PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (64)
Raspunsuri - Pagina 7
anasia spune:
emiliapop, uite niste papanasi, pofta buna; scuze ca vin asa de tarziu;
Papanasi fierti
150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spums; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun într-o forma, se toarna smantana si se pun în cuptorul incins 5 min.
din acestia fac eu:
200g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita gris, 1 lingurita faina; eu fac numai cu gris in loc de faina; se fierb 10 min in apa cu sare;
sau
100g branza de vaci, 20g faina sau gris, 1/2 ou, 5g unt sau 1/2lingurita de smantana, 10 g zahar;untul sau smantana se pun la servire, pe papanasii fierbinti (sau sirop, dulceata, iaurt cu fructe);
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
Babee spune:
Am facut aseara bulgarasii cu branzica, am pus cottage cheese si nu am mai adaugat laptic ca era destul de zemoasa branza.Anasia multumesc mult de reteta, au papat cu pofta toti![]()
Asa...sortasem hainutele de bebe fata/baiat de ceva timp, astazi le-am pus la spalat,sa se usuce, sa le calc si gata...sa iau pampers si una alta si il asteptam cuminti pe bebe.DPN-ul meu este 24 Februarie, dar simt eu ca e putin mai devreme ca si ceilalti s-au nascut putin mai devreme.Cum o fi, sanatos sa fie bebe si gata
.
Tata pleaca in seara asta, si-a facut bagajul si Phillip e trist
.Cred ca simte si el nevoia sa stea mai mult cu bunici, dar daca nu se poate eu ce sa fac?M-a intrebat de ce nu mergem si noi cu avionul ca ajungem repede.Tata a fost anul trecut in Decembrie, acum a mai venit si ne-am mai vazut de Paste si in Septembrie.Mama...nu vrea sa vina si eu m-am obisnuit, numai ca mi-e mila de astia mici cand aud alti copii ca-si striga bunicii si ma intreaba ei de ce nu au-aici.Si am picat nitel in butoi...
Week-end frumos tuturor
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Piersicutze spune:
Babee felicitari ptr baietel. Imi pare tare rau, ca cei mici sunt tristi. De ce nu vrea mama ta sa vina acolo?
Emilia si Doniro felicitari si voua pentru puiutii din burtica. Nu cred, ca am apucat inca sa va felicit.
Noi azi avem in sfarsit caldura. Ne-a lasat centrala si acum suntem iar reconectati la tehnologie, a fost un circ intreg, o saptamana. Noroc, ca am avut aer conditionat si ne-am putut incalzi cat de cat asa, dar apa de la robinet a fost gheata.
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am tot citit azi si am vrut sa scriu dar nu am mai apucat.
Gabriela felicitari pt baietel am admirat ei si eu puiutii tai f simpatici. Pupici de la noi sunteti o familie tare frumoasa.
Doamna C distractie placuta la munte!
Emilia deci nu sunt singura care viseaza mancare. Mie mi s-a pus pata pe kfc, stiu ca nu e sanatos dar daca asta imi trebe, si tortelinni formaggio cu sos de tomate si ierburi de la pizza hut. As merge in fiecare zi la ei sa pap din astea.
La noi papanasii se fac prajiti nu fierti. Fierti nu am papat niciodata tre sa incerc si eu.
Anasia multumim de retete. Suna tare bine.
Julax multumim ca te gandesti la noi.
Tot cu raceala ma termina efectiv sa vina primavara poate nu om mai raci asa pe banda rulanta.
Sabina ma bucur ca ati rezolvat cu centrala stiu ce naspa e si noi am tot avut probleme la casa cealalta.
Azi am stat numai in casa a fost un vant nebun la noi vajai tot pe afara. Speram maine sa nu fie chiar asa urat sa putem iesi la aer.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
anasia spune:
fetelor, am fost si la kidex, cu noaptea in cap, sa nu prindem aglomeratia, mai slabut, da' merge; am gasit o caciulita f bine croita numai ca i-am luat o masura mai mare, nefiind cu pitica..i-am luat asa, ca de Mos, un set f interesant de imbinare, pijamalute intregi, o carticica cartonata "miaunica";saptamana viitoare e baby expo, asa ca avem ce vedea;
mada_mxm, cum stati cu raceala, v-a trecut?of si eu am fost innebunita dupa kfc; n-o fi sanatos, dar putin nu strica;
sabina
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
doniro spune:
Fetelor, m-a mancat in ......... sa o duc pe Daria sa vada faimosul brad din Piata Unirii. Am fost la pranz si am mancat la Pizza Hut (ca tot zicea Mada de mancaruri "sanatoase")- sunt cel mai mare fan al lor - si am insistat eu sa mergem si noi in Piata sa vedem bradul, ca Daria pe unde merge e cu ochii dupa becuri. Buuun, am plecat de acasa pe la 18 si cum tot Bucurestiul era in drum spre Piata Unirii, am ramas blocati de vreo 3 ori in trafic, se facuse deja 19 (ora anuntata pt aprinderea bradului) si noi tot nu ajunseseram. Circulatia s-a blocat total cand noi eram chiar pe o straduta care dadea in Piata, asa ca macar am iesit toti din masina si am vazut focul de artificii si bradul aprins. Daria a uitat sa clipeasca si sa respire, a fost hipnotizata de artificii, dar putin nedumerita, ca a si scancit de cateva ori (zgomotul probabil a speriat-o). La intors am facut 2 ore pana acasa, asa ca tare bine ne-am mai distrat noi de ziua romanilor...
La voi cum a fost?
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
cu Victor Mihai
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
emiliapop spune:
Anasia multumesc pentru retete!
Eu ce sa zic azi am petrecut ziua nationala facand ceva mancare pentru noi, sotul a stat cu asta micu, apoi a facut treaba sotul si am stat eu si dupaamiaza am hotarat sa facem si un carrefour sa improspatam frigiderul pentru purcica
care rade tot adica io.
Asa ca in spiritul reeducarii de care vb Cristina am zis hai sa o chem pe mama sa stea cu alex 2 ore si sa ies si eu.
Cand ne-am intors, am intrebat-o pe mama cum i se pare ca e Alex si ea crede ca e mai bine asa cum credeam si eu ca noaptea trecuta nu s-a sculat decat la 5 pentru laptic si apoi a dormit pana la 9.30 nemaifiind nevoie de aspiratorul bebelushului ca sa poata respira.
Ne-a dat doctora pentru nas si gat sinupret sirop si i-am dat dinasta si am zis ca a dormit bine si azi la pranz (3 ore) ca o da asta somnolenta fiind un sirop din asta pe baza de alcool din plante.
Si asa dupa ce a plecat mama m-a sunat tata sa ma intrebe ce face Alex si daca mai are temperatura si zic: "nu stiu ca nu i-am luat-o."
Si ma duc il schimb si masor temperatura: 38,8 C sa imi vina rau, sa pic jos.
Il chem pe sot sa ma ajute sa ii dau antibioticul ca era ora si ii mai masor odata temp:39,1 C m-a luat pe mine cu rau si binenteles ca am sunat la pediatra care oricum nu raspunde si apoi la doctora mea de familie care a zis ca: ori nu e buna doza de antibitic, nu e bun antibioticul asta ptr. ce are el, ori a facut pneumonie.

.
A zis sa ii scad temperatura si sa ma duc maine sa il asculte cineva la sp.de copii ca noaptea daca ma duc acum il trec astia pe injectabile si nu stiu de cine dau pe acolo.
Asa ca i-am facut frectie cu apa cu otet si sosetele la talpii si i-a scazut la 37,9 C si acum doarme dar eu sunt terminata si in noaptea asta tb sa il pazesc
.
A mai patit cineva ca temperatura sa revina dupa 5 zile de antibiotic, pai inseamna ca l-a luat degeaba?
emilia
cu
Anastasia si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
emiliapop spune:
Revin azinoapte dupa episodul asta nu a mai facut febra si a dormit bine, acum o ora avea 36,8C.
Pe prospectul la antibioticul asta Axycef acelasi cu Zinnat zice la reactii adeverse ca poate da febra medicamentoasa.
Voi ce ziceti sa ma duc sa il vada careva azi la urgenta?
emilia
cu
Anastasia si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
anasia spune:
emiliapop, of, bine ca v-a scazut febra; uite, finuta mea de 1 an si 10 luni a trebuit sa faca antibioticul injectabil dupa ce tratamentul facut cu el tip solutie n-a dat roade; ea a avut bronsiolita, tuse urata, tot asa puseuri de febra;
cu urgentele vezi si tu cum evolueaza temperatura;tb sa-ti spuna un dr daca febra a fost sau nu de la antibiotic;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica