Pneumonii repetate
Raspunsuri - Pagina 3
Ramona J spune:
E si Singulairul, dar prin alt mecansim. Eu trebuia sa specific antihistaminic (aici intra Claritin, Aerius, Zyrtec, mai sint si altele).
Oricum, cel mai bun lucru pe care il poti face e sa il feresti cit poti de alergeni. In felul asta ia mai putine medicamente si unele alergii trec in timp - in general cele alimentare din copilarie.
Testele astea nu sint intotdeauna 100% concludente, mai ales cele din singe. E bine sa fii atenta la copil, citeodata iti dai seama si singura ce anume ii declanseaza alergia.
Am avut o perioada in toamna asta in care copiilor le lacrimau ochii cind ii scoteam afara la joaca. M-am uitat pe internet si in zilele alea polenul de ragweed era foarte mare (nu stiu daca este in Romania planta asta). Deci nu i-am mai dus la medic sa-i testeze ca mi-a fost clar. Le-am dat Claritin, i-am tinut mai mult in casa sau am mers la biblioteca pina s-a linistit polenul ala.
Daca simptomele sint accentuate cind copilul e in casa te gindesti la praf sau fii atenta sa nu fie mucegai.
Sper ca ii dati de capat si poate va fi mai bine pe masura ce creste.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ellej spune:
Am sa incerc sa detectez sura alegenilor. De exemplu alaltaieri noapte n-a tusit decat de doua (el fiind la soacra-mea), insa ieri pe la 5 cand l-am luat sa mergem in vizita le verii lui a inceput tusea. Incep sa ma intreb daca nu o fi alergic chiar la tutun (sotul fumeaza, nu in prezenta lui, dar mirosul ramane impregant).
Vreau sa vad cat tuseste saptamana asta, la soacra mea fiind, sa pot face o comparatie. Ii mai dau seara o lingurita de sirop facut dintr-o ridiche neagra (imi amintesc ca asta era unul din remediile naturiste ale copilariei mele). Ma gandesc ca n-are ce sa-i faca rau.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Ramona J spune:
Categoric e o problema faptul ca sotul fumeaza, chiar daca n-o face in prezenta copilului. Sotul meu era fumator si am observat o diferenta la copil cind am mers cu el in Romania si nu a fost nici un fumator in preajma lui.
De atunci l-am ferit si de fumatori, nu i-am dat carne facuta la gratar cu carbuni plus ca am observat ca reactiona si la tartrazina (de exemplu isi dregea glasul mai mult dupa ce minca o bomboana galbena). Unii coloranti (inclusiv tartrazina) provin din carbune.
Eu scriu din experienta noastra, citeodata te ajuta sa fii atenta daca exista reactii la ceea ce nici nu te astepti poate.
Oricum o intorci, nu e bine pentru un copil cu probleme respiratorii sa fie in prezenta persoanelor fumatoare. Poate renunta sotul tau la fumat. Al meu a reusit (cu greu
).
Marcelle spune:
Buna seara,
Imi pare rau ca si puiutul tau tuseste.
Noi am patit la fel, Bianca aproape a scapat de tuse, dupa 2 luni de chin. Tot asa tusea doar nopatea, inecat, vreo 40 minute la inceput apoi trepatat a scazut, pana ce de cateva zile parca am scapat de tuse. A inceput cu o raceala simpla fara febra, doar cu mucisori si tuse si cu tusea am tras-o tare greu.
Eu i-am dat tot felul de trataente si homeopat si alopat.
I-am facut analizele de sange si nu a iesit absolut nimic.
Nici Singulaire nu a primit ca nu a fost cazul in schimb i-a dat Ketof pt o luna, dar nu stiu daca la el a reactionat sau nu? Cert e ca la ultimul control dr mi-a propus Augumentin de test. Nu sunt de acord cu antibiotice, dar ca si solutie disperata, eram dispusa sa incerc aproape orice sa o vad bine. Si culmea dupa 5 zile de antibiotic a inceput sa tuseasca mai putin, iar in a saptea zi deloc. Acum de 3 zile nu mai tuseste.
ca si remedii naturiste i-am dat:
- ceai de busuioc, patlagina, coada calului si ceapa.( nu am vazut rezultate)
- proplis cu miere
- i-am facut pe patut un cort din tifon imbibat in apa fiarta in care am pus um pumn de sare dura, bicarbonat un plic- ca sa respire acel aer ( nu prea am vazut efecte, dar la alti coplilasi a functionat)
- ceai din patru nuci cu coaja, sparte, o ceapa cu coaja, se fierb in doi litri de apa, pana apa scade la jumatate, iar la final pui putine flori si frunze de tei. ( asta l-am facut ultimul- nu stiu daca a ajutat-o el sau antibioticul , dar l-am dat in paralel cu antibioticul - poate a avut rezultat si din cauza lui??)
- lapte de capra dimineata si seara cate o canita ( eu i-am dat cu cacao) ca are un miros groaznic, dar fiica-mea l-a acceptat.
- am cumparat un aparat purificator de aer Salin- care il tin tot tipul in incaperile unde se joaca sau doarme.
- i-am dat si eu zeama de la ridiche neagra- scobita si pus in interior miere.
Ti-am spus toate astea ca poate te ajuta si pe tine ceva din remediile astea.
Sper sa va treaca si voua cat mai repede.
ligeea spune:
eu nu am fumat niciodata si de asta iti spun sincer ca simt mirosul de tifara intr-o incapere -casa de cum intru .
Poate pentru tine a devenit obisnuit dar copilul sigutr il simte
Si sotul meu fuma dar decand am avut probleme cu cel mic fuma numai afar din casa -ap si de ceva timp s=- lasat . Nu e vorba de fumat in fata lui dar oricat ai aerisi o incapere separata -bucataria de ex , mirosul , cel care declanseaza alergia ramane .
In privinta covorului noi am pus parchet laminat in toata casa , e mai bine si pentru copil si pentru mine-curatenie . Il steg in fiecare zi si nu mai e strop de parf . E o solutie ieftina -cca 25 lei /mp si scapi de 2 probleme dintr-o data
serban spune:
Buna!
Si noi avem probleme cu tusea,testele de alergie au iesit bine, dar fetita mea de 3 ani tuseste incontinuu de 2 luni jumate de cand a ineceput gradinita. Dupa toate testele, sange, alergie, imunitate, exudat nazal, totul a iesit f bine, dar ea tuseste ca un magarus noaptea si de multe ori si ziua.
Si eu sunt la capatul puterilor, ultimul tratament recomandat de dr Stanciu fiind Mucosin, Ketof, Sinupret, dar fara rezultate dupa 3 zile.
Nu stiu ce sfat sa dau doar sa scriu din experienta noastra ca e de rau cu tusea asta(cand seaca, cand productiva) si eu inca nu am gasit remediu. In plus, s-a complicat cu otita seroasa pentru care nu am primit tratament si cu o bronsita.
In concluzie, nu mai stiu ce sa fac, m-as mai duce la dr o data, dar nu mai stie nici el ce sa ne recomande, ca doar am fost la 2 sapatamani prezenti la consultatii. O sa incerc si eu un umidificator.
Numai bine tuturor va doresc si la cat mai putine episoade de tuse!
Roxana
ellej spune:
Ramona, m-as bucura sa renunte la fumat, mai ales pentru sanatatea lui .Eu am fost fumatoare inraita, stiu cat e de greu sa te lasi (m-am lasat cand am ramas gravida, pana atunci, desi am mai avut tentative, pur si simplu n-am reusit. Dar de atunci n-am mai fumat).
Ligeea, si noi avem parchet melaminat in toata casa, insa in camera lui am pus un covor (de lana, facut manual acum jde ani si nefolosit pana de curand, nu din plastic) pentru ca mai mereu sta pe jos si am zis sa nu-i fie frig (sa nu mai vorbim de vecini, ca vesnic arunca cate ceva pe jos).
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by ligeea
eu nu am fumat niciodata si de asta iti spun sincer ca simt mirosul de tifara intr-o incapere -casa de cum intru .
Poate pentru tine a devenit obisnuit dar copilul sigutr il simte
Si sotul meu fuma dar decand am avut probleme cu cel mic fuma numai afar din casa -ap si de ceva timp s=- lasat . Nu e vorba de fumat in fata lui dar oricat ai aerisi o incapere separata -bucataria de ex , mirosul , cel care declanseaza alergia ramane .
In privinta covorului noi am pus parchet laminat in toata casa , e mai bine si pentru copil si pentru mine-curatenie . Il steg in fiecare zi si nu mai e strop de parf . E o solutie ieftina -cca 25 lei /mp si scapi de 2 probleme dintr-o data
ligeea
Asa e, mi se pare foarte important sa nu fie copilul expus la fum de tigara. Daca sotul e fumator, ii miroase parul, hainele, nu e bine pentru copil. Inteleg cit e de greu, si eu sint fosta fumatoare.
Parca Patou spunea despre lapte. Eu sint de acord cu ea, nu as da lapte copilului, mai ales daca are secretii si tuse productiva.
ligeea spune:
mai spu o data , eu am fost foarte multumita de dr. Basca de la spitalul de pneumologie din Bucuresti .
Baietelul meu a avut o sngura data -acum 1 an si jumatate o criza de astm - fara stare de sufocare doar cu tuse si wheezing la efort si imi face toamna raceli-cate 3-4 pe sezon la care apare si tusea persistenta si inecatul din gat , ca si cum ar fi muci .
i-am cumparat aparat salin , i-l tin in camera deschis , ii dau propolis de la alboca 2 luni cate 1 lingurita s daca vad ca o ia rau din loc cu tusea -adica in fiecare noapte mai mult dde cateva minute il pun pe singulair 30de zile
Tratamentul trebuie personalizat in functie de copil si de gravitatea afectiunii, de aia zic , nu-i mai da cortizon -adica flexotide asa , du-te la un pneumolog .
Flexotideul se da numai pt. intretinere , in criza se da si ventolin .e
Carmenbr spune:
Fetele care ati cumparat aparat salin, spuneti-mi si mie va rog de unde l-ati luat. daca e vreun magazin sau un site unde il pot comanda. As vrea sa mi-l aduca tata cand vine la mine. Sper sa mearga cu adaptor.
va multumesc,
3 anisori...uraaa!