Strumfi de iulie-august 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 12
Timi07 spune:
CarlaV incearca sa cauti pe torrente. Mai poti gasi pe Amazon povesti dar costa destul de mult shipping-ul.
Luna ma bucur ca ai iesit din butoi.Ce iaurturi ati degustat voi azi?
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
gabiarama spune:
La multi ani sarbatoritilor de astazi !
Stiti cit de tare ma amuza uneori subiecte de genul "nu-mi doarme copilul noaptea ,hai sa il educam " .Nu de alta ,dar si eu ma confrunt cu asa ceva .Daca cel mic se trezeste si maninca sunt in culmea fericirii , nu ma supar .Dar cind isi incepe mijlociul concertul de urlete in toiul noptii si mai si dureaza 2 ore aproape Off, copil needucat
Poze
samadhi spune:
LUNA: uite si pentru tine tort!!!!!!!
Nu stiu ce zice Anya dar mie mi se pare prea devreme fetelor sa dati copiilor iaurt!!!Merwana e cu cateva zile dupa Adelise nascuta dar ea nu vrea decat lapte nici ceai nu vrea mi l-a refuzat si altceva inca nu ii dau.... si nici ea nu are inca 4 luni.Eu cred ca copii trebuie sa aiba cel putin 4 luni implinite ca sa incepeti sa le dati eu stiu mai ce.... pentru ca scrie pe ambalaj "DUPA 4 luni"deci Adelise nu are inca 4 luni si la Alexi am vazut ca Giulia e nascuta pe 13 aug. deci de ce va grabiti si nu mai asteptati???? Desigur ca copii nu refuza dar oare nu e prea greu sa digere atatea lucruri deodata??? Eu si la Maxima am inceput diversificarea dupa 5 luni si la Merwana nu am sa ma grabesc sa ii dau inainte de 4 luni nimic altceva....Te rog nu te supara pe mine, e doar parerea mea, daca Anya zice altceva e okay fiecare are dreptul sa faca ce doreste, dar ganditi-va inainte la copii vostri.In plus, m-am tot gandit la tine cu ce ai scris la capitolul trecut despre al tau, ca nu face cum vrei tu si ca nu iti place, barbatii vor face mereu altfel, la fel si al meu a pus cum nu trebuia exact pampersul dar eu m-am bucurat ca nu mi-a lasat fata cu kk la fund cat timp eu nu eram, iar chestia cu pampersul ca nu l-a pus perfect m-a amuzat si i-am aratat cum se face... gandeste-te ca pentru al tau Adelise e primul lui copil si desigur ca vrea sa se joace cu ea, dar lasa-l sa faca cum stie si invata-l nu trebuie sa-l critici bucura-te ca face ca sunt unii care nu fac nimic si nici nu se ocupa de copii lor.Te pup si ti-am spus asta nu din rautate ci ca sa eviti neplaceri in viata ta.Tu stii bine cum se face, pentru ca esti mama dar el nu e ca tine si cel putin in viata asta nu va putea sa dea nastere unei fiinte de aceea bucura-te ca tu stii mai mult si ca poti imparti asta cu el.El este omul pe care il iubesti si ai ales sa ai copii cu el, deci merita sa-l respecti, si sa va respectati unul pe altul, din poza mi se pare un om calculat si inteligent, nu-l dezamagi, multi barbati sufera in ei si nu spun....
Inca o data si nu te supara pe mine!!!!
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
CarlaV spune:
Monika, si aici si mi se pare foarte de bun simt ce spui tu. Mie pediatrul mi-a zis sa nu ma stresez daca fix la 6 luni si nu va dori copilul sa manance diversificat, ca la 6 luni fara o zi nu m-as fi stresat. Eu am invatat multe din experienta ta de mamica de doua fete superbe.
Hai sa-ti zic aici ca sa se amuze fetele cum a facut sotul meu cu copila intr-o dimineata... Eu dupa masa de la 6 mai vreau sa dorm pana pe la 10, dar Saby la 8 e fresh si gata de joaca, asa ca se duce sotul in sufragerie si imi inchide usile ca sa pot dormi. Eeee, intr-o dimineata cand m-am ridicat si eu din pat, era disperare mare, Saby facuse caca pana la gat, ii iesise din pampers si murdarise toate hainutele pe care le avusese pe ea plus cearsaful. Sotul ca sa nu ma trezeasca a dezbracat copila, a sters-o cum s-a priceput el mai bine, i-a pus pampers (culmea, bine!) si nestiind cu ce sa o mai imbrace, i-a pus sacul de dormit, a facut 30 grade in camera, i-a pus paturica in loc de cearsaf si asa m-au asteptat amandoi sa ma trezesc. Evident ca era o caldura ca vara in camera si ca eu as fi curatat puiul mai bine, dar am fost foarte multumita ca s-a descurcat si mi-am facut si eu somnul.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
CarlaV spune:
Timi, multumesc, o sa caut pe torrente. Asa e, shippingul de pe Amazon e cam scump, mai ales daca e din SUA, nu din UK, plus ca ei trimit si cam tarziu coletele, asta am patit cu niste calendare.
In completarea povestii de mai sus, am gasit expuse ca pe trofee hainutele pe care le murdarise fii-mea .
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
Luna1 spune:
Timi iaurtul se numeste petit filou. Exista si de la danone.
Samadhi daca ai fi citit atent ai fi aflat ca Adelise are reflux si vomita la greu. Cereale i-am dat cu acordul medicului de aici in situatia in care Adelise vomita noul lapte. Nu ma scuz iti explic doar. In situatia asta eu trebuie sa ma asigur ca Adelise totusi are ceva si in stomac. Daca era cineva sa militeze pentru diversificare dupa 6 luni chiar si la copiii alaptati artificial aceea eram eu. Din pacate la noi nu se poate. Cred ca daca te-ai lovi de asa ceva n-ai mai sari sa judeci imediat.
In concluzie cred ca e bine sa mai si citim inainte sa sarim la judecat.
Sincer m-am enervat pentru ca-mi sunt de ajuns sentimentele proprii de vinovatie nu imi mai trebuie si comentarii de genul eu sunt sfanta si fac totul bine ia uite ce gresesti tu.
Scuze dar m-a ajuns oboseala nu-mi mai aduc aminte ultima oara cand Adelise a mancat fara sa urle si dupa tot efortul ala (ii dau sa manance inclusiv plimbata in brate, la lapte ma refer) sa nu vomite tot.(sau app tot caci n-am masurat).
Va las
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
samadhi spune:
LUNA: inteleg sensibilitatea ta din cauza situatie stressante cu cea mica, dar daca iti refuza laptele crezi ca iaurtul care contine si el lapte ii face bine??? Am citit ca ii dai cereale si nu am zis nimic ci mi se pare ciudat sa se inceapa de pe acum cu iaurt.Nu sunt o sfanta si nu consider ca nu fac greseli, dar am vrut sa-ti zic parerea si nu cred ca Anya e de acord cu iaurtul inainte de 4 luni!!!! Exista si aici cereale care se dau la copii care sunt bolnavi si au febra si vomita laptele, orice copil bolnav face asta, si se complecteaza prin altceva, ca sa supravietuiasca cumva, in plus exista copii care refuza sanul de prima data sau sunt alergici la lapte sau eu stiu mai ce si trebuie hraniti altfel, dar atunci nu folosesti iaurtul ca forma a complectarii. Nici nu stiu de ce se vand astfel de iaurturi, aici scrie pe unele de la 5 luni, pentru ca multi inteleg acest "dupa" ca si cum ar trebui dat inainte de 4 luni.
Daca Adelise saracuta sufera din cauza laptelui nu ii mai da, cauta sa gasesti raspunsul de ce il refuza si daca refuza noul lapte cu atat mai mult trebuie sa fie un semnal de alarma pentru tine, si nu sa te superi pe mine ca nu iti vreau raul si nici copilei tale. Cauta un pediatru bun care sa ii faca analizele sa vada de ce refuza laptele.
Eu iti doresc tot binele din lume si sa ai zile si nopti linistite alaturi de micuta ta.E ingrozitor sa suferi pentru ea, inteleg asta.Si nu am intentionat sa arunc in nimeni cu rosii.... crede-ma!
samadhi spune:
CARLA- Merci! M-a amuzat povestioara ta! E colosala! La fel si Merwana s-a umplut nu o data pana in gat, dar am fost eu pe faza si desigur am spalat-o imediat.Al tau a stiut ce sa faca in felul lui.
Desigur ca daca alaptezi e cel mai bun lucru posibil pentru Sabi.
Fiecare decide ce e mai bun pentru copilul lui!Iar instinctul de mama nu insala niciodata!
samadhi spune:
Am cautat la google de curiozitate sa vad ce contine acest iaurt petit filou, si am dat peste asta : https://community.vhi.ie/eve/forums/a/tpc/f/666103/m/271102611
aici sunt mame care spun ca au mancat copii lor care sunt la peste 6 luni si au vomat, dureri de burta etc... si ca contine acest iaurt zahar, chiar daca mai putin ca cel de la danone. Sa spuna Anya ce se intampla cand dai unui copil produse care contin mult zahar...!!!
Simo78 spune:
Luna nu te necaji, probabil Samadhi, fiind ocupata cu doi copii bolnavi, nu a urmarit pe forum toata povestea cu hranitul Adelisei si toate incercarile tale.
In alta ordine de idei, am aflat ca doctorul a conversat cu soacra tot ce ma plangeam eu ca ar fi trebuit sa vorbeasca cu mine...si am intrebat si eu de ce cu ea, credea ca eu sunt bona? Ar fi fost normal sa vorbeasca direct cu mine si nu sa-i spuna ea ce crede ca stie, infirmatiile obtinute direct de la sursa sunr cele mai bune.
A zis ca se descurca greu in engleza...am intrebat "si cum a facut fac de med in america?"..."da, da, ai dreptate". Am rugat-o pe viitor sa nu mai vorbeasca in numele meu cand eu sunt de fata si mai ales intr-un caz atat de deosebit, vizita la pediatru pentru "copilul MEU"
Si sa nu vi se para ca sunt rea, dar cand vine vorba de Matei, ii fac pe toti sa manance foc decat sa fac un compromis in ceea ce-l priveste.
Si un var de-al soacrei are gripa si s-a oferit sa se duca sa-i lase mancare. I-am zis da bine, dar poate o sa aduci gripa acasa, iar sotul s-a vaccinat din fix motivul asta, sa nu vina ci gripa la copil. Si am plecat din Romania ca sa-mi faca gripa aici? Drept urmare a sunat la om si s-a intalnit cu un prieten de-al lui sa-i duca mancarea de la ea.
Simo mami de Matei Hisham
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.