Pneumonii repetate
Raspunsuri - Pagina 6
katik spune:
la noi cel mic a avut treaba cu pneumoniile, incepind de la 6 saptamini. drept urmare pediatra ne-a recomandat un vaccin impotriva pneumococilor: prevenar(se da pina la 2 ani) iar apoi, dupa 2 ani, vom face pneumo23. acesta ultimul i l-am facut si fetei, ea nu mi-a facut niciodata pneumonie doar bronsite.
nu spun ca e cea mai buna solutie(nu sunt pt vaccinuri gramada) insa eu n-am mai avut incotro, cea mare aducea acasa de la gradi tot ce prindea si pasa la cel mic
multa sanatate si multa rabdare!
ellej spune:
Tocmai, ca nu a fost niciodata nici la cresa nici la gradi, nu stiu de unde ia toate virozele astea urate care coboara imediat la plamani. Mereu avem grija sa aiba papuci, sa fie imbracat bine ca sa nu raceascam, ne ferim sa fie aproape de persoane bolnave...
Katik, cred ca anul viitor ii fac vaccin, acum nu fac decat sa astept sa treaca iarna cu "doar" 2 penumonii si o laringita. Si nu pricep de ce nu a raspuns deloc la antibioticele orale.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
serban spune:
Poate nu a fost antibioticul potrivit, sau poate nu mai reactioneaza din cauza imunitatii slabite.Ti-am spus, nici la noi Cedax nu a aavut efect si a fost prima data cand Ingrid a luat antibiotic faca rezultate vizibile.Imi pare rau ca aveti iar probleme, dar, daca luati toate masurile, nu se poate sa nu scapati de complicatii.
Cat despre noi, tusim mult mai rar, inca isi mai drege vocea, si acum suntem pe Aerius si Stodal. Treaba asta du dresul vocii ma scoate din minti, nu stiu ce sa mai cred, e un tic sau chiar simte nevoia, pt ca uneori o face ff des.
Eu una am mai nou fixul cu alergenii din camera, avem mocheta , drapeia am scos-o, dar mocheta nu pot sa o scot chiar acum.Jucariile de plus au disparut de mult timp.
Numai bine!
ary_v spune:
Ellej ma bucur ca te-am gasit. Sunt si eu o mama care nu stie ce solutii sa mai gaseasca pentru copil. Avem aceeasi problema, nici nu ii trece bine prima pneumonie ca dupa doua sapt incepe alta si tot virala. Fara febra, foarte vioi, dar tuseste si respira greu de la secretii. Ce voiam sa-ti spun e ca noua ne-a spus medicul ca daca e virala si nu are febra atunci nu trebuie dat antibiotic, desi ne-au dat si noua multi medici antibiotic el ne-a recomandat biseptol si i-a trecut de fiecare data cam intr-o saptamana jumate doua. Ce sa-ti mai zic, stiu prin ce treci si tu si celelal;te mame care au mai scris aici pentru ca uneori te cuprinde disperarea cand vezi ca orice ai face parca e in zadar si nu are nici un efect. Noi o sa tratam pneumonia asta si dupa aia cica ar fi un vaccin minune care ar putea sa il intareasca sa nu faca pneumonie asa de des. O sa-l incercam si pe asta, sa vedem cum facem rost de el ca nu se gaseste in tara, poate poate o sa dea rezultate.
ellej spune:
quote:
Originally posted by ary_v
Ellej ma bucur ca te-am gasit. Sunt si eu o mama care nu stie ce solutii sa mai gaseasca pentru copil. Avem aceeasi problema, nici nu ii trece bine prima pneumonie ca dupa doua sapt incepe alta si tot virala. Fara febra, foarte vioi, dar tuseste si respira greu de la secretii. Ce voiam sa-ti spun e ca noua ne-a spus medicul ca daca e virala si nu are febra atunci nu trebuie dat antibiotic, desi ne-au dat si noua multi medici antibiotic el ne-a recomandat biseptol si i-a trecut de fiecare data cam intr-o saptamana jumate doua. Ce sa-ti mai zic, stiu prin ce treci si tu si celelal;te mame care au mai scris aici pentru ca uneori te cuprinde disperarea cand vezi ca orice ai face parca e in zadar si nu are nici un efect. Noi o sa tratam pneumonia asta si dupa aia cica ar fi un vaccin minune care ar putea sa il intareasca sa nu faca pneumonie asa de des. O sa-l incercam si pe asta, sa vedem cum facem rost de el ca nu se gaseste in tara, poate poate o sa dea rezultate.
ary_v, nu pot decat sa regret ca esti si tu in aceeasi situatie si sa-i doresc multa sanatate piticului tau. Si eu am de gand la anul sa-i fac unul din vaccinurile impotriva pneumoniei (vreau sa-i fac si vaccinul impotriva hepatitei). Acum e bine (dupa 3 sapatmani de antibiotic, oral, injectabil si iar oral!). Mai tuseste putin dimineata si seara (ii dau sirop de patlagina si inca doua chestii naturiste, "coughened sirop" - ceva indian - si extract de muguri de coacaze). Of, abian astept sa treaca iarna asta si la anul sa-i fac vaccinul.
ary_v spune:
Ellej vaccinul pe care sper sa reusesc sa i-l fac la baietel nu e contra pneumoniei. De fapt nici nu stiu exact daca e un vaccin dar e pentru imunitate. Medicul mi-a spus ca este cel mai bun si tot aici pe forum am citit ca sunt cateva mamici care l-au folosit. Acum sper sa imi raspunda pentru ca sunt curioasa daca are efecte atat de benefice pe cat se spune. Nu ma astept sa nu mai raceasca niciodata da macar mai rar si sa nu-i mai coboare la plamani. Cum tuseste baietelul tau? Are tuse plina sau seaca? Se aude un zgomot (haraiala) cand respira?
ellej spune:
Tusea sec, de parca seinneca, iar dupa tratamentul cu antibiotic tusea a devenit copata si se auzea si o haraiala, secretiile probabil. Acum e bine, tuseste doar putin dimineata si seara, nu noaptea.
ary_v spune:
Ma bucur ca e bine baietelul tau si ii trece. Si noi am fost astazi la medic sa il asculte si e bine, mai are cateva secretii dar o sa-i mai fac aerosoli si ii mai dau expectorant cateva zile, o sa incepen luivac de azi si sper sa scapam cat mai usor de iarna asta. Ai incercat luivac sau baraka?
sirimie spune:
Din cite stiu eu si biseptol este antibiotic.
Si noi am avut o raceala si a ramas cu tuse dupa asta vreo 5 luni. Am fost la un medic alergolog care ne-a zis asa: nu se pune diagnostic de astm inainte de 3-4 ani, pentru ca poate trece de la sine. Cel mai probabil este alergie la un factor alergen, ca praful, pe baza imunitatii scazute. Mie mi-a recomandat sa ii dau Singulair, i-am dat pina i-a trecut si putin dupa.
Eu ii dau lui Vladut zilnic vitamina C picaturi, altceva nimic. Si iese afara in fiecare zi. Si nu ii dau antibiotic decit dupa 2-3 zile in care face febra (depinde de febra) si numai la indicatia unui doctor in care am incredere. Nu mi-a mai racit de mult.
Sanatate multa la voi acolo! Si noi am trecut prin pneumonie si enteroviroza si astm pe la 2 ani, nu e nimic neobisnuit
.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
ary_v spune:
La noi problema nu e astmul, ca nici nu stiu daca are pentru ca nu imi face crize de astm desi stiu ca e predispus, in schimb strange multe secretii in bronhii (care cred ca ii coboara in plamani) si haraie tot timpul si nu se mai termina. Asta de doi ani incoace de cand a facut o bronsiolita. Medicii spun ca e pneumonie si probabil ca este din moment ce ii trece cu tratamentul pe i-l dau dar nu pentru mult timp, dupa cateva saptamani incepe iar. La el fiecare raceala banala se transforma in pneumonie. Am momente cand simt ca o iau razna si ma tot gandesc cum e posibil sa nu existe nici un medicament ceva care sa dea cat de cat rezultate si sa vad o schimbare cat de cat in bine. Cum spunea si ellej, il feresc de orice, nu intra in contact cu oameni bolnavi, e tot tp bine imbracat si totusi incepe mereu aceeasi poveste. Cred ca am luat la rand toti medicii de care am auzit, dar nu se schimba nimic. De fapt toti imi spun ca trebuie sa creasca el si sa se intareasca si sa am grija sa tratez cum pot mai bine pneumoniile astea repetate. Cam asta mi s-a spus mie...