Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (264)
Raspunsuri - Pagina 15
LunaNoua spune:
Bee, pun si eu cu intarziere urarile mele de LA MULTI ANI !!!! Multa fericire, sanatate si bucurie !!!! Sa ai o viata lunga si implinita ! Pupici
Eu sunt cam .. amarata... va spun si de ce, pentru ca am nevoie de sfatul vostru.
Desigur va amintiti de fetitele cu care se joaca Daria. Sunt 2 surori, una de 7 ani si una de 12 ani. Cea mica este prietena Dariei, de fapt, cea mare, vine si se joaca si ea, dar .. nu se inteleg perfect. Cea mica are ziua acum, pe 6, si va amintiti ca v-am povestit ca i-am luat cadou o geaca, si ceva jucarele. Astazi am prins-o cu camera de supraveghere pe cea mare, furand bani Mi s-a parut ca imi cam dispar bani, eu cam las bani peste tot prin casa, nu suntem tipul de strangatori la saltea, si .. ii cam rataceam in ultimul timp. I-am zis lui Silviu, si cum e el pregatit cu chestii de calculator, a si instalat webcamul sa supravegheze niste bani pusi la vedere. Mi-a cazut efectiv fata cand am vazut-o pe cea mare, prima oara a rasfoit portofetul, in recunoastere, apoi, dupa un timp, a luat din banii pe care ii pusesem numarati drept momeala. Sunt foarte bulversata. Clar nu mai are ce cauta la noi in casa, si clar nu mai are ce cauta in preajma Dariei. Totusi, intr-o asa situatie nu am fost pusa niciodata, si nu stiu cum sa reactionez. Va trebui sa merg sa vorbesc cu mama lor, si mi-e tare rusine. Apoi, nu as vrea sa o indepartez de Daria pe Diana, fetita cea mica, care nu intra in aceeasi categorie cu sora ei , si in acelasi timp, nu mai vreau sa am de a face cu hoti, fie ei si copii fara minte... Voi ce ati face in locul meu ?
Cristina, ma bucur nespus de mult de vestile bune. Hai, ca de acum o sa se inmulteasca
http://community.webshots.com/user/torturi
monica70 spune:
DEEA nu stiu sincer ce-as face in asa situatie,dar si mie mi-ar fi jena sa merg sa ii spun mamei fetei ce a facut.Off,nasoala situatie ... iti sta mintea in loc,chiar nu am nici o idee acum,ma mai gandesc...Ar fi o mica "trauma" si pentru Daria sa ramana brusc fara prietene ... si nu stiu cum le-ai separa pe surori. Vai si amar,uite la ce ii impinge pe copii saracia ...
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank">
"De multe ori privind īn sufletul tau ti se pare ca stai īn fata unei case cu obloanele trase si cu usile īnchise. O māna necunoscuta a scris pe o hārtie, īn colt, la poarta: Plecat fara adresa." - Octavian Goga
Ana_m spune:
Am venit sa citesc ultimele stiri .
Of , Deea , nasoala sitaitie. Rau de tot . Nu ai putea sa vb mai intai cu fata cea mare , nu stiu sa ai o discutie , si poate isi da seama ca nu e bine si nu va mai face . Oricum sa ii zici ca ai camere de supravegheat peste tot in casa . E o parere , tu stii cel mai bine cum ai sa faci .
Noi am fost in carrefour , o gramada de timpi si bani pierduti . Era sa ii iau bucatarie , si mi-am dat seama ca e cam mica si eu vreau una mai mare , asa ca ramane saptamana asta sa o luam pe cea care o vazusem eu initial. I-am luat ceva de mos nicolae, ceva cadouri , pantaloni si pantofi la sot . Of pantofiii . La casa tot nu reusea gagica sa le scoata chestia aia ce piuia , asa ca i-a luat tipul de la securitate sa-i duca nu stiu unde sa le scoata piuitoarea din ei , zicand ca se intoarce imediat cu ei . Noi am terminat de bagat totul in plase si plecam . Acasa caut eu pantofii si ne dam seama ca am plecat fara ei , dar platiti pe bon . Am sunat la telef si au zis ca nu e nici o problema sa venim cand vrem sa-i recuperam . Nicu nu isi face nici o problema , zice ca aici nu e ca in Ro , dar eu ma gandeam ca la nebunia ce e pe acolo dracu isi mai aduce aminte de pantofii lui .
