Copii vegetarieni?
Raspunsuri - Pagina 5
ema_modo spune:
buna gazzella.in timpul sarcinii si primele 4 luni dupa nastere am luat vit B12 pt ca bebele avea nevoie si nu eram sng era si el deci aveam nevoie de vitamina supliment acum la 4 luni si doctorul mia zis sa nu mai iau chiar daca alaptez.dar in timpul sarcinii si 4 luni dupa am luat.cpilul acum nu mai are nevoie.parintii mei tot vegetarieni sunt si eu cu sotul meu la fel.analizele au iesit mereu foarte bune.sanatate la bebici
gazzella spune:
ema_modo, scuza-ma ca insist, dar consider ca-i foarte important
tu esti ovo-lacto-vegetariana?
pentru ca atunci e ok, sursele de B12 le iei din oua si lapte, produse lactate
daca esti veg, deci fara nici sursa animala in alimentatie atunci cu toata umilinta pediatrul tau a spus o mare tampenie, car te poate costa bunastarea copilului
amie, vezi mai sus
chiar si o alimentatie veg poate sa fie sanatoasa, cu conditia suplimentarii de B12
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
ema_modo spune:
buna gazzella.am fost vegetariana dar decand o am pe fetita este adevarat ca sunt ovo-lacto-veg.atata timp cat o sa-i dau piept.pt ca vreau ca fetita mea sa creasca sanatoasa.multa sanatate copilasilor
witeflower spune:
gazzella, merci mult de idei si mai astept. Cred ca ne va prinde bine in special cea cu painicile, desi recunosc ca nu am facut niciodata paine singura, dar...poate e timpul sa incep.
Si, asa e, ai dreptate cand spui ca toata familia tb sa-si schimbe obiceiurile alimentare. Nici nu ma gandeam sa ii impunem copilului sa nu manance ceea ce noi mancam. ideea era sa-l tentez cu alte tipuri de alimente, cu care sa se simta satul, dar sa fie si corect hranit. De aceea imi prind bine discutiile si sugestiile voastre.
Cat despre obiceiurile familiei, eu cred ca pt noi, adultii e mult mai usora ne adaptam, fiindca ne plac f. multe alimente.
sinzi_ana spune:
Eu sunt vegetariana (adica mananc si produse de origine animala, exceptand carnea...) nu am nevoie de un supliment de B-12...decat in cazuri de exceptie...
In schimb, un vegan (care nu consuma nimic cu provenienta animala) are nevoie de supliment de B12...
Prietena mea cea mai buna, care este vegan de peste 15 ani, a "uitat" timp de aproape 6 luni sa ia B-12, si a avut de tras mai mult de 1 an pana si-a revenit (injectii cu B-12, care sunt tare dureroase si costisitoare)...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
midasnu spune:
mersi de raspunsuri, la alimentatia de la cresa/camin chiar nu m-am gandit!
Eu nu gatesc cu carne, nu mancam prajeli, sucuri nici atat, exclus cafea/tigari, incercam cat de cat sa ne alimentam sanatos, de aceea vroiam sa nu-i dau carnita lui Petru, dar sotul a zis ca sa-l lasam pe el sa aleaga, pana la urma e un pic de piept de pui si ficatel, oricum numai pui si peste am de gand sa-i dau. Deocamdata nu-i place cand ii pun in supa carnita, mai bine mi-o mananca simpla, dar sunt zile si zile, noi suntem la inceput cu papa si cum copii nu trebuie fortati, ma dispera diversificarea asta
Elena de Petru (17.03.2008)
alexmom spune:
Lipsa carnii in alimentatie nu ne fereste de cancer!
O cunostinta de-a mea de vreo 36 ani, vegetariana convinsa s-a imbolnavit de cancer...din fericire a scapat,insa cu o histerectomie. Si nu este un caz singular din pacate...
Eu zic ca motivele aparitiei cancerului tb cautate in alta parte (stress, lipsa miscarii, obezitate, factorul genetic, consumul
In ziua de azi nici vegetalele nu mai sunt atat de safe (vezi utilizarea pe scara larga a ingrasamintelor chimice,pesticidelor,etc plante modificate genetic, prezenta unor bacterii ce pot afecta serios sanatatea - vezi cazul relativ recent al spanacului si brocoli-ului in US infestat cu E-coli care a luat cateva vieti.
pufulet74 spune:
Am gasit azi subiectul acesta si pentru mine este foarte interesant dar daca mai scrie/citeste cineva aici as avea si o alta intrebare: cum va descurcati cu copiii ovo-lacto-vegetarieni din punct de vedere al integrarii sociale, la gradinita ati cerut meniu ovo-lacto-vegetarian/sunt asemenea gradinite? Cum le-ati explicat copiilor de ce nu este buna carnea, ce faceti cind mergeti undeva cu ei si vor si ei sau li se ofera?
Eu sunt o mamica ovo-lacto-vegetariana, am un baietel de 1 an si 2 luni si care pina acum este ovo-lacto-vegetarian si asa as vrea sa il cresc.
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
gazzella spune:
alexmom,
sa inteleg ca prietena ta era sub un continuu stres, sedentara, obeza, cu un istoric in familie a cancerului, etc....?
se zice ca alaptarea la san e sanatoasa, o fi, dar daca mama e subnutrita inceteaza sa mai fie la fel de sanatoasa alaptarea la san a pruncului
sau daca-i mai aplica si un tratament dur in alte planuri nu-i ca o sa sclipeasca copilul
asa si cu vegetarianismul, poate sa fie sanatos sau mai putin in functie de un complex de factori
pufulet74,
despre gradinite in Romania nu-ti pot spune nimic
cu integrarea sociala e ok; toti prietenii nostri sunt carnivori, dar cand suntem invitati la ei pregatesc feluri de mancare si pentru vegetarieni
Felix stie ca oamenii pot sa fie vegetarieni sau nu, stie ca unii oameni mananca carne sau nu
la petreceri e liber sa manance orice, dar deocamdata nu l-a atras carnea
o singura data o prietena s-a grabit sa-l infunde de carne si a scuipat de cu zor, dar ar fi scuipat la fel si vinetele el nefiind obisnuit cu indopatul
ii spun ca nu este necesara carnea, ca se poate trai si in afara ei, ca pentru carne coreeni ucid cateii, iar romanii purcelul si restul ii a lui, adica alegerea
cunoaste ca leul in savana ucide gazela, ca altfel moare
si mai stie ca spre deosebire de savana exista si magazinul natura.si unde gaseste cereale integrale, legume, fructe
ba-i mai cumpar si ciocolata
daca li se ofera undeva, candva, la o petrecere intre copii si daca ar fi interesati nu as interveni, i-as lasa sa manance fara sa le fac reprosuri, fara sa le tin teorii, etc ( a se nota: nu imbuibati, deci ei sa aleaga, nu sa fie impinsi "ia si mananca ca e bun, e bla, bla, bla", nu-mi place sa li se ofere asa nici broccoli)
e important sa poata sa guste si placerea de-a condivide cu ceilalti
iar o continua frustrare ca mama-i fixata pe carne nu e ok
ce sa mai zic? depinde foarte mult de ce esti tu vegetariana
daca e de natura etica atunci nu-i corect sa-l inveti (ca si cum ai putea!) ca nu e bine sa creezi suferinta, asta in timp ce-i crezi frustrari, adica impunand
deci in casa fara carne, astea-s regulile lui mami, ale ei pentru ea
iar la bunica cu carne
iar de tine la carne poa' sa-si viziteze bunica
cu conditia ca bunica sa nu tina sa "salveze" copilul, nici cu carne, nici cu salata
adica o atitudine relaxata a ta in casa fara carne si-o atitudine relaxata a bunicii in casa acesteia, cu carne
la un an si 2 luni indiferent de ce li s-ar putea oferi corect e sa fie intrebata mama initial: "pot?", asta tine de educatie asa cum o inteleg io, adica in respect fata si de valorile, temerile vecinului
presupunem ca copilul e alergic sau intolerant sau musulman sau nu mai stiu cum...
eu as face spume sa le puna careva biscuitul in mana fara sa ma intrebe
ca ei vor sa se serveasca de pe platou e diversa situatia
Bendis (2 ani, 2 luni) si Felix (4 ani, 2 luni)
pufulet74 spune:
Gazzella,
Multumesc de raspunsul prompt :) Chiar ma gindeam daca mai citeste cineva aici pentru ca am vazut ca ultimele postari erau destul de demult :)
Dar ma bucur ca ai scris pentru ca sunt destul de putine subiecte pe tema asta.
Motivele mele sunt in primul rind etice, o sa incerc sa ii prezint si lui situatia cum o vad eu si sa il cresc atit cit pot asa cum simt eu ca e cel mai sanatos. Imi doresc sa il ajut sa vada optiunile pe care le are, sa inteleaga situatia din mai multe puncte de vedere si sa poata alege el pina la urma. Dar pina acolo o sa mai treaca citiva ani.... pina atunci ma lovesc de reactiile celorlalti apropo de faptul ca nu ii dau carne, si ma deranjeaza ideea de a-l indopa cind eu nu sunt atenta cu carne sau chiar si altceva care eu consider ca nu este sanatos pentru el. Aici m-am lovit de lipsa de respect fata de valorile sau modul in care vreau eu sa imi cresc copilul si m-a afectat. Si de aici ma gindeam cum o sa fie mai incolo pentru el.
Cum sunt la voi gradinitele din punctul asta de vedere?
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk