De ce ati emigrat?
Raspunsuri - Pagina 12
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by claucia
De mult nu am mai citit un mesaj mai plin de substanta, clar si cu talent, bravo!
Am recitit de 2 ori (pe linga cititul initial) si zau daca am reusit sa vad substanta, claritatea si talentul. Este doar o opinie si atit. Nici mai bun, nici mia rea decit altele. Ma rog, cam ataca interlocutorul.
Eu sincer gindesc si simt ca Bird in tot ce a scris in mesajele de la acest subiect. Chiar daca la alte subiecte nu am fost de acord cu ideile ei, aici sint exact pe aceeasi lungime de unda. Chiar daca este greu de inghitit asa o idee, mai exista pe lumea asta si oameni care prefera un trai civilizat si linistit unuia care stim cu totii cum este (aka cel din Ro). Asta e, unii ne-am nascut in locul gresit, ne putem repede si bine adapta in alte parti de lume. Ce e rau in asta?! Ca si la subiectul cu "copiii dezradacinatilor", daca nu esti de acord cu valul nu e ok sa scrii?? Nici macar nu ne simtim dezradacinati, d-apai sa ne mai fie si dor de locurile de unde am plecat! Vorba cuiva care scria pe subiecte de emigrare mai demult: singurul regret este ca nu am facut acest pas mai devreme!
anky spune:
quote:
Originally posted by Siminafquote:
Originally posted by claucia
De mult nu am mai citit un mesaj mai plin de substanta, clar si cu talent, bravo!
Am recitit de 2 ori (pe linga cititul initial) si zau daca am reusit sa vad substanta, claritatea si talentul. Este doar o opinie si atit. Nici mai bun, nici mia rea decit altele. Ma rog, cam ataca interlocutorul.
Eu sincer gindesc si simt ca Bird in tot ce a scris in mesajele de la acest subiect. Chiar daca la alte subiecte nu am fost de acord cu ideile ei, aici sint exact pe aceeasi lungime de unda. Chiar daca este greu de inghitit asa o idee, mai exista pe lumea asta si oameni care prefera un trai civilizat si linistit unuia care stim cu totii cum este (aka cel din Ro). Asta e, unii ne-am nascut in locul gresit, ne putem repede si bine adapta in alte parti de lume. Ce e rau in asta?! Ca si la subiectul cu "copiii dezradacinatilor", daca nu esti de acord cu valul nu e ok sa scrii?? Nici macar nu ne simtim dezradacinati, d-apai sa ne mai fie si dor de locurile de unde am plecat! Vorba cuiva care scria pe subiecte de emigrare mai demult: singurul regret este ca nu am facut acest pas mai devreme!
Chiar asa,e doar o opinie la care toti avem dreptul.Si da, asa se intimpla de obicei,daca nu esti de acord cu valul, ti se "sare in cap",din pacate.E tare la moda pe forumul asta..
Anca, mami de Bianca si Cris
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by nemo
> Avmaria, bastinasii Australiei se numesc aborigeni :)
Toti bastinasii se numesc si aborigeni, cf. DEX:
ABORIGEN, -A, aborigeni, -e, adj., s.m. si f. (Livr.) Bastinas, autohton, indigen. – Din fr. aborigene.
Ideea era ca se numesc aborigeni si nu arborigeni.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
mariana_1976 spune:
Nemo, am citit si recitit mesajele tale si m-am gindit un pic la tot ce ai scris acolo.
Ai putea sa experimentezi cum e si in Romania, sa-ti faci un plan concret si eficient de "bataie" si sa incerci sa-l "aplici" macar 4 saptamini, daca iti permite jobul din Canada.(exista oferte de bilete la Air Berlin pe Vancouver in perioada verii si din Germania gasesti low cost spre Romania)
Eu din propria experienta am constatat anul trecut ca Romania s-a schimbat prea mult pentru gustul meu (sau m-oi fi schimbat eu?) asa ca in mod foarte serios ma gindesc sa ma orientez spre alta tara daca/cind ajung la pensie.
Despre It-isti "batrini", sigur ca exista, Lorelai are mare dreptate.
Eu cred ca nici nu au cum sa fie multi foarte batrini, din moment ce chestia asta cu computerele nu este atit de veche.
In anii '70 si '80 aici cel putin, nu multi credeau cu tarie in viitorul "informatizat".Probabil acesta ar putea fi un motiv pentru care nu foarte multi din acea generatie au ajuns informaticieni.Poate gresesc, nu cunosc situatia de peste ocean...
A, despre colegii care sunt mai "realizati", sa stii ca si eu am aceeasi situatie, dar nu ma amarasc fiindca pe de alta parte stiu ca exista unele aspecte in care ma simt mai realizata decit ei.LOL
Eu iti doresc sa iti gasesti linistea interioara asa incit sa nu fie nevoie sa faci prea multe compromisuri din cauza familiei.
Solutie din pacate nu am, fiindca eu sunt mai de "actiune", cind o idee ma "chinuieste" mai mult timp, incerc sa o pun in aplicare, macar asa, de proba.
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
lum0880 spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Dar ce aveti nene toti cu spitalele si medicalul...voi sinteti chiar asa de bolnavi incit doctorul e ceva strict necesar...e...daca e asa atunci va inteleg.
Sint spitale private si in ro...dai bani si ai ce vrei. incredibil...nu?
Te rog sa-mi spui si mie unde gasesc acele spitale private, unde dau bani si am ce vreau. Si sa stii ca vorbesc serios, poti sa-mi spui numele unei clinici din romania care are ENT computer (Ear, Nose & Throat Medical Device).
De ce nu vrei sa recunosti, ca avem un sistem de sanatate primitiv, indiferent daca vorbim de cel privat sau de stat. La privat sunt aceeasi medici de la stat, dimineata ii gasesti 3 ore la stat si dupa-amiaza la privat. Ce te face sa crezi ca odata intrati in spitalul privat te trateaza altfel?
As vrea si eu sa gasesc un medic care sta la program 8 ore pe zi, intr-o singura clinica. Sa stiu ca intre orele 9-17, ma pot baza pe el, asa cum se intampla in orice tara civilizata.
claucia spune:
quote:
Originally posted by lum0880quote:
Dar ce aveti nene toti cu spitalele si medicalul...voi sinteti chiar asa de bolnavi incit doctorul e ceva strict necesar...e...daca e asa atunci va inteleg.
Te rog sa-mi spui si mie unde gasesc acele spitale private, unde dau bani si am ce vreau. Si sa stii ca vorbesc serios, poti sa-mi spui numele unei clinici din romania care are ENT computer (Ear, Nose & Throat Medical Device).
De ce nu vrei sa recunosti, ca avem un sistem de sanatate primitiv, indiferent daca vorbim de cel privat sau de stat. La privat sunt aceeasi medici de la stat, dimineata ii gasesti 3 ore la stat si dupa-amiaza la privat. Ce te face sa crezi ca odata intrati in spitalul privat te trateaza altfel?
As vrea si eu sa gasesc un medic care sta la program 8 ore pe zi, intr-o singura clinica. Sa stiu ca intre orele 9-17, ma pot baza pe el, asa cum se intampla in orice tara civilizata.
E, hai ca nu-i asa. Uite du-te la Medlife la noua clinica din Unirea si o sa o gasesti pe sora mea care sta 8 ore si cu zambetul pe buze are clienti de la 1 luna la 80 ani. Pacientul de 1 luna a fost cel mai indragit
Si maimergi la CMU unde avem si noi abonament de la locul de munca si unde am mers la toate cele, uite-asa ca am voie si e gratis, si am fost primita super. Ah, nu am dat nici un ban, de fapt nici nu aveam in portofel pentru ca nu am considerat necesar sa ma gandesc la asta. Si Euroclinic e dragut
Nu neg ca situatia e diferita in spitalele de stat (desi am nascutla Municipal - o poezie, si nu la privat,nu am platit rezerve, etc.). A, si mai incearca si spitalul de urgente oftalmologice din Lahovari - e f dragut renovat
In muulte spitale insa situatia e jalnica, asta e adevarat, dar se mai misca lucrurile. poate sunt eu norocoasa ca am intalnit in majoritate lucruri frumoase si oameni zambitori si nu situatii penibile (care sunt convinsa ca exista) insa nu pot fi atat de inversunata si de otravita doar pentru a ma revolta. Vad partea frumoasa a lucrurilor si am parte de frumos.
va pupam cu drag
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
virgo spune:
Si eu am emigrat , acum 5 ani , sa-mi urmez sotul . Consider ca am facut cea mai mare prostie din viata mea ! Am plecat de la o viata de artist , boema , cu o meserie la care multi tanjesc - sunt solista de opera si am terminat Conservatorul - ca sa ajung un mare NIMENI in tara lalelelor . Am incercat sa intervin in lumea muzicala olandeza , dar n-am avut suficiente ... cunostinte , sa ma intelegeti bine ! Ala care spune ca romanii au inventat coruptia e un mare fraier .
Sunt o femeie de 30 de ani , sunt si mama de foarte curand - baietelul meu are 4 luni - si de la statutul meu de artist am ajuns in Olanda o simpla casnica . Am refuzat sa accept " reorientarea profesionala" propusa de olandezi , care ar fi insemnat sa renunt la tot ceea ce sunt si ma reprezinta . Am spus tuturor cu mandrie ca sunt romanca si ca abia astept sa ma intorc acasa , acolo unde sa nu ma mai simt , in sfarsit , invizibila !
Confortul material nu inseamna NIMIC , banul vine si se duce . Nu spun ca am plecat de la o situatie roz, dar nici de foame nu murea nimeni . Eram multumita cu ce aveam .
Am revenit in tara acum doua saptamani si , pentru mine totul este clar : nu mai plec ! Fie ce-o fi . Sotul meu n-are decat sa decida : ma urmeaza sau nu , cum doreste .
Aventura mea olandeza mi-a lasat un gust prea amar .
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by lum0880quote:
Medlife; Euroclinic; CMU
sau la clinici private : Grall, Medicover
Sg spital de stat cu care am avut de a face in ultimii 2 ani a fost cel d urgenta de la Floreasca si nu am nimic sa le reprosez
danutz spune:
Eu am trecut odata pe langa faza cu emigratul, asa, la mustata.
Firma unde lucram, in 2000 a dat faliment. Aveam credit pentru casa, plateam 3 sferturi din salariu la rata. Sotul era profesor si castiga extrem de putin. Am depus actele ca sa emigram in NZ, am inceput interviurile...si am renuntat cand mi-am gasit un job bine platit.
Acum nu-mi pare rau ca am renuntat atunci, fiindca oricum casnicia noastra s-a terminat in 2003, si nu am fi dus-o mult daca plecam impreuna.
Dar ma gandesc la invatamantul romanesc sau mai bine zis la experientele din sistemul de invatatant romanesc, la coruptia crasa politica, la preturile infernale la locuinte, la sistemul sanitar romanesc si la cei care mor cu zile in Romania...si ma gandesc din ce in ce mai mult sa-mi caut un job in strainatate, care sa-mi permita sa-mi cresc copilul intr-o tara mai civilizata.
Eu nu neg ca s-au facut mari progrese in ultimii 10-15 ani...dar daca vrem o casa...ne lovim de lipsa de infrastructura din afara Bucurestiului, daca vreau sa-mi dau copilil la o scoala buna, tre sa dau spagi in stanga si dreapta; ca sa o tin pe mama 2 saptamani in spital, ma costa salariul pe o luna, ca sa plec pur si simplu cu copilul in carutz la cumparaturi...misiune aproape imposibila.
Plus poluarea, cainii vagabonzi care s-au inmultit iar peste masura, faptul ca am renuntat sa mai merg la vot fiindca toti 'candidatii' sunt marionete pline de interese...ma face sa fiu sceptica si sa zic:
Nu cred ca noi, ca natiune, o sa ne mai facem bine vreodata!!!
Cristina_C spune:
Virgo - pentru ca vrei sa fii tu insati
Sotul tau se poate realiza profesional si in Romania?