UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

subiectul acesta a deviat de mult de la scopul lui, cert este ca e NORMAL ca cei care au gresit sa plateasca si sa suporte consecintele faptelor lor. Ca de adus inapoi pe Natalia nu mai au cum!

Nimeni nu ii incrimineaza pe medicii care isi fac meseria fie din pasiune fie din constiinta si profesionalism, dar ca sunt si medici care nu au de a face cu medicina este si asta o realitate de care e bine sa stim!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Caz petrecut acu` doua luni la Maternitatea din Oradea: viitoarea mamica, in timpul cezarianei de urgenta, s-a innecat cu propriasi voma, pt ca nimeni nu a observat. De atunci ... toate cezarienele trebuiesc efectuate dupa ce semneaza toata conducerea spitalului hartoagele... Insa un copil va creste fara mama ... un alt copil.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Nici eu nu-mi amintesc sa-mi si pus vreo semnatura pt cezariana dar acordul mi l-am dat verbal, de fapt a fost un "comun acord" cu medicul, el a hotarat eu m-am executat, adica m-am urcat pe masa.
Rog pe cele plecate sa nu mai arunce cu noroi in urma. Si eu m-am simtit jignita de nenumarate ori cand vad o exprimare de genul "vai dar e revoltator ce se intampla in Romania!" Ce sa spun.. sa fim seriosi, accidente de genul asta se intampla peste tot in lume si peste tot in lume exista medici neprofesionisti, neimplicati, neatenti sau cum vreti sa spuneti, poate chiar si interesati material.
Avem medici minunati in Romania si foarte buni profesional, si cu atat mai meritorii cu cat au de luptat cu un sistem sanitar care nu-i ajuta deloc ci dimpotriva. Nu zic ca nu sunt si uscaturi, dar nu mai generalizati!
Sunteti exact ca aia care spun ca Romania e o tara de tigani. Ei, eu refuz sa fiu considerata tziganca, dimpotriva, ma consider mult mai buna decat multi americani sau nemtzi sau ce vreti voi.
Nu am fost niciodata patriota, si nu sunt mandra ca sunt romanca, nici pe departe, dar nu mai vreau sa se arunce cu noroi in mine, o iau la modul personal.
Da, am nascut la Giulesti in conditii excelente d.p.d.v al asietentei medicale si peste tot pe unde am avut nevoie de doctori pentru mine, pentru copii sau pentru rude, am dat peste medici buni care m-au tratat cu respect si consideratia pe care o merit si daca am dat spaga, am facut-o pentru ca am vrut eu, nu ca ar fi fost conditionat actul medical de asta.
Imi pare rau pentru tragedia asta. Dumnezeu sa o ierte! Totusi discutia a alunecat in alta directie in a acuza medicii din Romania in general ceea ce cred ca e prea mult.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Si tot pentru Diana. Ai dat 50 RON la fiecare consultatie. Era o clinica particulara? Atunci, asta e pretul consultatiei si numai al consultatiei. Asta e...Ai fost la policlinica in timpul programului medicului respectiv? Da, atunci e altceva. Da, cred ca atunci medicul trebuia sa iti spuna de la inceput ce iti poate oferi. "Fac tot posibilul sa vin." sau "Vin cu conditia sa nu fiu plecat la parintii mei, la 100 km de oras." sau, macar "Nu pot sa promit." Si tu stiai care e situatia. Dar, raman la parerea mea, omul care vine de acasa special pentru tine, trebuie platit...binisor.

complet de acord! vrei sa vina medicul tau si numai el, indiferent de ora/ zi din saptamana/ timpul probabil, etc... PLATESTI! mult sau putin, asta depinde de fiecare, dar din proprie experienta, cand iti alegi un dr ginecolog care sa-ti urmareasca sarcina si cu care sa nasti, stii cam care e 'tariful'!

problema care ramane este ce se intampla in cazul in care te apuca nasterea sa zicem prematur, fix cand dl doctor este la o conferinta, in tanganika, sau in concediu, la plaja, in tenerife???

ca dupa cum am aflat (de fapt, stiam deja...) exista o lege nescrisa care interzice uni medic sa preia pacientii altuia??? pt asta ar trebui sa existe medicul de garda, care sa te trateze cu atentia si profesionalismul cuvenit, indiferent cine ti-a urmarit sarcina!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

In cazul in care e in tanganika, dr. isi lasa pacientii altui doctor cu , care are o intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Ce sa spun.. sa fim seriosi, accidente de genul asta se intampla peste tot in lume si peste tot in lume exista medici neprofesionisti, neimplicati, neatenti sau cum vreti sa spuneti, poate chiar si interesati material.

Dana d, femeia asta a avut hemoragie toata noaptea, doctorita ei STIA acest lucru, pacienta era INTERNATA intr-un spital, spital in care un medic ere DE GARDA. Si totusi, nimeni nu a intervenit, nimeni nu a luat masuri, iar femeia a murit! Aici nu mai e vorba de "o greseala", aici e vorba de nepasare sau nepricepere. Vreau si eu sa stiu unde "peste tot in lume" se mai intampla asta, si daca se intampla, cine le ia apararea acestor medici?

Vada ca esti mama si tu...nu imi pot imagina cum poate o mama sa scrie la acest subiect (o mare tragedie) atat de zeflemitor. "Ce sa spun...accidente de genul asta se intampla peste to in lume" Accident??? Un "accident" se desfasoara lent, sub ochii unor oameni care, saracii, nu au avut timp sa intervina???

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by diana21
Dana d, femeia asta a avut hemoragie toata noaptea, doctorita ei STIA acest lucru, pacienta era INTERNATA intr-un spital, spital in care un medic ere DE GARDA. Si totusi, nimeni nu a intervenit, nimeni nu a luat masuri, iar femeia a murit! Aici nu mai e vorba de "o greseala", aici e vorba de nepasare sau nepricepere. Vreau si eu sa stiu unde "peste tot in lume" se mai intampla asta, si daca se intampla, cine le ia apararea acestor medici?

Vada ca esti mama si tu...nu imi pot imagina cum poate o mama sa scrie la acest subiect (o mare tragedie) atat de zeflemitor. "Ce sa spun...accidente de genul asta se intampla peste to in lume" Accident??? Un "accident" se desfasoara lent, sub ochii unor oameni care, saracii, nu au avut timp sa intervina???

! In esenta, asa vad si eu lucrurile ... dar pina la urma toata discutia a "deraiat" catre sistemul medical prost din Romania, catre denigrarea constanta a acestuia de catre presa, au aparut medici si mamici care s-au simtit lezate de criticile aduse de altii vizavi de modul cum este perceput acest sistem. Si este tare trist ... ca si cum tristetea povestii Nataliei nu ar fi fost deajuns ?! Dar este adevarat .. sintem pe un forum public, unde fiecare are dreptul sa isi exprime o opinie !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by diana21

quote:
Cred ca multi tineri au idei...frumoase. "Eu vreau sa fiu doctor, sa ajut oamenii bolnavi." "Eu vreau sa fiu profesor..." "Vreau sa fiu marinar, sa ma plimb cu vaporul." (Iar am facut o comparatie nepotrivita?) Si apoi, pe masura ce cresc, tinerii devin adulti si observa...Ca uneori nu poti sa ajuti oamenii. Ca uneori oamenii se poarta urat cu tine. Ca elevii si parintii lor te judeca. Ca multi din cei pe care ii considerai prieteni te dispretuiesc fiindca ai o masina amarata...Ca vrea si copilul tau un calculator performant. Si ca nu e chiar asa placut sa stai cu lunile pe mare. Si uite asa, s-a dus vocatia...

Vocatia nu vine si nici nu pleaca in functie de factori exteriori. Nu ai sa vezi niciodata un mare actor sau un mare compozitor impachetand bomboane pe bat atunci cand nu mai castiga bani din arta lui! Astia "daruiti de Dumnezeu", daca se rateaza cumva, sfarsesc in mizerie de cele mai multe ori. Da, e adavarat ca un mare actor ar putea la un moment dat sa joace si in telenovele pentru a trai mai bine, dar nu ai sa-l vezi tricotand fulare la coltul strazii. Glumesc acum, insa ceea ce vreau sa spun e ca daca acest mare actor sau compozitor va alege vreodata sa se reprofileze si se va face inginer electronist sau arhitect, atunci va fi cu siguranta unul foarte prost!

Dialoguri strumfesti

ba da, cum sa nu???
eu cunosc un actor cunoscut si talentat, roman, care avea un atelier de chei, undeva prin Piata Lahovari...

un medic cu vocatie va ramane pe veci medic, indiferent cat de greu ii va fi, cat de prost platit, samd.
doctorii care au vocatie poate accepta 'plicul' oferit drept multumire, insa nu il cer!
doctorii cu vocatie isi fac datoria cu profesionalism si atentie fata de pacienti, stie un pic de psihologie - macar atat cat sa ofere un cuvant de sprijin la nevoie, macar atat cat sa le vorbeasca cu minim respect pacientilor in dureri, samd...

dupa mine, cei care incep sa dea chix - fie in ceea ce priveste profesionalismul actului medical, fie in ceea ce priveste respectul fata de pacient - si-au pierdut pe undeva, candva, vocatia!!!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Tragic cazul ...
Dupa cum observati se pot face lucrurile normale numai la presiunea opiniei publice si aici un mare rol sau merit il are presa.
Cand l-am auzit pe Bogdan Marinescu spunand:"Toate procedurile medicale au fost efectuate corect", m-au apucat nervii si mi s-au aprins niste beculete. Nervii pentru ca m-am gandit ca toate procedurile= alea care au fost facute, desi trebuiau facute mai multe. Mi-e sila!!
Beculetele mi s-au aprins pentru ca m-am gandit la urmatoarea faza (si aici o opinie a celor cu pregatire medicala ar fi utila): protocoalele medicale (sau cum s-or numi procedurile ce trebuie aplicate pentru cazuri standard/situatii de urgenta) sunt scrise? Sunt publice? Pot fi modificate? Este posibil ca ele sa fie invechite?
PUTEM SA FACE CEVA CA MEDICII SA NU SE MAI FOLOSEASCA DE :"Toate procedurile medicale au fost efectuate corect"????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Sunt mama si eu, dar asta nu e relevant, oricine realizeaza ce nenorocire s-a abatut asupra familiei aleia. De acord ca doctora aia merita impuscata (daca astea sunt faptele), i-am luat eu apararea? Eu am pledat pentru medicii romani in general asupra carora se pun etichete ori de cate ori unul din ei greseste sau se dovedeste neom.
Ganditi-va ca unii dintre medicii astia de buna credinta citesc acest topic. Ce credeti ca simt ei? Oare asta ii motiveaza pe mai departe sa lupte pentru vietile noastre? Cand te zbati si pui suflet in ceea ce faci si vezi ca munca ta nu este apreciata din cauza unor colegi care nu sunt de aceeasi calitate, nu credeti ca asta te face sa o lasi mai moale cu lupta?
Si sunt convinsa ca se intampla si la case mai mari, nu am acum exemple dar am mai auzit de-alungul timpului. Si nu am zis ca trebuie sa le ia cineva apararea celor care gresesc, sa plateasca desi asta nu o aduce pe Natalia inapoi sau nu il face bine pe micutul care s-a nascut cu sechele la Municipal.. din pacate.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput