UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti
Da, mi se pare corect ca un medic sa vina atunci cand a promis. Dar, e oare posibil? Tu ai putea sa pleci de acasa in orice moment?

Cine nu poate face sacrificiile astea nu trebuie sa fie medic. Si aici medicii stau cu celularul la ei si pleaca in miez de noapte de acasa, sint deranjati de pacienti la diferite ore etc.
E drept ca sint platiti pentru asta. Dar salariile medicilor nu sint un secret, cine nu e pregatit la sacrificiu pentru salariul ala cit o fi el - nu ar trebui sa practice medicina.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Ramona

Pai sa-ti spun cum a dat la mine: i-am dat in gand o floricica lui sheannamp, iar cand am vazut apoi ce a scris Iubu, m-am gandit: altcineva cu "istorie" negativa, altfel n-ar generaliza...

Ma gandesc ca e o atitudine normala. Si unui caine daca ii tragi un sut poate sari sa muste toata viata pe oricine, indiferent daca i-a facut sau nu vreun rau.

Se pare ca eu fac parte din categoria celor fara traume din sistemul sanitar: e adevarat ca atunci cand chiar am vreo problema, prefer sa merg la clinici private si sa platesc consultatia. Nu am avut surprize prea mari, sincera sa fiu.

Edit: totusi sa nu mint, am ajuns si la spital la camera de garda cu fii-mea din disperare intr-o noapte, dar totul a fost ok (nimic suspect, nici o spaga, tratament administrat ok)...nu am ce pietre sa arunc. Si am chemat si salvarea intr-o noapte - la fel, a venit destul de repede, tratament ok, problema rezolvata, doctor foarte civilizat.

Adina + Olivia Q1.04

Fericito! Eu am vazut de pe partea cealalta a baricadei si m-am scirbit pe viata.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Daca tot se compara salariile doctorilor romani cu ale doctorilor din Canada sau USA de ce emigreaza nene doctorii in tarile astea... nu se mai ia nimeni de ei, ar putea avea un standard de viata super si slava Domnului ca sunt posibilitati legale garla de plecat...Pentru cine e bun si vrea salarii mari nu e nici o problema...astia in vest sunt bucurosi de oaspeti. Asa au facut multi care erau prost platiti in Ro. Asa a crescut si pretul instalatorului si al zidarului in Ro... Cerere si oferta. Cine sta in Ro ori e masochist or ii convine situatia. Ce ar fi acum ca soferul sa dea cu masina peste noi pe strada ca nu il plateste patronul suficient, bucatarul la restaurant sa ne puna ce nu trebuie in ciorba ca si el e nemultumit si asa mai departe? Un om normal la cap si care si-a ales o meserie ( ca e o meserie si sa terminam cu salvatul de vieti si alte santaje) pe care vrea sa o faca cu demnitate cauta un loc unde o poate face. Ce atata bocet national cu salariile astea... Exista privat in Ro sau sansa de a pleca in alta tara si pace... Ne bocim toata ziua ca niste babe... Fiecare e raspunzator de situatia lui ca persoana nu sistemul. Si fiecare trebuie sa isi faca meseria cu raspundere indiferent de salariu. Nu iti convine iti schimbi meseria. Vrei aceeasi meserie si e prost platita in Ro sau nu stiu ce alta tara, te muti acolo unde iti e bine. Asta ca tot se vehiculeaza neprofesionalismul din sanatate din cauza veniturilor. Si pentru cealalta parte a baricadei de ce inca se mai da spaga la doctor? Cate generatii mai trebuiesc ca sa schimbam mentalitatea asta in RO? M-a socat subiectul cu spaga la privat... mai oameni buni sunteti sanatosi? ( aia care dau spagi). Nu vedeti ca orice doctor zice "eu nu cer". Pai de ce dati si pe deasupra la privat? Daca nu putem acuza majoritatea inseamna ca sunt f. multi doctori in Ro unde mergi fara spaga si ei isi fac profesia cu raspundere... de ce ii alegeti pe aia care iau? Aveti probleme? Sau nu prea au dreptate unii pe aici si sunt in minoritate de fapt iar omul de rand nu are de ales?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Natalia si mama ei si sa-i dea sanatate lui Ionut si putere tatalui sa depaseasca acest moment tragic.

M-a impresionat pana la lacrimi tragedia acestei familii.
Ceea ce se discuta aici...sunt doar discutii eterne, insa durerea acestei familii poate ca nu va trece niciodata.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Nu imi plac generalizarile, asa ca nu vreau sa emit opinii "sentinta" despre o categorie profesionala, ca cea a medicilor. Am tot respectul pentru medicii si asistentele care isi fac treaba si mai pun si un strop de suflet. Eu nu am intalnit decat un astfel de caz, presupun ca exista mai multi...sper ca exista.
Am intalnit mult mai multi din "ceilalti", care distrug vieti cu inconstienta.
Am plans citind ce i s-a intamplat Nataliei. Putea fi oricare dintre noi in aceasta situatie...
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Am vazut aseara la stiri tragica poveste. Iar imaginea tatalui distrus efectiv imi va ramane mult timp in minte . Dumnezeu sa-l intareasca sa poata sa aiba grija de puiut.

Am citit discutia de pana acum si nu inteleg cum s-a ajuns la problema spagii. Pentru ca nu cred ca acesti oameni nu ar fi "cotizat" atat cat ar fi cerut doctorii. Nu cred ca viata Nataliei a depins de un plic cu bani. A fost pur si simplu neglijenta, un fel de "lasa ca nu se intampla nimic". Si uite ca de data asta n-a fost asa...

Am proaspat in memorie contactul cu maternitatea Giulesti. Cred cu convingere ca nu s-a exagerat cu nimic, atitudinea unoara de acolo (nu a tuturor!) e de toata rusinea.
Mi s-a intamplat si mie sa fiu facuta "nesimtita" ca nu-i multumesc moasei, dupa ce tocmai nascusem de 10 minute, ca imi arata, pe pielea mea, cum sa ma masez (ea o facea cu rautate, simteam ca imi rascoleste toate organele interne si tipa la mine ca de ce gem, ca ar trebui sa-i multumesc ca sta la "fundul" meu). Iar cand am fost luata de infirmiera din sala de nasteri, obosita crunt dupa un travaliu de 12 ore si mai ales din cauza ca pierdeam sange cu nemiluita, mi-a zis sa nu intorc capul in partea cealalta, sa spun "va doresc o seara buna". Probabil vroia si plecaciuni, si sarutari de mana, in conditiile in care eu - din cauza hemoragiei - aveam senzatia ca imi pierd cunostinta. Am apucat sa-i zic ca stiu foarte bine ca trebuie sa "multumesc" si stiu si ce fel de "multumire" vrea ea.
Am sangerat abundent ore in sir, fara ca cineva sa ia vreo masura, doar constatau starea mea si atat. Ma intreb si acum cat de departe am fost de soarta Nataliei.
Pacat, maternitatea Giulesti are medici de exceptie, capabili, insa prea mult abrutizati de sistem.

Gabi, fericita de David scump
Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Cred ca multi tineri au idei...frumoase. "Eu vreau sa fiu doctor, sa ajut oamenii bolnavi." "Eu vreau sa fiu profesor..." "Vreau sa fiu marinar, sa ma plimb cu vaporul." (Iar am facut o comparatie nepotrivita?) Si apoi, pe masura ce cresc, tinerii devin adulti si observa...Ca uneori nu poti sa ajuti oamenii. Ca uneori oamenii se poarta urat cu tine. Ca elevii si parintii lor te judeca. Ca multi din cei pe care ii considerai prieteni te dispretuiesc fiindca ai o masina amarata...Ca vrea si copilul tau un calculator performant. Si ca nu e chiar asa placut sa stai cu lunile pe mare. Si uite asa, s-a dus vocatia...

Vocatia nu vine si nici nu pleaca in functie de factori exteriori. Nu ai sa vezi niciodata un mare actor sau un mare compozitor impachetand bomboane pe bat atunci cand nu mai castiga bani din arta lui! Astia "daruiti de Dumnezeu", daca se rateaza cumva, sfarsesc in mizerie de cele mai multe ori. Da, e adavarat ca un mare actor ar putea la un moment dat sa joace si in telenovele pentru a trai mai bine, dar nu ai sa-l vezi tricotand fulare la coltul strazii. Glumesc acum, insa ceea ce vreau sa spun e ca daca acest mare actor sau compozitor va alege vreodata sa se reprofileze si se va face inginer electronist sau arhitect, atunci va fi cu siguranta unul foarte prost!

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by Giana

quote:
Originally posted by mathilda

eu am avut o nastere f grea. pana la urma dr meu din belgia a decis sa faca cezariana. daca eram in romanaia eram moarta. sa va spun cate peroane erau in sala de operatie:
- dr chirurg
-dr pediatru
-dr meu ginecolog
-dr anestezist
-1 moasa
-3 asistente+ asistenta sefa
dr meu ginecolog a intrebat-o pe moasa cine-i de garda in seara aia si au venit toate pers in cauza........

Eu am nascut in Romania la maternitatea din Medgidia. Am facut cezriana pt ca asa am vrut si nu a fost nimic ingrijorator. Cu toate aste am avut la nastere :
-Dr. Neonatolog
-2 asistente de la neonatologie
-Medic primar(dr meu ginecolog)
-Medic 2
-anestezistul (care a stat pe toata durata interventziei la capul meu glumind cu mine)
-2 asistente care imi controlau pulsul si altele.

Ma repet..a fost o cezariana la cerere fara nici un fel de risc major.Si de doua ori am nascut si la fel a fost in ambele cazuri.

Sa vedetzi ca se intampla si in Romania nu numai prin afara. Si fara spagi si fara mari cunostinte...

GeorGiana de Stefan Daniel (17 august 2005) si Luca Serban(6 iulie 2007)

www.gianadedu.shutterfly.com/action/" target="_blank">POZE

*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine

cat de 'fara spaga' poti sa faci 2 cezariene, la cerere, eu una ma indoiesc!

am incercat sa nu scriu la acest subiect... dar totusi nu ma pot abtine!

1. mai intai, imi exprim regretul pt ce s-a intamplat... nu am cuvinte! condoleante si multa sanatate familiei indurerate!

2. ca se poate muri la nastere, fie mama, fie bebe, fie amandoi, se stie, o stim toti! totusi, in 2007, asemenea cazuri sunt - sau ar trebui sa fie - extrem de rare!

3. problema nu este numai ca s-a intamplat ca acest 'caz' sa aiba acest final trist!
problema principala este, dupa, modul cum unii medici din romania isi permit sa-si trateze pacientii!
ca asemenea medici 'de prost gust' (nu neaparat ca si expertiza profesionala, cat, mai ales, ca mod de a te comporta!) reprezinta 10, 20, 50, 75 sau 100% din TOTI medicii din Romania pentru mine nu are nici o importanta!

sa moara pacienti li se intampla medicilor din orice tara, oriunde in lume!
dar ca medicul in grija caruia era raposatul/a pacient/a sa te privesca tamp si sa-ti spuna ca i-ai distrus viata si cariera, ca are vezi-doamne, 2 copii de crescut... dar taticul care tocmai avea in fata o viata fara mama bebelusului sau???

pentru culpa medicala - daca exista sau nu - vor raspunde in fata legii (cu toate ca, pt atatea cazuri de care am auzit prin presa, medicii implicati reusesc, cum-necum, sa iasa basma curata)
dar pentru felul INUMAN in care se poata cu pacientii si cu familiile acestora, nu exista responsabilitate???

si in final trebuie sa spun ca si eu am nascut in Romania, chiar in pitesti (matilda ).
am nascut normal si am avut pe langa mine pe dl doctor si vreo 3-4 asistente, mi s-a vorbit politicos si doctorul ginecolog m-a ajutat si la cateva zile dupa nastere, cand aveam probleme cu o doamna dr pediatru care de dragul spagilor imi scosese copilul prematur bolnav de toate bolile din lume...

per total, vis-a-vis de sistemul medical din Ro, am avut parte de experiente atat pozitive cat si negative, pt cei care isi fac datoria cu profesionalism si se poarta decent cu pacientii am tot respectul insa cred ca aceia care gresesc, fie pe plan profesional, fie in ceea ce priveste respectul fata de pacienti, ar trebui cumva sa fie trasi la raspundere!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by Donia

quote:
Originally posted by Lona

E clar ca adeseori comportamentul este mizerabil, dar in rest parca mi-e greu sa cred ca stie ce ar salva viata unui pacient si n-o face. Mai repede poate e vorba de o evaluare gresita a situatiei, o subapreciere a gravitatii, dar parca nu cred ca cineva actioneaza neglijent cu buna-stiinta, mai ales cand e vorba de viata, nu de o chitanta...

Vai!
Nu crezi pana nu vezi... eu am vazut.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Cred ca exprimarea mea n-a fost una fericita.
Deci, oare vreun medic ISI SPUNE: "Nu ma gandesc ce s-ar putea intampla, nu-mi pasa, daca moare asta e, nu-mi bat capul acum, ma gandesc la ale mele!"
Asta ar fi premeditarea. Cu siguranta exista lipsa de profesionalism, medici cu fler sau fara, cu vocatie sau fara talent. Dar ca anticipand finalul tragic vreunul din ei poate sta linistit, parca nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Lona, ai dreptate. Uite ce a declarat Cezara Bucur dupa tragedie.

"In ceea ce priveste transfuzia cu sange, de acest lucru se ocupa altcineva, nu eu. Legat de consimtamant: l-am avut. Este adevarat ca nu scris, ci verbal. Intr-adevar, asta-i procedura standard, dar nimeni nu s-a asteptat la asa ceva"."

Cat despre transfuzie, da, de acord ca nu se ocupa ea personal de asta, insa eu cred ca era datoria ei sa-l traga de maneca pe cel care trebuia sa faca asta pentru ca era vorba despre pacientul ei!!! Oare ea nu stia ca gravida e in pericol daca pierde prea mult sange??? Cum o fi putut sa se culce linistita in noaptea aceea, cand pacienta a sunat-o de atatea ori sa-i spuna ca sangereaza??? Ea a venit dimineata la spital...

"Dr. Cezara Bucur nu a venit la spital decat dimineata, cand – dupa cum a confirmat si directorul spitalului, dr. Bogdan Marinescu – a fost intampinata de medicul Cristescu cu cuvintele: "Grabeste-te, ca ti se exsanghineaza gravida! (n.r. – ramane fara sange)". De asemenea, dupa cum relateaza Mihai, Natalia a informat-o pe doctorita ca in cursul noptii a pierdut "foarte mult sange"."

Deci doctorul de garda nu se baga, pentru ca respecta legile alea nescrise (fiecare cu spa pacientul lui), dar, in acelasi timp, doctorita ei nu vine cand e nevoie pentru ca nu e obligata.

quote:
Dr. Georgescu, medicul de garda din noaptea de 10 spre 11 octombrie, nu a instituit nici o masura terapeutica. Nataliei nu i s-au facut nici transfuzie si nici ecografie pentru a se vedea cauza exacta a sangerarii.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput