Copii vegetarieni?

Copii vegetarieni? | Autor: Amethyst

Link direct la acest mesaj

Am cautat pe forum dar nu am gasit un subiect activ despre aceasta, m-ar interesa sa stiu daca este cineva care isi creste copilul vegetarian, ce motivatie a stat la baza acestei decizii si la ce varsta i s-au scos copilului alimentele de origine animala (in caz ca i s-au dat vreodata). Ce proteine tin locul celor de origine animala si de cand pot fi introduse in alimentatia bebelusului.

Nu doresc pareri de genul "ce-i cu prostia asta", "cum iti trece prin cap sa nu-i dai carne", "fara carne nu se poate" si altele de acest fel, ma intereseaza strict informatii de la parinti care si-au crescut copiii astfel, daca exista pe aici asa ceva.

Multumesc.

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Buna , Amethyst
la noi in familie sotul e vegetarian --de 3-4 ani--, eu mananc carne doar la ocazii fff importante, adica rar de tot..si Bia la fel; Bia are acum 20 de luni si "serveste" carne de 2-3 ori pe luna, maxim, cate putin pui sau peste.
La inceput ne gandeam sa nu ii dam carne deloc insa pana la urma ne-am hotarat ca asta trebuie sa fie decizia ei si i-am dat sa guste chestii cu carne, potrivite pentru varsta ei. Dar a inceput ea singura sa o refuze asa ca acum nici nu mai insist;
ca o compensare, primeste multe lactate --si sotul e lacto-veg--, oua -- de prepelita sunt preferatele--, seminte (de dovleac, de ex), nuci, alune --atentie la alergii!--, cereale, toate legumele, fructe- nu mananca multe, mango e preferatul si strugurii--, etc si a crescut foarte bine pana acum si fara probleme;

uite, mai este si Stefanna care are bebe de 20 de luni vegetarian (Bia), ii poti trimite PM daca nu observa subiectul...

Sanatate multa si spune-ne si tu despre copilas, cat timp are, ce mananca, etc...

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

www.culinar.ro/forum/continut/Noul-Culinar-ro/17220/Cine-are-cei-mai-multi-Xcenti-/#entry421099" target="_blank">vrei tu frigiderul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Multumesc mult Noe.
Ei, deocamdata noi nu am inceput diversificarea, are doar 4.5 luni :) deci nu mananca decat laptic
Dar imi doresc sa ma informez despre copiii vegetarieni pentru ca eu consider ca e un stil de viata sanatos pe care l-am adoptat de curand si as vrea sa-mi cresc si fetita la fel.
Am citit diverse materiale de pe net si studii in engleza insa vroiam si opinii ale parintilor care isi cresc copiii astfel.
Sigur ca daca va vrea sa incerce carnea cand va mai creste, n-o voi impiedica sub nici o forma.

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Si noi suntem vegetarieni. Sotul nu mananca cu carne de 12 ani, eu de vreo 3, Andrei are 1 an jumate. Consumam lapte, iaurt, smantana, branzeturi, oua, linte, fasole verde sau uscata, mazare. Consumam fructe (banana este preferata). Nici in sarcina nu am mancat carne. Am luat in greutate 5,5 kg, pe care le-am dat jos la nastere, iar bebe a avut 2,6 kg.

Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Am aici o cunostinta care este vegetariana si toata familia de altfel este vegetariana. Motivele prietenei mele de a fi vegetariana au fost: mama ei a murit de cancer la san, fratii ei au fiecare cate o tumoare care la unul s-a dovedit a fi benigna dar din pacate la celalalt e maligna, ea personal a avut o tumoare benigna si in urma faptului ca a devenit vegetariana nu a mai avut nimic. Acum eu nu stiu daca si-a operat acea tumoare si dupa aceea a tinut regimul dar cert e ca speriata fiind de mostenirea genetica a transformat toata familia in vegetarieni. Nu e rau, pentru ca eu nu am auzit-o niciodata pe fetita ei fiind bolnava de ceva sau familia in general. Ea e vegetariana convinsa cei din casa daca vor pot manca/bea iaurt, oua , lapte etc. dar carne deloc.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Noi nu mäncäm carne.si asta de 8 ani.copila noasträ nu a primit nici ea carne,are 14 luni,dar peste da.in rest lactate,ouä,fructe ,legume...cät despre motive,ne simtim bine asa.copila noasträ s-a näscut cu greutatea de 3,510 si 54 cm.acum are 80 cm si 10.600.a mers la 9 luni,acum zice peste 20 de cuvinte.iti spun asta sä vezi cä e un copil absolut normal dezvoltat.de mai vrei sä sti ceva ,cu pläcere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Ma bucur ca mi-ati raspuns, multumesc.

trischa nici nu ma indoiam ca nu se dezvolta normal un astfel de copil :). Ce sa te mai intreb, atunci cand in schema diversificarii trebuie introdusa carnea tu i-ai dat peste? Consumati soia? De cand se poate da la copii?
Fetita ta a fost/este mofturoasa la mancare sau nu ai avut probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Ma bucur ca mi-ati raspuns, multumesc.

trischa nici nu ma indoiam ca nu se dezvolta normal un astfel de copil :). Ce sa te mai intreb, atunci cand in schema diversificarii trebuie introdusa carnea tu i-ai dat peste? Consumati soia? De cand se poate da la copii?
Fetita ta a fost/este mofturoasa la mancare sau nu ai avut probleme?

iti raspund eu pana citeste ea
soia noi nu i-am dat inca, desi noi mai mancam din cand in cand; problema e daca e modificata sau nu genetic si nu cred ca ar fi bine sa primeasca asa ceva la varsta asta;
cat despre peste- Bia a primit pe la 8-9 luni peste, din borcanas -Hipp-, ca eu nu stiam sa gatesc peste atunci....
mofturi: avem din plin, dar...trec

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

www.culinar.ro/forum/continut/Noul-Culinar-ro/17220/Cine-are-cei-mai-multi-Xcenti-/#entry421099" target="_blank">vrei tu frigiderul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

soia nu i-am dat.a poftit la un snitel si a molfäit un pic.peste de pe la 6 luni.peste alb.mofturi??? cät cuprinde.si a invätat sä zicä nu si sä dea negativ din cap.incerc sä o invät sä zicä da,dar nu vrea.dar cänd ii ie foame isi trage masa si isi aduce bärbita.si nu mänäncä niciodatä cät ii dau sau cät vreu eu.sänätosi sä fie!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

So noi suntem o fam de vegetarieni... Maia are 18 luni si e un toddler vegetarian fericit. Bineinteles ca-i mofturoasa, insa eu ma straduiesc sa ii ofer o alimentatie echilibrata, multe cereale integrale, legume, fructe.
Ai aici un link despre diversificarea la bebei
www.vegsoc.org/info/infant.html" target="_blank">http://www.vegsoc.org/info/infant.html

Maia maninca tofu , nici nu mai tin minte de cind, insa il cumpar de la un kibbutz si este organic si din soia nemodif genetic.Este unul din alim ei preferate. De asemenea, nu uita de linte, unt-uri din dif feluri de nuci (dupa un an), fasole (Maia maninca neagra), seminte de tot felul (zdrobite), germeni de griu...
pot sa spun ca Maia, la fel ca si noi, maninca f sanatos.Ii dau acum si un supliment de omega 3 (vegetarian) ptr ca nu ii place pestele, decit somonul afumat si ala e cam sarat...

Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere...

"animals ...exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for whites or women for men." Alice Walker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Familia noastra nu este vegetariana, dar in urma cu aproximativ 4 ani fetita mea (care tocmai a implinit 13 ani) s-a intors dintr-o tabara si a spus ca ea nu mai vrea carne. Nu vrea sa fie omorate animale. Am crezut ca e ceva trecator, dar iata ca dureaza, a ramas vegetariana. Noi ii respectam alegerea, insist sa bea mult lapte si sa manance oua. E slabuta tare (dar asta e la moda, la varsta ei) si nu e foarte inalta (dar nici ingrijorator de mica). E un copil rezistent, face rar viroze, umbla aproape toata iarna fara caciula si subtire imbracata (ca asa vrea ea...)

Mergi la inceput