Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (32)
Raspunsuri - Pagina 7
piticasigogosica spune:
Buna Capsunici
Cosmin de ieri nu mai are febra.Presupun ca a fost de la vaccin desi doctora tot spune ca nu !
Ieri a facut si un kaki mai urat:mirosea urat,era cam apos si verzui.I-am dat 1/2 plic smecta si hidrasec,de ieri la pranz nu a mai facut kk.Vreau sa-l dau la analize kk-iul.
Eu am asa un feeling ca de la burtica e agitatia lui,caci in continuare NU DOARME
Pur si simplu dupa 1/2-1 h se trezeste maraind sau plangand.Il intorc ca pe rotisor pe toate partile,pana cand cedez nervos .Spre dimineata adoarme.
Acum am o intrebare care ma macina:VOI V-ATI IMPARTASIT COPILASII???
Eu obisnuima sa merg des cu Iris la biserica duminica si sa o impartasesc,pe Cosmin o singura data l-am dus.Acum am lipsit vreo 2 luni cred,probabil ca am eu niste "raspunsuri" fata de ultima spovedanie la preot,care m-a facut sa ma departez un pic de biserica.Nu sunt o habotnica,insa cred in Dumnezeu,acum trec printr-o perioada ciudata in care incerc sa gasesc niste raspunsuri.Si brusc azi m-a apucat asa un gand ca poate ar trebui sa-mi impartasesc copilul,poate nu mai plange asa,poate ar trebui sa merg la biserica...!Ce credeti?
vas spune:
Pitica, cu impartasitul avem si noi o problema.
De cand am botezat-o nici eu nu am mai dus-o iar soacra mea de cate ori vorbesc la telefon ma intreaba daca am fost.
Eu am doua probleme:1)Am vorbit cu popa si mi-a zis sa oduc dimineata la ora 8 ca atunci impartaseste. Pai scuza-ma dar Eliza mea se trezeste la 9 , 9.30 si nu o sa o scol mai devreme, si inafara de asta e si foarte frig la ora aia. Eu stau la munte si e ger de-ti ingheata si sufletul.
Iar a doua e ca le da la toti oamenii cu aceasi lingurita si nu sunt de acord. La biserica vin tot felul de oamnei bolnavi si sincer nu vreau sa risc. Daca ma duc cu lingurita mea mi-e sa nu creada ca il sfidez si sa nu-i convina. Asa ca ii zic eu rugaciunie in fiecare seara si ma rog pentru ea sa o aiba Dumnezeu in Paza.
Zicea cineva ca a citit primul capitol din Odisee. Sunt atat de mandra ca inca de atunci am fost aici la mamici si sunt tare fericita.
Arcadia, vazut pozici. Ce scumpi de copii avem .
Dozinu, ce grasun era Stefi la botez.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
CHOWPERSA spune:
Am venit si eu cu vesti noi dupa o absenta maricica.
Alex are acum 4 dintisori(apropo fetelor poate asa se explica si somnul agitat, mai ales din timpul noptii al BB-ilor vostrii, poate le apare un nou dintisor.ce-am patit cu Alexuta pana au spart gingia nu pot sa va spun, ce urlete-din partea lui am avut si cate nopti nedormite...a fost groaznic)
si o alta noutate:
fiindca se ridica in picioare, i-am luat premergator si sunt la faza: urca toate lucrurile cat mai sus ca vine baiatu' si le trage pe toate la el.
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=10" target="_blank">m-am inscris la concursul MISS ODISEEA SARCINII si sunt si eu aici
AM DOI DINTI
ALEXICI SUPARICI
POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
Paflo spune:
Salutare!
Daca tot mi-am laudat fata ca a doarme bine...surpriza! Asta-noapte iar a inceput frecusul!Si la fel peste zi...ca nu cumva sa-mi fac impresii gresite despre ea!
A inceput sa se strambe Sosolina mea cumva tare haios: increteste nasul, strange gurita si pufaie pe nas (mai ales cand nu-i convine ceva). te prapadesti de ras, nu alta!O sa pun poze zilele astea (dupa ce le recuperez de la socra din camera).