Na bine , ma duc si eu sa imi spal 10 min creierii la tv si pe urma la somnic.
Noapte buna
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
silvi_2005 spune:
Salutare si de la noi si pupci la toata gasca.
Nici nu mai retin ce am citit ca sunt cam obosita la ora asta.
Cristina pupici lui Razvan, bravo lui ca face puzzel, eu sustin in continuare ca e un baietel super ok care o sa fie cel mai guraliv si jucaus dar asta timpul o arate. daca vrei sa fi tu mai linistita poti sa incerci cu el sa faceti jocuri si tehnici de dezvoltare si prin metoda Montessori, vezi ca era ceva link si pe forum. Sunt niste practici speciale care se fac si cu copiasii cu probleme de reactionare dar sunt binevenite la toti copilasii, eu am citit si mai si aplicam unele chestii dar sincer in ultima vreme nu prae ammai avut timp si dea asta dar o sa ma apuc de treaba din nou;Eu am dat intamplator peste ea cand eram la forumul cu metoda Hanen de invatat copilasii sa vb, si pe asta am camm scaldat-o in ultimul timp, te pupam si ii dorim spor la treaba lui razvan, prapaditul meu nu are inca rabdare cu asa ceva.
Moni, pupici, citesc ca esti suparata ca pleaca Diana, lasa ca ei se simt bine la bunici,mie imi pare tare rau ca sunt departe de ai mei ca lui Alain tare ii lipsea sa se mai prosteasca cu ei, plus ca mai aveti si voi putina intimitate. Am vazut ce puzzel are Diana am vazut si pe aici si o sa ii iau si din asta lui Alain ca cu celelalte nu am avut succes, el este cu masi toata ziua si cu omuletii lui.
Deea si eu i-as spune mamei fetei de faza cu bani pentru se poate intampla chiar sa nici nu banuiasca, e poate o faza in dezvoltarea lor cand se poate corecta inca.
Ana, sanatate si vad ca sunteti pe drumul cel bun cu mancatul.
Noi o sa fim maine singurei ca Jean e de garda si sper sa am mai mult timp sa intru si pe Dc, noi suntem ok, s-a facut vreme mai buna pe aici si mai iesim si pe afara.Alain si-a defazat cu programul si se culca la 1 noaptea mai no, acum de exemplu se joaca prin casa, picam noi de somn inaintea lui, maine il trezesc la 9 ca nu stiu ce sa mai fac cu el ca doarme pana dupa 11 si si dupa-masa 2 ore si noaptea e activ. E tare incantat ca a primit un garaj imens cu 3 etaje si sosea in cerc de vreo 3 m si tot timpul isi insira masinile acolo, le urca si le coboara, nu l-am vazut asa de incantat de nici o jucarie. Alte noutati nu prea avem decat ca e disperat dupa masini in toate magazinele unde le vede le cere si tati ii ia de fiecare data de ma dispera ca nu mai am pe unde calca de ele, i le adun seara in cutii si dimineata cand le vede exprima uauuuuuuuuuuuuu. Cu mancatul stam binisor, cu vb progresam, numara si el pe sarite preferam doua sase si zece , mananca singurel cu mana si cu lingurita, de la caz la caz , eu il las numai sa il vad ca mananca. Nu trece zi fara sa ne jucam ore in sir cu masinile, sa radem in hohote din te miri ce, mai nou si la desene se prapadeste de ras, in cartea junglei si in cea cu winnie si elefantelul potriveste pe pagini personajele din ea, cam astea sunt preferatele noastre. Se uita zilnic la desene cu winnie ii plac cele cu craciunul si cu calatoria si cu elefantelul, si la cenusareasa 1 si 2, noroc cu Dana ca eu nu stiam ca este si asa ceva.
Va doresc o noapte frumoasa, sper sa reusesc sa intru si maine.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Vai de mine si de mine, ce noapte horror am avut! Daca am dormit 3 ore...m-a trezit Diana si m-a strigat, am pus mana pe ea, ardea ca o soba...repede cu prosopele cu apa...noroc ca a baut o sticla de ceai, mereu ii era sete. Am asteptat vreo jumatate de ora sa pot sa-i dau Panadolul, i-a mai scazut febra si tuseste non-stop. Acum dimineatza ii era foame, i-am dat putin lapte. Stodalul l-a scuipat, fir-ar sa fie de treaba, chiar sunt in pom!
Moni, cifrele nu sunt greu de bagat, dar aveau niste chestii micutze in ele, nu mai stiam care la ce cifra vin, ca seamana, nu stiu cum sa-ti explic, poate pun niste poze.
Deea, eu zic sa vb intai cu fetitza, te cred ca nu-ti place sa fure, dar se poate corecta si natural ca si mama ei trebuie sa stie. Imi pare rau de fetitza, cine stie prin ce lipsuri trece...
Maraki, si eu vreau cuburi de lemn pt Diana, asta de Mos Nicolae.
Silvi !
Offff, ca nu mai pot....ce m-am saturat de bolile astea!
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
cosmi1975 spune:
neata gagici
noi ascultam...cleopatra , ii place mult lui stef....av felicit ca aveti pui asa isteti al nu are rabdare inca dar sa speram ca o sa aiba
DEEA ....mda e grava situatia , poate ca ar tb sa vorbesti cu fata dar sa o faci sa recunoasac fara sa i spui ca ai filmat o sa vedem daca isi da seama de fapta facuta si sa intelegi motivul ptr care a procedat asa....e foarte ok sa vorbesti cu mama dar parca spuneai ca nu prea o preocupa fetele?pb ca o sa i dea o chelfaneala buna.....sfat?????? daca ai putea sa te duci sa vorbesti cu psihologul scolii i ai face cel mai mare bine , te asigur ca va stii ce sa faca , ptr ca pb e tare delicata....cat despre ca ai vrea ca fata de 6 ani sa se joace cu printesa .....eu zic sa i mai dai o sansa celei mari
monica70 spune:
la cafea ..
Numai ce m-am trezit si am gasit micul dejun (ou fiert moale,sunca,telemea si rosii + cana de lapte) si cafeaua puse pe birou langa PC Nici nu se mai forteaza sa le lase in bucatarie,ca tot nu merg acolo Aaaa si n-a uitat nici vitaminele,ca eu precis uitam Cica sa nu ajung anorexica precum Columbitza,asa e? Cum naiba,pai asa a slabit? Io nici macar o privire n-am aruncat la de-alde astia ...
Imediat tre sa mearga dupa Diana si eu ma gandesc,ce sa fac sa merg sau ba la votare ... deranj mare,trebuie sa ma imbrac etc. Nu ca ar fi departe,ca e la 2 minute de bloc gradinitza.M-as duce in spionaj artistic sa vad cum mai arata gradinita,ca de votat chiar sunt pe dinafara,vad la fata locului eventual ce si cum.
Stati sa mai trag o gura de cafea si revin cu raspunsurili ..
"De multe ori privind īn sufletul tau ti se pare ca stai īn fata unei case cu obloanele trase si cu usile īnchise. O māna necunoscuta a scris pe o hārtie, īn colt, la poarta: Plecat fara adresa." - Octavian Goga
monica70 spune:
SILVI stiu ca se simte foarte bine Diana la bunici,ba mai nou chiar plange dupa buni cand pleaca! Si ce grabita e cand pleaca,isi strange repde ce sa duca cu ea haine ,jucarii ... e tare haioasa
Ce fain trebuie sa fie sa se joace Alain cu masinile in garajul ala,cred ca ma duc si aduc de la fratelo cele vreo 4-5 masinute ce le are Diana de prin pufuleti si azi ne jucam si noi cu ele,ca si ei ii plac tare. Cu puzzle eu special am luat din astea,ca cele clasice ce se imbina,m-am gandit ca poate n-o sa se prinda inca sa le faca,dar in curand iau unul si din ala,de preferinta cu o poveste preferata de-a ei,sa vedem ce iese. Mai, eu tin minte ca un singur puzzle am avut in viata mea cu harta fizico-geografica a Pamantului si imi placea la nebunie,evident eram mai mare atunci si imi si placea geografia. Nici nu cred ca pe vremea aia erau cine stie ce,in nici un caz atatea ca acum.
Off ca am saboteaza husbandu' si nu mai stiu ce voaim sa zic ...
revin
monica70 spune:
INGRID sa ii treaca odata Dianei,ce sa zic,cred ca ar trebui sa suni pediatra sa vina acasa sa o vada.Imi cam suna a rosu in gat ce are,sper macar sa fie virala treaba, sa nu trebuiasaca iar antibiotice. Tot e bine ca a mancat.
COSMI lasa ca pe Stef in faci muzician (sau gagicar daca tot la Cleopatra se da ) Are timp sa ii placa puzzle si daca nu ii place,mare paguba,doar ai citit cate tipuri de inteligenta sunt,fiecare cu talentele lui.
ANA sa purtati sanatosi cumparaturile.Noi de Mos Nicolae cred ca vom avea ca de obicei cadouri ciuciu Si o sa pun si cizmele noastre iar in a lui Ghitza o sa pun un morcov,o ceapa si un cartof ,iar la mine vad,eu tot se indura husbandu' de-o cioco Abia astept sa se distreze Diana de ce a primit tati de la mos
Acum pe bune,cam asa facea tati cand eram mica,ai mei nu si-au permis mai deloc sa se cadoriseasca intre ei decat cu strictul necesar,ne luau doar noua cadouri,in rest mereu au fost cu rate la bloc,masina,mobila,strans bani pentru concedii sau meditatii,ca au venit amandoi de la tzara in Arad pe la 15-16 ani fara absolut nimic,amandoi au avut frati multi si au fost mezinii familiei lor.
Cu toate astea am avut parte de o super copilarie ,fara lipsuri si ii admir ca si la varsta asta (59/67 ani) nu stau locului ca tot omu' la pensie,ci se ocupa de magazin.
Of ca cica Diana e cu dintii iar,e maraita si i-a zis buba gula,plus ca s-a cam invartit azinoapte,o sa ii dau un pic de nurofen cand vine ...
Noa va las,dar azi iar mai am program de conta,asa ca-s prin zona,cel putin pana se trezeste Diana dupamiaza,dupa aia mai vedem,daca iesim undeva sau ba azi .
maraki spune:
Buna dimineata mamici,
Ingrid pe cuvant mi-au dat un pic lacrimile cand am citit de Diana ca ardea ca o soba Mi.am amintit prin ce a trecut Angelo Astept maine sa ne spui ce a zis dr. la fata ca sa-i treaca!
Moni cam asa e numai ca moshii din Mupetts comentau cate ceva Eu trebuie sa stau pe bara la scutece
Ana de Spania, hai ca asteptam sa vad ce ati facut la cumparaturi Sa purtati sanatosi ce ati cumparat si spor la cautat bucataria Claritei Aici de la 70 am vazut ieri cu 50
Astery maine are Giorgos programare la medicul de fam. o sa-l intrebe si pe el de medicament, oricum il trimit si la farmacie sa vedem cat costa si cum se da.
Deea nu te pripi! Discuta cu fata, o sa inteleaga gresala si nu cred ca va mai repeta.Am o prietena care a furat cand era mica de la o vecina 100 lei( erau bani pe vremea aia ) Bineinteles ca a batut-o maica-sa dar de la faza aia toti copiii din bloc au stiut-o de furacioasa chiar daca nu a mai pus mana pe nimic strain. Este copil si a tentat-o, poate ca acasa spune ca ai ajutat-o tu cu banii. Ce suma era?
merg in bucatarie, fac ciorba de perisoare, friptura cu sos, piure si mai tarziu reteta de la Astery( praji cu mere )
p.s. Deea da-i o sansa fetitei
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3