Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (57)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by alionushca

P.S. Sincer - cite odata cred ca degeaba vorbesc si nimeni nu ma aude, asa pierd timpul scriind mesaje intregi - chiar ma intreb oare atit de mare e credinta in medicamente - oare chiar medicul este mai destep decit insasi natura.

Adica oare stim noi mai bine decit organimsul de ce are el nevoie?

cam asa e, insa cine are urechi de auzit aude si tine minte. Nu toata lumea e receptiva la ce zici tu ptr ca tu zici niste chestii altfel fata de ce auzim non stop in jurul nostru.

quote:

P.S. De cind s-au nascut bebelusii nostri eu vorbesc de mecanisme de protectie, de calire, de importanta plimbarilor in aer liber - si ca toate acestea intaresc imunitatea - si tot sunt dese cazurile cind - ,, stau acasa ca e frig,, , ,, ii dau niste vitamine ca nu are pofta de minacre,, , ,,ii dau nu stiu ce tratament pentru ridicarea hemoglobinei,, - halal de atita scris

in mod cert nu vei reusi sa schimbi comportamentul multora dintre noi, dar ptr cele care macar intentioneaza sa aplice din sfaturile tale, merita sa mai scrii, chiar daca citesti numai despre picaturi, si imunostimulatori si vitamine de pofta de mancare si...etc.

Cum fac io: cand ma imbolnavesc io...stau si "ma lupt" cu boala pana nu mai pot. Cand nu mai pot de obicei primesc medicamente, pana atunci nu iau decat batuta.

Cu Rares nu prea imi da mana sa ma "joc" asa si slava domnului nici nu a tb sa fac asta prea des. Cand a racit i-am dat antitermic si ser fiziologic la greu. Nu puteam fara astea ptr ca facuse febra mare. In cateva zile i-a trecut insa am fost la medic ptr control si am fost depistati cu bronsiolita si suspectati de pneumonie. Ultima nu s-a confirmat, dar ptr prima am facut tratament cu aerosoli.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Mai este vreun copilas care a implinit 8 luni si sa nu vrea inca sa paseasca? Ca fetita mea nu vrea nici deloc.Si nu stiu ce sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Neata!

alionushca sa nu crezi ca nu esti bagata in seama eu sunt absolut incantata ca mai exista mamici mai "spartane". Eu te citesc cu drag dar nu raspund daca nu am ce sa spun. Si nu am ce sa spun altceva decat ca sunt deacord cu aproape tot ce spui tu.
Motive am muuulte ca sa fiu de acord cu tine ( poate nu din aceleasi considerente ca si tine), o sa enumar cateva doaracestea sunt pareri personale si nu recomand nimanui sa se ia dupa mine:
vitamine- nu sunt de acord cu ele pt ca daca ii dai corpul se va "lenevi" si nu isi va mai dezvolta mecanismul natural de extragere a vitaminelor din alimente.
aer proaspat - obligatoriu aerisit din ora in ora cate 10-15 minute daca e iarna ( afara temperaturi sub 8-10 grade) sau si mai bine tinut geamul deschis daca e mai cald afara. E apsolut logic ca daca nu aerisesc ajungem sa ne respiram propriile noxe ( co2 si microbii din propria respiratir) plus ca aerul statut e nociv.
plimbare afara!- obligatoriu si aici cred ca nu exista limita de timp. Cat mai mult posibil indiferent de temperatura sau vreme. Singura limitare o consider normala cand copilul e bolnav si face tratament si ti se recomanda sa nu il scoti, vorbesc acum de bronsite, pneumonie sau alte boli rezultate din agravarea unei simple raceli. Dar si in acest caz ramane aerisitul.
imbracaminte- cat mai lejer posibil, adica nu infofolit. Motiv: in primul rand trebuie da isi dezvolte propriul mecanism de aparare contra frigului. Si pe de alta parte nu frigul imbolnaveste ci umezeala, bacterii, virusi etc. Sa nu uitam ca daca afara sunt sub -4 grade mor toti virusii, epidemiile de viroze si gripe se fac cand afara sunt 10-15 grade. Nu sunt de acord cu fular la gura! isi respira proprii microbi plus umezeala plus frig rezulta clar o sensibilizare a aparatului respirator.
antibiotice- doar daca TREBUIE adica daca copilul raceste astept cateva zile sa vad daca ii trece sau macar se amelioreaza, in aceste zile tin febra sub control cu antitermice si ceaiuri multe, daca se agraveaza ( puroi in gat sau alte complicatii) atunci dau antibiotic.
alimentatie- cat mai naturala si cat mai de "regim" - nu cu sare ( am incercat sa ii pun sare si a papat mai bine), nu porc, nu dulciuri, nu prajeli, nu grasime animala, etc - da legume, cat mai multe feluri si fierte la abur multumesc Ela de idee! daca nu te auzeam pe tine ca faci legumele la abur mie, cap sec, nu imi trecea prin gand , da fructe, da branza, iaurt, smantana .

Lista poate continua dar ma opresc sa nu umplu forumul cu gandelnitzele mele si sa nu plictisesc lumea.
REPET sunt pareri personale si intra in categoria : eu asa fac voi nu trebuie sa faceti ca mine

Va sarut pe toate si pe toti !

la toata lumea de la Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Raceala (muci si tuse) - eu nu dau nurofen, eferalgan sau altele... astea's pt. febra si dureri... cea ce nu e cazul daca e raceala... In schimb ser sau spray cu apa de mare in nas, sa defunde caile respiratori, pt. tuse stodal sau de la plafar sirop de tuse...

Am mai aflat una... azi ma pun pe testat... un vas cu apa cu cateva picaturi de ulei de eucalipt (5 pic la u npahar de apa) pe calorifer ... desfunda caile respiratorii ... se gaseste la plafar.

Cand / daca lucururile se inrautaesc... febra mare adica... fugim la dr. si ce zice dr. aia facem... De obicei e vorba de viroza... si atunci nu-i asa de usor... trebuie sa ajutam organismul sa lupte cu boala... A
m ajuns la concluzia ca racelile nu mai sunt ce erau odata... io nu ma imbolnaveam in halul asta cand eram mica... pai acu daca iau vreo viroza se intampla s-o mai combin si cu o enterocolita virala...
Cand sunt io racita... las organismul sa lupte... dar e simplu... pt. ca eu stiu ce simt, cum sunt, cand e cazu sa iau medicamente sau cand pot sa raman doar la ceaiuri si lamai etc.
La copiii nu mai imi vine sa fac la fel... pt. ca nu stiu din exterior cum sunt ei...

Vitamine si pofta de mancare... vitaminele fac pofta de mancare atat cat sunt date... Pe urma o luam de la capat... Doar n-o sa le dati vitamine non-stop... In plus, vitaminele date acum vor avea "efecte" peste ani, la adolescenta...
Vitamine doar daca la analize ies lipsa... altfel, pt. pofta de mancare NU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Neata,

of fetelor ca bine mai graiti....

Elyanne, Diane, nu mai zic de Alinushca, aveti multa dreptate...Eu si acum ma simt vinovata ca gaza mea racise un puic, secretii multe si n ice rosi gat iar dr i-a rec antibiotic.Pana aici k, dc asa gandeste ea...insa stupida de mine i-am si dat, dar nu mai fac greseala asta NICIODATA...mi-a fost si un pic teama sa nu faca vreo infectie, dar de acum gata cu temerile.in privinta Alexiei eu consider ca e fff puternica, a luptat cu viata inca de mica, a luat in greutate, n-a racit decat o data si asta c-a luat de la mine, e k fetita si chiar n-as vrea sa-i distrug imunitatea...
ELYANNE o sa incerc si eu uleiul de eucalipt.

DESPRE NOI, a venit mama si e mult mai bine insa ne omoara pe-amandoua ca nu mai sta deloc, vrea sa mearga intruna asa ca mai folosim si hamul ca nu mai putem..
DE MOS NICOLAE, i-am luat un leagan, desi nu incape in cizmulitele ei mici, sa vedem acum trebuie ancorat de tavan cred...
Bunicii au fost mai darnici ne-au si luat cadoul de craciun, e vb de televizorul LCD dorit, asa ca sunt mai linistita in privinta radiatiilor, cel putin...

o zi buna la toti!!!!

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Scuze, Doina , tu ne-ai dat sfaturile alea bune..

Ah, uitasem sa va spun ca de 2 nopti Alexia doarme in camera ei, iar eu cu urechile ciulite...Ce sa facem trebuie sa se obisnuiasca ca-i fetita mare...

dc vreti idei de caduri de Craciun, eu m-am gandit la uncaledar pesonalizat asa ca sunt in cautare deoferte bune ca-s cam piperate preturile.as vre s-o bag pe Alexia la sedinta fota sa-i fac cate o poza reprezentativa pentru fiecare luna in parte...sa vedem ce reusim sa facem...
imi cer scuze pt greselile de tastat, am o tastatura wireless si imi face figuri vad....

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Intru pe fuga ca am mult de lucru, Maria e super mataita si ziua si noaptea si evident iar nu mananca. Ieri a reusit sa manance numai lapte celelalte mese le-a sarit.

ALIONUSHCA- cum au scris si fetele , chiar citim ce scrii iar eu una am aplicat multe din sfaturile tale cu succes. Cred ca influentata de cei din jur as fi ajuns sa o infofolesc pe Maria si sa stam mai mult in casa asa Mariuca e imbracta potrivit dupa parerea mea, prea dezbracata dupa a altora, si e f fericita ca o las sa misune peste tot chiar daca nu am covoare si in casa sunt 21 de grade.

Va urez o zi placuta tuturor. Fugim afara si apoi din nou la lucru sper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

Diana 69, nici noi nu "dam" din picioare, nici macar de-a busilea nu ne deplasam; stam in picioare 1-2 minute, insa tzapene, fara sa ne miscam:)...nici dinti n-avem...ce mai, sintem intarziate!Insa atita timp cit e vioaie, sanatoasa (nu mi-a racit, n-a facut niciodata febra) si dr zice ca e super ok, nu ne facem probleme.Asa ca...nu-ti fa nici tu! :)Mami de Ilinca 15.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Winnicu si tuseste de dimineata...sinu e tuse seaca e din aia harcaita......
Elyanne stodalu e si pt tuse din asta harcaita?
Ca dr mi-e zis acuma la tel de paxeladine.......deci ce sa-i dau?

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 9

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna dimineat fetelor
scriu pe fuga

Eu ma simt incomod cind vad mesaje adresate mie - nu m-am suparat pe nimeni - nici nu am cum - stiu ca in mesajele mele se citeste printre rinduri fraza - faceti ca mine(incerc sa ma corectez) - insa eu rog un singur lucru (restul o sa vina de la sine) - inainte de a face ceva sa punem putin si logica in miscare, sunt lucurui care la prima vedere le respingem din motiv ca la noi asa nu se face - insa nu tot ce e nou sau ce nu fac toti ci doar citiva este incorect.

P.S. si nu-mi scrieti mesaje de multuumire ca ma emotinonez toata

Puiul mamei la ,VI , VII lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput