***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (31)
Raspunsuri - Pagina 7
Androix spune:
quote:
Originally posted by Graviduta
Fetelor, vi-o dau pe Mara sa mi-o diversificati si sa mi-o dati inapoi gata de sarmale. La a 4-a masa (de 18/19), cand, dupa pediatra, trebuia sa-i dau trei linguri de cereale cu lapte (terci) nu a mancat nici un sfert. A baut vreo 90 de ml de lapte si atat. Imi vine sa-mi iau campii. Nu am mai fost asa obosita psihic de cand alaptam si vedeam ca nu se satura.Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Graviduta, am citit schema pe care ti-a dat-o pedi a ta si am ajuns la concluzia ca cam asta o folosesc si eu mai mult sau mai putin instinctiv
Andreea mama de Filip si Georgia
Vali5 spune:
ralucami
, principiile astea legate de cresterea copilulu mi le-a spus mama, le-am trecut prin filtru, mi s-au parut rationale si le-am aplicat. Dar recunosc ca am parte de un copil cuminte (nici colici nu a avut). Daca as avea un copil urlator... chiar nu stiu cum as reactiona. Probabil as incerca in continuare sa-mi aplic principiile, dar nu stiu daca as rezista.
mica, eu stiam de gluten ca e ok de la 8 luni, dar recunosc ca i-am dat mult mai devreme lui Andrei, de la 6 luni.
Graviduta, si Andrei ia calciu pentru ca ii trosnesc cam tare articulatiile. Eu i-am semnalat treaba asta doctoritei si mi-a spus sa ii dau gluconolactat de calciu 10 zile pe luna, o luna da, o luna ba.
Legat de diversificare (ca nu am mai apucat sa scriu la subiectul respectiv) mie nu mi-a dat pediatra nici o schema si nici nu i-am cerut. Am citit multe scheme pe internet si aplic ce mi se pare mie ok pentru puiul meu. Si ma "mulez" pe ce vrea Andrei. Prefer sa nu il fortez sa manance ceva anume numai pentru ca vreau eu sa manance. Revin cu mancarica respectiva dupa cateva zile.
mary_lou, si eu abia astept sa ne cunoastem maine 
Fetelor, desi suntem doar 3 constantence si ne "forumim" de mult timp, de abia maine ne vom intalni face to face pentru prima data. Am intalnire cu Mary_lou si cu Bogalina.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
angelabv spune:
Ankaa, mutumim de urari...
Pepsi, mutumim de urari, eu am venit cu 2 valize, in ianuarie, era un frig de numa ! Am sa incerc si eu praji, zilele astea. Van-ul e un pic cam mare pentru gustul meu, nu-mi place sa parchez, dar o sa ma descurc eu...
Ralucami, eu am gasit l aborcanas doar fasolica si mazare...tu i-ai dat asa ceva ? Cu ce ai inceput?
Roxicucu , m-ai dat gata cu torturile...
Multumesc pentru sfaturile legate de cantitatea de unt pentru praji...
Despre noi : Nicole a dormit de la 8:30 seara la 6 dimineata, am schimbat-o ca era UDA ! si apoi a dormit iarasi pina la 9, a mincat cereale + lapte, apoi la 12 a mincat iarasi laptic si acum e ora 1, dupa-masa si abia acum a adormit !!Eu ziua inca ii pun Huggies numarul 3, dar noaptea ii pun nr 4, dar uite ca azi-dimineata tot era uda. Ieri i-am dat apa cu canita, sa se obisnuiasca, si a baut vreo 25 ml, oare de la apa aia a facut mai mult pp?
Am sa pun citeva poze, nu stiu daca ati avut rabdare sa va uitati la semnatura mea...Ieri am imbracat-o cu rochite, pina cind sa ve incalzi ii vor ramine mici asa ca am imbracat papusa si am facut poze
rochita verde, ce bun e !!, cu parul in ochi, fluturasul
, cu jucariile
Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007)
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA
Asa creste Nicole
Vali5 spune:
angelabv, ce dulce e grasunica ta! Mai ales in rochita 
Botez
Prima excursie
arcadia spune:
angelabv, lasa ca e tocmai bine peste vreo 2 ani ca mai creste si Nicole si o sa vada si ea locul natal al mamei ei ![]()
roxicucu, iti urez si eu cu intarziere la multi ani!
torturile arata grozav, mi-a lasat gura apa 
ralucami, mie mi se pare interesanta schema japoneza de diversificare si m-as bucura daca ai mai scrie din cand in cand despre asta, eu m-am inspirat de ex din treaba cu terciul de orez si spanacul, o sa-i dau si eu asa ceva lui Calin.
vali5, te felicitam pentru intentie
si eu cam la fel ca tine cu copiii, daca nu trebuia sa si muncesc ii turnam pe banda rulanta 
Liviana, a fost tare faza cu carcasa si cu interiorul ![]()
@na, branzica poti sa o combini cu orez fiert, cu legume, cu cereale, cu mar.. eu mai astept pana ii dau, prefer sa-i dau titi in loc. si pentru addinel, ulei de germeni de grau se gaseste la plafar.
ramona7, mercic de raspuns, probabil o sa ramana aici pisi, asa cum a ramas si pana acum
, doar ca a mea cam zgarie si lasa par mult...
andrada, stiam ca in state si Canada se fluorureaza apa, pepsi e norocoasa. Mie mi-a zis pediatra sa-i dau doar pana la 2 ani, cum vad ca se face in Germ. Chiar nu stiu ce sa fac, pentru ca eu sunt foarte uituca si sunt sigura ca n-o sa-i pot da in fiecare zi. Oare ce se intampla daca uit?
graviduta, milchzucher e lactoza cred, ti-a dat-o pentru constipatie?
irinusha, eu o sa-i dau san pana vrea, adica pana pe la 1 an jumate ![]()
didialex, e super ca te duci la pantinoar cu robertzelu, am vazut pozele, ce faina e chestia cu pinguinii! sunt sigura ca o sa-ti multumeasca mai incolo (suna ca reclama aia stupida de pensii private
)
piticasigogosica, e sigur de la vaccin febra. din temperatura rectala trebuie sa scazi 5 unitati ca sa obtii temp. reala. paracetamolul e bun, fie supo fie sirop.
revin cu tura 2.
Mami de
Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
fain
angelabv spune:
Vali5,mutumim, Nicole a primit citeva rochite, dar cum a trecut vara am zis sa-i fac niste poze macar, ca ii ramin mici, asa ca vom mai avea citeva "sedinte foto" in curind...Eu de cind l-am vazut pe Andrei in picioare, ma gindesc c atrebuie sa-i mut saltelua l apat, avem si noi un tarc din acela cu plasa, dar nu prea ii place in el, mai mult pe jos si pe canapea ii place. Distractie frumoasa miine cu fetele din Constanta ! Asteptam poze, colega si prietena mea din liceu s-a maritat cu un tip din Constanta si acum sta acolo, de la munte - la mare ...
Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007)
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA
Asa creste Nicole
piticasigogosica spune:
Lui Cosmin i-a scazut febra dupa supozitorul de la ora 14 plus nevralgin.Acum l-al culcat de la 20,30 ca era mort de somn si i-am mai pus un supozitor ca m-i se parea cald la cap.Acum,Doamne ajuta,sa vedem ce noapte ma astepata.
Inclin si eu sa cred ca era de la vaccin.
Merci fetelor pentru raspunsuri,m-am mai linistit cand am citit 
GRAVIDUTA eu stau pe Vatra Luminoasa.Stiu sigur ca circula masina 104 si troleul 86,parca.La troleu nu stiu exact,noi mergem cu masinile noastre si spre rusinea mea nu stiu exact.
Si mie mi-a zis ca pot sa-i dau gluten dupa 6 luni,acum nu stiu...ai mai dau unul,dar parca n-as mai vrea.
Petit Ange si eu am avut Plasmon la Iris si acum vreau.Tie t-i aduce cineva din Italia?Sigur nu au gluten ca nu mai stiu.Vreu si eu!![]()
Ma duc sa bag si puiutul mare la nani ca maine se trezeste dimineata la gradi.
Noapte buna 
miniuta spune:
buna, mamici si bebici!
intru si eu sa va salut, sa spun LA MULTI ANI! tuturor sarbatoritilor zileisi sa vad ce mai faceti. sunt obosita moarta, nu stiu ce am, a venit iarna si ma resimt seara rau. mai ales ca a fost frumos zilele astea si am iesit zilnic cu fii-meu afara. unde doarme de nu imi vine sa cred. ieri l-am plimbat trei ceasuri (fara sa exagerez) si el inca nu dadea semne ca s-ar trezi. muream de frig si foame si l-am luat pe sus in casa. a inceput sa maraie...nu-mi venea sa cred - in casa nu doarme mai mult de o ora, o ora si un pic (daca am noroc). azi am fost la club, am venit pe jos acasa (cam o ora de mers pe jos) si tot asa, nu vroia sa se scoale. dupa atata miscare in aer liber sunt rupta seara (ma rog, si dupa toate activitatile cu el) si nu mai am chef de nimic. citesc, citesc, dar cu scrisul mai slabut.
am vazut ca ati vorbit de fluor. eu ii dau lui david zymafluor, dar am inceput sa ii dau abia dupa ce a facut cinci kilograme si ii dau o zi da, o zi ba (pe prospect scrie ca o supra-dozare e periculoasa, david bea doar lapte formula de la sase zile si formula e imbunatatia cu toate cele, asa ca dr m-a sfatuit sa ii dau o zi da o zi ba. recunosc, uneori mai sar si ziua cu da, ca deh...nici eu nu-s robot, mai uit.
roxicucu,´mi-au sarit in ochi torturile tale. stiu ca esti modesta...cica sa iti dam retete usoare, si tu stii sa faci tort sah. pai TU trebuie sa ne dai noua retete. LA MULTI ANI! cu intarziere.
pepsi, si eu tot montignac tin, dar o sa caut si southbeach diet, sa vaz cum as putea-o imbunatati. sunt fericita ca in sfarsit am slabit primul kil. 
didialex, ai si tu de alergat de numa...jos palaria ca le reusesti pe toate! ma "topesc" si eu dupa transportul in comun de cand am si carutul cu mine, mai ales la pranz cand ies pustii de la scoala!! uite de-aia mai bine merg pe jos, si trec impinsul carutului la activitati sportive (ma rog, la cate am in/pe carut, nici nu mint prea tare). da cica de la anul o sa am si eu masina, ca l-au transferat pe sot in service si o sa primeasca masina de servici. mai misto e ca eu nu am condus mai deloc, chiar ma intreb daca nu ar fi cazul sa imi programez vreo doua ore cu instructorul. 
despre diversificare: cati doctori, atatea retete. am citit si eu schema gravidutei, dar nu stiu ce sa zic...prima masa e la sase-sapte. david al meu mananca aiurea: o zi la cinci, una la opt, una la noua....ce sa fac, sa ii dau pe ceas??? am citit eu mai demult undeva un sfat care mi-a intrat bine-n cap "uitati-va la copil, nu la ceas!". asa ca ii dau cum vad ca e cazul. am zile in care nu are masa de fructe, avem zile in care bea doar lapte, dupa caz. el oricum nu mananca foarte bine, si nu pot sa ii pun prea multe mese. daca mananca 100 gr de legume patru ore nu mai vrea nimic nici batut. ieri asa m-am enervat de tare (ralucami, nu esti singura careia copilul ii face nervi la masa) ca imi venea sa-l arunc pe geam. stabilisem cu socrela sa mergem la cumparaturi impreuna, avea deja patru ore de nemancat si dupa aprox.1oo ml bauti a inchis pravalia. asa ma enervasem ca am inceput sa urlu de m-am gandit ca apar vecinii pe la usa. si apoi m-a bufnit rasul, ca fii-meu, cu toate insistentele mele, a strans un botic de mai mare dragu: crezi tu ca mananc daca nu vreau! l-am lasat in pace. decat sa verse...graviduta, eu creedeam ca o sa fie mult mai usor cu diversificarea, dar mai usor era cand aveam de dat numai lapte. o sa treaca si diversificarea, or sa vina si altele.
piticasigogosica, multa sanatate lui cosmin!
ma duc ca nu mai vad monitorul de somn. daca imi mai amintesc, mai scriu.
pupici
mamica lui david(21.05.2007)
ella_74 spune:
mary lou, doar posta normala e ieftina; nu incerca DHL, Fedex sau UPS ca astea sunt scumpe rau.
Eu am primit din LO colet si a costat-o pe sor-mea 40 lire si avea 2 kg, trimis prin Royal post deci mai ieftin de atata nu se poate, dar la englezi si sa treci strada e scump, asa ca nu e relevant
, mamica de David (24.04.2007)
Vali5 spune:
miniuta, mai bine sa mergi atat pe jos, decat ca mine, mai mult il scot in curte si mor de oftica, ca nu am pe unde sa ma plimb, sa mai fac si eu nitica miscare.
Botez
Prima excursie