine e NEAPARAT pentru ca se asteptau sa le dau pe urma.
Andreea mama de Filip si Georgia
tzitziri spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Fomalhauti, ceea ce spui tu ar avea sens in conditiile in care aceste servicii ar fi platite nu ca spaga, ci ca taxe legale. O camera de spital mai buna - da, platesti suplimentar X. Un medic preferat si nu cel care ti se aloca - da, X lei.
Esti programat la interventie (daca nu e urgenta) peste 3 luni - doresti prioritate, platesti alti X lei.
Sigur ca majoritatea din noi am dat uneori pentru a primi ceva mai bun - insa nu este o confirmare ca asa ar trebui sa functioneze lucrurile. Si ambele parti (si medic, si pacient) sunt constiente de asta.
Adina + Olivia Q1.04
Si eu as fi de acord sa platesc legal tot ce platesc in plus.Dar atata timp cat conceptul nu exista, o sa continui probabil in aceeasi maniera. De fapt o sa ma indrept incet dar sigur catre sistemul privat. Tocmai pentru ca dau banii o data,legal,cu chitanta.
Acum ceva timp am fost la Colentina la boli infectioase pentru niste analize.Si cum era lume foarte multa m-am indreptat spre Cantacuzino.Acolo aceeasi situatie - lume multa, multi cu trimitere de la medicul de familie (analize deci gratuite).Cum nu am timp de petrecut la cozi, dau banul si ma duc la clinici particulare la analize.