Strumfi de iulie-august 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 8
CarlaV spune:
Musetto, eu alaptez dar nu iau vitamine, n-am luat nici in timpul sarcinii si mi-a cazut parul foarte tare, timp de o luna, la 3 luni dupa nastere. Am rezolvat relativ repede cu o lotiune cu care m-am dat dupa baie, s-a vazut diferenta de prima oara, imi mai cade si acum dar in cantitati normale.
La Saby nu s-a tesit capsorul dar am intrebat pediatrul cat e de rau daca s-ar intampla si a zis ca pe masura ce creste creierul impinge oasele craniului si capsorul isi face forma frumoasa, indiferent cum ar fi fost la inceput, chiar si triunghiular
.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
roxanadum spune:
Salutare fetelor,
va rog frumos sa imi dati si mie un sfat. Baiatul meu s-a umplut pe piele de o iritatie care arata ca niste brobonitze mici mici de tot si f dese. parca e nisip pe el. Are peste tot, pe burtica, spate, picioare, manutze. Unele zone sunt rosii, dar nu peste tot. Chestia asta e deja de cateva zile. Am crezut ca de la gelul de baie sau de la ulei. Asa ca i-am luat unele noi. Degeaba. Nu i-am schimbat nimic in alimentatie (exclusiv san) si nici in alimentatia mea. Hainutele le spal cu acelasi detergent senzitive de cand s-a nascut.
Aveti idee ce poate fii si cu ce trece?
Multumesc din suflet
fianna spune:
quote:
Originally posted by roxanadum
Salutare fetelor,
va rog frumos sa imi dati si mie un sfat. Baiatul meu s-a umplut pe piele de o iritatie care arata ca niste brobonitze mici mici de tot si f dese. parca e nisip pe el. Are peste tot, pe burtica, spate, picioare, manutze. Unele zone sunt rosii, dar nu peste tot. Chestia asta e deja de cateva zile. Am crezut ca de la gelul de baie sau de la ulei. Asa ca i-am luat unele noi. Degeaba. Nu i-am schimbat nimic in alimentatie (exclusiv san) si nici in alimentatia mea. Hainutele le spal cu acelasi detergent senzitive de cand s-a nascut.
Aveti idee ce poate fii si cu ce trece?
Multumesc din suflet
Roxanacu
Vlad
Poate fi dermatita- eu am facut 2 luni si arata asemanator. Mai bine mergi la pediatru sau la dermatolog.
fianna
Matthew Peter (01.08.2007)A WORLD WONDER
Luna1 spune:
Fetelor va multumesc de complimente, intradevar educ fata din timp sa stie care e filozofia vietii.![]()
Referitor la cereale aici este aceeasi "politica" de diversificare ca in Canada , exact cum zice Diana, cerealele se dau indiferent de greutatea copilului, apoi la doua sapt se incep legumele si respectiv fructele. Iar cerealele se continua pentru ca sunt un obiecei sanatos de viata, aici toata lumea mananca cereale, sunt cel mai sanatos mic dejun.
Corina spor la ciocolata si arunca-mi si mie una ca mi-ai facut pofta.
Noapte buna.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
fianna spune:
Iar n-am somn....
Si in afara de asta fii-miu e trezeste la 1, si de cateva ori am patit-o sa reusesc sa atipesc numai ca sa ma trezesc imediat si sa fiu si mai obosita. Asa ca acum astept 1 si vad pe urma daca il culc la el sau cu mine!
Asa ca acum stau si filozofez!
Si ma mandresc si eu cu baiatul meu: are 4 luni, 7 kg si 65-66 cm. Maine mergem sa-i facem vaccinul. Trebuia azi dar doctorul nu a avut masina sa vina si afara ploua prea tare, sper ca maine sa fie mai frumos si sa mergem noi. In rest, a inceput si el sa se intoarca de pe burta pe spate, cred ca mai mult din greseala, dar insistam. E un copil foarte cuminte, doarme noaptea, doarme si ziua, uneori chiar in reprize de 2 ore.
Am observat urmatorul pattern: trezit pe la 10, papa si joaca pana pe la 1, apoi somnic pana la 3-3,30, apoi iar papica si joaca, o ora repriza de somn undeva pe la 6-7. La 8-8.30 facem baita, papa, mai sta reaz uneori, alteori adoarme imediat. Uneori se trezeste intr-o ora si atunci petrecem impreuna pana la 12 noaptea, alteori doarme pana la 1-2.
Acum, cu trezirile astea de noapte: initial manca, dar acum suge ce suge cu ochi inchisi si trece pe suzeteala. Cum il pun insa in patut incepe sa maraie. Dar nici macar nu se deranjeaza sa deschida ochii cad face scandal. Si daca il las se trezeste, asa ca prefer sa-l iau iar in brate si sa ma rasfat asa ca il iau langa mine.
Incep si eu sa ma gandesc la diversificare si pot sa pun pariu ca tot nepregatita o sa fiu. Asa am patit cu sarcina, am facut cercetare si instruire si cand a fost sa fie habar n-aveam pe ce lume sunt. Deci, cu diversificarea citesc de mama focului si caut retete de miamuri de bebe.
As manca dulciuri toata ziua si sufar nespus pt ca tin regim si nu am dulciuri pe lista. E un regim de bun simt care nu imi pune in pericol lactatia, mai ales ca uneori calc si stramb, dar imi lipsesc deserturile si simt asa, ca as baga 10 amandine deodata.
Gata ca m-am lungit prea mult si nu vreau sa va plictisesc, ce sa fac, daca ma loveste si pe mine ispiratia din ani in pasti!
fianna
Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
monicabo spune:
CarlaV, te rog din suflet spune-mi si mie cu ce lotiune te-ai dat dupa baie, impotriva caderii parului. Si eu ca si tine alaptez, si imi cade parul intr-o veselie. Si trebuie non stop sa strang par din casa. NU-mi cade masiv doar la pieptanat si baie, si ci mergand prin casa pur si simplu, trebuie mereu sa matur in urma mea. Dupa ce ca sunt obosita si ma simt slabita, trebuie sa stau sa adun incontinuu par de pe jos. Recunosc ca nu m-am dat cu nimic pana acum, caci tot am auzit ca substantele intra in piele, apoi in lapte...
Carla, lotiunea aia inteleg ca nu era contraindicata in timpul alaptarii nu?
Merci frumos anticipat
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze
karligutza spune:
quote:
Originally posted by fianna
Iar n-am somn....
Si in afara de asta fii-miu e trezeste la 1, si de cateva ori am patit-o sa reusesc sa atipesc numai ca sa ma trezesc imediat si sa fiu si mai obosita. Asa ca acum astept 1 si vad pe urma daca il culc la el sau cu mine!
Asa ca acum stau si filozofez!
Si ma mandresc si eu cu baiatul meu: are 4 luni, 7 kg si 65-66 cm. Maine mergem sa-i facem vaccinul. Trebuia azi dar doctorul nu a avut masina sa vina si afara ploua prea tare, sper ca maine sa fie mai frumos si sa mergem noi. In rest, a inceput si el sa se intoarca de pe burta pe spate, cred ca mai mult din greseala, dar insistam. E un copil foarte cuminte, doarme noaptea, doarme si ziua, uneori chiar in reprize de 2 ore.
Am observat urmatorul pattern: trezit pe la 10, papa si joaca pana pe la 1, apoi somnic pana la 3-3,30, apoi iar papica si joaca, o ora repriza de somn undeva pe la 6-7. La 8-8.30 facem baita, papa, mai sta reaz uneori, alteori adoarme imediat. Uneori se trezeste intr-o ora si atunci petrecem impreuna pana la 12 noaptea, alteori doarme pana la 1-2.
Acum, cu trezirile astea de noapte: initial manca, dar acum suge ce suge cu ochi inchisi si trece pe suzeteala. Cum il pun insa in patut incepe sa maraie. Dar nici macar nu se deranjeaza sa deschida ochii cad face scandal. Si daca il las se trezeste, asa ca prefer sa-l iau iar in brate si sa ma rasfat asa ca il iau langa mine.
Incep si eu sa ma gandesc la diversificare si pot sa pun pariu ca tot nepregatita o sa fiu. Asa am patit cu sarcina, am facut cercetare si instruire si cand a fost sa fie habar n-aveam pe ce lume sunt. Deci, cu diversificarea citesc de mama focului si caut retete de miamuri de bebe.
...............
Gata ca m-am lungit prea mult si nu vreau sa va plictisesc, ce sa fac, daca ma loveste si pe mine ispiratia din ani in pasti!
fiannaMatthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
n-are nimic... si eu tot fara somn, daca am dormit azi de la 11 la 14 cu adeluta cu tot, acu' ea doarme, eu fac treaba si nu pot sa ma culc parca pana nu dau eu un refresh la forum
si la mine!cel mai tare mi-a placut asta:
quote:
Originally posted by fianna
As manca dulciuri toata ziua si sufar nespus pt ca tin regim si nu am dulciuri pe lista. E un regim de bun simt care nu imi pune in pericol lactatia, mai ales ca uneori calc si stramb, dar imi lipsesc deserturile si simt asa, ca as baga 10 amandine deodata.

te-as intreba ca in reclama aia: "Si tu BRUTUS?"

iar de cupil as zice ca seamana cu Adeluta... insa nu mai povestesc si eu pentru ca o sa zici ca m-am luat dupa tine

hai ca la mesajul asta ai avut lipici; s-a lipit de creierul meu.... si nu numai ca iti vine inspiratia din an in pasti, dar l-ai scris si cu talent... persevereaza si cine stie.. poate vor fi 2 "pasti" pe an

karligutza
sunt mamica Adelutei

Trimitem un gand? - o actiune
demna de toata lauda!niste copilasi pot fi mai fericiti cu ajutorul nostru! www.expres.ro/article.php?artid=332467#" target="_blank">povestea lor aici

haideti de Craciun sa daruim! 

karligutza spune:
deci daca mai scriu eu 3 mesaje schimbam capitolul
ca m-am intins nu gluma... hai ca m-am sesizat si mai reduc pi ici pi colo...
alina.a daca vrei eu iau deshtu de pe rana
numa' ca de diversificare nu scapa nimeni... si eu sunt f.curioasa cum voi proceda cu adeluta, cred ca vom avea din nou habarnisme ca atunci cand am venit de la maternitate si nu stiam ce sa ii facem copilului... lui ii era somn, noi tusti pe umar sa il ragaim la nesfarsit (cand inca nici nu stia copilul ce e aia...)... si da-i si plange copilul.. si da-i si te intreaba de ce are colici la 3 zile (nu stiam noi atunci ce cap patrat aveam...); deci presimt ca si in prima etapa a diversificarii noastre vom face greseli! acu' sper sa doar sa ne dam seama de ele mai repede.
vorba carcotasului "dang-dang!!!" 
si inca ceva si ma duc sa ma culc: dom'le merji acu' asta la ceas, ceva de speriat! 
karligutza
sunt mamica Adelutei 

karligutza spune:
am fost harnica in miez de noapte... am curatat niste pulpe de pui si le-am pus la congelator; si acu' forumeala; nu e nimeni pe aici vad ca sa ma fugareasca la culcare... nici macar fetele de peste oceane; unde sunteti?
aaaaaaa.. ca tot a venit vorba; Cristina26 ???
'zen'
... merci Nikole de leacu' cu ginger; ma informa azi sotul ca s-a informat el de ginger si ca la noi e folosit ca si condiment si ca s-ar fi botezat chihlimbar; o fi corect ce-a gasit el? nu stiu; tre' verificat, nu credeti tot ce scriu.
apoi Diana... faina zapada aia... mi-am salvat poza aia ca sa ma uit la ea in ziua de CRACIUN... ca pe la noi nici urma de zapada si nu prea cred ca vine curand
; eu sunt innebunita sa vad zapada "cat casa" - adica doar multa, nu vreau calamitati - pentru ca altfel care mai e farmecul iernii? si ziceai de CUBA... e asa cald si frumos acolo? nu ti-e frica de tovarasu' presedinte? 
apoi Valen; unde esti? unde ai plecat? cand ne mai scrii si noua cum mai merge Ines si diversificarea; or voi ori va dati cu sania ori ati plecat in CUBA! daca e ultima varianta ai grija ca trebuie sa ne aduci ceva bun ![]()
![]()
karligutza
sunt mamica Adelutei 

karligutza spune:
hai noapte buna..
ca numai eu si cu alarmele facem galagie noaptea!
baibai
zzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei 

cu
Vlad