Strumfi de iulie-august 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by oaana
Oana,si Aaron da foarte tare din manutza stanga...se si loveste tare peste burtica...
Ma duc sa fac o prajitura cu fanta si crtema de branza...
V-am zis ca mai si crosetez si cos goblen...
Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
pe mine m-ai lasat gura casca... nu de pofta, de uimire la ce mai faci cu 2 copii
"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."
aylin_tarcan spune:
eu iar sunt suparata 

alma nu a mancat nimic toata ziua. a luat 50 de grame saptamana asta si 100 cea trecuta. am incercat cu biberonul laptele meu muls, nu vrea. am incercat cu seringa, scuipa. nu vrea sa manance si pace. ma intreb ce gust o avea laptele meu de e asa de ingrozitor. ca doar cand era mai mica manca. ma gandesc si ca se dezhidrateaza, si mie imi piere laptele incet incet. totusi, tine situatia de 1.5 luni.
nico, merci
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Luna1 spune:

Aylin daca vrei neaparat sa-i dai cu seringa baga seringa intr-o parte la "masele" cum ar fi si lichidul se scurge pe langa limba si nu-l mai poate scuipa. Sper ca ai inteles explicatia mea academica.
Eu asa ii dau medicamente. Asta doar asa daca vrei sa te asiguri ca nu se deshidrateaza.
Carmen intrebai de steamer: stemer-ul meu are un bol de plastic in care pui legumele si acolo isi lasa sucul. Daca ti se pare ca nu este de ajuns poti pune un strop de apa inainte.
Despre pupat: eu nu o pup pe gurita ca nu pup in general, insa in rest o pup peste tot, unde nimeresc inclusiv pe buculite cand o bag la baita.
Cosmin o pupa pe obraz sau pe frunte, al meu sot oriunde apuca insa nu pe gura ca oricum are gurita aia micuta cum sa o gasesti?
Restul neamului o pupa pe obraz si nu ma deranjeaza insa pe maini fac urat. Si stiu toti (soacra cumnatii etc) asta, oricum nu pot spune ca sunt pupaciosi insa daca vor sa o pupe au voie pe obrajor nu pe manuta. Prefer asa, ea nu se poate linge pe obraz insa pe maini se linge cu spor. Cu bagatul suzetei in gura vad si eu faze din astea, personal nu o fac caci eu mananc carne, beau sucuri am alta alimentatie decat ea deci clar si alta flora bucala si alte bacterii deci consider ca nu pot face asa ceva. In marea majoritate a timpului am o suzeta de rezerva pt cazurile cand o scapa pe jos sau e prafuita.
Va pup ma duc la titita mea, ca azi suntem in training de dormit in patut ziua, ea nu doarme niciodata ziua in patut asa ca am hotarat ca e timpul sa incerce. Momentan se joaca si vorbeste cu caruselul.
Timi felicitari pentru Sophie sa stii ca si eu astept sale in ianuarie ca pe paine calda aici e cel mai mare sale de peste an, la voi la fel? Abia astept sa dau iama in Next pt Adelise si in Gap pt Cosmin ca prea au niste preturi in restul anului de nu prea te atingi.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
camelia1 spune:
Timi07 din partea lui david si felicitari pentru performante
eu nu ma pot abtine sa nu-l pup il smotocesc toata ziua mai rau ca pe pisici
fetele referitor la diversificare are ceva daca in loc de sucuri incep cu pasta de fructe direct?
mentionez ca am un pediatru acre nu ma ajuta deloc
David Christian
nunta noastra 
www.flickr.com/photos/kkamy/" target="_blank">puiul meu
Luna1 spune:
Camelia iti pot spune doar ca aici sucurile nu se afla deloc pe lista de diversificare, adica se mentioneaza ca pentru a stavili setea dupa masa se poate da apa sau lapte (binenteles mai tarziu, initial se da lapte si alimentul se da aditional mesei de lapte) si daca vrei suc de fructe insa acesta trebuie amestecat cu apa. Mi se pare ca un sfert suc trei sferturi apa insa nu stiu sigur caci eu n-am de gand sa-i dau suc Adelisei. Si alta chestie, aici recomanda sa incepi cu legume caci altfel daca incepi cu fructe copilul va astepta mereu ceva dulce si cand ii vei da legume le va refuza. Asa zice aici, binenteles fiecare face cum vrea.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
brazuca25 spune:
Tare nerabdatoare sunt si eu cu diversificarea! Toata ziua am cercetat pe net sa descopar care sunt cele mai bune cereale pt bebelusi ca nu stiu la ce marca sa ma opresc. Nu am ajuns la nici un rezultat, pt ca se pare ca depinde si de bebei daca le place gustul sau nu.
Trebuie sa vedem la vizita de luna asta la pediatru cat a luat in greutate si ce ne recomanda pt inceput.
Luna f bun sfatul cu datul la bb cu seringa inspre "masele" ca sa inghita. Eu asa fac si de la voi am invatat.
Asa ii dau Denisei calciul si daca la inceput se stramba, la sfarsit ar mai vrea umpik.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
CarlaV spune:
Aylin, am vazut poze cu printesa Alma la botez si arata foarte mare si cuminte
. Sigur ea iti face probleme? ![]()
Cu diversificarea zice bine Luna. Eu in linii mari asa o sa fac, incep cu piure de legume si sucul de fructe i-l dau doar de sete. Brazuca, nu trebuie neaparat sa incepi cu cereale daca fata ia bine in greutate, se va ingrasa prea tare. Cerealele sunt recomandate copiilor care iau bine in greutate abia dupa 9-10 luni cand deja merg in picioare si isi pot consuma caloriile.
Noi am gasit niste hainute foarte dragalase de iarna si relativ ieftine (40-50 ron) la MiniPrix.
Fii-mea s-a jucat ieri cu o manusa chirurgicala pe care i-am umflat-o si ii placea atat de mult incat se ineca de ras, asta pana a spart-o. Data viitoare ii iau baloane.
Noi pupam fata cam peste tot in afara de gurita. Ii place mult mai ales inainte de baie, cand o pupam si pe burtica si se gadila si chitaie. Altii au mai pupat-o pe manute si am sters-o repede cu servetel antiseptic, iar aseara a pupat-o cineva pe obraz dar mi s-a parut destul de OK. Eu nu rezist sa nu o smotocesc, o pup continuu.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
nikole spune:

Io am comis-o aici:il pup peste tot...l-am pupat si pe gurita de cateva ori ca nu m-am putut abtine, si pe manute il pup des...zau ca nu am realizat (desi teoretic stiu) ca nu e deloc indicat din motive de igiena, si alte alea...
Nu am putut sa tac chitic si am venit sa va spun...da' de azi inainte ma abtin , nu-kl mai pup pe gurita si pe manutle lui mici si pufoase...
citeam pe undeva, ca americanii recomanda mai nou, diversificarea de la 9 luni...ati auzit ceva despre asta?voi ati citit asa ceva?nu retin sursa, o prietena mi-a trimis linkul.
Nikole,mami lui albastrel
Anya20 spune:
nu am apucat sa citesc din urma. intru doar sa va salut.
samadhi...m-a surprins placut ideea ta si am sa ma gandesc la ea sau la o varianta asemanatoare. sa mai creasca putin fetele, caci acum sunt "legata" de maini si de picioare. incerc sa fac fata la toate, asa "printre picaturi".multumesc
editez: revin cu o rugaminte: daca aveti nelamuriri si intrebari, scrieti-mi intr-un mesaj privat. in ultima vreme nu am timp sa citesc tot ce se scrie pe forum si mi-e mai usor sa va raspund asa.
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
CarlaV spune:
Nikole, am scris eu mai demult ca americanii recomanda diversificarea la 8 luni, acum aud de 9... Am o prietena care e neonatolog in SUA si ea zice tot 8 luni, dar zice si spanac cu mazare si apoi mere si banane.
Cunosc un baietel la care s-a incercat diversificarea "ca la carte" la fix 6 luni si el n-a vrut sa auda de altceva in afara de san pana la 8 luni, era capiata maica-sa ca de ce nu mananca si altceva. Pe la 8 luni si un pic manca fii-su' cu ambele maini ceea ce inainte refuzase in mod constant.
Am chef de barfa... am o vecina cu o fetita de vreo 2 luni care primeste lamaie ca sughita, ceiut ca "laptele de mama e prea gras" si azi avea fularul la gura si la nas ca abia ii mai vedeam ochisorii. Gata, am barfit
.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei