UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Si poate acum, ca si noi, toate, se plimba prin magazine si se gandesc la Craciun. Ce sa cumpar pentru copii? Ce-si doresc? O papusa? Si haine pentru ea...Si mobila pentru papusa....Dar nu am bani decat pentru papusa. Of, cat si-ar dori si hainele...Si iata ca, a doua zi, cineva iti baga in buzunar niste banuti. Fara sa-i ceri. Mamici, cate din noi i-am refuza? Cate i-am refuza stiind ca putem sa cumparam cu ei ceva ce isi doreste copilul nostru?

Scenariul asta il putem transfera cu succes si in cazul profesorilor, de exemplu. Ei castiga mai putin decat doctorii, sau poate la fel, si muncesc din rasputeri sa scoata ceva din copiii care trec prin mainile lor (aici imi vine sa rad, dar ma abtin), copii care au telefoane mobile de zeci de milioane, masini parcate in fata scolii si parinti chiaburi si...nerecunoscatori. Ei, sigur ca-i intelegem ca accepta bani si cadouri de la parinti, nu-i asa? Ca doar au si ei copii acasa, copii care nu au mai nimic din ce si-ar dori!

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

quote:
Ati dori un sot ginecolog? Oh, da, castiga mult! Cum ar fi daca sotul v-ar pleca de acasa oricand? Oricand inseamna oricand! Noaptea, din pat. De la nunta unei prietene. De acasa, cand aveti musafiri. De la magazin cand cumparati cadouri de Craciun pentru copii. De la o seara romantica in doi. Cand ti-a promis ca sta cu copilul si tu poti merge la cosmetica....

Fomalhauti, nasul nostru de cununie este politist criminalist. Vrei sa-ti povestesc cum a plecat de la nunta noastra? Sau alta data, bolnav fiind, cu febra 40...cum fotografia creieri pe pereti???

Nici ziaristii astia rai si urati nu au viata usoara, ba ei chiar isi pun viata in pericol de multe ori...

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Off-topic: de mult ma roade o intrebare: medicii se plang de salariile mici. Dar, cand au hotarat sa se faca medici nu stiau care sunt salariile? A fost cineva bagat fortat la Medicina? Eu, idealista din fire, m-am pregatit de Medicina, m-am razgandit in ultimul moment si am dat la Psihologie. Dupa practica in spitale, mi-am dat seama ca eu nu pot sa fac asta (era mizerie, lipsa de materiale minime, indolenta si plictis, etc). Am terminat facultatea, m-am axat pe resurse umane, iar apoi mi-am frecat coatele sa imi schimb meseria la 180 de grade: software testing. Si asta, pentru ca nu am vrut sa traiesc zi de zi din mila/ recunostinta cuiva (care isi rupe de la gura sa imi dea mie ca recunostinta sau nu), cu frustrarea ca nu ii pot oferi copilului si ca nu imi pot oferi mie o viata decenta financiar. Sistemul medical din Romania e bolnav si e imposibil sa nu iti dai seama de asta dupa ce ai intrat in el. Dar cum intri in el la fel poti sa si iesi daca nu iti place, daca nu te satisface financiar pentru ca nu te tine nimeni cu forta. O facultate poate sa iti fie si cultura generala nu doar cariera.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Ce s-a intamplat in aceasta familie este cumplit!
Nu vreau sa comentez aici atitudinea unei parti importante din corpul medical fata de pacienti, dar nu pot sa nu ma intreb:
Ce poate fi in capul medicului care nu adopta cea mai buna conduita medicala, in mod premeditat? Ca sa-si piarda slujba, reputatia, sa tina prima pagina a ziarelor?

E clar ca adeseori comportamentul este mizerabil, dar in rest parca mi-e greu sa cred ca stie ce ar salva viata unui pacient si n-o face. Mai repede poate e vorba de o evaluare gresita a situatiei, o subapreciere a gravitatii, dar parca nu cred ca cineva actioneaza neglijent cu buna-stiinta, mai ales cand e vorba de viata, nu de o chitanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Nu trebuie generalizat.Dar nu este normal ca un doctor care a primit deja o sanctiune de la CMB in 2004 (adica Dr Radoi) sa profeseze in continuare si 3 ani mai tarziu sa o comita iarasi....
Nu blamez spaga, foarte bine sa ia spaga. Dar daca tot ia spaga sa ofere servicii corecte pentru spaga luata.
Eu sunt una dintre pacientele patite....Aveti voi idee cat costa un tratament de recuperare al unui copil? Va spun eu: pe putin un salariu mediu pe economie /luna.
Ce se intampla cu parintii care nu au bani de aceste tratamente?Ce se intampla cu copii condamnati sa traiasca cu un handicap dincauza neglijentei unui doctor?
De ce nu au simtul raspunderii? De ce nu constientizeaza ca acolo, in pantec este o viata???

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

http://craiustefan.3x.ro/

http://www.dropshots.com/adlemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Diana, ai dreptate. Si politistul ia "spaga" fiindca nici el nu e prea bine platit (dar mai bine decat un medic!). Si profesorul ia, asta e realitatea, doar citim si asta...Profesorul face meditatii, munceste in plus si castiga niste bani, mai multi sau mai putini. Medicul munceste si el in plus, vine la nastere. Si o face tot pentru bani, nu sunt "zei" medicii, sunt oameni si ei. Numai ca profesorul face meditatii cand vrea el si, daca are o problema isi mai si amana meditatia (da, si daca o anuleaza, nu ia banii - corect, nu?). Daca vrei de la medic sa fie la dispozitia ta la orice ora din zi si din noapte, mi se pare normal sa coste. Da, mi se pare corect ca un medic sa vina atunci cand a promis. Dar, e oare posibil? Tu ai putea sa pleci de acasa in orice moment?

Si pot merge mai departe cu paralela dintre profesori si medici. Si profesorii sunt diferiti. Unii fac meditatii serioase, cu un singur copil, altii fac cu cinci deodata, iau mai multi bani si copiii invata mai putin. Unii profesori nu isi fac datoria nici la meditatii si pot fi si aici urmari...Nu ca in cazul medicilor...

Mergi la inceput

Si tot pentru Diana. Ai dat 50 RON la fiecare consultatie. Era o clinica particulara? Atunci, asta e pretul consultatiei si numai al consultatiei. Asta e...Ai fost la policlinica in timpul programului medicului respectiv? Da, atunci e altceva. Da, cred ca atunci medicul trebuia sa iti spuna de la inceput ce iti poate oferi. "Fac tot posibilul sa vin." sau "Vin cu conditia sa nu fiu plecat la parintii mei, la 100 km de oras." sau, macar "Nu pot sa promit." Si tu stiai care e situatia. Dar, raman la parerea mea, omul care vine de acasa special pentru tine, trebuie platit...binisor.

Mergi la inceput

Diana, hai sa facem un experiment. Hai sa luam un anunt din ziar si sa sunam, in toiul noptii un instalator, sa-i spunem:"Am o urgenta, veniti acum." si sa vedem cat ne cere....

Mergi la inceput

quote:
Din pacate in ziua de azi multi fac lucruri urate pentru o paine. Printre ei sunt si ziaristi si "oameni de televiziune". Nu toti, nu generalizez, unii prezinta meteo sau stiri sportive, unii canta si unii fac emisiuni de umor (in cazul ziaristilor, scriu despre toate acestea). Dar unii isi castiga painea aruncand cu noroi in alti oameni. De exemplu, fac emisiuni despre doctori care au gresit. Gasesc cazuri. Zece, douazeci...Nu exista padure fara uscaturi. De ce nu fac si o emisiune despre medici care au salvat oameni? Despre cazuri exceptionale.

Fomalhauiti, pai tocmai a fost saptamana trecuta la antena super campania aia de strangere de fonduri pentru |Spitalul Budimex si am vazut toata seara numai cazuri din astea.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

quote:
Si tot pentru Diana. Ai dat 50 RON la fiecare consultatie. Era o clinica particulara? Atunci, asta e pretul consultatiei si numai al consultatiei. Asta e...Ai fost la policlinica in timpul programului medicului respectiv? Da, atunci e altceva. Da, cred ca atunci medicul trebuia sa iti spuna de la inceput ce iti poate oferi.

Am dat, da! Nu la fiecare consulatie, dar am dat! SPAGA!

quote:
Diana, hai sa facem un experiment. Hai sa luam un anunt din ziar si sa sunam, in toiul noptii un instalator, sa-i spunem:"Am o urgenta, veniti acum." si sa vedem cat ne cere....

Vaaaai, dar facem o grava eroare facand aceste comparatii! Asta tot incerc eu sa scot in evidenta de cateva postari incaoace! Hai sa iti spun de ce. Pentru ca normal ar fi ca cei care aleg sa se faca doctori, profesori sau preoti, sa aiba si VOCATIE pentru asta!!! Despre asta e vorba aici! De asta doctorii buni, ca Sheanna, de exemplu, iti vor spune ca asta ii tine inca in sistem, de asta au ales drumul asta..Medicul are VIATA mea in mainile lui, in timp ce instalatorul are un amarat de furtun. Daca alegi sa fii medic, si implict sa ai VIATA altora in mainile tale, da, te trezesti noaptea, faci sacrificii personale. Pentru ca nici viata, nici moartea nu asteapta autobuzul de sapte dimineata. De aia!

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput