De ce ati emigrat?
Raspunsuri - Pagina 13
virgo spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Virgo - pentru ca vrei sa fii tu insati
Sotul tau se poate realiza profesional si in Romania?
Greu de spus . El nu e deloc genul afacerist , nici eu de altfel . Cred ca i-ar fi greu , ca e obisnuit sa munceasca foarte , foarte mult . Sa vedem .
Mai este si varianta navetei - 3 luni de munca in Olanda ne-ar putea aduce un venit suficient pentru a acoperi jumatate din cheltuielile unui trai in Romania . Imi ramane mie responsabilitatea sa ma ocup de ceilalti 50% . Si as putea !
Sneeuwklokje spune:
Virgo te cred ca te-ai lovit de un zid. Am avut o prietena turcoaica violonista care a incercat inclusiv un master pentru a se integra in lumea lor muzicala. A reusit sa cante pe ici pe colo, dar nimic serios. A sfarsit prin a avea un post permanent in orchestra filarmonicii din Ankara si a se reintoarce.
Si se pare ca voi ati gasit deja solutia.
virgo spune:
quote:v
Originally posted by Sneeuwklokje
Virgo te cred ca te-ai lovit de un zid. Am avut o prietena turcoaica violonista care a incercat inclusiv un master pentru a se integra in lumea lor muzicala. A reusit sa cante pe ici pe colo, dar nimic serios. A sfarsit prin a avea un post permanent in orchestra filarmonicii din Ankara si a se reintoarce.
Si se pare ca voi ati gasit deja solutia.
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
Si eu imi pot reprimi postul pe care l-am avut in corul Filarmonicii . Ma bucur ca n-am dat bani pe mastere si mi-am vazut de treaba . Acum depinde numai de mine , sa nu ma las convinsa sa ma intorc . Ajunge !
Annie80 spune:
dupa ce vezi ca se poate fi mai bine pe alte meleaguri, de ce sa stai la mai rau cand poti avea mult mai bine?
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Madalina1968 spune:
Buna!
Povestea mea e si mai simpla: am venit in Italia dupa ce lucrasem deja in Rom ptr o societate italiana.
Am schimbat locul, oamenii..Ai mei nu au fost contra: au considerat ca hotararea trebuie sa o iau eu. E adevarat ca eram si cam marisoara sa nu decid singura. :)
Ma regasesc intru-catva in relatarile Nemo. Ma bate gandul de multe ori sa ma intorc in Romania. Si totusi dupa mai bine de 10 ani ma intreb: cum ar fi sa ma intorc? Si mereu "castiga" tara de adoptie. Deocamdata.
Ii doresc multa putere lui Virgo! Imi pare ca ii suntem alaturi, ca oricui are nevoie de sfaturi, inclusiv eu :)
Un singur lucru: cum ca in mai fiecare discutie trebuie sa fie o persoana care nu e de acord cu nimeni. Si ca n-ar fi de acord mai treaca-mearga dar ca scrie: "ai zis", "ai facut"...modul acesta imperativ de a se exprima si de a critica nu va schimba opiniile altora si nici contructiv nu este. Parerea mea.
Dar noi mergem mai departe!
Numai Bine!
adrianaloy spune:
Eu(noi) am emigrat de la bine la si mai bine! A fost visul meu dintotdeauna sa locuiesc in strainatate- speram la o "deportare" cu serviciul prin una din tarile Europei, dar loteria viselor a dat roade exact la momentul potrivit- adica dupa divort, intalnisem barbatul potrivit cu care-mi doream sa incep o viata nou-nouta departe de trecut, barfe, rautati...
...si ne e tare bine aici, ceea ce va doresc si voua! Pupici si sanatate!
aiamoni spune:
Hai sa vin si eu cu parerea/experienta mea. Am emigrat acum 9 ani din toate motivele invocate de toata lumea aici, coruptie, saracie, doi ingineri tineri fara sanse mari la o situatie financiara decenta, etc. Nu regret nici o clipa, as face si miine la fel. Am vazut lumea, ne-am realizat cu prisosinta material si profesional, am cistigat experienta.
Si-acum suntem in plin proces de intoarcere. Nu ma apuc sa insir motive, nici exeriente proaste de aici cum au insirat altii experiente proaste din Romania (fiindca da, si in tari "civilizate" poti avea experiente proaste, la serviciu, la spital, la magazin), spun doar ca mai sunt si ca noi care in ciuda realizarilor profesionale si materiale decid sa-si traiasca restul vietii acolo unde s-au nascut fiindca acolo se simt ACASA.
aiamoni spune:
A, si inca ceva pentru cine zicea ca nu vrea sa-i vina copilul batut acasa de la scoala, nu retin cine a scris asta si nici din ce tara, intrebare: cum te-ai simti insa sa afli ca copilul tau a stat 3 ore sub banca impreuna cu colegii si profesorii fiidca un cretin a venit cu arma in scoala?? (s-a intimplat unei colege de serviciu, nu mie, din fericire).Asta in cazul fericit ca nu s-a si tras cu ea! Sau sa afli ca intr-o scoala privata si crestina unde te-ar tenta sa-ti dai copilul cu sacrificiile financiare de rigoare s-au gasit copii cu arme aduse de acasa? Si daca ti-e frica in Romania sa intri intr-un mall sau magazin ca ti se fura portmoneul sau geanta cum te-ai simti sa intri intr-un astfel de loc cind stii ca in urma cu citeva zile in locul respectiv a intrat un individ si-a ras cu pistolul 5 sau 7 sau 12 oameni care doar treceau pe acolo?
Pe mamele studentilor care au fost impuscati in campus cum le convingi ca America e o tara sigura si unde se traieste civilizat si corect?
Nu exista adevaruri absolute, doar relative la fiecare situatie si persoana in parte. De aceea nu cred ca putem judeca la gramada.
claucia spune:
quote:
Originally posted by aiamoni
A, si inca ceva pentru cine zicea ca nu vrea sa-i vina copilul batut acasa de la scoala, nu retin cine a scris asta si nici din ce tara, intrebare: cum te-ai simti insa sa afli ca copilul tau a stat 3 ore sub banca impreuna cu colegii si profesorii fiidca un cretin a venit cu arma in scoala?? (s-a intimplat unei colege de serviciu, nu mie, din fericire).Asta in cazul fericit ca nu s-a si tras cu ea! Sau sa afli ca intr-o scoala privata si crestina unde te-ar tenta sa-ti dai copilul cu sacrificiile financiare de rigoare s-au gasit copii cu arme aduse de acasa? Si daca ti-e frica in Romania sa intri intr-un mall sau magazin ca ti se fura portmoneul sau geanta cum te-ai simti sa intri intr-un astfel de loc cind stii ca in urma cu citeva zile in locul respectiv a intrat un individ si-a ras cu pistolul 5 sau 7 sau 12 oameni care doar treceau pe acolo?
Pe mamele studentilor care au fost impuscati in campus cum le convingi ca America e o tara sigura si unde se traieste civilizat si corect?
Nu exista adevaruri absolute, doar relative la fiecare situatie si persoana in parte. De aceea nu cred ca putem judeca la gramada.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by aiamoni
Ti-as spune ca "USA" sunt Statele si nu Statul si ca unele state pot fi sub multe aspecte sub .ro, dar ca la fel de multe sunt cu mult mai sus.
Iar de atacuri armate... nu-n mijlocul intersectiei la Universitate lasasera o ministreasa fara masina sub amenintarea cu pistolul? La scoli inca n-au ajuns, dar vor ajunge... .ro nu se-ndreapta spre modelul social-democrat al Europei de vest ci copiaza US foarte bine in tot ce e mai rau.
Parerea mea evident.