Doxinu, la ibuprofen e posibil sa fi facut o reactie alergica, mai ales daca spui ca atunci i-a parut prima data. Trebuie sa fii f atenta cand (daca) ii mai dai. Altfel, obrajorii pot si rosii si atunci cand e mai agitat, dupa ce s-a jucat mai viguros, cand se trezeste din somnic, etc, fara sa insemne absolut nimic patologic, pur si simplu se dilata vasele din obrajori si par mai rosii din cauza asta. Nu a iesit nimic in relief pe piele?Are tendinta sa se scarpine?
Arcadia, tare dulcel Calinut!
Pepsi, multumim de linkuri. O sa intru sa vad poate se 'prinde' vreun regim de mine...
Florina si Sofia la sase luni (09.05.2007)
carstea spune:
De azi de la pranz suntem mancatori de carne .N-a comentat nimic.Sper ca i-a placut.Tot azi am facut si branzica din iaurt facut in casa dupa instructiunile pretioase ale Bogalinei
Multumim celor ce au avut timpul necesar sa se uite la capsunica mea cea vesela.
Eu eram Vas "cineva".Am vazut cine au fost pionierele:ALYNA24,CHRIS27,GINA M tu,etc
POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat
Graviduta spune:
Carmen, Andrada, eu am un pitic pe creier. Ia lamuriti-ma si pe mine. Cum sunt aparatele voastre? Au baza verde? Ca eu asa am vazut in Carrefour si pe site-ul celor de la care am luat aparatul. Dar al meu o are alba. Si sunt cu programare digitala sau invartiti de butonul acela? Or fi mai bune cele cu programare digitala? Ca am inteles ca au si functie de pastrare calda a mancarii.
INTREBARE: voi le puneati de la inceput bebeilor ardei in supa de legume? Ca pediatra mi-a zis sa nu pun. Si nici cartof.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Androix spune:
Helou
Am facut si eu prajitura desteapta si a iesit foarte gustoasa. A iesit destul de dulce nu stiu cine intreba, doar ca m-am trezit ca nu aveam decat 8 oua si in rest am pus aceleasi cantitati. S-a si separat dar partea insiropata de la fund e cam plastifiata, nu stiu daca asa trebuia sa iasa.
Vas, poate mai sunt si alte biserici pe unde stai tu. In mod normal duminica la liturghie este un moment spre sfarsitul slujbei (deci multisor dupa ora 8) cand se impartasesc copiii si cei care au postit si s=au spovedit. Asta in legatura cu prima problema. In legatura cu a doua, eu fac parte din categoria celor care sunt convinsi ca nu te poti imbolnavi de la lingurita cu care iei impartasania. Dar asta e un subiect lung, s-a discutat si aici pe dc si nu s-a ajuns la nici un numitor comun adik fiecare a tinut-o la infinit pe-a lui.
Supa noastra de legume contine asa: un cartof, o jumatate de morcov mare, o bucata de patrunjel radacina, ardei (o cantitate mica dar nu stiu cat dintr-un ardei ca pun din punga de la congelator unde sunt deja taiati cubulete), ulei de floarea soarelui mai nou si alternativ branza de vaci (in piure mai bine zis si nu in supa propriu-zisa) si piept de pui. De maine la alternative o sa adaug un sfert de galbenus de ou. De pasat pasez tot in afara de patrunjel care e cam tare.
Cu trezitul noaptea nici eu nu stau prea bine. M-a spart. Se trezeste la 2-3 si la 5-6 si ultima data la 9. Sunt chiauna de somn. Ii dau si cereale seara inainte de baie si apoi masa de san dar nimic. Nu stiu ce are cu mine ca nici laptele nu-mi mai ajunge de atata supt din 3 in 3 ore desi teoria zice altceva
Mancam asa: dimineata la trezire san. La 10:30-11 o jumatate de para cu o jumatate de banana peste care stor cateva picaturi de zeama de lamaie si la care adaug 2 masuri de cereale cu lapte. La 14-15-16 piureul din supa pe care v-am descris-o, masa care se intinde pe parcursul mai multor ore ca nu o mananca pe toata din prima. Si nu o chinui cu cine stie ce cantitati, vreo 160 imi iese. Pe la 19-20 doua trei masuri de cereale cu lapte facute cu apa. Pe la 21 san si nani. Si pe urma incepe distractia.
Andreea mama de Filip si Georgia
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by Androix
Supa noastra de legume contine asa: un cartof, o jumatate de morcov mare, o bucata de patrunjel radacina, ardei (o cantitate mica dar nu stiu cat dintr-un ardei ca pun din punga de la congelator unde sunt deja taiati cubulete), ulei de floarea soarelui mai nou si alternativ branza de vaci (in piure mai bine zis si nu in supa propriu-zisa) si piept de pui. De maine la alternative o sa adaug un sfert de galbenus de ou. De pasat pasez tot in afara de patrunjel care e cam tare.
Deci tu nu pui si telina. Eu pun un morcov, un dovlecel de vreo 10 cm scobit de seminte, un pastarnac, o feliuta de telina. Si pasez tot, adica le bag la blender impreuna cu zeama ce se lasa dupa ce le fierb la abur. Pediatra mi-a zis ca din cantitatea asta sa-i fac mancare pt doua zile, intr-o zi sa manance cam 100 de grame. Azi cred ca a mancat mai mult de atat. Sper sa nu fie o problema. Si a mai baut si 100 ml de lapte.
Diversificarea
dicirstea spune:
Graviduta, Nu am pus de la inceput nici ardei nici cartof. Chiar mi-a spus cu cartoful mai tarziu ca fermeneaza si da gaze si dureri de burtica. Pe de alta parte mi-a spus ca pot incepe sa-i dau salau, dar imi e cam frica.
Zicea cineva ca a dat avocado. E ok daca dau crud? Am luat si zucchini, ca daca nu am gasit dovlecel romanesc macar asta e mai verde, dar inca nu am dat. Am vazut ca se scot samburii, oare de ce? La banana am inteles, ca e alergena, dar si dovlecelul?
Am luat ulei de germeni de grau, dar am luat si unul de samburi de struguri, ca scria pe el ca are omega 3 si 6. Mai aveau de rapita si nu mai stiu ce. Dar eu cautam de canepa, ca am vazut o reclama in care zicea ca are cel mai bun raport de omegi. Oricum, am doua sticle de 1 l, si cred ca imi ajung pana se insoara, ca doar nu-i fac maioneza.
Multumesc pentru informatiile cu sacii de dormit. Asta e, nu mai iau altul fara maneci acum. ( Andrada daca te-ar vedea mama cum tii copilu ar innebuni . La 23-24 grade cat am eu in casa si sta in bluza/body cu maneca lunga si ciorapei lungi/ sosete+pantaloni, cum intorc capul, cum il gasesc acoperit cu diverse: paturele, prosoape, barbitetot ce gaseste la indemana. Orict i-as spune sa il lase in pace. Nu mai spun ca mor cand vad ca foloseste prosopelul de fata sau barbita pe post de paturica)
Cand o sa-l tin in saculet in pun numai in body fara maneci iar cand ii dau pijamalute ii pun si paturica si gata. Daca ma gandeam eu acum 2 luni ce dileme voi avea salvam o gramada de bani. Ca am luat vreo 3 feluri de paturici + 1 pilota, o gramada de pijamale de la Z, ca doar erau reduceri , asa ca am luat inclusiv de 12 luni, cand el avea abia 4 si bineinteles sacii de dormit.
Arcadia e scump foc puiutul tau. Si eu vroiam sa-i fac poza cu Ocean-ul, dar ma cutremuram de ras. Cand l-a vazut prima data parca intrase in priza, de fapttrebuia sa-l filmez, dar ratez momentele pentru ca el intotdeauna se opreste sa se uite la mine cand ma vede cu aparatul si oricat de razacios e el apare numai serios in poze.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Graviduta spune:
Fetelor, ca vorbiti de imbracat piscoteii, eu o imbrac pe Mara astfel: ziua ii pun un body cu maneca scurta, deasupra o bluzita cu maneca lunga, pe gat, si o salopeta din bumbac, nu foarte groasa. Avem cam 22/23 de grade in casa. Noaptea, ii dau un maieu si o pijama din bumbac cu totul, adica cu maneci, cu picioare. Si o invelesc cu o pilota nici foarte subtire, nici foarte groasa. Intrucat dimineata, pana sa se scoale de-a binelea, da din picioare si se dezveleste, ii bag pilota intre saltea si gratiile de la pat. Asa ajunge ca un sac de dormit.
Diversificarea