Primul Craciun al copilului/iilor vostru/i

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Primul Craciun al primei noastre fetite Rebecca Emanuella nascuta pe 18 dec' 2003, a fost unul in care taticul (sotul) ne-a facut primul nostruBRADULET si am primit foarte multe cadouri.
Al micutei Jessica Priscilla nascuta pe:29 sept'2005 - a fost unul ce ne-a adus in inimi multa bucurie, fericire,si implinire privind la cele 2-a comori ce ne-au fost daruite.I-am cumparat pe atunci hainute si a aratatASA!
Pentru acest Craciun avem in dar pentru ele un: fratior pe nume:David Jonathan!

36+ Participam la concurs!Imaginile sunt:"De 3 ori mamica!" pg':www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=10" target="_blank">11 si "Esti un copil minune!" pg':www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=22" target="_blank">23!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:


Are sapte luni. E supra-curios, gusta tot ce-i pica in mina si n-are nici o limita in deplasare. Inca nu merge in picioare, dar mersul in patru labe, in mergator sau tiris nu are secrete pentru el.
Deocamdata, sta in fund in bucatarie, intr-o mina are un ciocan, in cealalta o surubelnita. Il ajuta pe Tati sa monteze bradul in suport. Cind nu molfaie ciocanul, molfaie surubelnita. Pe urma, i le arunca lui Tati. In cap! Pe amindoua! Bine ca sint de plastic!

Din cind in cind, hotaraste ca e interesant si in sufragerie, la Mami, si da o tura. Agata in drum crengute de brad, beteala si stelute aurii. Gingiile stirbe sclipesc cind ride in hohote. Tocmai a intors cu fundul in sus o cutie plina de globuri si porneste spre a doua. Traiasca inventatorul plasticului, se gindeste Mami si incepe sa purice odrasla, phui, cite ace de brad se pot aduna pe-o hainuta de bebeu!

Urla de ciuda, cum adica e ora de culcare? Asa bine, Mami nu se lasa, dar nici el. Cutia cu globuri se muta in patut, Atomix le trazneste de colo-colo o vreme. In cele din urma, cade lat, fericit, printre clopotei si conuri de brad...

Mami si tati respira usurati, apoi iau startul si se grabesc sa decoreze bradul... Gata! Hai la o tigara, acu'-acu' face ochi Mostenitorul si o luam de la inceput... De unde! Auzi! Strigat de lupta din camera copilului, e treaz - luminat si mai si arunca cu globuri pe unde-apuca... Auzi, tu cind ai facut copilul asta nu puteai sa-l dotezi si cu ceva rabdare, macar un pic?!

Puteam, dar n-am facut-o!, asa ca Mami aduna copilul, globurile si ce-o mai fi prin camera lui, il pune in mergator si-l invita, ceremonios, in sufragerie: 'Galusca, hai sa vezi ce n-ai mai vazut!"
Bebelul ride - ha!, crede ca-i de mincare! - si o ia la fuga pe linga Mami. In mijlocul sufrageriei, frineaza brusc si ramine cu gura cascata! Misca doar ochisorii in cap, de la Mami la Tati si inapoi. Ce-o mai fi si asta?!, mediteaza copilul. E nedumerit, dar proceseaza. S-a prins si el ca de-astea chiar n-a mai vazut.

In schimb, nu s-a prins ca nu-i de mincare. In trei secunde, se infige in mos-craciunii din brad si trage sanatos - e un copil foarte puternic pentru virsta lui, de altfel!

Inca trei secunde si Mami aude plinsul disperat... Tati se declanseaza, pescuieste copilul dintre crengi si-l paseaza, ca la rugby, la Mami. Mami trage bomba urlatoare de miini si de picioare, o invirte, o studiaza. O fi intreaga? Da, este, slava Domnului! Pupa copilul, il consoleaza, il linisteste... Ti-ai gasit! Atomix plinge de zor, se impinge si se suceste, se zvircoleste si arata spre brad, da, zice Tati, ti-e frica de brad acum, oare de ce nu m-am gindit sa-l ancorez de teava de calorifer?

Ok, la masa, face Mami, sa ne calmam, chiar asa, de ce n-ai ancorat bradul ala? Ce facem acum daca fi-tu urla de cite ori vede bradul? Il desfacem? Mami bombane si iese cu copilul semi-isteric din camera. Incearca tot ce stie ea ca functioneaza, dar Atomix refuza tot, nu vrea sa stea, nu vrea sa manince, nu vrea nici macar sa faca baie, chestie cu care Mami merge la sigur de obicei! Intinde miinile intr-una spre sufragerie si isi urla nemultumirea in legea lui.

Exasperata, Mami pune copilul in mergator, sa vedem un'te duci, frumosule?, isi spune, ca in brate - nu, in scaunul inalt - nu, pe balcon - nu, in cada - nu!

Atomix respira adinc, o data, de doua ori, de cinci ori. A scapat din bratele lui Mami, bate cu minutele in mergator si porneste in viteza... direct spre sufragerie! Tati sare de pe masa unde se urcase sa lege bradul de teava, Atomix fenteaza si-si continua goana spre brad. Nu-l lasa, striga Mami, iar isi trage bradul in cap! Tine-l! Tine-l!!!

Dar nu e nevoie. Mergatorul se opreste respectuos, la milimetru in fata bradului. Copilul gingureste si intinde minutele, prinde un mos craciun de plastic in palmute si ride cu toata gura. Trage usurel, aha, se prinde tati, iti trebuie? Si i-l da. Radu se intoarce spre mami cu noua jucarie in mina, o flutura, o pipaie, o priveste, o suceste si, triumfator, se pune pe molfait.

Tati se urca inapoi pe masa la legat bradul, Mami pleaca spre sarmale. Radu ride stirb: Wow, ce mai Craciunuri ne asteapta, in trei!

Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Simonna

Minunat...

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinato spune:

Simonna, frumoasa povestire, minunata.

Si pe noi ne asteapta anul acesta primul Craciun cu Rares, mica noastra comoara (o sa aiba 8 luni jumatate atunci). Nu o sa inteleaga el prea multe despre Mosul, dar sigur o sa fie incantat de brad si te timpul petrecut impreuna. Ma gandesc sa ii fac deja bradutul ca sa se bucure mai mult timp de el ......Adevarul e ca eu nu mai ma rabdare sa ii vad reactia la "descoperirea" bradului.

Voi reveni cu impresii de "dupa".

Alina si Rares puiutz micutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

Robert avea 5 saptamini la primul Craciun si l-am petrecut pe la medici(icter prelungit,incompatibiliatte de rH),la al doilea a fost minunat;mai aveam un simburel de 5 saptamini in burta,anul trecut a fost perfect(eu, tati,Robert,Kristian),anul acesta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robymary spune:

si la noi e primul craciun, Andreiuta mea face azi 4 luni asa ca mare lucru nu o sa priceapa , cred ca mai mult ne emotionam noi parintii in speranta ca ei vor aprecia luminitele din brad si atmosfera.Eu i-am comandat deja niste jucarii de care sunt sigura ca se va bucura si am impodobit un mic bradut de jucarie dar desi s-a uitat curioasa la el nu s-a bucurat cine stie ce in schimb cand am pus si colinde (am un cd unde canta copii si romaneste si in engleza) a fost asa de fericita , era toata un zambet.Sa vedem ce face de craciun cand vom fi toata familia adunata, sper sa-i placa.Nu stiu sigur daca sa incercam sa costumam pe cineva in mos, mi-e ca se sperie cum a facut nepotelul meu pana la 4 ani s-a tot speriat (mosul era sotul meu in costum si vorbea gros ca sa nu-i recunoasca vocea )Oricum sper sa trecem cu bine, daca nu existe craciun si la anul viitor cand suntem mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Ptiu, drace, ca era sa va povestesc de primul Craciun a lui fii-mea si sa va spun ca anul asta e al doilea. Cind in incolo, imi aduc aminte brusc ca sarisem un an. :-)

Primul Craciun l-am petrecut cu tata ci cu bunicu' maternal. Aveam 7 saptamini si i-am facut cadou lui mami de Craciun 8 ore de somn neintrerupt.

La al doilea, au venit ingerasii si eu pregatit bradul de cu seara. Dmineata, mama si tata au montat camera de luat vederi fix inspre usa de la care veneam eu sa ma minunez de brad. Eu am venit, am trecut pe linga brad fara sa-i dau nici cea mai mica atentie si m-am dus glont la camera de luat vederi ca sa-i bag un deget in ochiu' magic. Mama tot striga dupa mine "uit Smaranda, ce-i aici?" Si eu nu voiam nici in ruptul capului sa ma uit la brad. Cind, intr-un sfirsit, am remarcat ceva, eram deja cu spatele la camera de filmat, asa ca tata a ratat momentul. Ma rog, mare lucru nici nu era de filmat. Ca eu am aruncat o privire dispretuitoare la brad, am zis "yoooi", am facut semnul pentru mincare (eu am vorbit cu semne inainte sa vorbesc cuvinte.) si m-am carat la treburile mele.

Anul asta, circumstantele sint de asa natura incit atentia nu o sa mai fie indreptata doar catre mine, dar o sa fie prima oara cind o sa fiu cu bunicii paternali si primul si din nefericire probabil si ultimul Craciun alaturi de buni maternala.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si [http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109625&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Am mai povestit depre sarbatoarea Craciunului la noi in familie asa ca sper sa nu ma repet. La noi in familie Craciunul era feeric. Se adunau toti, bunicii, parintii, nasii, unchii si matusile la noi acasa, aveam o masa asternuta de sarbatoare chiar daca vremurile si finantele nu ne permiteau bucate imbelsugate. Cantam colinzi .. era frumos. Apoi aproape toti cei de la masa de atunci s-au dus... mai intai bunicii, apoi unchiul si nasul meu, tata ... Craciunul a devenit trist si m-am ascuns dupa munca mea ... ma oferem voluntar la serviciu in zilele acelea doar ca sa am ocupatie. Si apoi s-a nascut Spiridusul si m-am gandit ca nu merita sa nu stie ceea ce e un Craciun adevarat, in familie. Asa ca m-am mobilizat si din primul ei an acasa la noi au venit, nasii, cele 2 bunici, strabunica, finii, prieteni de familie, si din nou a fost masa mare, brad frumos, cadouri mai ales pentru fetita , spiritul Craciunului a reinviat. Nu am sa uit niciodata cum arata Spiridusul la primul Craciun, cu o rochita rosie cu guler alb, ciorapei albi, botosei rosii, cu ce uimire a deschis cadourile, cum a ras bradului cu toti cei 4 dinti ai ei ... de atunci au trecut trei ani si Craciunul la noi e din nou frumos.

Mamica de spiridus

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Primul Craciun... n-o sa-l uit niciodata, am chemat Salvarea pe 25 decembrie seara si ne-am internat la Budimex cu laringita .
Cristi avea 9 luni si jumatate atunci...

Ingrid si Cristi 4 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANCA_2007 spune:

Nu intelege alex mare lucru,are aproape 9 luni,nici macar bradul nu l-a fascinat....la anu o sa fie sigur altceva

Mergi la inceput