"Infractor" la 6 luni?????

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Cred ca depinde si de bloc, totusi.
Eu locuiesc intr-unul in care nu se aude nimic, nici daca e nunta sus.
Parintii mei aud si cand se aseaza sus cineva pe un fotoliu - ambeel sunt constructii vechi, dar probabil din "materiale" diferite.

Dar sa ne imaginam situatia in care doi nazdravani alerga, iar dededesupt un bebelus de cateva luni vrea sa doarma...Raman la parerea mea ca, daca tot suntem nevoiti sa stam la "comun", trebuie sa fim mai atenti.

Rolo, tot pentru "linistea publica" iei amenda daca te plimbi in tacere in pilelea goala pe strada. Nu are legatura directa cu nivelul decibelilor. Numele e generic.
Iar tanarul automobilist nu e chiar infractor, ci doar un mic contravenient...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Dragele mele poate ca covor nu isi pune pentru ca e mai igenic asa. Ei si apoi poate ca nu sta bine financiar sa isi mai cumpere covor. E atat de usor sa dai un sfat pe banii lui...pa pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Clar ca trebuie sa respectam niste reguli de bun simt si sa nu ne gasim scuze la tot pasul sau mai urat, sa dam vina pe copil. Copilul n-are nici o vina, vina o au parintii care nu-si respecta vecinii. Sunt situatii care pot fi evitate. Exact cum a mai zis cineva aici, daca ar fii urlat copilul, atunci da, mai intelegeam, dar cand e vorba de hodorogeala pe parchet cu premergatorul, e alta situatie. Intradevar, se poate pune un covor, care sa sa mai amortizeze din zgomot. .Oricum ar fi trebuie sa-i respectam pe cei din jurul nostru si nu doar sa pretindem sa fim respectati.Si mai ales trebuie sa fim toleranti. Cum noi pretindem ca altii sa ne tolereze, pentru ca avem copii mici si ei sunt mai galagiosi, asa trebuie sa toleram si noi pe altii care sunt mai senisibili sau stau mai prost cu nervii.
In definitiv, asta e viata la bloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Da, dar toleranta trebuie sa fie de ambele parti. Bine, are covor in camera lui, ii spun mereu copilului sa nu strige, dar el tot o sa mai arunce cate o jucarie, o sa mai tzipe etc. Ce fac, imi terorizez copilul pentru linistea vecinei de dedesubt?

Si eu sunt nevoita sa aud certurile unor vecini (inca nu-mi dau seama care:)), si asta seara de seara! si nu ma duc la politie, copilul adoarme pe fundalul lor. Adica cei cu reclamatia nu fac nici un zgomot, n-au nici catel nici purcel, nu traga apa la WC? Mi-e greu sa cred. si chair de ar fi asa, una e sa dai muzica la maxim si alta e sa ai copil mic.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

In primul rand titlul mi se pare cel putin hilar. Stil de ziarist de scandal. Parca prevad o dezbatere la OTV
Apoi intervine lipsa de respect a omului fata de celalalt, a posesoarei de copil fata de vecini, a celorlalti fata de copil s.a.m.d.. La noi functioneaza " e casa mea, fac ce vreau". Ei, nu-i chiar asa. Si posesorul de caine, si ala care asculta manele au fix aceleasi drepturi ca unul care are copil. Manelistul deranjat de zgomotul cainelui de deasupra va da si el muzica mai tare (ce, el e mai prost?), ala cu un etaj mai jos va scutura mizeria si noroiul pe geam (ca daca altii nu-l respecta de ce ar respecta el?", si toti vor arunca mucurile si gunoaiele in lift si casa scarii.
Acum eu nu stiu in ce masura mergea juniorul cu premergatorul, nici orele, ca nu stiu decat varianta ziaristului
Presupun ca daca va merge cu rolele in casa sau va juca forbal mai tarziu nu-i nici o problema nu? E copil!Parintii is prea preocupati cu ale lor ca sa faca educatie copilului si sa-i gaseasca activitati in casa care sa nu deranjeze. Exista atatea activitati si locuri prin/in care le putem consuma energia, dar ma rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

si uite asa se mai naste o polemica, o dezbatere si o noua discutie pro sau contra!

Astept sa vad pe cate pagini se va desfasura aceasta poveste si care e concluzia finala...cu interes!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

E copil!Parintii is prea preocupati cu ale lor ca sa faca educatie copilului si sa-i gaseasca activitati in casa care sa nu deranjeze. Exista atatea activitati si locuri prin/in care le putem consuma energia, dar ma rog...

De unde deduc (corecteaza-ma te rog daca gresesc) ca n-ai copii. Pentru ca daca ai avea, ai sti ca una e copilul de la 5-6 ani in sus, care intelege ce e cu zgomotul si alta e unul de 6 luni sau de 2-3 ani. Asa as fi gandit si eu acum trei ani, dar azi...las' ca vezi tu . Nu te supara ca-ti spun asta nu caut polemici, dar crede-ma ca un copil de 2-3 ani, mai ales unul mai nazdravan, n-o sa inteleaga de ce n-are voie sa alerge prin casa.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Bebelusul ala mai si doarme. Stiti si voi cate ore de somn au nevoie la varsta asta. Orice ar face nu cred ca ar deranja tot timpul. Important e sa se inteleaga intre ei, vecinii si sa stabileasca orele de linsiste impreuna.
Eu am in vecini, dedesubt, 2 copii mai maricei (7 si 10 ani) care ii aud cum se joaca, cum striga, cum asculta muzica etc. DAR....ei alearga si pe la 11 seara (numai in week-end ), desi noi adormim la 9.30-10. Mai dau apel pe telefonul lor pe la 1 noaptea daca nu inceteaza si ei se confromeaza. Totusi sunt copii, dar trebuie educati de parinti sa respecte anumite limite (nu e cazul la bebelusul de 6 luni de care discutam). Petra intelege ca dupa ora 9 seara nu mai cantam la muzicuta, trompeta sau pian, ca nu ne jucam cu mingea fotbal in casa si nici nu alergam in casa.
Chiar asa...la 6 luni in premergator

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Meei, nu ma asteptam ca pe forumul asta sa se ridice vreo voce de partea reclamantului. Tocmai pe forumul asta unde suntem cu totii posesori sau macar iubitori de copii.
Acum sa fim seriosi, cat timp credeti ca zornaia copilasul ala cu premergatorul? si la ce ore?
Un copil de 6 luni doarme mult mai mult decat un adult deci nu cred ca deranja orele de liniste si un copil de 6 luni nici nu poate/stie sa mearga prea bine cu premergatorul, stai sa vada alea pe la 9-10 luni incolo.
In alta ordine de idei, daca pui covoare nu mai poate merge cu premergatorul si mai ales la marginea covorului se poate rastura, fii-mea a patit-o de cateva ori cand vine in viteza de pe parchet cum se bloca in covor si se rasturna pe o parte.
Si in alta ordine de idei: e o mare diferenta intre zgomotul facut de un adolescent nesimtit care da muzica la tot cartierul la ora 3 dupamiaza si un copilas care invata sa mearga, ar trebui sa le percepem total diferit, conteaza in primul rand gradul de nesimtire nu atat felul si puterea zgomotului.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Am facut si eu sapaturi in memorie sa imi aduc aminte cam cat dormea vladut la 6 luni si avea un program de somn destul de consistent, si nu pot sa imi imaginez ce ar fi putut face acel copil in premargator ca el mai mult sta in el decat sa mearga.

eu sunt de parere ca cei care se simt deranjati de "galagia infernala" pe care o face un bb de 6 luni in premergator au nervii foarte tociti si cred ca in loc sa fac areclamatie la politie sa isi canalizeze energia catre un control medical de specialitate.

PS imi aduc aminte ca mie vecinii imi psuneau ca le este foarte drag cand ii aud pasii lui prin casa cum alearga de colo colo - si eu am gresi nu parchet si lipsa covoare

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput