Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (55)
Raspunsuri - Pagina 21
Zadi spune:
Sfat pentru fetele care vor sa raspunda la solicitarea ddanei: va rog sa aveti bunatatea si sa intelegeti starea aceasta de usoara depresie postpartum si sa nu incepeti cu....cine nu are probleme si le cauta singura...decat asa un raspuns mai bine sa nu raspundeti.
Va rog mult sa intelegeti si stiu ca o puteti face.
[
red]Ddana[/red] - te inteleg perfect. Si eu simt inca frustrarea celei de-a doua cezariene.
Initial am vrut sa iti scriu PM pentru ca eu am scris un asemenea mesaj in pagina de consultatii psihologice si am primit multe mesaje care in loc sa ma incurajeze mi-au facut mai mult rau. Si Doamne ce mult am suferit in momentele acelea, nu puteam sa vorbesc cu nimeni despre starea prin care treceam si am crezut ca macar mamele de pe aici ma vor intelege cumva si ma vor sustine. Am vrut sa merg la psiholog dar pana la urma am trecut cu bine peste starea aceasta desi a durat mai bine de o luna timp in care eram cu sufletul extrem de devastat....era vorba si de hormonii care isi faceau de cap.
Pe Ingrid am nascut-o prin cezariana dupa 16 ore de travaliu si a fost un "must" pentru ca incepuse sa aiba probleme. Si acum ma intreb daca s-a procedat corect in cazul meu.Imi pun intrebarea asta pentru ca am nascut in ziua de Craciun si era o singura asistenta si dr. meu a venit tarziu. Probabil ca daca imi faceau de la inceput perfuzie cu ocitocina si calciu nu ajungeam sa ma chinui sau mai binezis sa imi chinui copilul 16 ore.
Am trecut cu bine de experienta asta.
La cea de-a doua cezariana (dupa o cezariana nu se naste natural, cel putin nu la noi in tara) m-a cuprins depresia postpartum. In primul rand pentru ca stiam ca va fi cezariana si nu ma gandeam ca voi naste ci ca voi fi operata. Apoi m-a enervat la culme faptul ca medicul a decis cand sa se nasca copilul meu. Nu a fost de acord sa il lasam pe el sa decida momentul cand e pregatit sa vina pe lume. Asa mi l-a luat (exact acesta a fost sentimentul atunci si acum este la fel) cu cel putin o saptamana mai devreme. Ma doare faptul ca nu am fost suficient de puternica sa decid eu pentru copilul meu, deci daca era cineva in masura dintre medic si eu sa decida pai aceea trebuia sa fi fost eu - asta pentru ca bebe nu a avut probleme medicale. Ramane sa ma impac cu gandul asta, inca lucrez la psihicul meu din punctul asta de vedere.
Toate fetele mi-au spus pai daca bebele e sanatos ce te mai intereseaza restul. Da e adevarat, totul a decurs perfect, chiar pot cita una dintre fete "s-a nascut ca un domn". Dar cum ramane cu sentimentul, emotia ....stiu ca de vina sunt hormonii insa depresia post partum nu e un moft ci o afectiune (minora daca te confrunti cu ea si poate sa devina majora daca o inchizi in cutia pandorei din tine).
Ddana eu zic ca o data ce ai reusit sa vorbesti despre ceea ce simti inseamna ca procesul de vindecare a inceput, desi nu realizezi acum. Descarca-ti sufetul daca poti in fata cuiva drag si care simte compasiune si se poate identifica cu tine, iti va fi mai usor. Sa nu te simti vinovata de ceea ce simti si nici sa nu dai ascultarea celor care te invinuiesc. Ceea ce simti tu nu are nimic rusinos in esenta sa si nu trebuie sa te simti vinovata de ceea ce simti.
Desigur te bucuri de copilul tau, il iubesti, dar ai vrea sa retraiesti acele momente unice si irepetabile asa cum vrei tu, sa fi pregatita psihic si sufleteste si sa ai puterea sa deti controlul acelor momente.
Sa fi tare pentru copilul tau si sa stii ca cu timpul vei reusi sa depasesti frustrarea.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
http://community.webshots.com/user/danazaharia
ddana spune:
Fetelor... 
. Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar ma simt mai bine. Asa simteam si eu, ca Sherbi, ca nasterea nu e o minune cereasca decat la modul teoretic. Si mie mi se parea ca faza aia cu durerile care contribuie la formarea legaturilor intre mama si copil sunt o aberatie. Pe mine m-au indepartat. Gata! Am terminat cu subiectul asta. Ar fi vremea sa pun punct.
Asa... Ne-am intalnit azi la socializare cu Kitty si cu Giulia, si vreau sa va spun ca imaginea live e de o mie de ori mai grozava decat pozele - si si alea sunt superbe! E o minune de fetita cu ochi albastri. Pacat ca Dragos nu a fost foarte interesat.. Mi vcedem noi peste cativa ani, ca precis va rupe neshte inimi fetita asta a lui Kitty! Poze o sa puna ea, sa vedeti ca nu am exagerat.
Si niste poze cu noi, ca demuuuuuult nu am mai actualizat:
http://good-times.webshots.com/album/561448248afGmMC
http://good-times.webshots.com/album/561425449ovzWzv
"Politicians and diapers should be changed regularly, and both for the same reason."
Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii
ellamiss spune:
Ziua buna ,fetelor!Azi am intrat cam tarziu pentru ca eu mai urmaresc emisiunea "Nora pentru mama".Edy al meu este cam marait azi, de fapt toata noaptea a fost marait.Asta-noapte a dormit tati cu el pentru ca pe mine m-a cam durut maseaua, probabil m-a prins curentul.Si dimineata saracutul de tati se plangea ca nu a putut dormi toata noaptea ca puiutul nostru nu prea a avut somn.De dat dintisorii inca nu se pune problema ca m-am uitat, nu mi se pare ceva suspect.Am facut gimnastica de dimineata si apoi am papat supita, dar nu pe toata.Noi avem o problema cu dormitul in camera lui.Am luat o canapea de 2 locuri ca sa dorm eu in camera lui, sa-l supraveghez si sotul meu sa doarma in camera noastra ca sa fie odihnit pentru a doua zi la serviciu.Dar ce credeti, ca vrea sa doarma singur?De cand am luat canapeaua vine si doarme cu noi in camera si spune in felul urmator:"Am venit sa dorm cu familia mea,cum sa dorm singur in camera?"Si uitati asa eu nu pot dormi toata noaptea deoarece canapeaua este ingusta si nici el nu vrea sa inteleaga cand ii spun motivul, ba chiar se supara pe mine si spune ca nu il mai iubesc.As vrea sa-l las pe puiu sa doarma singur in camera lui de acum si sa punem walkie-talkie sa-l supraveghem din camera, dar totusi am o retinere.Ma gandesc ca nu-l mai aud cum respira si poate daca se intoarce peste noapte cu fata in jos.Voi cum procedati?Bebita al vostru doarme singurel in camera lui sau inca dormiti cu el?
POZE CU BEBE EDUARD ANDREI-24.04.2007
martutza spune:
Ellamiss nu stiu daca ti sa raspuns dar eu ii dau iaurt slabde la Milli din cel galben are 1.8% sau bleu care are 0% grasime.Sanatate.Al meu are 9500g si mi se pare greu..asa ca papam iaurt fara grasimi, nu pulpa de pui (din pacate doar de 3 zile am instituit regim)ci doar piept si cereale doar 1 masa la 2 zile si 1 masura de somn usor seara in lapte daca mai vrea si lapte praf dupa ce suge.
O zi buna tuturor.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor