Avortul

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

quote:
Originally posted by musettepink

Da Dumnezeu este iertator cu pacatele nostre,dar canonul pt un avort este de 7 ani.........7 ani de rugaciuni si posturi si multe altele..................Dumnezeu a lasat femeia sa faca copii,nu sa-i omoare cu gandul ca el e bun si ne iarta......................

Visez la ziua cand voi fii

Canoanele astea sunt inventate de biserica, nu de Dumnezeu! Poate fata e agnostica, atee sau are alta religie, poate ca doar crede in Dumnezeu dar ii este teama de consecintele unei astfel de sarcini si nu se simte in stare din multe puncte de vedere sa o duca.

Atata vehementa si rautate pentru o decizie care apartine doar persoanei in cauza!

Dar voi vreti cu tot dinadinsul sa-i bagati pe gat constiinta voastra si sa o faceti sa se simta vinovata. Sincer nu va inteleg deloc, care este scopul, sa ajutam sau sa condamnam? Credeti ca o ajutati cu ceva facand toate aceste presupuneri despre o situatie pe care nu o cunoasteti?

Incredibil

"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Cred ca fiecare dintre noi ca om, ca femeie si ca mama stim cel mai bine pentru noi care este alegerea potrivita.
Ariella nu a cerut rastignirea voastra, nici lectii de morala, nici meditatii de religie. Daca a ales sa faca avort nu inseamna ca nu sufera, cu atat mai mult cu cat are deja un copil, deci stie cu siguranta ce inseamna sa fii mama. Nu sunt pro avort, insa nici nu pot sa-i spun "Nu face asta, ca nu te mai iarta Dumnezeu decat peste 7 ani de canoane".
Mie mi se pare strict alegerea ei, ea este singura in masura sa decida, ea este singura care stie daca poate sa mai creasca inca un copil sau nu.
Ca unele femei nu pot face copii si altele fac avort, iar este strict situatia si problema fiecaruia in parte si atat. Nu exista adevar absolut valabil, si vad ca nici obiectivitate cand se dezbat astfel de subiecte.
Ariella, gandeste-te foarte bine la decizia pe care o iei si la tot ceea ce ea iti va aduce pe termen mediu si lung, sub toate aspectele.
Daca alegi sa pastrezi sarcina, te felicit, esti o curajoasa.
Daca alegi sa faci avort, te sustin fara sa te condamn sub nici o forma. Iti recomand sa faci anestezie generala, nu vei simti nici o durere fizica. Durere sufleteasca va fi, in timp se va mai estompa, insa niciodata nu vei uita.
Pana una - alta, nici una dintre voi nu este Dumnezeu si nu vad de unde atata virulenta, ca nu in fata voastra da socoteala. Da socoteala in fata ei si atat.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Pentru ca discutia a luat o turnura de-a dreptul groteasca (vezi inchizitia si principiile lui Torquemada) va anunt cat se poate de serios:
Mesajele off-topic si nerespectarea regulamentului va atrage dupa-sine avertismentele corespunzatoare.

De asemenea, o rog pe Ariella sa isi exprime parerea (direct sau prin PM) daca doreste ca acest subiect sa ramana deschis sau sa fie inchis.

Multumesc pentru intelegere!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

quote:
Originally posted by musettepink

Da Dumnezeu este iertator cu pacatele nostre,dar canonul pt un avort este de 7 ani.........7 ani de rugaciuni si posturi si multe altele..................Dumnezeu a lasat femeia sa faca copii,nu sa-i omoare cu gandul ca el e bun si ne iarta......................

Canoanele astea sunt inventate de biserica, nu de Dumnezeu! Poate fata e agnostica, atee sau are alta religie, poate ca doar crede in Dumnezeu dar ii este teama de consecintele unei astfel de sarcini si nu se simte in stare din multe puncte de vedere sa o duca.

Atata vehementa si rautate pentru o decizie care apartine doar persoanei in cauza!

Dar voi vreti cu tot dinadinsul sa-i bagati pe gat constiinta voastra si sa o faceti sa se simta vinovata. Sincer nu va inteleg deloc, care este scopul, sa ajutam sau sa condamnam? Credeti ca o ajutati cu ceva facand toate aceste presupuneri despre o situatie pe care nu o cunoasteti?

Incredibil

"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Da ai dreptate incredibil ca cineva poate gandi ca tine!!!!!!!!!!!!
Nu sunt deloc rea cand spun ca spun ca nu sunt de acord cu avorturile.
Vehementa nici atat,mi-am spus doar parerea si am raspuns la ideea cum ca Dumnezeu e bun si ne iarta....asa ca ne putem ucide copiii.......Personal sunt mandra de mine si am constinta impacata pentru faptul ca nu am facut nici un avort......restul care va gasiti scuze pt avorturi e problema voastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Doamne cum ati sarit...
hai sa va intreb asa: stiti ce situatie materiala are? stiti ce parere are sotul ei despre inca un copil? stiti daca sanatatea ii permite inca o sarcina??

Am si vazut pietrele zburand pe aici... de la cele fara de pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Mie nu mi se pare ca a fost cineva care nu a respectat regulamentul! Un astfel de subiect naste si momente de discordie involuntar! Fiecare om are dreptul sa spuna ce vrea si ce gandeste despre orice subiect! Mi se pare nedrept sa ni se bage pumnul in gura si sa fim condamnate pt ca am avut indrazneala sa spunem ce gandim.
Eu una nu mai am nimic de spus la acest subiect. se pare ca traim inca sub presiune...nu avem dreptul sa vorbim liber....

Ninia
http://tt.lilypie.com/eBcQp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Iar daca ea NU SE SIMTE vinovata... cati copii o sa mai arunce la canal ? In situatia de a avorta nu se ajunge din senin. O femeie poate avea grija sa nu ajunga aici.

Eu cred in felul urmator, discutia asta NU VA CONVINGE pe nimeni de nimic. Cele care au "taria" sa omoare vor continua sa omoare cu nonsalanta, iar cele care nu NU. Pur si simplu intre cele 2 tabere nu exista loc de mijloc. De ce sa pretindem altceva ? Doar ca sa parem ca ii intelegem si pe ceilalti? Ca ii acceptam pe fiecare asa cum e? Pana la urma nu ti-e greu sa o aperi, pentru ca nu TU omori azi un copil ci ea. Asa ca nu imi dau seama cum TU o ajuti prea tare... chiar nu vad cum... e ca si cum cineva de langa tine s-ar droga sa zicem si tu ii zici "e, ok".
Pana la urma sa distrugem toate valorile - familia, bunul-simt, respectul pentru viata si natura - doar ca sa fim politically correct, ca de fapt cel mai grav nu este sa avortezi ci sa fii politically incorrect si sa zici "nu face bine ce face si ar trebui sa isi asume responsabilitatea pentru viata din pantecele ei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Ninia81

Mie nu mi se pare ca a fost cineva care nu a respectat regulamentul! Un astfel de subiect naste si momente de discordie involuntar! Fiecare om are dreptul sa spuna ce vrea si ce gandeste despre orice subiect! Mi se pare nedrept sa ni se bage pumnul in gura si sa fim condamnate pt ca am avut indrazneala sa spunem ce gandim.
Eu una nu mai am nimic de spus la acest subiect. se pare ca traim inca sub presiune...nu avem dreptul sa vorbim liber....

Ninia
http://tt.lilypie.com/eBcQp2.png

Aici nu este vorba de restrictionarea dreptului la libera exprimare ci la sanctionarea mesajelor care incalca regulamentul. Iar atacul la persoana, jignirile si catalogarile pe care le-ati facut, si mai ales pentru ca sunt facute in numele religiei crestine, nu sunt permise.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

A trecut de mult Evul Mediu, iar Inchizitia a fost, slava Domnului, pusa in cui in 1908, sper sa n-o scoateti voi de la naftalina.
Buna treaba a facut Biserica Romano Catolica.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Iar daca ea NU SE SIMTE vinovata... cati copii o sa mai arunce la canal ? In situatia de a avorta nu se ajunge din senin. O femeie poate avea grija sa nu ajunga aici.

Poate mai citesti o data mesajul initial, fata a spus clar ca a folosit un mijloc contraceptiv. Deci 'a avut grija', cum spui tu, si nu-i nici pe departe genul care sa foloseasca avortul drept 'metoda contraceptiva'.

Fiecare situatie este una particulara si trebuie judecata ca atare. Si nu de alte persoane, ci de persoana implicata si de medicul ei, numai ei pot lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.
(N-aveti decat sa aruncati cu pietre cat poftiti, nu sunt pro-avort, dar stiu ca viata nu-i facuta doar din alb si negru.)
Stiu ca-i off-topic si poate imi atrag un avertisment, insa nu ma pot abtine sa nu spun: incredibil cata rautate exista in lumea asta.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput