UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Stiu ca sunt cam pe langa subiect dar parca ma simt datoare sa nu tac. Ma simt datoare fata de o multime de medici: fata de medicii care au salvat-o pe mama si au fost atat de multi incat pe unii nici nu am reusit sa-i vad la fata (si nici sa le zic "multumesc"), fata de medicul care m-a asistat la primele cinci nasteri si nu numai la nasteri, fata de medicul care m-a asistat la cea de-a sasea nastere, fata de medicul care mi-a operat copilul, fata de medicul care mi-a cusut timp de doua ore fetita la cap (si care nu a luat nici un fel de "ciubuc" de la mine fiindca nu am reusit sa-l conving ca fetita a cazut cu capul intr-o galeata sparta; a fost convins ca cineva a batut-o cu bestialitate in cap...) si fata de multi altii. Si nu in ultimul rand fata de medicii care au incercat fara succes sa-l salveze pe tata....

Spaga...Da, cei mai multi medici primesc. De ce? Cat au salariul? 1000 RON? Poate cei tineri mai putin. Cat are o familie de medici? Poate au doi copii...Si poate acum, ca si noi, toate, se plimba prin magazine si se gandesc la Craciun. Ce sa cumpar pentru copii? Ce-si doresc? O papusa? Si haine pentru ea...Si mobila pentru papusa....Dar nu am bani decat pentru papusa. Of, cat si-ar dori si hainele...Si iata ca, a doua zi, cineva iti baga in buzunar niste banuti. Fara sa-i ceri. Mamici, cate din noi i-am refuza? Cate i-am refuza stiind ca putem sa cumparam cu ei ceva ce isi doreste copilul nostru?

Spaga pentru medicul care vine sa asiste nasterea. Am mai scris asta: nu este spaga. Platim un serviciu pe care il solicitam. Nu vrem medicul de garda. Vrem ca medicul "nostru" sa vina de acasa. Sincer, ce salariu ati cere pentru nu servici la care vi s-ar impune sa veniti oricand sunteti chemate? Ziua, dupa-amiaza cand tocmai ati ajuns acasa de la acelasi servici sau noaptea...Sau in week-end. Ati dori un sot ginecolog? Oh, da, castiga mult! Cum ar fi daca sotul v-ar pleca de acasa oricand? Oricand inseamna oricand! Noaptea, din pat. De la nunta unei prietene. De acasa, cand aveti musafiri. De la magazin cand cumparati cadouri de Craciun pentru copii. De la o seara romantica in doi. Cand ti-a promis ca sta cu copilul si tu poti merge la cosmetica....

Din pacate in ziua de azi multi fac lucruri urate pentru o paine. Printre ei sunt si ziaristi si "oameni de televiziune". Nu toti, nu generalizez, unii prezinta meteo sau stiri sportive, unii canta si unii fac emisiuni de umor (in cazul ziaristilor, scriu despre toate acestea). Dar unii isi castiga painea aruncand cu noroi in alti oameni. De exemplu, fac emisiuni despre doctori care au gresit. Gasesc cazuri. Zece, douazeci...Nu exista padure fara uscaturi. De ce nu fac si o emisiune despre medici care au salvat oameni? Despre cazuri exceptionale. Numai daca citim aici, pe forum, gasim zeci de mame care povestesc cum au fost salvate, cum le-au fost salvati copiii....Dar, mai ales, de ce nu fac o emisiune despre sutele de chirurgi care au operat azi apendicite sau vegetatii? Poate unii au stat mai multe ore in picioare operand, n-au mancat si n-au baut, au stat peste program...Da' cine se uita la asa o emisiune? Cine citeste despre asa ceva in ziar? Cine comenteaza asa ceva pe forum?

M-am cam intins....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

DA! Presa romaneasca nu incearca decat calomnierea sistemului medical, in goana dupa senzatie si din dorinta de a-si vinde stirile.
Si reuseste cu ajutorul informatiilor eronate, stirilor si citatelor trunchiate, ascunderea unor fapte reale, obiective in favoarea barfei si a zvonurilor.

Mi se pare ca generalizezi. In cazul acesta, fapta este reala, durerea este reala, informatia este reala. Totul a fost povestit exact cum s-a intamplat, poate cu putina intarziere pentru ca durerea tatalui este cumplita.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Medicii pot lucra la un cabinet particular, nu? Acolo tot putin cistiga?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Stiu ca sunt cam pe langa subiect dar parca ma simt datoare sa nu tac. Ma simt datoare fata de o multime de medici: fata de medicii care au salvat-o pe mama si au fost atat de multi incat pe unii nici nu am reusit sa-i vad la fata (si nici sa le zic "multumesc"), fata de medicul care m-a asistat la primele cinci nasteri si nu numai la nasteri, fata de medicul care m-a asistat la cea de-a sasea nastere, fata de medicul care mi-a operat copilul, fata de medicul care mi-a cusut timp de doua ore fetita la cap (si care nu a luat nici un fel de "ciubuc" de la mine fiindca nu am reusit sa-l conving ca fetita a cazut cu capul intr-o galeata sparta; a fost convins ca cineva a batut-o cu bestialitate in cap...) si fata de multi altii. Si nu in ultimul rand fata de medicii care au incercat fara succes sa-l salveze pe tata....

Spaga...Da, cei mai multi medici primesc. De ce? Cat au salariul? 1000 RON? Poate cei tineri mai putin. Cat are o familie de medici? Poate au doi copii...Si poate acum, ca si noi, toate, se plimba prin magazine si se gandesc la Craciun. Ce sa cumpar pentru copii? Ce-si doresc? O papusa? Si haine pentru ea...Si mobila pentru papusa....Dar nu am bani decat pentru papusa. Of, cat si-ar dori si hainele...Si iata ca, a doua zi, cineva iti baga in buzunar niste banuti. Fara sa-i ceri. Mamici, cate din noi i-am refuza? Cate i-am refuza stiind ca putem sa cumparam cu ei ceva ce isi doreste copilul nostru?

Spaga pentru medicul care vine sa asiste nasterea. Am mai scris asta: nu este spaga. Platim un serviciu pe care il solicitam. Nu vrem medicul de garda. Vrem ca medicul "nostru" sa vina de acasa. Sincer, ce salariu ati cere pentru nu servici la care vi s-ar impune sa veniti oricand sunteti chemate? Ziua, dupa-amiaza cand tocmai ati ajuns acasa de la acelasi servici sau noaptea...Sau in week-end. Ati dori un sot ginecolog? Oh, da, castiga mult! Cum ar fi daca sotul v-ar pleca de acasa oricand? Oricand inseamna oricand! Noaptea, din pat. De la nunta unei prietene. De acasa, cand aveti musafiri. De la magazin cand cumparati cadouri de Craciun pentru copii. De la o seara romantica in doi. Cand ti-a promis ca sta cu copilul si tu poti merge la cosmetica....

Din pacate in ziua de azi multi fac lucruri urate pentru o paine. Printre ei sunt si ziaristi si "oameni de televiziune". Nu toti, nu generalizez, unii prezinta meteo sau stiri sportive, unii canta si unii fac emisiuni de umor (in cazul ziaristilor, scriu despre toate acestea). Dar unii isi castiga painea aruncand cu noroi in alti oameni. De exemplu, fac emisiuni despre doctori care au gresit. Gasesc cazuri. Zece, douazeci...Nu exista padure fara uscaturi. De ce nu fac si o emisiune despre medici care au salvat oameni? Despre cazuri exceptionale. Numai daca citim aici, pe forum, gasim zeci de mame care povestesc cum au fost salvate, cum le-au fost salvati copiii....Dar, mai ales, de ce nu fac o emisiune despre sutele de chirurgi care au operat azi apendicite sau vegetatii? Poate unii au stat mai multe ore in picioare operand, n-au mancat si n-au baut, au stat peste program...Da' cine se uita la asa o emisiune? Cine citeste despre asa ceva in ziar? Cine comenteaza asa ceva pe forum?

M-am cam intins....

Am zis ca nu mai scriu la acest subiect. Dar trebuie!
Mi-au dat lacrimile.
Intreba cineva de ce facem sau continuam sa practicam medicina!
Uite de aceea, pentru ca exista oameni ca tine Fomalhauti, care gandesc si se exprima asa. Si nu sunt putini, dar nici prea multi, ca daca ar fi, tara asta ar fi mult mai buna....

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Doamne fetelor..Stau si plang aici in fata acestui articol..
Este atat de cumplit si de nedrept..
Din pacate aceasta este tara in care traim unde medicii au impresia ca-s mai sus de orice si care ne trateaza ca pe niste bucati de carne..ca pe niste animale..
Nu stiu cum si cine dar trebuie luata atitudine..Deci asa ceva este de neconceput..

Imi pare sincer rau de tot ce se intampla..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mie-mi place alaturarea mesajelor lui Sheannamp si a lui iubu ...
Interesant ce anume da starile astea la fiecare.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Fomalhauti,

quote:
Spaga pentru medicul care vine sa asiste nasterea. Am mai scris asta: nu este spaga. Platim un serviciu pe care il solicitam. Nu vrem medicul de garda. Vrem ca medicul "nostru" sa vina de acasa. Sincer, ce salariu ati cere pentru nu servici la care vi s-ar impune sa veniti oricand sunteti chemate? Ziua, dupa-amiaza cand tocmai ati ajuns acasa de la acelasi servici sau noaptea...Sau in week-end.

Atunci sa nu mai ia banii pe care ii dau eu la fiecare consultatie la care ma duc, ok? Eu consider ca daca timp de noua luni ii dau si ii tot dau din putinul meu, atunci el se obliga tacit (ca tot functioneaza legile astea nescrise) sa VINA sa ma asiste la nastere.

Poate ca eu, ca sa pun in plic luna asta 50 de RON, sau poate mai mult, tocmai renunt la papusica pe care i-o promisesem fetitei mele.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ramona

Pai sa-ti spun cum a dat la mine: i-am dat in gand o floricica lui sheannamp, iar cand am vazut apoi ce a scris Iubu, m-am gandit: altcineva cu "istorie" negativa, altfel n-ar generaliza...

Ma gandesc ca e o atitudine normala. Si unui caine daca ii tragi un sut poate sari sa muste toata viata pe oricine, indiferent daca i-a facut sau nu vreun rau.

Se pare ca eu fac parte din categoria celor fara traume din sistemul sanitar: e adevarat ca atunci cand chiar am vreo problema, prefer sa merg la clinici private si sa platesc consultatia. Nu am avut surprize prea mari, sincera sa fiu.

Edit: totusi sa nu mint, am ajuns si la spital la camera de garda cu fii-mea din disperare intr-o noapte, dar totul a fost ok (nimic suspect, nici o spaga, tratament administrat ok)...nu am ce pietre sa arunc. Si am chemat si salvarea intr-o noapte - la fel, a venit destul de repede, tratament ok, problema rezolvata, doctor foarte civilizat.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Mi se pare INUMAN..efectiv..niste oameni care isi doresc un copil de atata timp..si unul dintre ei moare intr-un spital pentru acest vis..

Maine poimaine or sa spuna ca e vina ei ca a ramas gravida..Pt ca am vazut ca astazi Cezara Bucur o facea indisciplinata pe aceasta mama martira...
Sa mori asa dintr-o chestiune simpla... ca nu s-a facut transfuzie si nimeni nu se uita la tine..cu atat mai inuman mi se pare..

Dupa ce am scris primul mesaj am fost si mi-am strans copilul la piept si i-a multumit lui Dumnezeu pentru ce am.. si am sa ma rog sa fie mai bun si cu altzii..Nici nu indraznesc sa ma gandesc ce este in sufletul sotului..Sper sa nu se lase si vinovatii sa plateasca si sa intre frica in totzi incat sa trateze pacientii civilizati..Trebuie data o lectie dura..si poate ca altzii vor fi salvati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Nu-mi vine sa cred!
Dumnezeu s-o odihneasca pe biata femeie!
Parerea mea.... eu inteleg si doctorii ,inteleg ca au salarii mult sub stadiul lor de pregatire , conditii mizere.. as putea intelege si malpraxisul.. sunt oameni nu roboti.... insa nu voi putea intelege niciodata lipsa de omenie! Nimic nu scuza asta... si pacate pe langa doctori minunati sunt o gramada de... nici nu stiu caum sa-i numesc...... nici nu merita sa-i pomenesc!
E trist... foarte trist ce se intampla!!

cristina cu Rares
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia

Mergi la inceput