Dati spaga la privat??
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
Carolyne spune:
Ina, n-o mai "provoca" pe studenta stie tot ca iti baga sub nas niste explicatii de nici n-ai visat.
Dezinvoltura pe care o afiseaza spunand ca are pacienti nu inseamna ca ne si convinge.
Ea le stie pe ale ei, noi pe ale noastre, las-o sa viseze cat mai e tanara. Cand o sa dea cu capul de prag poate isi va aduce aminte de forumul asta.
Stai ca acum o sa zica ca ii doresc sa se loveasca la cap
Hai sa nu o mai contrazicem, tot nu ajungem nicaieri, si atunci n-o sa mai aiba cui da replica.
Sarbatori fericite tuturor si multa sanatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by XIO
Haideti sa va explic mai bine.
Pacientii dau bani. Te duci la doctor si indiferent daca ti se cere sau nu tu scoti banul , ca asa esti invatat.
In primul rand , pacientul trebuie sa NU mai scoata banii.
Ti se pretind bani pt. un serviciu gratuit? Du-te la directorul spitalului , la seful sectiei. Du-te la ziar , du-te la televiziune , suna la nr. acela gratuit pt. denuntarea spagilor , suna la politie.
am lipsit 2 minute si iar numai prostii.
bai nene...uite aici cum se pune problema....tara are 20 milioane oameni...si sint citeva zeci de mii de maestri. Apoi nu te apuci sa educi 20 milioane pt niste javre ce vor bani
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Taman ma pregateam sa-i iau apararea lui XIO, dar mi-am dat seama ca nu merita.
Xio dragutza...marii maestri plang dupa pacienti sau cel putin au plans dupa cativa in cariera lor, chiar daca familia pacientului habar nu are cat e de afectat medicul. Marilor practicieni le pasa de pacienti, pentru ca e o meserie in care fiecare pacient conteaza si nu ai voie sa nu-ti iasa, nu ai voie sa gresesti.
Medicina nu se invata la cafele sau pe forumuri, in nici un caz, dar daca tie iti place aici, noi te primim, ba eu propun sa scrii mai mult, noi iti vom raspunde, ca poate o sa-ti descoperi si alte talente si poate te reorientezi catre avocatura sau jurnalistica sau account manager la o mare firma de medicamente, ca in spital fata in fata cu pacientul zau ca nu te potrivesti. Chiar daca te chinui tu acum sa zambesti si sa vorbesti frumos si amabil, peste ani si ani adevaratul fel de-a fi va iesi la iveala. Sanatate maxima!!
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by ina_nz
"Valntina , stiu ca e greu sa intelegi , dar tu nu ma cunosti pe mine. Nu ai fost pacienta mea , nu ii cunosti pe pacientii mei , asa ca esti cam absurdaaaaaa cu toate presupunerile astea menite sa creasca inima in tine. "
"Reactiile pacientilor pe care i-am consultat pana acum , in acesti 2 ani au fost absolut toate reprezentate de un zambet , o multumire , o urare de bine. Atat. Pt. ca tu nu stii cum sunt eu si cata compasiune pt. unul sau altul am . Compasiunea la mine nu inseamna sa scriu pe un topic "imi pare rau / situatie nefericita"."
De cand studentii la medicica consulta, au pacientii lor, iau mici multumiri, etc?????
Vorbeai si de cum zbori tu o asistenta din spital daca nu face nustiuce......
Vezi sa nu patesti ca asta:
http://www.evz.ro/article.php?artid=334080
Ina
din anul 3 consulta , fac fise , intra in operatii , scot fire , fac consulturi gineco , panseaza , samd.
Este foarte simplu sa faci o reclamatie , 2, 3 , nu este un capat de lume si nici un efort incomensurabil.
Astazi m-am dus cu un rezident a-i scoata firele unei doamne care era cu fiica sa (fiica avand vreo 40 de ani ) . Rezidentul a scos 2 fire , o nimica toata . Eu doar am turnat Betadina peste boboc , am intrebat una , alta.
Cand sa plec mi-a bagat fiica pacientei o ciocolata in buzunar. Am spus nu , multumesc. Mi-a bagat-o din nou in buzunar. Am scos-o , am spus ca nu am nevoie , ca ii multumesc foarte mult dar sa o tina ea .
Am deschis usa sa plec si a iesit dupa mine pe coridor spunand ca mi-o da din suflet si ca ma roaga sa o iau. I-am zambit si i-am spus ca ii multumesc , dar sa o manance ea , ca nu imi trebuie.
De ce crezi ca mi-a dat-o?
mama ei terminase cu tratamentul , era deja acasa , venise doar pt. fire. Eu nu am facut nimic , nu ma vazuse in viata ei pana atunci. Nu am vb cu ea , nu am pretins nimic.
Pt. ca asa e obisnuit omul , sa dea ceva , ca altfel cine stie ce zice doctorul.
Carolyna draga , ma scuzi , pacientii nu erau ai emi , pur si simplu eu i-am consultat , pansat , sau am intrat in operatie la ei .
Stii cum e , dintre noi 2 tu esti cea care viseaza , eu sunt cea care practica ce isi doreste.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
blackpanterro spune:
Chiar azi am vb cu prietena mea din Ro si mi-a spus ca e nevoita sa dea spaga la pediatra ei(privata) ca sa fie tratata bine.A trecut pe la multi pediatri si toti au fost la fel.
PS. Off topic....Guestus tu vb mereu despre tine la persoana a 3-a singular.....la fel ca si ELMO....LOL
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Guestus , apropos de metoda propusa de tine, total de acord.
E nevoie doar de cineva sa denunte doctorii care pretind bani (pacientul) , si de lege sa-i pedepseasca.
Dupa 10 pacienti sau apartinatori care denunta se vor lua masuri.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
iubu77 spune:
Cred ca subiectula deviat mult..
Eu eram curioasa daca se da spaga la privat..Ca la stat se stie cum e sistemul..Si ma gandeam sa nu ajunga si privatul la fel..Da nu am depistat cazuri pana acum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tibiuta/tibiuta.jpg)
tibiuta spune:
Draga Iubu ,te-ai lamurit?am citit si eu parerile pro si contra din subiectul asta controversat.Cine spune ca nu da spaga si nu va da inseamna ca nu a avut de-a face cu sist.medical din RO si nici nu-i doresc vreodata.
In 2003 dr.ginecolog a luat spaga de la mine ,si nu mi-a mai dat spaga inapoi dupa ce
a scos din mine un copil fara viata,numai pt.ca nu a avut curajul sa ia decizia unei cezariene mai repede ,ca sefu lui se uita la meeeci si nu tb.deranjat,bietu(poate daca ii dadeam spaga isi misca fizicul mai repede).Am fost trecuta si eu intr-o statistica ,iar copilul meu la crematoriu.Iar el "ma incuraja" ca mai pot face altii,nesimtitu.
Poate ca o sa dau si la privat ,daca viata copilasului meu ar fi pusa in pericol ,si "i-as urni " pe unii medici,asistente sa-si faca treaba perfect nu pe jumatate.
Cred ca s-a spus destul despre subiectul asta.Urasc sa se pretinda spaga,daca dai e pt.ca ai senzatia ca se uita mai atent la tine,ca mai ales vorbeste cu tine despore boala ta.Ca Doamne sunt toti asa de grabiti ,si tecred asa de analfabet in ale medicinei ,ca te expediaza urgent fara s-ai explice ce ai ,de unde ai ,si ce tre sa faci.
Sanatate la toata lumea
Ancuta-Maria spune:
Voi, in loc sa luptati pt drepturile voastre, pt dreptul de a fi ingrijit cum trebuie, GRATUIT, spuneti ca nu se poate dar va plangeti ca dati spaga... ati prezentat cazuri extreme, nu cred ca de acelea era vorba...
Ii dau dreptate lu' Xio. Si mai e o vorba "prost nu e ala care cere, prost e ala care da". (fara intentia de a jigni, e o zicala)
Si una peste alta, si eu sunt bolnava, am lupus sistemic, am fost f grav afectata, am stat luni bune prin spitale, nu am dat spaga, si am fost extrem de bine ingrijita. Intr'adevar, mai aduceam cate o cutie de bomboane sau o ciocolata asistentelor... atat. Si nu am avut ce reprosa nimanui...
O sa mai treaca multa apa pe Dunare pana ca romanul sa inteleaga ca A DA nu e normal. Daca am ajuns sa spunem ca e de vina medicu' ca primeste... nu ma mir ca tara aia se duce de rapa. Cere? Fa plangere, schimba medicul. Scurt pe doi.
Sanatate tuturor!
PS: in RO am fost tratata
MICKYN spune:
XIO , m-ai uns pe suflet, parca imi citesti gandurile.Si eu sunt de acord cu faptul ca spaga , de cele mai multe ori, de da, nu se cere.Si cand se da, atunci de vina suntem si noi, cei care dam spaga.( caci si eu am dat
Si de ce dam spaga: sa fim tratati mai bine decat ceilalti, sa ni se acorde atentie mai mare, sa primim medicamente mai bune , sa fim consultati inaintea altor bolnavi etc.Deci cerem niste favoruri pentru care platim.Nu suntem si noi de vina?
Cand ni se cer de la obraz, banii, atunci nene, exista atatea cai de atac , cele spuse de Xio, si nu le mai enumar.Dar cati fac asa? De vina suntem iarasi noi!!!
Am dat spaga la privat , pentru ca eu am vrut, dupa terminarea actului medical si pentru ca am fost super multumita de serviciul respectiv.Nu mi s-a cerut, iar cand am dat, au fost primita sau nu.