Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna seara capsunici!

Eu nu mai reusesc sa tin pasul cu voi...

In primul rand vrea sa urez tuturor sarbatoritilor pe care nu am apucat sa ii felicit si tuturor Andreelor si Andreilor!!

Am fost si noi la doctor si avem 7900 g si 67 de cm la 7 luni. Si raportam cu mandrie ca azi am spus pentru prima data "ta-ta"...bineinteles ca fara a ne adresa cuiva

Vad ca vorbiti de copii plangaciosi noaptea. Si Ana mea intra de ceva vreme in categoria asta. Asa cum spune dicristea la o ora dupa ce se culca, se scoala plangand si plange uneori cu suspine, de zici ca s-a intamplat ceva groaznic. Cel mai rau a fost vineri spre sambata cand s-a sculat de vreo 3 ori pana pe la 12.30 noaptea, cand s-a trezit de-a binelea si a ajuns la noi in pat, unde in culmea fericirii a inceput sa se joace. Cand am vazut ca i se face somn am pus-o din nou la ea in patut, dar adormea 10 minute, se trezea plangand. Si tot asa pana cand nu am mai rezistat si am luat-o cu noi in pat, unde ea a dormit bine, eu insa nu.

Paflo, si celelalte mamici care vorbiti de bebei plangaciosi cum se manifesta bebeii vostrii noaptea cand se scoala? Eu tot incerc sa identific cauza acestor treziri. Nu stiu daca e de la dinti, pentru ca i-am dat si cu calgel si degeaba. O perioada am suspectat ca viseaza urat, dar totusi chiar asa non stop....

Despre impartasit si eu o impartasesc pe Ana si, ca si Androix, nu cred ca se poate imbolnavi de la lingurita.

Dicristea stai linistita ca o sa isi bage si piciorusul in gurita. Si eu eram la fel cu Ana, ma intrebam de ce nu se rostogoleste, de ce nu iti descopera piciorarele si atunci cand a fost ea pregatita (adica pe la 6 luni si ceva) si-a descoperit si piciorusul. Dar nu iti imagina ca sta doar cu el in gura. Il mai papa cand o schimb, doar.

Carstea si Anei i s-a intarit locul vaccinului la 6 luni, dar a trecut de la sine cam in 5 zile, fara sa ii pun nimic. Era tare, dar nu o durea.

Am vazut ca vorbiti de supita, piure. Eu fierb la aburi, bucatele de: cartof dulce, telina, patrunjel radacina, pastarnac, dovlcel, morocv, ardei gras si le pasez pe toate. Ii mai pun si o bucatica de pui fiert. In ultimele zile nu i-am mai pus pentru ca vreo 4 zile a refuzat total mancarea, a vrut doar lapte.Azi si ieri a mancat insa am impresia ca ii place mai mult piureul fara carne.
Acum vreau sa ii introduc branzica si poate peste vreo saptamana si galbenusul.

Iar de imbracat, eu o imbrac noaptea cu o salopeta de bumbac si o invelesc cu o paturica, tot de bumbac, care oricum pana dimineata e pe altaturi. Am cam 25 de grade in camera.

Arcadia, Elteka am vazut poze cu puiutii vostri frumosi. Sa va traiasca! Elteka eu sunt in continuare fan Elias si de-abia astept sa il mai vad in poze

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Doxinu, astazi au venit socrii la noi! Teodora e foarte sobra cu ei, ca ii vede rar! Dar mai bine asa decat sa fiu stresata! Soacra mai sta cu ea cand nu poate mama mea, iar in vizita mergem cand sunt ocazii deosebite ... caci daca iesim la plimbare .... ne plimbam nu mergem iar intr-o casa, caci din casa am iesit!!!

Am mai pus 2 colinde! Nu ma asteptam sa mearga asa de repede! Asa am curaj sa mai postez! Sa le ascultati cu placere!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Asa creste minunea noastra ticker

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Madi, felicitari pentru "tata"!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Asa creste minunea noastra ticker

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Buna capsunici si capsunele. Sper sa reusesc si eu azi sa citesc cele cateva pagini pe care le mai am din capitolul asta.
Carstea al meu nu adoarme pe perna, adoarme in brate si doar in pozitie verticala. Si se foieste, si se suceste, se invarteste si dupa a 1001 foiala cand a inchis ochii adormit este. Nici nu stiu cum o fi mai bine, dar stiu ca imi rupe spatele cand ma plimb si cate jumatate de ora cu el in brate si tot nu adoarme. Si eu un il culc decat atunci cand da semne ca ii e somn, dar ii cad ochii in gura si el trage de ei sa-i deschida. Uneori ma mai si apuca rasul cand il vad asa. Si trebuis sa-l tin cu maaare grija, ca altfel e in stare sa imi sara din brate la cat se impinge in picioruse. Si pana sa plec la serviciu copilul meu adormea singurel in patut. Deh, daca a stat cu bunica dupa a devenit un rasfatat.
Motannel stiu cum e cu oboseala asta. Dar cresc ei si o sa dormim si noi mai mult.
Pepsi prin cate ai mai trecut si tu. Puiutul e bine, inca mai tuseste putin, altfel e vioi si vesel ca de obicei.
Chowpersa felicitari pentru dintisori.
Am vazut si eu ultimele poze postate, toti capsuneii sunt niste scumpei.
Dicarstea nici Andrei nu isi baga inca picioarele in gurita. Si eu sufar din cauza asta, tare as vrea sa-l vad sugandu-si degetele de la picioare. Mai incearca el cateodata, dar inca nu nimereste. Dar sunt convinsa ca nu e nici o problema pentru ca inca nu o face, stai linistita.
Eu scriu de azi dimineata la mesajul asta, intre timp am hranit copilul de cateva ori, l-am culcat, ne-am plimbat un pic pe langa bloc, mi-a picat netul de zeci de ori, asa ca inca nu am reusit sa-l trimit.
Trimit repede cat merge netul, daca mai am timp mai scriu mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Angela
Cerealele pe care le dai tu au lapte in ele? Ca am vazut aici ca doar cele cu lapte au fier, cele simple nu au decat vitamina B1 (obligatoriu prin lege). Eu ii dau cam 3 lingurite, la care adaug fie laptele meu fie apa, dar cateodata plange cand se termina...nu stiu ce io placea aracetul asta

Am revazut pozele

Sa stii ca "miscarea" asta are avantaje (ca Elias e foarte sociabil si e tare cuminte oriunde il ducem - desi la inceput, pe la 2 luni, mai plangea daca era suprastimulat; ca eu nu ma plictisesc si/sau frustrez ca stau singura acasa; ca petrecem mai mult timp "in familie", chiar daca tot pe drumuri, dar macar dormim rori 3) dar si dezavantaje (ca nu se mai termina cu un impachetat si despachetat; ca eu imi tot iau de lucru si nu mai reusesc sa dorm peste zi, ori Elias se trezeste intr-una noaptea, ma dispera mai nou - nu plange, nici macar nu e treaz, suge doar un pic...sunt tare, tare obosita, m-am hotarat sa nu mai merg saptamana asta la New York, altfel nu mai rezist) - Mihamora (ala e un ferryboat obisnuit intre Tallinn si Helsinki, doar ca iarna se scot cursele rapide si sunt doar vasele mai mari, din cauza inghetului,cele mici devin instabile si nesigura. Vasele mai mari sunt toate amenajate pentru distractii. Multa lume merge cu ele, ca oricum nu e nimic altceva iarna si e relativ ieftin pentru asa oferta de distractie)

Vali,
felicitari pentru bb2. E asa de reusit primul ca e absolut necesar sa mai aduceti pe lume asa o minune!

Ramo7
Stiu ca trebuia sa-ti raspund ceva de constipatie, dar acum nu-mi mai amintesc... Elias nu s-a constipat de la orez, pe urma i-am dat morcov si tot asa. El n-a fost constipat, desi a avut si 4-5 zile fara kk cand era doar pe lapte. N-am vrut insa sa apelez la supozitoare si vad ca pana acum e ok.

Motannel,
sa stii ca si la Elias mucii au tinut vreo 10 zile in cap. Nu febra, nimic altceva decat muci. Si nu ne-a lasat doctorita sa ii facem altceva decat sa ii golim nascul de 3-4 ori pe zi cu apa de mar si pompita. Noaptea si la somn ii ridicam nivelul capataiului, cu scrisese Pepsi si n-am avut probleme.

Pepsica
cu diversificarea n-am facut prea mari progrese, dar nici nu ne-am prea dat interesul. Mananca o data pe zi orez fulgi cu laptele meu sau apa - ii place grozav, i-a placut din start. Am incercat cu morcov fiert dar l-a scuipat si prima zi si a doua, asa ca am facut cum ai zis, am mai asteptat cateva zile, daca tot a intrat in contact cu leguma.

Azi ma gandeam sa mai introduc ceva, si facusem niste legume la abur pentru noi, asa ca i-am pus o lingurita de dovlecel (fara coaja si fara miezul cu samburi). Bineinteles ca l-a aruncat cu pleoscait dezgustat direct peste scaun... Am mai incercat si se facea ca vomita, sa-l scoata din gat si altceva nu...Pe urma m-am gandit ca poate e gustul prea puternic pentru el, care e obisnuit cu lapte si cu aracetul ala de fulgi de orez, asa ca am pus peste lingurita de dovlecel doua de morcovi si trei de orez. Asa i-a placut, desi n-a mancat decat foarte putin, poate vreo 5 lingurite (io iar aproximez, ca n-am cantar. Ar trebui sa masor mereu???) Acu' maica-mea a explodat, ca in nu-sh ce revista Mami scrie ca nu se da dovlecel decat dupa 6 luni SI JUMATATE dar ma gandisem sa-i dau ceva verde, ca fructe sunt convinsa ca o sa vrea, alea sunt dulci...

Nu stiu ce sa fac, sa continui maine cu aceeasi formula sau sa renunt la dovlecel? Nu prea mai stiu ce sa-i dau, pentru mine era important sa fie chestii locale, ca astea importate nu imi insipra incredere. Dar pe aici nu sunt decat morcovi, cartofi si gulii. Si praz

Sa stii ca nu i-am dat formula deloc pana acum, ezit sa iau si cereale care au formula in ele, desi oferta de cele simple e limitata, mai ales ca eu caut bio si de 4 luni, nu de 6 (este orez, azi am gasit mei si ovaz).

Iti mai scriu pe PM.

Irinusha,
Eu intentionez sa-l alaptez pana la un an, citisem undeva ca nu s-au demostrat beneficiile alaptarii prelungite peste, insa nu m-am documentat serios. Un pic mai incolo.

Mica, Arcadia, Lauradi, Motannel, Mihamora
multumim!

Multumiri fetelor pentru felicitarile de 6 luni!

Ella, tu n-ai mai scris saptamana asta.... Mult de lucru? Cum a fost week-end cu Boby?

Didi, cum si cand va mai diversificati?

Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

CRISTINA multumesc pentru mesaj!
GRAVIDUTA pai cica noi stam departe adica in berceni si ea in bucuretii noi.Noi avem maisna ea nu!Si sta la curte unde ia copi;u aer cica

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger

minunea noastra Stefan 13.06.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

red]Madi, al meu nu e plingacios, se trezeste noaptea sa manince, de 2 -3 ori/noapte, incepe sa povesteasca, nu plinge numai daca incerc sa il intorc pe o parte fara sa ii dau laptic. Bineinteles asta nu e o problema mare, fata de cei bolnaviori, numai ca ma gindesc ce frumos ar fi sa doarma toata noaptea.
Numai eu[/red]- noi adormim numai de o luna singurei, nu renunta sa incerci sa il pui in patut neadormit, stiu cum e sa iti rupa miinile de tinut in brate. Poate are o perioada de reacomodare dupa stat la bunici. Bunicii, si nu numai, toti care vin in vizita trebe sa tina copilul in brate! Si noi luam educatia de la capat la plecarea lor
Noapte buna, bebei si parinti de bebei

Ioana mama de bebe Patrick (01.06.07)
http://patrickbichis.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetelor m-am luat cu vizita la soacra si am uiata ce era mai important:

LA MULTE LUNISOARE CAPSUNICILOR CARE MAINE MAI IMPLINESC O LUNICA.SA VA DEA DUMNEZEU MULT NOROC,SANATATE SI MULTE BUCURII MAMICILOR A CAROR CAPSUNICI MAINE MAI FAC O LUNICA!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger

minunea noastra Stefan 13.06.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Salutare,

Revin si eu inainte de culcare...

PEPSI, prajitura a iesit bine, aspectuoasa, e deja terminata doar ca in loc de vanilie... am turnt esenta de migdale... ca NU mai avem in casa si nu puteam lasa aluatul sa si sa dau o fuga sa iau vanilie... asa ca toata lumea se intreba ce prajitura e aia

Pitica, la noi PRIMA oara cande se IMPARTASESTE este atunci cand e el constient (in general 10-12 ani...) dar noi am fost aproape saptamanal a biserica duminica si l-a miruit... Eu zic ca daca TU SIMTI ca e bine sa-l impartasesti atunci asa sa faci!!!

Woooow... CHOWPERSAAAAAA.... ce baiat VOINIC! Nu are nici 7 luni si deja se ridica singur in picioare! Avem niste capsunei numa' unul si-unul...

Graviduta in cartea de la aparat ese explicat si unul digital si unul cu buton care se invarte... Modelul eu e cu verde... jos si cu buton care se invarte...

Carstea... acum inteleg de c dr. isista sa faci vaccinul romanesc... eu zic cat ai stai in Ro sa-l duci la un spital de copii...

Arcadia.... pi n stiu de ce nu merge.... mai multi au vazut filmuletele... si nu ma pricep sa-ti zic care e problema

ELTEKA, eu am CD-uri dar nu pot fi copiate ... ca am mai incercat

Gata...fug la culcare... mai bine zis sa ma uit la un film...ca somnul parca nu-mi vine

AAAAh... si sa nu uit: KAY, numai maine nu-i poimaine... de-abia astept de marti incolo sa revii cu vesti zilice despre SOSONICA!

Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Andrada esti de belea!

POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat

Mergi la inceput