***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (29)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

piticasi gogosica, au cei de la nestle biscuiti fara gluten; cat despre programul de noapte nu stiu ce sa ti zic, dar am o prietena care noaptea i se trezea des fata sa pape si incepuse sa i dea ceai sau apa sa nu i mai dea lapte si a reusit astfel sa i faca un program bun noaptea.poate ii e foame,poate sunt dintisorii.

vali5 noi nu vem dintzisori...inca;eu am un prieten dr de familie si mi a zis ca e ok sa i apara dintisorii la 12 luni, iar pe net am citit ca la bebe cresc dintii in functie de varsta cand au aparut si la parinti.ficatel nu i am dat, dar dr ne a zis FARA CARNE CONGELATA DIN COMERT;mie mi a adus soacra mea un pui de la tara si ma chinui rau cu el, ca fierb muuuuult si tot nu reusesc apoi sa l fac pasta.

motannel, am cumparat si eu orez cu roscove,la recomandarea unei mamici,dar mai am din cutia veche si apoi ii dau(noi nu avem inca 6 luni...); eu i am mai dat 'burtica sanatoasa'(nestle)fulgi de orez (topfer)si cele cu mar si morcov de la milupa;cele din urma i au placut cel mai mult;

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

pitica, saraca de tine , imi inchipui cat trebuie sa fii de obosita. Nu stiu ce sa-ti zic legat de agitatia lui Cosmin. Ai vorbit cu doctorul?
Multa sanatate micutei Iris!

petit_ange , am avut si eu problema cu mancatul, nu vroia deloc sa deschida gura la lingurita. Si l-am tinut o saptamana numai cu mar si biscuite (la o singura masa, restul laptic), fara sa incerc sa ii dau si altceva. Pana a acceptat lingurita. Apoi am inceput sa ii diversific acel mar: copt, simplu, cu faina de orez. Dupa inca o saptamana i-am bagat la masa de pranz piureul de legume. Prima data i l-am facut cu morcov, cartof, radacina de patrunjel si branzica. Ii fac atatea feluri de mancare ca nu vreau sa se sature de aceeasi mancare si eu mi-am zis asa: stau acasa pentru el, deci el este prioritatea nr 1 si vreau sa ii dau mancare facuta de mine, sa fie cat mai sanatoasa, asa cum ma pricep eu mai bine. Abia apoi, daca mai am timp, ma ocup si de casa. Dar am timp ca e destul de cuminte. Nu vreau sa apelez la borcanele decat cand voi fi in deplasare cu el si nu am timp/unde sa-i prepar eu.
Pai acum vad eu ca Isabella este cu 2 luni mai mica decat Andrei. Stai linistita ca Andrei a acceptat lingurita de abia la 6 luni si 1 saptamana. Mult succes la diversificare!

ckristina, si eu sunt de aceeasi parere, sa nu ii dau carne congelata. Dar nu am gasit pana acum ficatei proaspeti - nici nu am cautat foarte mult.

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Lauradi, da, cred ca e herpes, ca mie imi cam iese cand am imunitatea scazuta. Si acum cred ca o am.

Nu am pus poze cu Mara fiindca am stat cateva zile pe La Redoute sa vad ce cadouri iau de Craciun. Acum am dat 2 comenzi, deci am timp sa ma ocup de poze.

Si Mara e cam maraita in ultima vreme, mai ales cand e vorba de masa. Dar ii dau cu Calgel imediat inainte de a-i da sa manace. Asta nu se intampla la fiecare masa, ci doar la cele de 10 si 14.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

ma speriasem ca bianca de la 3 la 5 luni nu a mai crescut in inaltime nici 0.5 cm(la fiecare masuratoare saptamanala avea 62.5cm) si de la 5 luni la aproape 5 luni si 4 saptamani a luat 5.5cm. avem si noi 68 cm acum.

o reteta pt bebe(de la chicco):4-5 biscuiti,1 mar,1 para,ibanana,sucul de la o portocala,1 iaurt mic(lapte);se paseaza toate. ei zic dupa 8 luni;

Mergi la inceput

liviana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Aveti asa ceva http://www.bubu lici.ro/produs.php?produs=585 (fara spatii)? Ma oprisem la scaunul de la Chicco de care zicea Carmen, da' acum am dat peste asta.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

ckristina, multumim de reteta! Mi-am notat-o in caietul de retete pentru Andrei.
Bravo pentru centimetri acumulati!

Of, fetelor, m-a sunat sotul ca intarzie, mai sta peste program. Ce bine ca sunteti aici, ca altfel innebuneam de atata stat izolata.
Ma mai laud cu doua poze cu Andrei cand sta in picioare. Nu dati cu rosii, dar mi-e tare drag si nu am cui sa arat si eu pozele pana vine sotul.
AICI si AICI

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Graviduta, ai ales cadouri frumoase?Putem sa le vedem si noi?
Si eu ii dau calgel de vro 2 ori ziua si noaptea daca e cazul;se poate da de 6 ori parca max.I-am zis sotului sa ia si Dentinox,ca ne asteapta zile grele!

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

vali, carmen, merci de sfaturi cu electrocasnicele mici. ideea e ca trebuie sa cumpar totul in dublu exemplar, si la mine acasa si la soacra-mea.

petit_ange, legat de fructe ai dreptate, daca ma uit cu atentie in listuta multe nu se mai gasesc la tarani. mi-a recomandat mar, para, caisa, piersica, pepene galben, pruna si morcov. mi-a spus sa ma duc in cea mai ascunsa piata (!) si sa iau cele mai mici si scorojite fructe (!) care le gasesc. de unde frate sa gasesc piata ascunsa cu fructe scorojite??? noroc cu bunicii de la tara, am pus-o pe bunica sa-mi pregateasca un sac de mere si unul de pere ca sa avem cu ce hrani copilu', ma duc sa le ridic in weekend.

legat de borcanase a zis "nu", nu crede ca sunt bio, a zis ca e convinsa ca au conservanti, indulcitori si ca fructele nu au fost crescute cu ingrasamint natural. pana la urma a fost de acord sa-i dau doar in situatii de urgenta.

fetelor, chiar e contraindicat sa cumparam fructe importate gen piersici si caise ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

ckristina, cu multa placere!
lauradi, multumesc frumos!
Vali5, de la 6 luni si o sapt a primit puiul lingurita/legumele? Daca e asa, atunci m-ai linistit putin. Noi de 1 luna am inceput diversificarea si inca nu-i plac legumele. Cat avea cand ai inceput? E f haios piciul acolo in patut si super simpatic cu frezura aia asimetrica.
piticasigogosica draga, imi pare tare rau ca ai asmenea greutati. Incearca sa ceri si ajutorul parintilor ca sa te odihnesti putin si sa recuperezi noptile nedormite. Sanatate multa copiilor! Daca baiatul nu doarme cel mai sigur e de la dinti, dar poate e bine sa intrebi si dr pediatru. Nu cred ca mananca prea mult. Uite ce cantitati/meniu am gasit prin documentele mele cu scheme mele de diversificare:

Luna 6
Ora 6- 180-200 ml lapte
Ora 9.30-10: piure de fructe: mar ras, cu banana sau cu para ( 150 gr) sau alte fructe plus o lingurita de branza de vaci
Ora 13: Felul I:supa de legume
Felul II: Fara mazare, fasole, ou, ficat, conopida, varza.
Desert: suc natural de fructe ( mar, portocala, strugure, kiwi, para etc.) 30-40 ml.

Ora 17-18: Iaurt simplu ( Danone) sau Cremoso. Se incepe cu 2,3 lingurite in prima zi, apoi 4-6 in a doua zi, pana se ajunge la 125 gr ( un iaurt). Plus lapte, aproximativ 150 ml

Ora 22- 200 ml lapte plus 6 lingurite de cereale

Eu sa stii ca ii dau biscuiti Petit-Beure simpli si chiar ii plac lui B cu mar ras.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput