Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetili

Lumi Nag - cind lu Ilinca ii curgea nasucul eu am facut urmatoarele:

-cit mai des ii turnam in nasuc(indiferent de vointa ei - asta trebuie si gata pentru sanatatea ei) - picaturi de solutie fiziologica - des asta se are in vedere macar o data la juma de ora.

- analizezi aerul care il respira - adica daca geamurile sunt inchise, umidificator sau ceva ce umezeste cit de cit aerul nu-i - inseamna ca e rau (in general e rau) - in cazurile de raceala - cel mai important e aerul care il respira (sper sa nu va suparati - dar repet acest lucuru de sute de ori) - in aceasta cauza depuneti efort pentru a ameliora situatia - geamuri deschise (cei cu frica de geamuri deschise nponstop - macar aerisesc camera cit mai des),vase cu apa sub calorifer, paturi pe calorifer - pentru a scadea temperatura in casa(temperatura ridicat in casa = aer si mai uscat = greu de respirat)

- daca se respecta idea cu geamuri deschise = temperatura scazuta in camera - copilul se imbraca putin mai grosut(de la bodi cu mineca scurta la cel cu mineca lunga, cei fara ciorapi - pun ciorapi)

- cit mai mult timp afara - aici amintesc iar despre cit de important aerul care respira copilul - nu inteleg fraza - ,, nu ies afara ca e frig,, - unde sa vazut asa ceva - inca - 10 nu a fost(la noi acum e +2) - si deja ne plingem ca e frig - atunci sa nu aud ca ne jeluim - copilul raceste, nu are pofta de mincare, e pasiv, nu doarme bine - cred nu trebuie sa spun cit e de important plimbarea afara - si mai repet nu este timp urit si haine prost alese

La noi totul e binisor - azi am avut in vizita - un bebelus de 11 luni - si o bebelusa de 27 saptamini(in burtica la mamica ei) A obosit-o vizita - acum doarme dusa.

Am avut o zi plina de evinemte - si sunt prea obosita, parca am mai vrut sa scriu ceva, dar am retinut doar ultimul mesaj.

Somn usor - nopti linistite

Puiul mamei la ,VI , VII lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

ZADI, si pediatra mea tot asa imi consulta copilul, dar in maxim 20 minut e gata. Am zis mult 20 minute, ca nici atat nu dureaza. Bataile inimii 60 secunde, splina si ficatul maxim 30 secunde, ganglionii cateva secunde ca palpeaza. Dureaza mai mult sa il dezbrac pentru cantarit si masurare. In rest dureaza putin. Si eu urmarec sa vad daca il consulta peste tot.

MIHAITA 31 MARTIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Karra80 lasa organismul sa lupte singur - organismul are mecanisme de protectie, nu degeaba vorbim la tot coltul de imunitate , de rezistenta a organismului - daca noi nu-i permitem organismului sa lupte singur cu boala - daca nu are febra, daca maninca bine si doar curge nasucul, starnuta - atunci lasam organismul sa lupte - pentru ca punindu-i piedici prin administrarea imediata a tratamentelor considerate de noi mai eficiente decit insasi mecanismele organismul - noi nu facem altceva decit sa le adormim - si drept rezultat in viitor - la cea mai simpla raceala vor trebui tratamente la greu.

Sunt situatii in care o insanatosire are nevoie de un singur lucru - sa nu impiedicam organismul sa lupte singur.Asta desigur daca mecanismele nu au fost adormite de mic copil.

Si acum giduri cu glas tare adresate mie

P.S. Sincer - cite odata cred ca degeaba vorbesc si nimeni nu ma aude, asa pierd timpul scriind mesaje intregi - chiar ma intreb oare atit de mare e credinta in medicamente - oare chiar medicul este mai destep decit insasi natura.

Adica oare stim noi mai bine decit organimsul de ce are el nevoie?

P.S. De cind s-au nascut bebelusii nostri eu vorbesc de mecanisme de protectie, de calire, de importanta plimbarilor in aer liber - si ca toate acestea intaresc imunitatea - si tot sunt dese cazurile cind - ,, stau acasa ca e frig,, , ,, ii dau niste vitamine ca nu are pofta de minacre,, , ,,ii dau nu stiu ce tratament pentru ridicarea hemoglobinei,, - halal de atita scris

Daca vreti trintitii aici niste comentarii si roshii - ca eu m-am saturat de atita scris intruna.

P.S. asta nu inseamna ca eu ma retrag sau ca nu am sa incerc sa bag cu chiu cu vai ceva altceva pe forum. Am scris si eu sa fie scris - ca sa nu tin in minte si sa ma cert cu voi in gind

Puiul mamei la ,VI , VII lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Aliona, nu trebuie sa te superi pe noi, dar e chestie de idei inradacinate de generatii. E greu sa schimbi mentalitati, in special intr-un domeniu atat de delicat, copiii nostri. Eu personal, incerc sa aplic sfaturile tale. Asta cu geamul deschis peremanent, nu stiu inca cum sa o aplic. Asa dintr-o data sau treptat? Mie imi place sa stau cu geamul deschis, dar noaptea nu il deschid. De cand cu fata, insa, il deschids doar sa aerisesc. Ma gandesc, insa, uneori ca aerul e irespirabil. Am ami deschis geamul cu ea in camera. N-a patit nimic, dar imi trebuie mai mult sa-mi schimb ideile. Pentru tine e usor ca ai incredere in doctorul tau drag. Noi, aici, nu prea putem avea incredere in doctori, iar cineva sa ne incurajeze in sensul asta, cred ca nu exista la noi. Eu am zis de multe ori ca am fost binecuvantata sa te intalnesc pe acest forum, altfel cine stie ce copil infofolit aveam. Asa ca scrie in continuare si nu te simti neluata in seama pentru ca stiu sigur ca multe mamici de aici au de ce sa iti multumeasca.

Si pentru ca tot s-adiscutat, mai voiam sa va trimit la niste articole despre pusul la olita. Mie mi se par interesante, dar, pana la urma, fiecare procedeaza cum crede ca e mai corect pentru copil.
http://www . parinti . com/modules.php?name=News&file=article&sid=178
http://www. nou-nascuti .ro/puericultura.html?id=522
http://www. parinti .com/Marea_problemaolita-articol-33.html
iar pe asta il pot pune fara spatii http://www.desprecopii.com/info.asp?id=437

Noapte buna mamici!

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Vad ca pe parinti . com articolele alea se bat cap in cap in privinta locului in care se pune olita.

pentru tot !

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

aliona, sa stii ca eu cred foarte mult in vorbele tale. o fac instinctiv, pur si simplu mi se pare mai viabila teoria ta decat cea prin care multa lume crede ca indiferent de ce sufera copilul, tre sa-i dam antibiotic.

asa cum eu cred in ceea ce tu spicuiesti aici din cartea medicului rus, asa multe mamici cred cu sfintenie in medicul pediatru la care isi au inscrisi copiii.
eu am tata medic si pe noi ne-a crescut fara injectii si fara medicamente. zicala cu "cizmaru n-are cizme" ni se potriveste de minune. noi acasa la mama nu avem nici macar banalul algocalmin. am patit-o de multe ori sa ma doara nebuneste vreo masea in miez de noapte si sa nu am nici un calmant la indemana.

sa stii insa, ca povesti multe am auzit de la tatal meu. sunt pacienti care din momentul in care vin la consultatie, vin setati pt. "celebra" reteta cu antibiotic. tata incearca in fel si chip sa-i convinga ca nu e nimic grav, sau se poate trata si pe alte cai, insa pacientul nu pleaca din cabinet pana nu se vede cu antibioticu pe reteta.

si acum sa va spun ceva haios. pe vremea bunicilor nu prea se auzise de radiografie. sau era ceva care se facea rar in cazuri extreme. cert este ca toata lumea din satul bunicilor priveau radiografia pulmonara ca pe "leacul suprem", nu ca pe un mod de investigatie.
si atunci, de cate ori venea bunicu pe la slobozia, ii spunea tatalui meu: "mai da-mi si mie o trimitere sa fac o radiografie pulmonara, ca tare bine m-am simtit dupa ce-am facut ultima oara".

sper ca ati inteles cum sta treaba cu persoanele obsedate de medicamente. eu de multe ori m-am gandit ca persoanele obsedate de medicamente si care vad rezolvarea problemelor lor de sanatate doar pe calea asta, au ceva la psihic. totul pleaca de aici. e logic ca organismul uman este capabil sa-si poarte de grija. face asta de mii de ani. e iarasi adevarat ca sunt si cazuri in care e imperios necesar un tratament medicamentos.
dar sa facem diferenta intre o simpla viroza, o mica raceala, o lipsa a apetitului s.a.m.d. si o complicatie care poate pune viata in pericol.

eu sunt CONTRA tratamentului injectabil. am mai spus asta si sunt mamici aici pe forum care apeleaza la astfel de tratamente din comoditatea (PROBABIL) de a administra un medicament oral, iar mie nu mi se poate decat face mila de saracii copilasi.
da...stiu...o sa se voteze sa fiu data afara de pe forum pt. nemernicia cu care am vorbit, insa eu asta simt: MILA.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Din olita in olita, uite peste ce am mai dat:
http://www. lumea piticilor .ro/?aid=2876&caption=Olita_ideala_!
http://puiulmeu.blogspot.com/2007/05/olita-de-cand.html
si asta, care nu are legatura cu olita, ci cu modul in care alegem jucariile pentru copil http://toys.nursery-guide.info/skills/baby-toys-building-confidence.php

pentru tot !

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Buna noapte ,stup.V-am citit mesajele si am admirat pozele.
Arissa, mersi pentru intrebare.Tudor al meu este un copil nazdravan cu bunele si ,,relele"sale, si imi ocupa tot timpul ( alaturi de Aneta,fiica cea mare)

la bune trecem: 2 dinti la activ, manaca aproape de toate, fara nazuri, merge bine de-a buselea, se ridica in picioare tininadu-se de obiecte sau de marginea patului, este un copil super activ cu dorinta de miscare continua, curiozitati.In plus cel mai mult trebuie sa apreciez faptul ca Tudor nu mai plange in carut si ii place afara( dupa tot scandalul care a durat vara trecuta)
la ,,rele" trecem:
-program de somn inca neregulat (cand adoarme la 8.30 cand la 12).Se trezeste noaptea la 3 si la 6 si dupa 4-5 minute de supt , adoarme .Am incercat faza cu lasatul sa urle si ceai sau apa in loc de lapte dar nu a mers. Urla cate 45 de minute asa ca am renuntat. Poate nu este pregatit sa renunte la mesele de noapte.!!Oricum laptele de la titi este pe sfarsite asa ca ma gandesc ca atunci cand se va termina poate nu-l va dori.
-A cazut cu premergatorulcaci ii place sa alerge cu el prin casa.A incercat sa treaca peste pragul dintre camere ( care este de vreo 2 cm) in fuga , si a venit cu fata de gresie.In afara de o vanataie la arcada nu s-a intamplat nimic grav.
-Scotoceste prin sertare spre disperarea mea.Am cumparat azi opritoare pentru sertare (din astea) dar am luat o mare plasa:lipiciul este vechi si nu se lipeste.
am invatat sa santajeze si se face ca varsa cand ii dau sa manance iar cand il cert, rade
plange destul de des,si mai noi la persoanele necunoscute care ii vorbeste.Mai noi a auzit ciinii de pe strazi, azi noapte , si a inceput sa planga.Deci a aparut sentimentul de frica.

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

STEFIMIK noi am facut PENTAXIM ( injectabil). la 2,4,6 luni si costa 1,5 mil.Pe langa cele trei vaccinuri obligatorii -VPO,DTP mai contine si vaccin impotriva haemophilus B. Mi s-a parut important si in plus administrarea sub forma de picaturi -cea obligatorie nu mi s-a parut o modalitate sigura de vaccinare. Picaturile pot fi date afara sau nu se pot absorbi.Si nu in plus nu trebuie sa tin de perioadele de vacinari programate.

Fetelor am si eu o intrebare.Pe cine pot intreba un lucru in legatura cu programele de vaccinare.Fetei mele , la 9 ani i sau administrat , la scoala, vaccinarea pentru DTP si VPO.Cand i-am solicitat doctoritei sa-i treaca vaccinul in carnet( ca asa mi s-a parut normal) mi-au spus ca nu sunt obligate.In fine, nu asta era important dar uitandu-ma si pe carnetul de vaccinuri al lui Tudor am descoperit ca la 9 ani, se face si vaccinul antihepatita B.( e adevarat ca in cel al fetei nu era trecut).Doamna doctor de la scoala a spus ca nu se face , dar consider ca daca s-a trecut in carnetele celor mici s-a considerat ca trebuie facut si la aceasta varsta .

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Neata!
Multumesc Karra si Aliona pt raspuns.
Aliona sa stii ca si eu apreciez foarte mult ce scrii tu despre calirea organismului.Si nu doar apreciez, ci si pun in practica.Asa ca o sa fac precum mi-ai "prescris" .Oricum muci parca nu mai are ca acu 2 zile.Atunci ii curgea apa din nas si il gaseam cu mucii pan' la gura .Acum e ceva mai bine.
Si George vara asta nu iubea deloc plimbatul afara dar am insistat sa-l invat tocmai pentru ca stiam ca trebuie scos afara.

Mamica fericita de ingerasul mult iubitGeorge Catalin

Mergi la inceput