Strumfi de iulie-august 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 15
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Anto, de ce dupa 6 luni formula nr 2 de lapte? nu am auzit asa ceva, eu stiam asa cum scrie si pe cutie, dupa 4 luni. Eu i l-am schimbat din 1 in 2 la cateva zile dupa ce a facut 4 luni. E adevarat ca in instructiuni scrie ca e un lapte care se potriveste cu perioada diversificarii, dar eu m-am luat dupa varsta srisa acolo.
Andra, mami deHoria Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Noua asa ne-a zis pediatra, inca de la Victor, sa-i dam nr 1 pana la 6 luni si nr 2 dupa aceea; stiu ca pe toate cutiile de nr 2 scrie ca sunt de la 4 luni si m-am mirat si eu ca ne-a spus asa, dar pana la urma el nu a baut lapte praf decat pe la 7 luni, deci direct nr 2. In mod cert nu se intampla nimic daca-l schimbi la 4 luni, nu-i face nici un rau copilului.
Daaar, pe ultima cutie de Nan 2 Pro, cumparata acum o sapt, scrie ca e de la 4/6 luni, deci au schimbat si ei eticheta.
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
dsteluta91 spune:
DR PEDIATRU NEA RECOMANDAT SA TRECEM PE MILUMIL2. NU AM TRECUT DE CAPUL MEU. DE LA CE VARSTA SA INCEP CU DIVERSIFICAREA?
Maria1111 spune:
quote:
Originally posted by dsteluta91
DR PEDIATRU NEA RECOMANDAT SA TRECEM PE MILUMIL2. NU AM TRECUT DE CAPUL MEU. DE LA CE VARSTA SA INCEP CU DIVERSIFICAREA?
Steluta mamica de Cristina Elena (20 august 2007)
poze
Eu am citit ca optim e intre 4 si 6 luni, cand bebe isi dubleaza greutatea de la nastere.
i_ulia spune:
steluta, nu te supara, dar tu citesti ce scriu fetele aici, sau doar mai intri din cand in cand, cand nu ai ce face, si mai arunci si tu cu o intrebare? tema diversificarii a fost discutata, para- si rasdiscutata. exista si blog cu toate informatiile utile. asa ca eu una chiar nu iti inteleg intrebarea.
CarlaV spune:
Din cate imi amintesc, la Steluta nu se pune problema cand sa inceapa diversificarea Cristina Elena, ci cand sa o re-inceapa. In rest, sunt de acord cu I_ulia.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by dsteluta91
Steluta mamica de Cristina Elena (20 august 2007)
poze
probabil o sa-ti spuna tot dr tau pediatru.....parerea noastra in general e ca de la 6 luni....dar tu de obicei intrebi si daca primesti alt raspuns decat cel stiut de tine spui ca dr tau pediatru una si alta
asa ca mai bine urmeaza sfatul lui sau ei daca-mi amintesc bine ca si pana acum.
Simo
mami de Matei Hisham (28 iulie 2007) 
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
mychydutza spune:
oanaa merci de sfat. stiam ca e buna ridichea.........chiar am luat un sirop de tuse de la Boiron, Stodal se cheama, si are chiar gust de ridiche neagra. pe mine ma ingrijoreaza tusea asta pt ca e uscata si nu vrea sa cedeze deloc......bebe din fericire e ok. rezista!. in seara asta l-am dus langa brad si a apucat o ghirlanda si tragea de ea....era asa bucuros. ma uit la el si nu-mi vine sa cred cat de mare e. si progresele se vad de la o zi la alta. parca prea repede trece timpu si parka nu pot sa tzin pasu cu progresele lui bebe.
astazi este un an de cand am vazut dublu: II !!!!!!!!!!!!
am si eu o intrebare: dupa ce am nascut am ramas cu o sensibilitate emotionala ceva de speriat! cum vad sau imi zici ceva trist imediat incep sa plang! daca am ajuns sa ma apuce bocitu dupa 2 min de uitat la surprize.......e naspa! o fi de la hormoni? aveti "probleme" d-astea????pt ca eu nu sunt asa. sunt un scorpion veritabil!
*mihaela*
sunflower1979 spune:
buna seara!
cu mare greu am reusit si eu sa ajung la zi cu cititul. am vazut ca la un moment dat ati scris de revista mami si mami special- alimentatia copilului 0-6 ani. eu le-am cumparat si sunt super. mami are un cd cu colide cantate de copii si numai asta asculta denis de cand am cumparat-o, iar mami special, cu alimentatia, mi-a placut tare mult pentru ca am regasit majoritatea sfaturilor anyei, cu insistat pe alaptat si diversificare dupa 6 luni. in primul articol scrie: copilul alaptat la san nu are nevoie de nimic, nici apa, nici ceai, nici tetina, nimic. si tare ma bucur ca vad si altii scris negru pe alb ceea ce incerc eu sa ii conving de mult ( a se citi bunici, vecine bagacioase etc).
repet si eu - am avut norocul sa fim colege se odisee cu anya si sa primim atatea sfaturi bune si cum i-am spus si ei, am facut multe lucruri bune pentru copilul meu datorita ei.
despre noi...am implinit 4 luni (eh, cam cu 9 zile in urma, dar daca acu' m-a prins vremea sa scriu...), avem 63 cm. si 6,500 kg (pacat cu diareea, ca am fi avut mai mult). dar sunt tare multumita ca recupereaza repede...intr-o saptamana luase 300 g. dar si mananca, si noaptea de vreo 2-3 ori, si ziua. acum mai nou s-a moftorit la somn, se freaca pe la ochi, maraie si nu doarme si dupa cateva zile in care am incercat sa-l legan, sa-l plimb, am zis ca gresesc si o sa-l invat asa si acum il las sa mai oboseasca putin sau il scot pe afara si doarme binisor. dar si cand intra in "somnul ce bun" ...cum spunem eu si karli...nici ca-l mai trezesc.
si pentru ca sa facem vaccinul a trebuit sa mergem la medicul de familie, am primit si noi "sfaturi bune". eu simteam ca ma ia un pic raceala si am intrebat daca zeama de lamaie (pe care sa o beau eu cu miere) nu il deranjeaza pe copil la burtica (of, tot din cauza diareei mi-e frica) si dr. zice: pai cum, nu-i dati suculete? nu, zic eu. pai foarte rau. trebuia de la 2 luni sa-i dati de mar, morcov, portocala si ta-taaam... lamaie. pai e cel mai bun! of...nici n-am mai contrazis-o, caci eu am si alte surse de informare, dar atatea mamici care merg pe sfaturile ei...
si sa ma dau eu desteapta cu ce am citit pe net, in veci nu o mai fac. caci pediatra la care am mers cu denis, alta deacat dr de familie (care e si ea pediatra) mi-a spus sa caut pe net reteta pentru mucilagiu de orez, daca tot citesc internetul... asta pentru ca am spus ca stiu de pe net pentru ce e un medicament ce mi l-a dat, fiindca citisem despre el. tare le mai place sa fie priviti ca dumnezei si mamele sa mearga ca niste ignorante si nestiutoare la ei!
si mi-a zis...observ ca in ultima vreme mamicile citesc tot mai mult internetul. asta in conditiile in care i-am spus ca in caz de vreo afectiune doar ma informez, nu aplic tot ce citesc, si merg intai la medic...dar sa stiu si eu despre ce-i vorba, nu?
of, ce-am mai scris!
va pup si sper sa scriu si eu mai des decat din an in paste.
Cristina, mami de superbaietel
www.flickr.com/photos/12285891@N07/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
andutzy spune:
Lorina, multumesc mult ca ai percutat mesajul meu si mi-ai scris cateva vorbe bune! De ce sa nu recunosc? SI eu sunt pe jumatate din Iasi, mai exact tata este de acolo, acolo s-au cunoscut ai mei si acolo am fost conceputa, chiar daca dupa aceea m-am nascut si am crescut in C-tza! Cat despre ocupata cu strumfii, inteleg, de asta si eu intru asa de rar, chiar daca citesc tot, nu reusesc sa-mi adun gandurile, sa ma asez pe scaun si sa scriu 2-3 randuri(eu dau refresh si citesc numai in picioare de teama ca daca ma asez, uit sa ma mai ridic sau ma vede cel mare ca stau la calculator si vrea si el imediat desene pe calc.)
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei