Dati spaga la privat??
Raspunsuri - Pagina 22
XIO spune:
Haideti sa va explic mai bine.
Pacientii dau bani. Te duci la doctor si indiferent daca ti se cere sau nu tu scoti banul , ca asa esti invatat.
In primul rand , pacientul trebuie sa NU mai scoata banii.
Ti se pretind bani pt. un serviciu gratuit? Du-te la directorul spitalului , la seful sectiei. Du-te la ziar , du-te la televiziune , suna la nr. acela gratuit pt. denuntarea spagilor , suna la politie.
Tu azi , eu maine , Xulescu poimaine si se rezolva situatia.
Ce pot face doctorii ? Evident nu vor mai lua bani , cei care iau pt. ca nu vor risca sa pairda atat de mult. Evident se vor plange in continuar din cauza salariului mic , si uite asa , taras grabis facem ceva.
Cati ati dat bani FARA sa va ceara doctorul?
Valntina , stiu ca e greu sa intelegi , dar tu nu ma cunosti pe mine. Nu ai fost pacienta mea , nu ii cunosti pe pacientii mei , asa ca esti cam absurdaaaaaa cu toate presupunerile astea menite sa creasca inima in tine. De la scuipat si alte aberatii.
Ce compasiune? Ca am scris ca exista 1 nastere care decurge prost si 100 care decurge bine? Trebuia sa pun emoticonul care plange?
Era chiar atat de greu sa intelegi ce scriu eu si sa nu mai interpretezi aiurea? Era foarte logic , usor de inteles : se dezbate o greseala si doctorii sunt facuti de tot .... , dar se trece cu vederea peste alte 100 de nasteri cu succes.
Si nu , nu voi plange dupa pacienti , da , ne pare rau dar nu plangem . Pt. ca nu te implici intr-un caz , incerci pe langa meseria ta sa ajuti familia , te porti exemplar cu pacientul , dar nu te implici emotional pt. ca te distruge chestia asta .
;) Regula pe care o aud non stop si care este foarte fireasca.
Mai uita-te si la TV la emisiuni despre doctori sa vezi cum sta treaba , iar daca nu stii , te rog eu ai bunul simt si pastreaza-ti criticile pt. cei pe care ii cunosti , ca eu pana acum nu am jignit pe nimeni , in schimb am fost injurata si jignita pe banda rulanta.
Bun simt , atat.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Carolyne spune:
Xio, eu zic sa mai lasi din mandrie si atotstiinta.
Nu de alta, dar nu stii cand iti vine randul sa faci parte din statistica.
La subiectul cu pricina (o mama ce a murit la nastere) nici nu ai clipit: sa spui ca "e trist ce s-a intamplat, inuman, ori cum s-a intamplat, bietul bebelus... ", ceva care sa arate ca te-a miscat...Nu, tu ai spus ca e un caz nefericit la 100. Punct.
Si tu vrei repect ca dr. ????? Iar cuvantul compasiune singura demonstrezi ca nu stii ce inseamna. Pacat...
tzitziri spune:
Apropo de chestia asta cu 'miscatul'.
E o secventa pe care cred ca nu o sa o uit prea curand dintr-un film american cu doctori. Cu rezidenta care dispune de o suma mare de bani si plateste operatia unei paciente. Si cand e intrebata de ce a facut-o, ea spune ceva de genul: "ca sa poata sa mearga, sa poata sa poarte tocuri la balul de absolvire, sa poata sa iasa cu un baiat".La care i se raspunde:"Preferam sa fi dat banii doar ca sa asisti la operatie"!
Poate parea inuman dar asa e:daca un medic se implica emotional in toate bolile pacientilor si le poarta si el suferinta, atunci ca om ar ceda psihic.Cat ne consuma pe noi suferinta unei persoane dragi???Daca un medic s-ar implica emotional in fiecare caz 'consumul' asta psihic ar creste exponential cu numarul bolnavilor.Si unde s-ar mai ajunge??
Poate celor care sustin implicarea asta emotionala nu le-ar strica un episod din "dr. House" - e pe TVR1 si pe AXN seara.Si e un film, dar sunt convinsa ca are si un mare sambure de adevar in el. Si daca ati fi vazut episodul cand se alege dintre doi bebelusi care moare si care nu (doar pentru a fi experiment fiecare pentru un tratament si a se vedea care tratament da rezultate ) - asta pentru a salva boala altor 6 bebelusi bolnavi, cred ca v-ati schimba total parerea !
Carolyne spune:
Sunt total de acord ca nu plangi pe umarul fiecarui pacient. Normal ca ajungi la nebuni daca strangi atata suferinat in tine.
In cazul in speta O MAMICA A MURIT LA NASTERE !!!! Pur si simplu XIO a intrat cu bocancii spunand ca este doar un caz de la 100, la 1000, nu mai are importanta. Atat !!! In timp ce restul participantilor spuneau "Dumnezeu sa ii odihneasca sufletul in pace Nataliei", vine studenta "stie tot" si da cu barda.
Eu aici zic ca se vede clar cat ii pasa unui viitor dr. de moartea unui pacient...Statistica...
Daca nici asta nu-i lipsa de compasiune atunci chiar ca nu mai exista speranta pentru sistemul medical din R.
Daca a spune o vorba buna, a pastra un moment de tacere pentru cineva care A MURIT, solicita atat de mult incat tu sari direct la statistica atunci bravo XIO si celor care cred ca ea.
Vei fi un doctor cu inima de piatra si capul mare de statistici.
valentinag spune:
Desi am scris ditai mesajul,am hotarat sa-l sterg!Nervii mei sunt de 100 de ori mai importanti decat orice xio de pe lumea asta!Multumesc de complimente,de la mincinoasa,la nesimtita,acum nici pe la televizor nu ma mai uit..ca sa vad aberatii asemanatoare,nu multumesc!
O sa fi intradevar un doctor"exceptional"pacat de unii dintre ceilalati ca or sa fie in aceeasi tagma cu tine!
Si te rog,sa nu mai mi te adresezi,daca o singura daca mai indraznesti sa ma faci nesimtita.......
"La vita e bella"
De mancare
XIO spune:
Valentina , tu m-ai facut pe mine mincinoasa.
Tu ai spus ca nu ai vrea sa fii in locul meu cand ma scuipa pacientii.
Tu ai spus ca sunt nesimtita.
Eu iti comunic din nou ca daca nu iti poti indrepta bunul simt si in directia mea , mai bine nu mai scrie.
Eu nu ti-am spus din cauza manierei arogante , ironice si asa mai departe tot felul de aberatii privind viata ta , abtine-te si tu de la afirmatii belicoase la adresa mea .
Reciteste mesajul tau , primul de care s-a luat si Diablette, reciteste ce am scris eu si ce ai scris tu .
Carolyne , nu am scris nimic la nici un subiect trist pana acum . Si nici nu voi scrie. Tine de alegerea mea personala daca sa ma exteriorizez sau nu , daca are rost sa scriu ceva sau nu .
Nu a spus ca femeia nu conteaza , v-am atras atentia ca se intampla astfel de nenorociri , nasteri care decurg prost , dar la fiecare nastere de genula cesta mai sunt 100 de nasteri cu sfarsit fericit de care nu pomeneste nimeni.
Asta ca iar am observat inversunarea aia cu "toti sunt prosti" , nimeni nu spune ca nu a fost trist , dar hai sa nu ne hazardam in alte afirmatii.
da , intr-o si o sa fac si eu parte dintr-o statistica , mersi de urare , toti suntem parte din statistica , sanatosi sau bolnavi nu conteaza.
valentinag spune:
Mda,greu cu intelesul limbii romane!Eu ti-am spus ca nu as vrea sa fi in locul pacientilor,aia scuipati si de care isi bat colegii tai,.ca tu ai zis ca nu!
Mincinoasa,nu te-am facut pe tine,l-am facut pe nea' ala care cica si-a luat la 40 de ani ap cu 2cam el chirurg fiind,io cred ca si-a batut joc de tine~
Nesimtita????Unde am spus eu ca esti nesimtita!Ti-am spus ca nu ai pic de compasiune,ceea ce este cu tooootul altceva!
In sfirsit....fie la tine acolo,fa tu ce stii mai bine,dar sa nu te mai mire asemenea reactii din partea pacientilor!
Si pentru ca vine Craciunul,eu nu pot decat sa-ti spun,SA FII SANATOASA si sa n-ai niciodata in viata ta probeme de sanatate si sa fii nevoita sa te duci la un spital de stat,populat cu anumiti"doctori"
Craciun Fericit!
"La vita e bella"
De mancare
XIO spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Mda,greu cu intelesul limbii romane!Eu ti-am spus ca nu as vrea sa fi in locul pacientilor,aia scuipati si de care isi bat colegii tai,.ca tu ai zis ca nu!
Mincinoasa,nu te-am facut pe tine,l-am facut pe nea' ala care cica si-a luat la 40 de ani ap cu 2cam el chirurg fiind,io cred ca si-a batut joc de tine~
Nesimtita????Unde am spus eu ca esti nesimtita!Ti-am spus ca nu ai pic de compasiune,ceea ce este cu tooootul altceva!
In sfirsit....fie la tine acolo,fa tu ce stii mai bine,dar sa nu te mai mire asemenea reactii din partea pacientilor!
Si pentru ca vine Craciunul,eu nu pot decat sa-ti spun,SA FII SANATOASA si sa n-ai niciodata in viata ta probeme de sanatate si sa fii nevoita sa te duci la un spital de stat,populat cu anumiti"doctori"
Craciun Fericit!
"La vita e bella"
De mancare
Reactiile pacientilor pe care i-am consultat pana acum , in acesti 2 ani au fost absolut toate reprezentate de un zambet , o multumire , o urare de bine. Atat. Pt. ca tu nu stii cum sunt eu si cata compasiune pt. unul sau altul am . Compasiunea la mine nu inseamna sa scriu pe un topic "imi pare rau / situatie nefericita".
Doctorul acela nu si-a batut joc de mine pt. ca nu are de ce . Nu stiu de ce e atat de greu sa accepti ca nu ai dreptate. Il cunosti cumva? Sau il faci mincinos doar asa , ca tu nu ai auzit de o astfel de situatie?
In legatura cu celelalte , greseala mea si-mi cer scuze daca am inteles greist ce-ai vrut tu sa spui.
ina_nz spune:
"Valntina , stiu ca e greu sa intelegi , dar tu nu ma cunosti pe mine. Nu ai fost pacienta mea , nu ii cunosti pe pacientii mei , asa ca esti cam absurdaaaaaa cu toate presupunerile astea menite sa creasca inima in tine. "
"Reactiile pacientilor pe care i-am consultat pana acum , in acesti 2 ani au fost absolut toate reprezentate de un zambet , o multumire , o urare de bine. Atat. Pt. ca tu nu stii cum sunt eu si cata compasiune pt. unul sau altul am . Compasiunea la mine nu inseamna sa scriu pe un topic "imi pare rau / situatie nefericita"."
De cand studentii la medicica consulta, au pacientii lor, iau mici multumiri, etc?????
Vorbeai si de cum zbori tu o asistenta din spital daca nu face nustiuce......
Vezi sa nu patesti ca asta:
http://www.evz.ro/article.php?artid=334080
Ina